Bugun E7200 aldım ve cpu gerçekten parasını sonuna kadar hak ediyor.İlk denememde X38 ds4 ile hata vermeden direk 4.00GHZ 'e kadar çıktı. (1.4v ) Daha üstünü denedim ve 2-3 kere mavi ekran aldım.1.43V 4.1GHZ cıktı.Tahminim daha fazla voltaj ile dahada cıkacaktır. Fakat günlük kullanım için 4.00GHZ ideal bence. Bu arada stok fanla sıcaklıklar; Boşta 46C yükte :70-80C arası
@ @uikSilveR;''Özelikle MSI P7N SLI faciasından sonra ilaç gibi geldi'' demişsin.Ben de bu anakartla 2.bir sistem toplamayı düşünüyorum.Araştırdığım kadarıyla incelemelerde de beğenilen bir kart..Sen neden böyle bir yargı kanaatindesin öğrenebilir miyim???
@ @uikSilveR;''Özelikle MSI P7N SLI faciasından sonra ilaç gibi geldi'' demişsin.Ben de bu anakartla 2.bir sistem toplamayı düşünüyorum.Araştırdığım kadarıyla incelemelerde de beğenilen bir kart..Sen neden böyle bir yargı kanaatindesin öğrenebilir miyim???
MSI p7N anakartı kesinlikle alma!!! Aldıgım günde ilk başlarda ekrana görüntü gelmiyordu.sistem boot etmiyordu yani.tekrar aldığım yere yolladım onlarda tekrar bana yolladı sorun yok diye.Tekrar bana geldiğinden ekrana görüntü geldi.2-3 gun sorunsuz kullandım ve tekrar görüntü gelmemeye başladı.Hatta sistem çalışırken oc yapmaya çalıştım ve hiç oc yapamadığım gibi ayrıca anakart da hiç acılmamaya başladı.Disb. Firmanının elinde bu anakart da olmayınca para iadesi yapıldı. Forumda bir kişini daha başına gelmiş aynı olay .Bence sorunlu bir chipset o sebeble tavsiye etmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 4 Mayıs 2008; 12:26:53 >
intel iyi iş çıkarmış , işlemciler oldukça güzel. fiyatı da çok süper, yeni sistem toplayacaklar bu işlemciyi gönül rahatlığıyla alabilirler. ayrıca htpc tarzı sistemler için de fiyat/performans olarak alınabilecek en iyi işlemci diyebilirim şu anda.
bu işlemci amd yi çok zorda bırakır, amd nin bu fiyat aralığındaki işlemcisi 5600 X2..
ayrıca ileriki günlerde yapılacak olan soket değişikliğinden de fiyat olarak fazla etkilenmeyeceklerini düşünüyorum, çünkü bu işlemcilerin karşısına konumlandırılacak bir işlemci olmayacak.
e7200 bi harika.İntel pazara çok hakim.e7200,e8200,q6600,q6700,q9300 bunlar şu anki fiyatlarıyla gönül rahatlığıyla alınabilecek işlemciler.Elinde 1080p mkv film varsa bi test yapabilir misin?Klite 3.85 ile gelen media player classic ile filmi açıp görev yöneticisinden CPU kullanımının %100ü görüp görmediğine bakacaksın.Yapabilirsen çok iyi olur.
MKVlerde GPU hızlandırması olmadığından 1080p lerde çift çekirdekli işlemcilerde frame düşmesi olabiliyor.1080p film seyredecekler q6600e yönelmeli.Belki fikrim testinizden sonra değişebilir.
Çok iyi işlemci bende stok fanla 9,5*425 =4.037 Mhz e çıktım. Sıcaklık idle =42-43 derece yükte 52-53 derece civarı idi. Kasa soğutması çok iyi :) 3 dmark v.b. test yaptım hiç problem olmadı. Ramler DDR2-800 Kingston olduğu için daha fazla uğraşamadım :)) Parayı layıkıyla hak ediyor bu işlemci :)