Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Güvenilir Disk Tavsiyesi 500 yada 1TB..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Güvenilir Disk Tavsiyesi 500 yada 1TB.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bd90

3 Mayıs 2008; 23:43:59 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

philips(hitachi)in 160gb almıştım. güvendim içine allah ne verdiyse attım..oyunlar falan..hep özen gösterdim kullanımında ..ama birgün sabah taktım çalışmadı. herşey gitti diskde gitti. şimdi dvd ye arşivimi yazmadım diye milyon pişmanım. .. ben yinede sağlam birşey almak istiyorum 500gb 750 hatta 1tb gibi sizce hangi marka iyi ömür bakımından..forumda WD ve Seagate favori... yine aynı duruma düşmek istemiyorum... bunu haricinde sorum olacak tı;

1) disk içinde yapılan kes kopyala yeniden adlandır sil gibi sık işlemlerde diskin ömrü azalırmı bozulurmu..

2) benim bu hatırlamak istemediğim diskim orta durumdaki iyi kasada hiç çalışmazdı..2007 yılı iyi bir kasada iyi çalışyordu.. bu eski ama diğer taşınabilir dislerin çalıştığı kasamda bu benim bozulan diskimin çalışmaması bozuk mal almış olduğuma mı işarettir...?

3)flash belleklre niye hep düşerde bozulmaz derdim içinde elektronik devreli olduğu içinmiş.buradan o kutunun içinde disk iyi korunursa kutuda ozaman bozulma olaasılığı azalır=disk boyutu büyürse (3.5 ) koruması artar bozulma olasılığı azalırmı..???

bd90

3 Mayıs 2008; 23:47:25 

300- 450 ytl arası birşeyler..bir konuda esata çok hızlı hep açık tutyorum(download) diyordu...ozaman en güvenilir esata lar

sizce bu ; 1 ) http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=25993
2 ) http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27851
yoksa bu mu ; 3 ) http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30373

1tb esata yok galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bd90 -- 4 Mayıs 2008; 0:07:15 >

TuVNeRa

4 Mayıs 2008; 2:19:17 

İkisi de güzel seçim. WD e daima güvenebilirsin.

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
::Deathman::

4 Mayıs 2008; 12:08:50 

http://urun.gittigidiyor.com/PHILIPS-3-5-500-GB-7200-RPM-8-MB_W0QQidZZ9620603

"Uyuyamıyorsan,gözlerini kapa ve sabah olana kadar açma..." Ufuk KAYAN(ANDREİ) mekanın cennet olsun
ugur@

4 Mayıs 2008; 13:28:27 

arkadaşım elimde 2 tane wd 500gb my book home e-sata usb firewire var.
birini satıyorum.

ilgilenirsen mesaj at.

teknopark
guvvventr

4 Mayıs 2008; 16:36:32 

Arkadaşım sana tavsiyem kesinlikle Diski ayrı Kutuyu ayrı alman...
Önerim şu ki bu şekilde almazsan satılan ürünler çoğunlukla iyi bir soğutmaya sahip olmuyorlar.Sadece görünümle bu işler olmaz.Mesela Seagate en iyi ve makul seçenek ama Seagate Freeagent USB + eSATA diyelim aldın

2. Seçenek ise benim tavsiyem şudur; Thermaltake Max 4 Fanlı eSATA + USB Harici Disk Kutusu (Paket içeriği,İşçiliği,Tasarımı,Fanlı Oluşu herşeyiyle mükemmel)

Ufaltılmış ön izleme resmi

http://www.gedikgross.com/Product.aspx?_pId=2191187&_catId=1955

Bu kutunun içine ise Seagate 500 GB / 1 TB Barracuda SATA 2 Sabit Disk ( WD modellerini de Tercih Edebilirsin )

Avantajı Ne ; En başta Fan Soğutması ideal ( Ne olursa olsun sürekli kullanımda max 29 C ortalama oda içinde ise 26 - 27 C sıcaklıkta çalışıyor ki bu HDD Sağlığı için Çok Önemli)

Kendi Tercihine Göre İStediğin HDD marka ve Modeli Kullanabilirsin.
Ürünün Herşeyi Kaliteli ve Üst sınıf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvvventr -- 4 Mayıs 2008; 16:44:54 >

bd90

4 Mayıs 2008; 18:59:29 

çok teşekkürler guvvventr..

TuVNeRa

4 Mayıs 2008; 20:21:55 

Peki bu kutunun fanı kontrol edilebiliyor mu?

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
dmxerkan

6 Mayıs 2008; 0:57:32 

İki tane wd my book un bozuldugunu gördüm. İkisindede tüm veriler gitti. Yanlız elektronik birazda şans işi. WD iyi bir marka aslında. Ben seagate öneririm.

Sizin sisteminiz kimsenin umrunda değil.)
aston

6 Mayıs 2008; 11:35:48 

arkadaşım tabi harici ne türlü kullanıcağınla alakalı bi durum ister marka olarak al ister kutu + hdd ama şöyle diyim bende imzamda yazılı olan seagate free agent pro serisi var ve şu ana kadar sorunsuz kullanıyorum tavsiye de ederim esata bağlantıyı kullanacağın anakartın esata yongası ile harici hdd nin esata yongası bazen sorun yaratabiliyor pclabs ta bununla ilgili bir inceleme var orayı mutlaka bi oku bence hem wd hemde seagate esata performanslarını karşılaştırmışlar...

MONSTER T74HEL801
SEAGATE FREE AGENT PRO 500GB
JBL CREATURE II WHİTE
İPHONE 16GB

ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2008; 20:57:52 

1 tb istiyorsan wd ler mevcut piyasada kendinden kutulu. esatalı olan home premium kalmadı gibi bişi. seagate 1 tb olanı çıktı fakat henüz TR de yok.

JackDaniels

8 Mayıs 2008; 21:52:43 

hdd konusunda wd en son güveneceğim markadır

segate ten şşamam şahsen

harici olarakta lacie nin yeni çıkan serileri oldukça güzel

samsung hdd kullanıyor sanırım(her ne kadar samsunglar ömür konusunda benim gözümde vukuatlı olsalarda yeni serileri iyi sanırım)

imza yok nedense?
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Güvenilir Disk Tavsiyesi 500 yada 1TB.. Sayfa: [1]
Buraya git: