philips(hitachi)in 160gb almıştım. güvendim içine allah ne verdiyse attım..oyunlar falan..hep özen gösterdim kullanımında ..ama birgün sabah taktım çalışmadı. herşey gitti diskde gitti. şimdi dvd ye arşivimi yazmadım diye milyon pişmanım. .. ben yinede sağlam birşey almak istiyorum 500gb 750 hatta 1tb gibi sizce hangi marka iyi ömür bakımından..forumda WD ve Seagate favori... yine aynı duruma düşmek istemiyorum... bunu haricinde sorum olacak tı;
1) disk içinde yapılan kes kopyala yeniden adlandır sil gibi sık işlemlerde diskin ömrü azalırmı bozulurmu..
2) benim bu hatırlamak istemediğim diskim orta durumdaki iyi kasada hiç çalışmazdı..2007 yılı iyi bir kasada iyi çalışyordu.. bu eski ama diğer taşınabilir dislerin çalıştığı kasamda bu benim bozulan diskimin çalışmaması bozuk mal almış olduğuma mı işarettir...?
3)flash belleklre niye hep düşerde bozulmaz derdim içinde elektronik devreli olduğu içinmiş.buradan o kutunun içinde disk iyi korunursa kutuda ozaman bozulma olaasılığı azalır=disk boyutu büyürse (3.5 ) koruması artar bozulma olasılığı azalırmı..???
Arkadaşım sana tavsiyem kesinlikle Diski ayrı Kutuyu ayrı alman... Önerim şu ki bu şekilde almazsan satılan ürünler çoğunlukla iyi bir soğutmaya sahip olmuyorlar.Sadece görünümle bu işler olmaz.Mesela Seagate en iyi ve makul seçenek ama Seagate Freeagent USB + eSATA diyelim aldın
2. Seçenek ise benim tavsiyem şudur; Thermaltake Max 4 Fanlı eSATA + USB Harici Disk Kutusu (Paket içeriği,İşçiliği,Tasarımı,Fanlı Oluşu herşeyiyle mükemmel)
Bu kutunun içine ise Seagate 500 GB / 1 TB Barracuda SATA 2 Sabit Disk ( WD modellerini de Tercih Edebilirsin )
Avantajı Ne ; En başta Fan Soğutması ideal ( Ne olursa olsun sürekli kullanımda max 29 C ortalama oda içinde ise 26 - 27 C sıcaklıkta çalışıyor ki bu HDD Sağlığı için Çok Önemli)
Kendi Tercihine Göre İStediğin HDD marka ve Modeli Kullanabilirsin. Ürünün Herşeyi Kaliteli ve Üst sınıf.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvvventr -- 4 Mayıs 2008; 16:44:54 >
İki tane wd my book un bozuldugunu gördüm. İkisindede tüm veriler gitti. Yanlız elektronik birazda şans işi. WD iyi bir marka aslında. Ben seagate öneririm.
arkadaşım tabi harici ne türlü kullanıcağınla alakalı bi durum ister marka olarak al ister kutu + hdd ama şöyle diyim bende imzamda yazılı olan seagate free agent pro serisi var ve şu ana kadar sorunsuz kullanıyorum tavsiye de ederim esata bağlantıyı kullanacağın anakartın esata yongası ile harici hdd nin esata yongası bazen sorun yaratabiliyor pclabs ta bununla ilgili bir inceleme var orayı mutlaka bi oku bence hem wd hemde seagate esata performanslarını karşılaştırmışlar...