titan amanda kullananlar yardım lütfen (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma

ultrAslan-BH -> titan amanda kullananlar yardım lütfen (3 Mayıs 2008; 22:55:08)

arakdaşlar titan amanda 2. el olarak aldım soğutucuyu ilk çalıştırdığımda pcı kartın oradaki ışıklardan sadece yeşil olan yanıyordu sıcaklık idle olarak 40-43 dereceydi ancak sistemi tamamen toparlayıp yerleştirip kasayı çalıştırdığım zaman turuncu ışıkda yanmaya başladı kasayı açıp pcı kartı elimle biraz oynattığım zaman ışık sönüyor sonra tekrar yanıyor sizce ışığın yanmasında bir sorun varmı

birde arkadaşlar kasanın fişini elektriğe bağladığım zaman kasadaki ışıklı fanların ışıkları bir anlık yanıp sönüyor birde bilgisayar kapanırken tek bip şeklinde bir uyarı veriyor yani bip deyip kapanıyor :D

bir sorun yoksada şu pcı kartı oynattığımda sönmesinin nedenini bir türlü anlayamadım[sm=alala.gif]

resimdeki somunları kullanmadığımı belirtmeliyim[image]http://www.thg.ru/cpu/tec_cooler_2007/images/titan_amanda_kit.jpg[/image]

Leopar -> Cevap: titan amanda kullananlar yardım lütfen (4 Mayıs 2008; 2:25:09)

o ışıklar sensörde algılanan sıcaklığa göre yanıp sönüyor.. turuncu yandığında 25 derece kırmızı yandığında 25 derece üstü falan gibi birşeydi tam hatırlamıyorum şu anda.. ama idle 43 derece hangi işlemci o? benim q6600'ü 3600mhz 1.5v kullanıyorum sıcaklık idle 22derece falan..

kartın elektirik iletkenleri oksitlenmiş olabilir... yine yanlış hatırlamıyorsam - ucu sürekli oksitleniyor bende lehim yaparak kurtuldum o dertten soğutucuya elektirik taşıyan kablo direk lehimli bende..

kart slottan fazla bir elektirik almıyordur kanımca ama oynattığında bir anlık boşluk oluşuyorsa ışıklar sönüyor olabilir?! ışıklar peltier' e giden watt' ı sembolize ediyor bir yerde sürekli kırmızı yansın isterse sürekli 50w çeksin daha soğuk çalışsın umrumda olmaz hatta daha iyi olur [:)]

ultrAslan-BH -> Cevap: titan amanda kullananlar yardım lütfen (4 Mayıs 2008; 3:52:14)

hmm anladım oynatınca ışın sönmesi olayı düzeldi yani hiç sönmüyor düzeldi sanırım ama ışığın sürekli yanması sanırım peltierin sürekli kullanılıyor olduğu anlamına gelir

bu arada işlemci p4 3.6 660 intelin bu işlemci için verdiği çalışma sıcaklığı 72.8 ben stok fanla yük altın 70-75 arası görüyordum şimdi yük altında 54-58 derece bu benim için yeterli bu yüzden sanırım sürekli turuncu ışık yanıyor bende zaten sitesinde 25 derecenin üzerindeyse peltier devreye girer yazıyordu

sağolasın

ha birde unutmadan şu bipleme olayı sendede varmı :D

Leopar -> Cevap: titan amanda kullananlar yardım lütfen (4 Mayıs 2008; 16:08:49)

kontrol kartının üzerinde bir buzzer vardı o ne diyordum demekki buymuş.. aynısından 8800gtx' de de var yeterli güç çekemediği zaman ciyaklıyor..

bende 8800gtx' deki ciyaklıyordu anakartım gigabyte p965ds3, daha önce p5b vardı onda ciyaklamıyordu.. anakart kapanma sinyalini yanlış sırayla yolluyor heralde kart sistem açık ama enerji almıyorum yahu ben diye ciyaklıyor.. 8800gtx kapanırken fare kuyruğuna basılmış gibi ciiiiivk yapıp kapanıyordu...

8800gtx' i bu ciyaklama halinde 1 sene kullandım birşey olmadı bunada olacağını sanmam ki olursa zaten üzerindeki devreleri kondansatörleri falan en dandirik tamirci bile yerine koyabilir..

bende amandanın bir problemi var ağırlıktan heralde fanlar bir yere sürtüyor gibi cıv cıv cıv diye sesler çıkartmaya başlıyor.. kasanın yanına okkalı bir tane giydirince düzeliyor :) kutudan çıkan kasaya asma hikayeleride resmen hikaye onlarında bir işe yaradığını görmedim ki zaten kendini salıyor, 1-2 hafta sonra bir bakıyorsun bollaşmış..

ultrAslan-BH -> Cevap: titan amanda kullananlar yardım lütfen (4 Mayıs 2008; 16:42:14)

hmm ben asma paratlarını hiç kullanmadım ama bu ciyaklama sesi ilk kurduğumda yoktu ondan sonra sitemi tamamen yerleştirdiğimde çıkmaya başladı neyse bir sorun olmaz heralde

ugurmurat360x -> Cevap: titan amanda kullananlar yardım lütfen (18 Temmuz 2008; 15:16:26)

Benim titan amandada sürekli turuncu yanıyor.Bugüne kadar istirahate geçtiğini görmedim üstelik biosta 18 dereceleri gördüğüm halde.En son dün bir baktımki pci karttan peltiere 12 volt gönderen soket adeta erimiş kaynak olmuş resmen sökülmüyorda.Bu yüzden Leopar arkadaşım sana katılamıyorum.Çünkü bence tedbir alınmzsa daha kötü sorunlar çıkarabilecek bir problem.

sharkatk -> Cevap: titan amanda kullananlar yardım lütfen (18 Temmuz 2008; 19:31:53)

Benim pci kart da sorun çıkarmıştı zamanında (aynı şekilde 12V çıkışı yanmış) ben de iptal edip, uzatma kablosunu da kullanmadan direkt 12V çıkışına bağladım. Şu an gayet memnunum [;)] Bunlar da fotoğrafları;

[image]http://img156.imageshack.us/img156/8070/kopyass5001365zh7.jpg[/image]
[image]http://img156.imageshack.us/img156/3521/kopyass5001366ne6.jpg[/image]

mbyka -> Cevap: titan amanda kullananlar yardım lütfen (24 Temmuz 2008; 19:10:26)

arkadaslar bu titan sogutucunun bir kusuru varmı ?yada dikkat edilmesi gereken ölümcül detayları varmı

bende almayı düşünüyorum malum yaz geldi hersey degişti

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.25