Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
cpu blok yapısı?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> cpu blok yapısı? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Attack Atak

3 Mayıs 2008; 16:31:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar yavaş yavaş su soğutma sistemi mi yapıyorum.

babam tornacı ve freze vs.. elimde herşey mevcut fakat blok tasarımımı nasıl yapacağımı bilmiyorum.

2000/lt bi pompa kullanacağım için tek giriş, çift çıkış ve kanalsız bi cpu blok düşünüyorum.kanalsız olarak düşünmemin sebebi soğuk suyun bakıra sürekli su tasviye etmesi ve bakırla suyun ısınmaması.
eğer kanal açarsam suyun gezinmesi esnasında ısınıp yeterince soğutamayacağını düşünüyorum.

sizce de mantıklı mı?

bana bir dezavantajı olur mu?

intel Q6600, Gigabyte P35C-DS3R, 4gb 800mhz OCZ, sapphire 2600pro(mlsf), 250gb seagate 16mb ncq
mamo99

3 Mayıs 2008; 16:37:29 

kanal olması avantajdır aynı radyatör gibi ne kadar dolaşırsa okdr cpu dan ısı çekecek cpu okdr soğuyacaktır kanal olmazsa cpudan o ısıyı çekemez su doğru su daha soğuk olur ama cpuda bir okdr sıcak olur

StrangerXT

3 Mayıs 2008; 16:47:33 

yüzey alanı düşük olursa ve yüksek ısı yayan bir işlemciyle kullanırsan hiçbir verim alamazsın. tek giriş ve tek çıkış öneririm, forumda bir çok blok örneği mevcut. eğer ince işçilikle uğraşamam dersen kanallı yap ama sakın kanalsız, düz bakır kullanayım deme

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..

Artık foruma girmiyorum.. ya da uzun aralıklarla giriyorum diyelim..
mamo99

3 Mayıs 2008; 17:01:07 

tek çıkış yada 2 çıkışın farkı nedir ki

Attack Atak

3 Mayıs 2008; 17:14:44 

quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

yüzey alanı düşük olursa ve yüksek ısı yayan bir işlemciyle kullanırsan hiçbir verim alamazsın. tek giriş ve tek çıkış öneririm, forumda bir çok blok örneği mevcut. eğer ince işçilikle uğraşamam dersen kanallı yap ama sakın kanalsız, düz bakır kullanayım deme

yüzey alanını düşük tutmayı düşünüyordum ısı alışverişinin hızlanması açısından.

kanallara gelince aralarından su geçerken ısınacak ve bu cpu ya da etki edecek tahminimce.su girişi tam olarak cpu nun ortası olacak ve orada su hiç eksilmeyecek.yani sürekli dolaşım olacak.bu yüzden kanalsız olmasının daha iyi olduğunu düşünüyordum.

çift çıkışı ise bloğun içinde kalacak havuzu küçük yapacağım için bir nevi hızlı kanal görevi görmesini planlıyordum. su sürekli bakırla temas halindeyken bakırın ısınmamasını ve bununda cpu ya iyi etki etmesini planlıyordum. :S

forumda ki blok yapılarına bakıyorum fakat bana mantıksız geliyor.suyun kanallardan geçerken ısınması söz konusu.

intel Q6600, Gigabyte P35C-DS3R, 4gb 800mhz OCZ, sapphire 2600pro(mlsf), 250gb seagate 16mb ncq
Blue Sky

3 Mayıs 2008; 17:48:16 

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue Sky -- 3 Mayıs 2008; 17:47:33 >

StrangerXT

3 Mayıs 2008; 18:00:32 

suyun kanallardan geçerken ısınması demek, su ile bakır arasında ısı transferi var demek.
suyun kanallardan geçerken ısınmaması demek, su ile bakır arasında ısı transferi yok demek.

suyu mu soğutmaya çalışıyorsun, işlemcini mi ?

işlemcini soğutmak istiyorsan suyun ısınmasını isteyeceksin, ısınan suyu da radyatör ile soğutacaksın arkadaşım.

mantıksız demişsin forumdaki tasarımlara ama, yazdıklarımı bir oku , bakalım hangi fikir mantıksız.

(Not: Q alınan = Q verilen )

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..

Artık foruma girmiyorum.. ya da uzun aralıklarla giriyorum diyelim..
aliyaka

3 Mayıs 2008; 18:24:03 

ben yeni blok yaptırdım kanallı gayet memnunum su an. otekilerin performansı bilmiyorum ama cok farklı olucagını sanmam ugrasmaya yorulmaya degmez kanallı yap bence. su da bakır blokdan gecince o blogun icini nasıl yaparsan yap ısınmaz oyle bi derdin olmasın, 2000litre/saat lik pompa kullanıcaksan kaba bi hesapla o blogun icinden saniyede yarım litreden fazla su gecicek. oraya 26 derecede giren su 26.1 olmadan cıkar cpu 70 derece gorse bile. (rakamları salladımda 1 derece artmayacagına adım gibi eminim)

AMFİBİ

3 Mayıs 2008; 18:38:42 

Kişilerin kendi görüşü değil de, fizik kurallarıdır önemli olan. Yoksa şu forumda herkesin kendine göre bir fikri vardır mutlaka.
Bilal kardeşime katılmamak elde değil, zaten mümkün de değil. Kanallı yapı olsun, iğneli yapı olsun blok tasarımında ilk hedef, daima dar yerden, geniş alanlar meydana getirmek, böylece işlemciden çekilen sıcaklığın suya daha iyi havale edilmesini sağlamaktır.
Ama tabii saçma geliyorsa, istenilen şekilde yapılır bir tane ve harcanan emeğin boşa gittiği görülünce de, boyunun ölçüsü alınmış olunur böylece..
Atış serbest..

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
BİRİ, İLÂÇ GİBİDİR. GEREKTİĞİNDE ARARSIN..
BİRİ , GIDA GİBİDİR. DEVAMLI ARARSIN..
VE BİRİ, HASTALIK GİBİDİR. O GELİR SENİ BULUR... İMAMI GAZALÎ (R.A.)
mamo99

3 Mayıs 2008; 19:04:32 

olmaz işte öyle kanal olmazsa havuzla fln su neden ısınır cpu dan

ToffieBoi

3 Mayıs 2008; 19:15:16 

quote:

Orjinalden alıntı: mamo99

hocam o zaman bildigin gibi yap once. Zaten iscilige de para vermiceksin.

Sonra bide igneli tasarim yaparsin. Bakarsin farklarina

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2875MHz @ 1.39v Gunluk [Water Cooling]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 410MHz 5-4-4-15@ 2.0V Gunluk[ThermalTake Armor]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk[ZeroTherm HC92]
GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO
[MagiCool CPU Blok][2*Aqua 120mm Radyator][Su Kabi (by AMFIBI)][TT P500 Pompa][10*16mm Hortum]
Creative Zen Stone Plus 2GB _ Iriver X20 _ Sennheiser PX100 _ Sennheiser Cx100 _ Sennheiser OMX50
Attack Atak

3 Mayıs 2008; 20:12:04 

o halde pompayı daha güçsüz bişey alıp cpu blok üstüne açabildiğim kadar ince kanal açacağım öyle mi?

AMFİBİ

3 Mayıs 2008; 20:44:30 

Hayır kardeşim, pompayı olabildiğince kuvvetli alıp, suyu daha fazla dolaştırma yoluna gideceksin. Böylece su daha fazla sıcaklık çekecek bloktan.

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
BİRİ, İLÂÇ GİBİDİR. GEREKTİĞİNDE ARARSIN..
BİRİ , GIDA GİBİDİR. DEVAMLI ARARSIN..
VE BİRİ, HASTALIK GİBİDİR. O GELİR SENİ BULUR... İMAMI GAZALÎ (R.A.)
mamo99

4 Mayıs 2008; 0:05:08 

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Orjinalden alıntı: mamo99

hocam o zaman bildigin gibi yap once. Zaten iscilige de para vermiceksin.

Sonra bide igneli tasarim yaparsin. Bakarsin farklarina

ne diyosun hiç bir şey anlamadım ben kanal olması gerektiğini yazdım oraya senin ne dedediğin anlaşılmıyo işçilik vs anlamadım

mamo99

4 Mayıs 2008; 0:07:29 

quote:

Orjinalden alıntı: Attack Atak

o halde pompayı daha güçsüz bişey alıp cpu blok üstüne açabildiğim kadar ince kanal açacağım öyle mi?

pompa güçlü olursa daha iyi olur bunu radyatör gibi düşüneceksin işte ne kadar dolaşırsa okdr iyi soğutur ısı okdr iyi alır ne kadar hızlı geçerse okdr ölçüde temas ettiği su artıcak dolayısıyla aldığı ısıda cpudan

ToffieBoi

4 Mayıs 2008; 0:17:17