Merhaba.. cpu üzerindeki fanı arasıra temizlerim herhangi bi arıza çıkarmasın diye. yalnız bugün fanı temizledikten sonra bilgisayarı çalıştırdığımda sıcaklığın 80+ çıktığını gördüm. bikaç sn sonra sıcaklık bi anda 49-50C ye düştü. şimdi herhangi bi işlem yapmıyoken yine düşük seyredio ama örneğin sadece photoshop'u çalıştırırken bile 80+ yı buluyo. kullandığım program pcprobe, işlemci p4 3.06 Ghz HT.. Sıcaklık değişimi fazla diil mi sizce. Bi yardım edebilirseniz sevinirim..
everest'i de denedim. ilk bilgisayarı açıp programı çalıştırdığımda 70C gösterdi. Photoshop u çalıştırdığımda 83 e çıktı, bikaç sn. sonra 51-52 ye indi.. Hiçbi program çalışmıyoken 50-60 arasında değişio ama en basitinden explorer ı açtığımda 60+ bazen 70 e çıkabiliyo cpu soğutucuyu mu değiştirsem, macun mu sürsem ne dersiniz??
biosdaki sıcaklıklara bakmanı öneririm core temp i de bi dene yanlız fanı düzgün takmadığından da kaynaklanabilir termal macun sürmediysen sür çok büyük etki yapar
Arkadaşlar belki 10 kere fanı çıkarıp taktım ancak yerine oturtabildim. Deli etti beni. Bu işlemcilerle verilen stok fanlar işe yaarıyobliyo bazen de, işte gelin görün ki bööle adamı deliye çevirme potansiyelleri yüksek.. En güzeli thermaltake veya zalman kullanmak.. Neyse saolun fikirler için...
Arkadaşlar meraba tekrar.. Soğutucuyu dün yerine oturtmuştum. Bugün baktığımd ilk sıcaklığı 39-40 C gösteriyodu. Bi oh çekip bikaç sn. bekledim bi baktım yine 63 e fırlamış. Sonra yine 39 a kadar düştü ama hiç stabil diil. Ne dersiniz eski macunu temizleyip işlemciden yenisini sürsem biraz daha dengeli hale gelir mi?? Gerçi şu an fan sıcak üflemio ama... Bi de her ihtimale karşı yeni soğtucu alırsam 30-50 $ arası bi fikir verebilir misiniz? ASUS Triton 70 düşündüm ama sizin de bi fikrinizi aliym.. Bu arada kasam pek büyük diil, işlemcim p4 HT. Ona göre sööleyebilirseniz iyi olur...
evet hocam macunu yenilemende yarar var. Ama macun isi dalgalanmasini engelleyemez diye dusunuyorum. Senin sorunun haala fanin tam olarak yerine oturmamasi
Yok dostum soğutucu tam oturuo yerine vidalarını sıkıştırınca sabit, sorun onda diil, biraz daha oturtmaya çalışırsam anakart sizlere ömür olucak, bi deniym yeni macunun bi faydası olucak mı!!
Yaw bu stok fan canımı sıkmaya başladı.. Çıkardığı sese eyvalla da, işimin ortasında işlemci sıcaklığı yükseldiğinden resetlemesi son damla oldu. İyi bi macun çekip yeni bi soğutucu takıcam. Yalnız bi aliim dedim fikrinizi.. Anakart büyük diil ASUS P5LD2-VM SE LGA775 desteği var. Ben ASUS Triton70 düşündüm, hem uygun fiyatı hem yüksek performansı nedeniyle ama bi soriim dedim. Ne dersiniz??
Macunda probleminiz var. Macunsuz olduğu zaman idle de işlemci çok fazla ısı üretmediğinden bir yere kadar fan macunsuz olarak idare edebilir. Fakat load da iken işlemci çok daha fazla ısı ürettiğinden fan ile işlemci arasındaki ısı alışverişi iyi olmadığından load daki sıcaklıklarınız çok yüksek oluyor. Bana kalırsa kolonyalı pamuk ile macunu silip yeni bir macun takarsanız ki tavsiyem artic silver 5 olur; bence sorununuz çözülecektir. Yeni işlemci soğutucusuna bence şu anlık gerek yok gibi...
Kolay gelsin...
10 kere söküp takmakla zaten hata etmişsiniz,termal pastayı sürüp sertleştirdikten sonra soğutucuyu söktüğünüz an onun işi biter...Tekrar temizleyin soğutucu ve işlemciyi, güzelce pastanızı yeniden sürün.
Ardından güzelce soğutucuyu yerine takın,bakın ciddi anlamda düşecektir sıcaklıklar.
Boşta - Yükte arası 20C felan oynuyorsa zaten bu %99 iletim sorunudur.O da ya termal pastadandır,ya da soğutucunun tam olarak basmamasından.
Anca dün uygulama şansım oldu termal macunu. cpu boştayken 30-35 arası yüklüyken en fazla 45 e çıkıyo. Sorun şu an için tamamen çözüldü gibi ama stok fanın ayaklarını oturtmak baya bi zor oldu. bakalım bi daha çıkarmak zorunda kalırsam ne yaparım bilmiyorum şimdilik.. Ama dediğim gibi şu an için bi sorun yok. Teşekkürler fikirleriniz için...