Arkadaşlar şu an piyasada bulunan PDA'lar içerisinde fiyat ve kalite, özellik olarak alınabilecek en uygun PDA HP 614c olarak görünüyor Günlerdir inceliyorum, bu özelliklerde mesela biraz daha üstün olan ve bana göre oyuncaktan farksız bir kasaya sahip cep telefonu , smartphone olan Nokia N95 8GB cihazlar bazı yerlerde 1600 YTL inanılmaz ve son derece saçma, resmen bizi kazıklıyorlar, yazıklar olsun.
O nedenle hem bilgisayar , hem de çok kaliteli bir cihaz , bir kamera, bir GPS cihazı v.s düşünenler bence kaçırmasın, bu kalite ve özelliklerde bir cihazı , hem de HP gibi bir cihazı bu fiyata bulmak büyük nimet.
Acil bilgi almak istiyorum, acaba İzmir'de bu cihazı görüp yerinde inceleyebileceğimiz bir yer var mı? Bayaa araştırdım ama bulamadım, sadece internette görünüyor.Bilgisi olan varsa rica edeyim ??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkurthan -- 6 Mayıs 2008; 14:56:38 >
http:// rapid share .com/files/112946854/PDA.rar.html linkten cihazın menülerinin olduğu bir video ekledim indirebilirsiniz.
Bi kaç küçük detay vereyim madem öyle.
Şifre olayı ise belirlemenize gerek yok boş bırakarak geçerseniz daha hoş olur. Olaki benim başıma geldiği gibi şifre girip de ne grdiğinizi hatırlamıyorsanız hard reset atmanız gerekiyor. Bunuda sol tarafdaki bas konuş tuşuyla birlikte power tuşuna 10 saniye basılı tutup ardından alttaki resete basıyorsunuz açılırken ekranın sol üstünde Boot Clear yazısını gördüğümüzde reset tamamlanmıştır. Şifre kısmını boş bırakarak çalıştırabilirsiniz.
Daha öncesinde de HP IPAQ 6815 ve nokia N95 8GB kullanmış biri olarak, 6815 le kıyaslanamaz bile. 6815 bunun yanında at arabası gibi duruyor kesinlikle, hem görsel açıdan hem kullanımı açısından. Klavyesi olmadığından ekran klavyesine mahkumdun ve bu çok büyük dezavantaj oluyordu. N95 e göre biraz daha büyük fakat menü olarak çok yakın bir cihaz. N95 kadar hızlı değil, görüntü kalitesi video da da göreceğiniz gibi N95 kadar kaliteli değil daha çok iş odaklı bir cihaz. Fakat aradaki fiyat farkını göz önünde bulundurursak kesinlikle HP 614c harika bir cihaz. İlk aldığınızda kutusundan sadece batarya usb kablo şarj cihazı ve cd lerle kitapçılar çıkıyor. Ayrıca hafıza kartı almanız gerekiyor. Ayrıca üzerinde Windows Mobile 6.0 işletim sistemi mevcut. Eğer benim gibi bağlantı programı olarak evrensel bir program kullanıyorsanız (Microsoft Active Sync) kesinlikle son sürümünü kurmanız gerekiyor. Geçen ay kurduğum 4.2 sürümü kabul etmedi ve tekrardan 4.5 i indirip kurdum. HP nin sitesinde 649+KDV USD olarak yazıyor fiyatı.
Teknosite - 981,10 YTL Ofismar - 1.124,76 YTL Hepsiburada - 966,38 YTL Elektronik Mark - 957,56 YTL
Genel olarak 700 usd gibi bir fiyata alınabilecek çok hoş bir PDA, tavsiye ederim arkadaşlar.
arkadaşlar ben aldım şu anda kurulumlarını yapıyorum birşley soracağım kullanan arkadaşlara telefonun üst sağ bölümü hafif oynuyormu üstüne bastırınca kamera ışığının olduğu bölüm yani bakıp yazabilirmisiniz?
Sanırım bu cihaz TyTN-Killer olmuş.. HP durdu durdu turnayı gözünden vurdu..
Tuş takımındaki Ğ, Ş gibi bizim alfabemize özgü harflerin yazılı olması da güzel bir jest. Nokia senede kaç bin telefon satıyor, ama hala yapmadı böyle bir şey..
Bu arada, dip not.. Genelde 614'ün kıyaslandığı TyTN II'de de (resmi ithalatlarda) Türkçe klavye geliyormuş, yani Ğ, Ş vb harfler.. Bence önemli bir artı.
cihaz süper bir tek bana denk gelen sorun haricinde kullanımı inceliği ve bana göre hafifliği aldığım için mutluyum alacaklara tavsiye ederim yarın aldığım yere götüreceğim aleti ordan bir çözüm bulacaklarına inanıyorum
ewet maalesef öye bir kişinin daha yardımına ihtiyacın olabilir yada kalemi karnına yapıştır reset tuşuyla beraber o tuşlara bas ardından reset düğmesine doğru it karnını :D ben öyle yapmıştım 6815 imde :D
çözümü buldum telefonu kapatıyorsun o tuşlara basıyorsun resete basmadan direk hard reset atıyor zaten cihazı reset atıp kutusuna koydum mazallah gece bir şey olur darbe falan görür yarın sen yaptın demesinler yarın konuşup değişim isteyeceğim birde benim ürün made in china sizinki ne?