Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 614c denendi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Avuç içi bilgisayar (PocketPC/SmartPhone) >> Cevap: 614c denendi Sayfa: <<   < önceki  11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
EuphoriA

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Temmuz 2008; 1:17:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bahsedilen siteyi takip ediyorum hatta üyesiyimde. Anlamadığım cihaz üzerinden Windows Mobile' a bindirmeye çalışmak nasıl bir yaklaşım. Bu bir notebook incelemesinde Vista' nın kabahatini notebook' a atmak gibi birşey. Diğer markalar WM dışında bir bir sistem kullanıyorda bizim mi haberimiz yok?

Daha öncede yazdım yine yazayım cihazın şu anda hali hazırda olan romu makinayi resmen dizginliyor. Resmi olmayan Wm6.1 romunu yükleyince nooluyor dedim. Ama şu var cihazın Mart ayı sonlarında piyasaya girdiğini ( Mayıs başında Türkiye' de olduğunu ) düşünürsek çok yeni. HP' nin şu anda sıkı bir güncelleme hazırladığı açık. Yurtdışındaki forumlarda HP servislerinde GPS ile ilgili bir güncellemenin olduğundan bahsediliyor mesela.

Bunun dışında çoğu üretici genelde cihazı piysaya sürdüğü işletim sistemi ile destekliyor. Olmadı işletim sisteminin bir üst versiyonu çıkarsa güncelliyor. Cihaz WM7' yi resmen desteklemeyecek diye giydirmek ne demek onu anlamadım. Şu anda hali hazırda piyasada olan cihaz için "Bu cihaz WM7' yi destekliyor güncellemesi yapılacak" diyen bir firma var mı?

Ayrıca kaç kişi cihazı resmi roma mahkum ediyor. Buyrun yukarıda resmi olmayan WM6.1 linki var. Yurtışında bu cihazla ilgilenende çok uğraşanda çok. Bu forumda HTC TYTN II, P535 in resmi olmayan romlarının bulunduğu başlıklara bakın. Bu sıradışı birşey değil.

Bu bir malı alıp hatasını gizlemek veya görmemezlikten gelmek değil. Bu konu içerisinde cihazla ilgili benimde eleştirilerim oldu. Halen daha var. Ama madalyonun diğer yüzünde piyasada 800 - 850.-YTL fiyat aralığında benzer işlemci, ram, rom, servis özelliğinde bir makina yok. Performans testlerinde karşılaşırılıp geçtiği makinalar ile arasında ciddi anlamda fiyat farkı olanlar var.

Yine Türkiye' de yapılmış başka bir video incelemesinde adam resmen cihazın GPS' i olmadığından filan bahsediyor komedi gibi ;

http://teknosohbet.tv/v/309/ipod-touch-ve-ipaq-614c/

E be güzel kardeşim cihazı incelemek 3 gün kullanmak mı? Bu cihazın üretici sitesi yok mu? Bu sitede cihazla ilgili detay bilgiler yok mu? Cihazı incelemek 2-3 gün cebine atıp vakit buldukça kurcalamak mı?

Bir şu konuyu baştan aşağı okuyup kullanıcıların şikayetlerini okuyun birde bu iki incelemede anlatılanlara bakın. Ne diyeyim Allah WM ' yi üreten ve cihazın içine GPS koymayan HP' i ıslah etsin. Yok yok Allah cümlemize akıl fikir versin.

Anti Anderlecht
EuphoriA

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Temmuz 2008; 14:26:53 

WM6.1_OS 5.2.19591 Rom / 06.07.2008 Pdaclan

Az sonra

Anti Anderlecht
El Fuego

6 Temmuz 2008; 14:38:10 

Benim cihazda alınan back-up lar hala kurulamıyor. Yıllardır bu tip cihazlar kullanırım ama bu işte ters giden birşeyler olduğu kesin. Ekran ışığını kapatmak için güç düğmesine basıp kapatıyorum, 1 dk. sonra kendiliğinden ışık açılıyor. Gece hard reset attım, aldığım back-up u yüklemek istediğim zaman hata oluşuyor

Muhtemelen donanımsal bir arıza gibi. Başka arkadaşlarda da böyle bir olay oldu mu?..

HP iPAQ Business Navigator 614c WM06 520 MHz 4 GB SanDisk
Motorola ROKR E8 Linux 500MHZ

El Fuego is a member of DH Motorola CLUB

pocketpc.gen.tr
El Diablo

6 Temmuz 2008; 15:00:43 

El Fuego haftasonu geldi ve geçiyor benchmark testi isterik.

SOAD & Orhan Pamuk sever

imolared

6 Temmuz 2008; 15:18:17 

Ekran ışığı ile ilgili; hücre bilgi mesajını açtığım zaman benimkinde de aynı durum oluyordu, hücre bilgisini komple kapattım düzeldi.

quote:

Orjinalden alıntı: El Fuego

Benim cihazda alınan back-up lar hala kurulamıyor. Yıllardır bu tip cihazlar kullanırım ama bu işte ters giden birşeyler olduğu kesin. Ekran ışığını kapatmak için güç düğmesine basıp kapatıyorum, 1 dk. sonra kendiliğinden ışık açılıyor. Gece hard reset attım, aldığım back-up u yüklemek istediğim zaman hata oluşuyor

Muhtemelen donanımsal bir arıza gibi. Başka arkadaşlarda da böyle bir olay oldu mu?..

imolared

6 Temmuz 2008; 15:22:27 

Gelsin, bt ve t9 çözülmüş mü?

quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

Az sonra

EuphoriA

6 Temmuz 2008; 16:06:07 

quote:

Orjinalden alıntı: imolared

Gelsin, bt ve t9 çözülmüş mü?

quote:

Az sonra

Adamlar sağolsun ROM' u kendi forumlarına yükledikleri için telekomun berbat bağlantısıyla kağnı hızıyla ilerliyor. İndirdikten sonra cihaza yükleme gibi genel bir problem yoksa uygun biryere upload ederim. Orjinal link : http://pdaclan.cn/thread-15104-1-1.html Ekran görüntüleri Çince ama English Rom olarak geçiyor. ( Google Translate linki : http://translate.google.com.tr/translate?hl=en&sl=zh-CN&u=http://pdaclan.cn/redirect.php%3Fgoto%3Dfindpost%26pid%3D193360%26ptid%3D13730&sa=X&oi=translate&resnum=4&ct=result&prev=/search%3Fq%3D614c%2B5.2.19212%26hl%3Den%26sa%3DG )

Bluetooth sorununu kendi forumlarına mesaj attım cevap verilmedi kesin bir bilgim yok. T9 ise hiç sanmıyorum. Kendimiz bir paket bulup uydurmalıyız.

Anti Anderlecht
kged

6 Temmuz 2008; 23:42:39 

quote:

Bahsedilen siteyi takip ediyorum hatta üyesiyimde. Anlamadığım cihaz üzerinden Windows Mobile' a bindirmeye çalışmak nasıl bir yaklaşım. Bu bir notebook incelemesinde Vista' nın kabahatini notebook' a atmak gibi birşey. Diğer markalar WM dışında bir bir sistem kullanıyorda bizim mi haberimiz yok?

Daha öncede yazdım yine yazayım cihazın şu anda hali hazırda olan romu makinayi resmen dizginliyor. Resmi olmayan Wm6.1 romunu yükleyince nooluyor dedim. Ama şu var cihazın Mart ayı sonlarında piyasaya girdiğini ( Mayıs başında Türkiye' de olduğunu ) düşünürsek çok yeni. HP' nin şu anda sıkı bir güncelleme hazırladığı açık. Yurtdışındaki forumlarda HP servislerinde GPS ile ilgili bir güncellemenin olduğundan bahsediliyor mesela.

Bunun dışında çoğu üretici genelde cihazı piysaya sürdüğü işletim sistemi ile destekliyor. Olmadı işletim sisteminin bir üst versiyonu çıkarsa güncelliyor. Cihaz WM7' yi resmen desteklemeyecek diye giydirmek ne demek onu anlamadım. Şu anda hali hazırda piyasada olan cihaz için "Bu cihaz WM7' yi destekliyor güncellemesi yapılacak" diyen bir firma var mı?

Ayrıca kaç kişi cihazı resmi roma mahkum ediyor. Buyrun yukarıda resmi olmayan WM6.1 linki var. Yurtışında bu cihazla ilgilenende çok uğraşanda çok. Bu forumda HTC TYTN II, P535 in resmi olmayan romlarının bulunduğu başlıklara bakın. Bu sıradışı birşey değil.

Bu bir malı alıp hatasını gizlemek veya görmemezlikten gelmek değil. Bu konu içerisinde cihazla ilgili benimde eleştirilerim oldu. Halen daha var. Ama madalyonun diğer yüzünde piyasada 800 - 850.-YTL fiyat aralığında benzer işlemci, ram, rom, servis özelliğinde bir makina yok. Performans testlerinde karşılaşırılıp geçtiği makinalar ile arasında ciddi anlamda fiyat farkı olanlar var.

Yine Türkiye' de yapılmış başka bir video incelemesinde adam resmen cihazın GPS' i olmadığından filan bahsediyor komedi gibi ;

http://teknosohbet.tv/v/309/ipod-touch-ve-ipaq-614c/

E be güzel kardeşim cihazı incelemek 3 gün kullanmak mı? Bu cihazın üretici sitesi yok mu? Bu sitede cihazla ilgili detay bilgiler yok mu? Cihazı incelemek 2-3 gün cebine atıp vakit buldukça kurcalamak mı?

Bir şu konuyu baştan aşağı okuyup kullanıcıların şikayetlerini okuyun birde bu iki incelemede anlatılanlara bakın. Ne diyeyim Allah WM ' yi üreten ve cihazın içine GPS koymayan HP' i ıslah etsin. Yok yok Allah cümlemize akıl fikir versin.

Teknosohbette inceleme yapan arkadaşa ben mesaj çektim. dedim gps var o cihazda siz yanlış biliyosunuz hatta yandaki kulaklık girişi dediğiniz yer external gps anten girişi dedim.

sonra bide yüzsüz yüzsüz cevap geldi. diyorki çok KÖTÜ bir makina. gps diye google maps e girerseniz GPRS den yer sonra faturayla karşılaşırsınız.

şimdi bomba geliyor sıkı durun. Yandaki giriş kulaklık girişi hatta o girişten müziksetine KUTUSUNDAN ÇIKAN kabloyla bağlantı yaptım. bangır bangır METALLICA dinledim. diyor

bende bu güzel mesaja cevap vermezsem ayıp olur diye mail attım. GPS in olduğunu güzel bir dille anlattıktan sonra

Yandaki giriş için ;

benim bildiğim kulaklık jack ı için giriş içe doğru olur. hani rahat girsin diye. sizin o iğneli deliğe jack ı nasıl soktuğunuzu geçtim, METALLICA ' yı nasıl dinlediniz ? onu merak ediyorum. beni merakta bırakmayın yazdım yolladım, halen ses yok

BAĞATUR

6 Temmuz 2008; 23:59:18 

Anlattıklarınıza bakıyorum da gerçekten işimiz çok zor , neden mi ? Ben de birkaç sene Sony Ericsson P990 cihaz için forumlarda saatlerimi günlerimi harcadım, P serisi için inanın aylarımı harcadım, çünki destek yok, insanlar ne yapacağını bilemiyor, bu kadar az destek ve bu kadar ilgisizlik inanın
başka yerde yoktur.

Programları denemek ve yükleyip kaldırmak için, ayarları öğrenmek ve insanlarla paylaşmak için defalarca format atıp yeniden kurulum
yaptığım günleri, sabahlara kadar uyumadığımı hatırlıyorum, buna mecburmuyuz ?? Hayır ama bu iş'ten anlayan birilerinin insanlara yardımcı olması gerekiyor.

Aynı durumu şu an ben HP cihazda da görüyorum, yani bu çok net görülüyor ki insanlar aylardır şu cihazı kullanmak ve yaşadıklar tecrübeleri buradaki arkadaşlara anlatmak için bayaa uğraşıyorlar...

Bu durumda ben Nokia cihaz kullananları daha şanslı görüyorum ki o da oldukça eksikleri olduğu halde hepsinden iyi. En azından GPS desteği ve program desteği bile yeterli.

HP dahil olmak üzere aldığımız PDA'larda sanki ceza çekmek zorundaymışız gibi saatlerce günlerce GPS programı aramak inanın çok büyük bir eziyet, HP firmasına bence mail yağdırmak zorundayız başka çaresi yok. Bu kadar mı insanlar ciddiye alınmaz

Bu kadar mı sorumsuzluk olabilir, sadece cihaz satmak için mi geliyor bu firmalar Türkiyeye ???

Yazıklar olsun...

mahoni_20

7 Temmuz 2008; 0:03:03 

teknosohbet teki incelemeye tek kelimeyle cihazı kötülemek diyorum adam daha cihazı 3 gün kullanmış neyin ne olduğunu 1.5 günde öğrenmiş hatta sağ üstteki harici gps anteni girişine ses çıkış jackı demiş yaaa izleyenleride yanıltıyor ve açıkcası videonun yarısı saçma anlatımlar. bence donanımhaberden alıntı yapsa daha başarılı olurdu:)

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
EuphoriA

7 Temmuz 2008; 0:20:17 

@kged

verdiği cevaplardan sonra arkadaşa sorulacak tek şey kalıyor "ne içtiğinizi / ne kullandığınızı öğrenebilir miyim?"

Anti Anderlecht
EuphoriA

7 Temmuz 2008; 0:25:26 

Bu arada resmi olmayan yeni rom' u halen daha indiremedim. Çinli arkadaş sağolsun romu paylaşım siteleri yerine foruma yüklediği için, forumunda kapasitesinin düşük olması ve download manager ve resume desteği vermemesi sebebiyle saatlerdir sinir harbi yaşıyorum. Arada Telekomada giydirdim ama sanırım suçları yok. Defalarca indirme işlemi yarıda kaldı. Rom ulaşınca yükleyip ayrıntıları yazmaya çalışacağım.

Anti Anderlecht
mahoni_20

7 Temmuz 2008; 0:36:00 

EuphoriA

sabırsızlıkla bekliyorum. siteye girdim ama ne fayda çince anlamadığım için benim için tam bir fiyasko

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
FoR_ReaL

7 Temmuz 2008; 12:02:59 

Merhaba,

telefonu alalı 3 gün oldu ve sizin yorunlarınız sayesinde epey bir bilgi sahibi oldum. bir sorum olacak bu konu giç geçmemiş acaba Google maps' de gps kullanılması mümkünmü ?

Hafıza kartı çıkmadığı için cihaza şuan bir pro yükleyemedim 8 gb lık kart arıyorum ama onuda satan biryer bulamadım varda bildiğiniz bir yer yazarsanız sevinirim

barthobel

7 Temmuz 2008; 12:36:20 

Ne demek istediğini anlamadım biton bişeyler yazmışsın. güzel kardeşim telefonunda donanımsal bir hata var garantiye gönderdinde cvpmı gelmedi seni cokmu beklettiler. Bazen forum insanınıda anlamak zor bende senin düşündüğünün tam tersini düşünüyorum benimde küçük bi sıkıntım oldu HP foruma yazdım anında mail geldi arkadaşlar sizi arayacak diye ve aradılarda. Birde telefon cıkalı aylar olmuş diyorsun telefon tr ye geleli 3 ay (ortalama) gibi bir zaman oldu ve ver yansın ediyosun illaki bazı kücük hatalar olacaktır bunlar eminim 1-2 ay icersinde çözüm bulacaktır. Bence cok önyargılısınız ha dip not olara bu konunun hemen altında yer alan asus P535 P526 gibi pda ların bölümlerine yazılan yorumlara bakın bu modellerin bazıları cıkalı sene oldu...!!!
quote:

Orjinalden alıntı: BAĞATUR

Anlattıklarınıza bakıyorum da gerçekten işimiz çok zor , neden mi ? Ben de birkaç sene Sony Ericsson P990 cihaz için forumlarda saatlerimi günlerimi harcadım, P serisi için inanın aylarımı harcadım, çünki destek yok, insanlar ne yapacağını bilemiyor, bu kadar az destek ve bu kadar ilgisizlik inanın
başka yerde yoktur.

Programları denemek ve yükleyip kaldırmak için, ayarları öğrenmek ve insanlarla paylaşmak için defalarca format atıp yeniden kurulum
yaptığım günleri, sabahlara kadar uyumadığımı hatırlıyorum, buna mecburmuyuz ?? Hayır ama bu iş'ten anlayan birilerinin insanlara yardımcı olması gerekiyor.

Aynı durumu şu an ben HP cihazda da görüyorum, yani bu çok net görülüyor ki insanlar aylardır şu cihazı kullanmak ve yaşadıklar tecrübeleri buradaki arkadaşlara anlatmak için bayaa uğraşıyorlar...

Bu durumda ben Nokia cihaz kullananları daha şanslı görüyorum ki o da oldukça eksikleri olduğu halde hepsinden iyi. En azından GPS desteği ve program desteği bile yeterli.

HP dahil olmak üzere aldığımız PDA'larda sanki ceza çekmek zorundaymışız gibi saatlerce günlerce GPS programı aramak inanın çok büyük bir eziyet, HP firmasına bence mail yağdırmak zorundayız başka çaresi yok. Bu kadar mı insanlar ciddiye alınmaz

Bu kadar mı sorumsuzluk olabilir, sadece cihaz satmak için mi geliyor bu firmalar Türkiyeye ???

Yazıklar olsun...

KUSURSUZ İNSAN YOKTUR AMA KUSURSUZ ELEŞTİRMEN ÇOKTUR !
<