Avea 'nin gönderdiği servis mesajlarından pek çoğu direk wap linki içeriyor ve pek çok telefonda (özelliklee symbian telefonlarda) mesajı okumak için açtığınızda direk GPRS den internete giriyor. eğer internete girdiğinizi farkedemezseniz ya da farkedip de NO tuşuna defalarca bassanız bile maalesef 1 saniyecik bile olsun internete giriyor ve ek masraf çıkıyor.
işte bu durumundan rahatsız olan ben ve benim gibiler aveayı mahkemeye vermeyi düşünüyoruz.
bu konuda hukuki destek arıyoruz ve sizlerden fikir öneri bekliyoruz
hocam o senin kendi sorunun bende de 6630 var symbian telefon bende neden girmiyo sen ayarlarını değiştirdiğin için açsan bile sen zaralı çıkarsın böyle bir konuda gir mesajlar >ayarlar>servis mesajı>mesajları indir>el ile olsun otomatik giriyomu bak birdaha
burada herhangi bir kandırma - zorlama olmadığı gibi başka bir arkadaşın dediği gibi mesajı açtığınızda otomatik olarak tıklama gibi bir olay bulunmamaktadır.
bu nedenle wappush mesajlarından dolayı Avea ya dava açamazsınız.
avea yı wereceginiz her türlü davada bende warım ben 3 operatörüde kullanıorum ama en kötüsü awea sonra vodafone en iisi türkcell gecen müşteri hizmetlerinden aradılar dediler aveanın verdiği hizmetten memnunmusunuz diye benim ise cevabım yerin bi kat altında hizmetinizden faydalanamıyorum ve kapsama alanı dışına cıkıyorum siz önce bunu bi çözün sonra bana hizmet sorun dedim adam 2 sn cvp wremedi her türlü dawanızda warım acarsanız cok iyi olur
Hukuki anlam da : Açarsınız davayı - kaybedersiniz - üstüne adamlar size açar gene kaybedersiniz. Marka olmuş kurumlara dava açmak kolay değil , unutmamak gerek...Onların avukatları sağlam. :) Adam dava etti diye açsa , altınızdan evinizi bile alır.
Destek bakımından : evt haklısınız ama sizin suçunuz yani bizim suçumuz Ayarlardan "internet profillerinin" ayarını değiştirirseniz bu sorun olmaktan çıkar. Ama kullanıcıdan kullanıcıya değişir kullanım.O yuzden de bunun çözümü gene sizde.
Buna ek olarak , servis mesajlarından kurtulmak istiyorsanız , Operatör leri arıyorsunuz ve atmayın istemiyorum diyorsunuz onlarda sizi listeden çıkartıyor. Avea nin web sitesinden yapılabiliyor mesela bu olay...
Suçlama anlamında ben de suçlamaya katılmak isterim ama ne yazik ki kaybederiz o yuzden elimizden gelen fazla bir seçenek yok arkadaşlar.....
Bende "Yes" tuşuna basıyorum 10dk geçtikten sonra bakıyorumki kontör gitmiş. Bende dava açıyorum o zaman. Adamlar hizmet getirmiş. Sen hizmeti dava ediyorsun, böyle bir olay mantıklı mı.?
ben bu sorunu daha önce yaşadığım için telefonumu ilk aldığımda internet ayarlarını yapmadım ztn istesem hemen yaparım avea bayilerinde adamlar çıkartıyor,internet kısmında direk olarak "avea-wap" yazıo ama onları sen ayarlamak zorunda kalmıosun basnca internette açılıo webelect arkadaşın da dediği gbi kurumlara dava açmak çok zordur,en iyi avukatlar genelde kurumların oluyor:)))))sen hiç bulaşma arkadaşım amcam 2 avea hattı kullanıyordu birinin faturasını ödemeyi unutmuş(5 ay kadar çok fazla ama taşınmıtı ve bu konuda bilgi vermeyi unutmuş-insanlık hali 2 hat sorunları)30 liralık fatura yerine 400 küsür ödettiler adamlar ve galiba daha da alıyorlar...şimdi alıp almadıkları hakkında net bilgi sahibi değilim
PS3 40 gb pal/PSP slim pro pack/PS2slim lifton-world@windowslive.com www.lifton-world.piczo.com ORİTE PMP-100 İNCELEMEM Tatildeyim çok sık internete giremiyorum fazla forumda bulunamıyorum uzun zaman cevap veremezsem yanlış anlaşılmasın:P PSP ile giriyorum karakter sorunları olabilir SE w810i/Nokia 6500 slide
MAŞALLAH hocanın eşeği misali hırsızın hiçmi suçu yok... yok push mesajına basma yok onu yapma bunu yapma ... HERKES avea nın avukatı olmuş... Buyuk çşirket dava açma yok şunu yapma ne o ya aveadan maaş alıp yıldırma mesajımı yazılıyor...
biz millet olarak güçlünün güçsüzü soymasını kanıksamış ondan sonrada aman ha bak zararlı çıkarsın gibi edilgen zavallı hale düşürülmüş bir haldeyiz bu zihhniyetle bize daha çok şey yuttururlar...