Üründe ilk dikkat çeken şey fan ve bu fun gayet sessiz ses yaparsada kapıosunuz istewdiginizde açın sogusun soguyunca kapa tekrar :D smart ürünleri hdd sıcaklıgını uyğun tutmak için genelde alimunyum kasa tercih ederken bu sefer bu alimunyumdan müşterilerinin rahatsız olmaması için bide fan koymuş 210 ytl ye teş tuşla bckp alan 500 gb sata 7200 rpm 16 mb cache lik samsung hdd si kullanılmış.
Artık 24 SAAT AÇIK HDD NİZ BUZ GİBİ İSTEDİGİNİZ KDR KULLANIN ÜZERİNE SİSTEM KURUN O KENDİNİ SOĞUTUYOR VE SÜPER ÇALIŞIYOR.
Kutusu Normal diger marka boyutlarında smart disk sata 500 premium ürününe göre kutusu az daha kalın az daha kısa yane boydan alıp genişliği fan yüzünden az artırmış smart disk yane western digitaller le aynı boyutlarda olmuş bu seferki disk ama avantajı altlığı ile birlikte çıkıor altında hdd yi koyabileceginiz bir kalıp gibi bişele gelior yane :P
masanızda hiç kıpırmadan duracak altında sert plastikten yapılmış bir alt lık duruyor yane bu çok şık gösteriyor önünde smart disk yazısıs kırmızı şekilde çalışmaya başlayınca çıkıyor power ve usb portunun takılı olup olmadığını gösteren göstergelerde var. Tasarım tam bir performans için yapılmış
210 ytl ye Vatanda 220 ytl ye teknosada 215 ytl gold da satışta
Bu ürünü kullandık test ettik usb si de gayet hızlı veri atıyor.Fun açma kapama düğmesi ve tek tuşla bckp up düğmesi arkasında tek tuşla bckp olayı içinedeki cd ile gelen programı yükleyince oluyor komple hdd yi yedekleye biliyorsunuz.
Hayır, araştırdım sadece usb ne yazık ki. Sadece içindeki hdd samsung ve sata 16mb. dışarıya sadece usb 2.0 bağlantısı var. 3,5' hdd alıp usb den bağlarsanız ortalama 28 mb/s saniye civarında dosya kopyalayabiliyorsunuz marka model farketmez bu genelde 25-29 mb arası çıkıyor üstünü görmedim zaten. e-sata olsa gerçek hızında çalışabilirdi. Fanlı olması çekici olabilir ama kalitesini bilmek lazım ben WD kullanıyorum e-sata süper. ısınmıyor da aylarca açık kalıp emule den direk download ediyorum harici hdd ye. Elektrik gidip geliyor sık sık ona rağmen daha başına bişey gelmedi. malzeme kalitesi, güç kaynağı falan dayanıklı bir ürün almak lazım, hatta ben alamasam da elektriği mümkünse UPS den vermek lazım. Yoksa veriler uçabilir ansızın:) bu nasıldır bilmiyorum.