arkadaşlar bu konuyu açdığı için öncelikle side effect kardeşe teşekür ediorum bende bir x-fi platinum kullanıcısıyım benim problemim decoderdan anfiye coaxsiyel ve optik kabloyla bağladığım halde dolby digital ses alamıyorum hemde thx setupdan rearları test ettiğimde önlerden gelior sistem stereo çalışıor bir türlü yapamadım ses kartının arkasından bağlayınca oluyor ama ben önü kullanmak istiyorum lütfen yardım
arkadaşlar bu konuyu açdığı için öncelikle side effect kardeşe teşekür ediorum bende bir x-fi platinum kullanıcısıyım benim problemim decoderdan anfiye coaxsiyel ve optik kabloyla bağladığım halde dolby digital ses alamıyorum hemde thx setupdan rearları test ettiğimde önlerden gelior sistem stereo çalışıor bir türlü yapamadım ses kartının arkasından bağlayınca oluyor ama ben önü kullanmak istiyorum lütfen yardım
Senin bahsettiği arıza değil. normal sonuç. S/Pdif bağlantıda filmler hariç dış ses sisteömine 5.1 ses aktaramazsınız. her zaman 5.1 için analog bağlanmanız lazım. Ancak filmlerde ve dolby yada dts müzik kayıtlı medya yürütürken 5.1 alabilirisiniz. normal olarak ise aktarılan ses streo pcm dir. geniş bilgi: http://forum.donanimhaber.com/m_10634368/tm.htm
Şu anda dünya üzerinde s/pdif ten 5.1 aktarabilen (tüm seslerde) x-fi CA20K cipli tek kart auzen xfi prelude dir.
Tabi başka markaların da kartları (asus xonar...) ve auzenin başka modeleleri (X-Plosion 7.1, X- Meridian ... ) de var bu desteğe sahip ama oların ana ses çipleri (CMI8788,CMI8770....) dandik. Tabi bazı onboard lar da var bu desteği olan örnek: ALC888DD gibi.
bu desteklerin adı (firmalarınca tescillidir) 1- Dolby Digital Live 2- DTS Connect
auzen in ii olduğunu duymuştum. zira ben ne koaksiyel nede optik bağlantı yapmıyorum. kartın arkasından analog 5.1 ses sistemi kullanıyorum.
o yüzden malesef dijital bağlantılar hakkında çok bir bilgim yok.... ama kelemin abi'nin açıklaması sanırım yeterli olmutur.
Ayrıca, arkadaşla konuştum son driver'ları yükledikten sonra herhangi bir problemim kalmadı aslında diyo... Son driver'ları edinmek gerek... Sonuç nasıl olur bilmem..
hmmm anladım ama film takdığımdada dolby sinyali gelmiyor diye hatırlıyorum ama akşam bir daha test edicem sonucun yazıcam teşekürler keleminabi artı senin bize ses card tavsiyelerin varsa veirsen seviniriz hemde alıcak arkadaşalarada burdan yardımcı olmuş olursunuz gene teşekürler
optictende baglasanız müziklerde pcm alırsınız eger dvd veya divx-tabiki ac3 veya dts kodlanmış ise .dvd powerdvd de açın spdif diyinnn.sinyali gönderir ama alıcı cihazda decoder olması lazım.mesela bende sony var homecinema ona opticten sinyal gönderiyoprum filim dts ise sony de dts ışıgı yanıyo dolby digitalde ise dd ışıgı yanıyo yani olay ses siteminde spdifte ses kartım x-fi extreme bu arada ve tabiki digital ı/o moduldden bağlıı..optic in dezavantajı ses kartının nimetlerinden faydalanamıyosunuz.ha onboard ha x-fi tabiki ddigital ve dts filimler için diyorum.
Dediğim gibi, auzenlerin iyi olduğunu duymuştum. Hatta çoğu özelliği ve bazı artıları ile x-fi serisinden bi kaç artısı olabilir.. Dijital bağlantıda 5.1 vermesi falan gibi..
Ben x-fi fatality serisine dünyanın parasını verdim ama ön paneldeki analog girişi yüzünden. arada bir elektro gitar çalarak kayıt yapıyorum. kayıt özellikleri çok hoşuma gitti. Öncesinde audigy 2 zs kullanıyordum ve özel bir kablo yaptırmıştım. analog gitar ucu mono ama kartın girişi stereo idi.
Şimdi ise sadece gitarı takıp, giriş sesini açıp entertainment moduna girip ince ayarlar yapabiliyorum. İşin güzelliği küçük bir stüdyo kıvamında ve kanal kayıt yapma ayrıcalığı var. Fakat daha tam anlamıyla hepsini öğrenmiş değilim.
Kartın Eax,Thx, 3D Cmss ve özellikle 24bit kristalize etme özelliği muhteşem. Yemin ediyorum ilk gün farkı farkedemedim belki ama, sokağa çıkıp mp3 çaları kulağıma takınca şarkı dinlemediğimi anladım
Sesi inanılmaz derecede netleştiriyor ve berraklaştırıyor bu kart. Artık film, mp3, video, oyun inanılmaz güzel gelmeye başladı.
hmmm anladım ama film takdığımdada dolby sinyali gelmiyor diye hatırlıyorum ama akşam bir daha test edicem sonucun yazıcam teşekürler keleminabi artı senin bize ses card tavsiyelerin varsa veirsen seviniriz hemde alıcak arkadaşalarada burdan yardımcı olmuş olursunuz gene teşekürler
harici decoderde DTS yada Dolby Digital yazısını görmek için; pover dvd den ses seçimi dolby yada dts den hangisine ayarlı ise o yazıyı göreceksiniz. power dvd 7 ve xfi audio konsol ve panel ayarları resimdeki gibi olmalı.
dediklerini yaptım oldu teşekürler sinyal geliyor artık ama bi sorum daha olucak siz bu cardı sizde olsa nasıl kullanırdınız ben bir kere gittim özendim güzel pahalı kablolar alıp arkadan bağliyim dedim bi baktım arkadaki girişler 3de yanyanaya çok zor birbirini sıkıştırarak takdım ve deniyim dedim bu aradad kardın girişleri zorlanıyordu ve sesi açdım bass sesler sadece subwoofera gidiordu sesler hiç sağlam gelmiyordu sora decoderdan bağladım coaxsielle 6.1 koydum ses bana çok gür geldi acaba benmi bişeyi yanlış yaptım açıklarsanız çok iyi olur teşekürler [quote ]Orjinalden alıntı: keleminabi
quote:
Orjinalden alıntı: deaxter
harici decoderde DTS yada Dolby Digital yazısını görmek için; pover dvd den ses seçimi dolby yada dts den hangisine ayarlı ise o yazıyı göreceksiniz. power dvd 7 ve xfi audio konsol ve panel ayarları resimdeki gibi olmalı.