1 SENEDİR KULLANIYORUM SADECE İLK TARAMADA BŞRŞEYLER BULU DAHA SONRA AYARLARINIDA YAPTIM VE YAKLAŞIK 11 AYDIR TARAMALARIMIN hiçbirinde bir şey bulamadı sizce bu normal mi??
uzun zamandır nod 32 kullanıyordum.Tarama yaptıgımda program hiçbirşey bulamıyordu.Bende virüs yok zannediyordum.1 mayıs günü bi arkadaşın Flash diskinden Autorun Virüsü bulaştı Nod 32 ile tarama yaptıgımda bulamadı bile.Nod 32 yi kaldırdım.45 günlük deneme sürümü olan (full) kaspersky kurdum.Update yaptım.Taramaya başladı.Aman allahım bide ne göreyim O kadar çok şey bulduki .Aotorun virüsünüde sildi.Sorun düzeldi.
Bir arkadasım nod32 den sikayet edip hicbirsey bulmadıgını söylüyordu,kendimde bu antiyi kullandıgım icin sasırmıstım.birgün pc sini acıp nodun loglarına bir bakayım dedim hakkattende hic birsey tespit etmemisti.daha sonrada tarama ayarlarına bir baktımki düzgün bir sekilde ayarlanmamıs.(mesela threatsense ki cok önemli disable idi) ayarlarını yaptım update ettim.indepth scan yaptım tarama sonucunda virüsler ve trojanların pc nin icine koloni kurduklarını gördüm.burda sunu demek istiyorum antivirüs prog.ların dan tam verim almak istiyorsak konfigürasyonları cok önemli,düzgün yapılmadıgı zaman programdan verim alınamıyor.birde yine burdan sunu söylemek istiyorum;arkadaslar nod32 nin fixlileri triallleri tam sürüm lisanslıları kadar iyi degil bu bircok kez kanıtlandı
öncelikle nod32 nin hangi versiyonunu kullandığınızı merak ediyorum virüs dediğiniz şeyler trojan olmasın kapersky nod ikisinide kullandım aralarında bariz bi üstünlük göremedim güvenlik bakımından ayrıca o dedğiniz autorun virüsünü nod32 3.0 rahatlıkla bulup siliyor artı bulduğunuz kolonilerin arasında kasperin yanlış alarm vermiş oma olasılığı yüksek eğer kasper 6 ise bişey diyemem ama 7 ise büyük ihtimal yanlış alarmdır 7. versiyon bizzat windows dosyalarını virüs olarak görme yeteneğine sahip her neyse sorunun cevabı nod32 ne yapar nod32 işini iyi yapar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roxite -- 2 Mayıs 2008; 19:38:51 >
Bende uzunca bir süredir nod32 kullanıyordum. Ve şuan itibariyle bulaşan ufak bir virüsü silemediğini görünce hayretler içinde kaldım. Habire Virüs bulaştığını belirten kırmızı ekran geliyor sil diyorum silindi diyor fakat ekran tekrar tekrar geliyor. yeni bir antivirüs arayışına girdim :)
Türkler çoğaldılar ve çevreye yayıldılar, ordular kurup Lin ülkesine saldırdılar ve atalarının öcünü aldılar. Yeni bir devlet kurdular, dört bir yana yeniden egemen oldular. Türk kağanları atalarının anısına otağlarının önünde hep kurt başlı sancak dalgalandırdılar.
ben yaklaşık 1.5 senedir nod32 2.7 ve şu an kullanmakta olduğum nod32 3.0 antivirüs'ü kullanıyorum ve virüsleri silmeme gibi bir problemle karşılaşmadım..Ha bunun yanında aktif görev yapan counterspy anti-spyware programınıda kullanıyorum.Arkadaşın dediği gibi bazı küçük detayları ve ayarları kaçırdıysanız bunlar başınıza gelmiş olabilir..
Arkadaşlar NOD32 yi kurduğunuz gibi hiçbir ayar yapmadan kullanırsanır bu tür tepkiler almanız normaldir bundan kurtulmak için NOD32 yi doğru ayarlar yapıp kullanın; http://doctus.org/nod32-v2-7-231-ekstra-t11793.html
ayrıca hiçbir virus programı sizi %100 korumaz zaten bunu iddia da etmezler yani bir tane virus bulamadı diye(küçük büyük farketmez) yerler vurmak çok doğru değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici -- 3 Mayıs 2008; 9:45:48 >
Nod32inin biçok virüsü silmediğini belirten arkadaşların kurulum ayarlarını kontrol etmelerini öneririm.Ben şuana kadar bir silmeme problemi yaşamadım..
Vaybe demekki bir halta yaramaz.demek bu programı inceleyip test eden ve öneren uzmanlarda bir halta yaramaz.hatta microsoftta üstüste senlerce ödül vermişti demekki yanılıyolar biz onlardan daha iyi biliyoruz microsoftta bir halta yaramaz
Ben anlıyamıyorum ya senelerce bu programı kullandım nette cok tehlikeli yerlerde gezindim.ama nod32 nin tespit edipte silemedigi bir zararlı göremedim.yanlıs anlasılmasın herseyi buluyor demiyorum ancak bazı kullanıcılar tespit ediyor ama silemiyor benzerinden birseyler söylüyorlar ben hic böyle birseyle karsılasmadım tespit ettigi herseyi siliyor.