Ya beyler sıkıldınız hep aynı sorulara cevap vermekte ama ne yapalım sistemler farklı oldukça sorularda hep yeniden gelecek.
İlerleyen günlerde bir Lcd monitör almayı düşünüyorum hem film izliyorum hemde oyun oynuyorum ama oyun fazla. Kararsız kaldım diyorlarki oyun oynuyorsan kare al geniş ekran yaması olmayanları oynayamassın çözünürlük uymaz vs. vs. Ama film izleyeceksen geniş al. Oyunu fazla oynuyorum. Filmde sıkıntı olmaz ama oyunda ekran kartım palit 7600gs sonic 256mb oyunlarda kalite çok önemli değil easy medium oynarım önemli olan eğlence geniş ekran alsam sıkıntı yaşarmıyım oyunlarda çözünürlük takılma gibi sorunlar. Yada çözünürlük 1440x900 olan bi monitörde oyunlarıda illa o çözünürlükte mi oynayacam mesela değişti çözünürlük azalsa ne gibi problemler olur.
Kullananlardan veya sıkıntı yaşamış olanlardan tecrübelerini paylaşmalarını istiyorum.
Yada önereceğiniz monitör varmı.
Max 400Ytl olsun. Geniş veya Kare
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spawn42 -- 2 Mayıs 2008; 9:51:18 >
Artık yeni oyunlar ws ekranları göz önünde bulundurarak gerekli çözünürlükleri sunuyor. Çözünürlük desteği olmayan oyunlar icin gerekli yamaları üst konulara bakarsan bulabilirsin.
arkadaşın dediği gibi oyunlarda artık wide hatta 10/16 9/16 olarak destek var. olmayan nadir oyun vardır. filim için kesinlikle wide. ama hep söylüyorum.bakmadan denemeden almayın.bu iş zevk işi.bazi monitörler çok parlak diye sevmeyen var seven var.19 wide ları basık bulan var 19 wide dan başka monitör kullanmam diyen var. boyutu belirle(19"-22" ,kare - wide) ona göre tavsiye iste bence. illla bişey de dersen 22" wide en iyisi BENCE
Düşük ayarlarda oynayabilirsin.1680x1050 oyun oynamak istiyorsan 8800GT,3700 gibi ekran kartı alman gerekir.
O Fatih Sultan Mehmed Han! Onu Fetheden Kumandan,Ne Güzel Kumandan, Onu Fetheden Asker,Ne Güzel Askerdir! Hz.Muhammed (S.a.v) (555.Yıl) Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü Şehitler Ölmez-Vatan Bölünmez "Ne Mutlu Türk'üm Diyene.M.K.Atatürk.
Yada çözünürlük 1440x900 olan bi monitörde oyunlarıda illa o çözünürlükte mi oynayacam mesela değişti çözünürlük azalsa ne gibi problemler olur.
Valla benım ekran kartım dandik oldugundan dolayı 20.1'' lcd'de oyunları düşük çözünürlükte oynuyorum. hiç bir sorun yaşamıyorum. Mesela carbon most wanted counter gibi oyunları crt varken 1024x768'de oynardım, lcd'ye geçince oyunların çözünürlüklerini değiştirmedim. Hiç bir sorun olmuyor.
"Efendiler, Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık, Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre uygun yapmak, yürümek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatiyle, ecnebilerin planlarıyla yükseltilebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir" Gazi Mustafa Kemal 6 Mart 1922, Büyük Millet Meclisi
Geniş ekranlı lcd monitörleri ilk gördüğümde tipleri hoşuma gitmemişti. 17 lcd kare monitörüm vardı daha sonra bilgisayarımı satınca uygun fiyatlı olduğu için 19 geniş ekran lcd aldım. Monitörü kullandıktan sonra artık diyebilirimki bir daha kare ekran lcd kullanmam. Hatta başka bilgisayarlarda normal kare ekranlı monitörleri kullandığımda aradaki farkı daha iyi anlıyorum. Tavsiyem geniş ekranlı monitör almandır.
Wide olması oyunlarda sıkıntı çıkarmaz da Wide monitörlerin çözünürlüğünün yüksek olması ekrankartını baya zorluyor.
Ha. Onu diyorum işte. Kaldırırmı 256mb ekran kartı. Yada 1600x x çözünürlük yerine yine 1280x1024 yapsam ne olur geniş ekranda.
bu bahsedilen windowsun çözünürlüğüdür. oyunların çözünürlüğünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. masaüstünü 1680x1050, oyunları da genelde 1280x800 oynuyorum mesela.
geniş ekran yeni oyunlarda var.büyük alacaksan iyi bişey al dicem ama o paraya 1680*1050 çözünürlükte alabilirsin.bu büyük monitörler oyunlarda mğkemmel oluyo.ama masaüstü uygulamaları gözü yoruyor özellikle en son çözünürlükte.crysis haric oyunları max çözünürlükte oynayabilirsin iyi bir ekran kartıyla.