Özellikle CrossFire yaptıktan sonra artık 4GB ram yetmez oldu. 8GB a çıkacaktım ama piyasada Kingston HyperX DDR2 2 X 2 Dual Kit kalmamış. Mutlaka bu ramleri almam lazım çünkü şu an kullandığım 4GB lık kit ram lerle aynı marka ve model olmalı.
Ben nerden bulacağım bu ram leri?
Vista beklemede:
ASUS P5K-E WİFİ-AP > E8400CPU@4.3GHZ 5.0V 7/24 4.8GHZ MAX.> ZEROTHERM BTF80> TEAM EXTREM 2GB DDR2 800@1153MHZ 5-5-5-15 2.35V KİT (1GBx2) > ZOTAC 8800GTS (730-2100) > THERMALTAKE 430W PSU > 160+80GB SAMSUNG HDD > ASUS DVD-RW > MS WİRELLES KLV+M
dreamscene falan alakalı değil. bende de açık dreamscene 2gb ram var %50 sini kullanıyor ram in. ama orthos da ramleri %100 de çalıştırıp orthos u kapatınca bi süre sonra ram kullanımı %22 ye düşüyor. bu vista nın programları ram e atması özelliği. bi programı ram den açmak hem daha hızlı hem de daha az enerji harcadığı için yapılan bi özellik. büyük ihtimalle ramini 8 gm yapınca da 4 gb ı kullanıomuş gibi göstericek. bu özellik kapatılabiliyo, nerden ve nasıl olduunu bilmiyorum ama önermiyorum. hiç bi sorun teşkil ettiği yok. zatn programı açarken boş ram yetmezse ram i hemen boşaltıyo ve gerekli yeri yeri açıyo.
nası kapanıyo bu özellik biri söylerse çok makbule geçer
quote:
Click the plus sign next to HKEY_LOCAL_MACHINE then SYSTEM then CurrentControlSet then Control then Session Manager then MemoryManagement then click PrefetchParameters
On the right side, double-click on EnableSuperfetch
Give it one of the following values:
0 to disable Superfetch 1 to enable prefetching when program is launched 2 to enable boot prefetching 3 to enable prefectching of everything
al dostum bööle kapanıyo! kapat da bilgisayrın yavaşals9ın. sanki fiziksel bellek yetmiyo uyarısı alıosunuz da takılıosunuz vistanmın ram harcamasına!
2 Gbyte rahat rahat yeter, Vista'nın bellek yönetimi XP'den daha gelişmiş. gerektiği anda ram kullanımını %20'ye kadar düşürebiliyor.
+1 ramin yetersizlik gibi bi durumu yok! ram yetersiz olduğu zaman fiziksel bellek yetersizdir uyarısı verir windows ve bilgisayar tıkanır! vista da yok ööle bişe, bellek yönetimi çok gelişmiş! ben keşke %70 e kadar kullansın istiyorum!