Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ### 4 GIGABYTE RAM YETMİYOR ###

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> Cevap: ### 4 GIGABYTE RAM YETMİYOR ### Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
metintekin

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2008; 0:38:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Vista sistemde ne kadar bellek varsa hepsini veya çoğunu kullanmayı seviyo.Ama bi program açınca kendi üstündeki belleği açılan programlara dağıtıyo.Böylece bi sorun olmuyo.

Bende 1ay boyunca 1gb ram ile Home premium 32bit kullandım masaüstünde ve multimedia için yeterliydi...2gb geçince oyunlarda performans artışı oldu...2gb geçince aynı masaüstünde ram kullanımı 600mb tan 850mb a çıktı.

4gb bence yeterli.....8gb abartı

••E2160 1,8@3,3ghz Stok Fan+1,37v••Gigabyte G31M-S2L@F4 Bios••2gb Veritech 800@990mhz 5-4-4-12••SAPPHİRE x1800xt 256mb/256bit Oc@640/1650mhz••Asus VW222S 22''Lcd••
••Seagate 160gb Sata2 Ncq••Samsung 80gb İde••Samsung SH203B 20x Sata Dvd+Rw••Raidmax Xeon Case••Coby 450watt Psu••TT Blué Néon••6x80mm Led Fan••Panasonic SA-PM08 Home Theatre System••

••Since.28.March.2006.in.Dh.İzmir••Dh Ünider(EÜ)••Nokia 6280+8310&Sony A-1000 Walkman Club Member••Ua Bornova••
TuVNeRa

8 Mayıs 2008; 0:44:04 

Ama ben Ultimate kullanıyorum ve Home Edition a göre daha fazla ram gerektirir.
(BitLoker özelliği)

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
metintekin

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2008; 1:12:00 

Ne olursa olsun bildiğim kullandığım kadarıyla 8gb ram gerektiren sistem baya az...

Siz bilirsiniz

••E2160 1,8@3,3ghz Stok Fan+1,37v••Gigabyte G31M-S2L@F4 Bios••2gb Veritech 800@990mhz 5-4-4-12••SAPPHİRE x1800xt 256mb/256bit Oc@640/1650mhz••Asus VW222S 22''Lcd••
••Seagate 160gb Sata2 Ncq••Samsung 80gb İde••Samsung SH203B 20x Sata Dvd+Rw••Raidmax Xeon Case••Coby 450watt Psu••TT Blué Néon••6x80mm Led Fan••Panasonic SA-PM08 Home Theatre System••

••Since.28.March.2006.in.Dh.İzmir••Dh Ünider(EÜ)••Nokia 6280+8310&Sony A-1000 Walkman Club Member••Ua Bornova••
TuVNeRa

8 Mayıs 2008; 1:29:52 

İstediğim ram leri de TR de bulamadım.
Sipariş verdim hala bekliyorum.

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
saidakkas

8 Mayıs 2008; 7:59:51 

Demek vista page file ı geri açıyor, ilginç.

Reasonable

8 Mayıs 2008; 9:02:26 

O çalışan programları bir süreliğine kapatıpta bize tekrar ss yollar mısınız?

// Intel Core 2 CPU 4400@ 2.00 GHZ 2010MHZ//Gigabyte GA-965p-S3//OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4//Ati Radeon HD 2900XT (512 Mb,512bit)//Sata Hitachi HD scsı(300 gb)//Windows XP Professional//

YBA

8 Mayıs 2008; 22:13:21 

sen bunu niye baştan demiyorsun
Xp de sp2 den sonra öyle böyle pagefile ı tamamen kapatabiliyordun,
sp2 den evvelde pagefile kapatılabiliyordu ama,
öyle böyle bir anlık olsa ile bir nedenle ramde bir dar boğaz olduğu an, sistem veya uygulamalar kitlenebiliyordu,
sp2 den sonra yetersiz bellek uyarısı vermeye başladı

microsoft hangi mantık, ve akıl çerçevesinde vista da ne yappıssa,
pagefile ı kapattığın zaman,
sistemde boş ram olmasına rağmen yetersiz ram hataları alıyorsun
örneğin googlearth ü aç,
bende hemen 1-2 dk da yetersiz ram deyip kitleniyordu ki
ram in yarısı boş,

birde utanmadan bu sıra hdd ışığı hiç sönmüyor,
yahu pgfile kapalı,
hdd i niye sömürüyorsun

dahada komiği
bu konu ile ilgili bir yazı şikayet hiçbir yerde görmedim,

işi bilen kullanıcılar xp de pagefile ı kendi yöneterek kullanırdı
vistada bu olmuyor ama kendide yönetemiyor
dahada kötüsü sp1 ile buna çözüm bulamadılar,

ben ne yapacağım,
64bit xp ye geçiş yapacağım

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Haklısın.
Page file ı kendim kapattığım halde restarttan sonra Vista tekrar kullanmaya devam ediyor. Sadece boyutunu küçültüyor.

Halbu ki sistem mühendisliği kursunda hoca "Eğer yeterince raminiz varsa page file ı tamamen kapatın, bilgisayarın hızı artar" demişti. Tabii o zamanlarlar Vista yoktu.

SAMASRA

9 Mayıs 2008; 0:54:47 

ohaaa ya napacan 8 gb ramı 4 gb neyine yetmiyo ben 1.5 ramla idare ediyom bu kadar ram israff okadar program açık ondan okadar kullanıyo ramiii

HIs Radeon ATI HD 4850 Kapsamlı Kullanıcı İncelemesi
İntel Core 2 quad Q9450 2.66 ghz(with TT BigTyphoon 120vx cooling)*Gigabyte Ep45-Ds3r*HIS Raedon HD 4850*Corsair 2*2 ddr2 1066 dominator ram*Win Vista Ultimate*Cortrex 17'' lcd Monıtor*FSB BS2 500watt power suplly*
Creative 4+1 Ses sistemi

hunter87

9 Mayıs 2008; 2:01:06 

http://www.thgtr.com/motherboard/20080404/index.html

bu başlığı inceleyin, aradıklarınız burda

GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM.
GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA.
EN SEVİYESİZ 2 FİRMA = GENPA VE MOTOROLA

Dark_Lord_

12 Mayıs 2008; 8:54:50 

Şu an Crysis'i hiç takılmasız full performansla oynatabilecek sistem tam olarak mevcut bile değil nerdeyse.
Takmışsınız crysis'e.

TuVNeRa

12 Mayıs 2008; 11:42:44 

4GB lık kit ram lerim yeni geldi. Hemen takıp 8GB a çıkardım PC yi.
Bazı arkadaşların dediği "Ne kadar ram takarsan Vista boşta olsa yarısını kendine ayırır" efsanesi bu SS ler ile çökertildi.

4GB lık sisteme ram leri takmadan hemen önce aldığım SS:

8GB lık sistem:

Her ikisinde de aynı programlar çalışıyor. Hatta firefox her ikisinde de 10 sayfa açmış durumda.

hunter87

12 Mayıs 2008; 15:38:37 

yarısını alıyor biraz yanlış olabilir, ram miktarı arttıkça kullanılan ram de artıyor demek daha doğru olur, yukarda verdiğim linkte de görüldüğü gibi toms iyi bir inceleme yapmış zaten.

GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM.
GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA.

menem

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2008; 16:12:53 

SP1'İ sonradan kurmak uzmanlar tarafından önerilmiyor. yani içine gömülü sp1 cd ile vista kurmak daha mantıklı (uzman önerisi)

ASUS P5K-E WİFİ-AP > E8400CPU@4.3GHZ 5.0V 7/24 4.8GHZ MAX.> ZEROTHERM BTF80> TEAM EXTREM 2GB DDR2 800@1153MHZ 5-5-5-15 2.35V KİT (1GBx2) > ZOTAC 8800GTS (730-2100) > THERMALTAKE 430W PSU > 160+80GB SAMSUNG HDD > ASUS DVD-RW > MS WİRELLES KLV+M
hunter87

12 Mayıs 2008; 16:14:38 

quote:

Orjinalden alıntı: menem

SP1'İ sonradan kurmak uzmanlar tarafından önerilmiyor. yani içine gömülü sp1 cd ile vista kurmak daha mantıklı (uzman önerisi)

o uzman kim? microsoft mu açıklıyor bunu? doğru söylüyorlar ama uzman dediğiniz kim merak ettim.

buffoon73

13 Mayıs 2008; 22:25:04 

ya o programlar olmazsa olmaz demişsin ama,oyun oynarken msn,icq vs. açık olsa nolurki ? kapat gitsin hepsini. Sanırım artık çok ekstrem şeyler beklemeye başladık bilgisayarlardan...

Noctivagant

13 Mayıs 2008; 23:08:31 

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Kardeşimiz ram yetmiyor demiş acaba nasıl bir belirti var merak ettim. Yani 4GB yüksek bir miktar bir de bunu 8GB yapmak.

Mesela Crysis de zaten 1.5GB ı dolu olan oyun, üzerine 2.5GB daha alıyor. Oyuna girince Harddisk deli gibi dönüyor.
Sırf bu yüzden PageFile ı kapattım ama nafile.

Nihayetinde oyunun 1.2 versiyonlu yamasını kurunca düzeldi.

Crysis beni artık sinir etmeye başlıyor iyce. Hele 1.2 yaması valla ben oyunu silip bir ara tekrar kurcam yamayı da ve bu defa oyunu cd siz oynamak için crack yapmıcam ve cd ile oynıcam aynı sorun gine olursa bu defa oyunu yamasız denicem eğer yamasız oyunda hiç bir sorun çıkmaz ise Crytek direk yamanız sorunlu diyen mesaj atacam nedir bu 1.2 yamasından çekdiğim. Oyunda save dosyası sayısı 7-8 geçince başlıyor yavaşlamalar sesler de bozulmalar.Bazen oyunu açar açmaz donma renklerin karışması ekranın kendini kapatması F8 basınca donma olayları. ben oyunu ilk aldığımda PC sorunsuz oynamışdım 2 gün hem xp hem vista kurlu pc xp çalşmadığı için sırf vista kurulmaya gitti geldi. Oyunu kurdum ardında yamayı bu sorunları yaşadım. ekran akrtı sürücüsü ile alakalı dedimsürücü kurdum düzelmedi. PC formata gitti tekrar geldi. Oyunu yama ile birlikde tekrar kurdum Gine aynı sorunu çıkarıyor.

Intel C2DUO E8400 3.00GHz İşlemci, Asustek StrikerII Formula Anakart, Asustek EN8800GT , Kingston HyperX 2GB 800MHz, High Power 560W, Seagate 320 7200 NCQ SATA2 16MB ST3320620AS, ASUSTEK TA-D51 ATX KASA GRİ 350W
EagLeEyes

13 Mayıs 2008; 23:14:37 

Bırakın yaw kullansın 3gb rami vista :) Kullanması olmayıpta istemesinden iyi değilmi dert etmeyin 3 günlük dünya Vista ya kalmaz :)

Her Zaman Bir Alternatif Vardır.

Core2Duo6400 2.13 Cpu - P35-P5KSE - 4x1 Gb Corsair 675 Mhz - Sapphire 2900 Pro - 19" Samsung LCD - COOLER MASTER 390W ELITE RC-690-KKP2 BLC KASA - 750Gb Hdd