uzun zamandan beri amd kullanmaktayim.simdi intele gectim ve ne yaptiysam overclock yapamadim birileri anlata bilirmi biosdan ne yapmam gerekiyor sistemin ozellikleri sunlar
burda cpu clock 370 yapiyorum bilgisayar kilitliyor
burda 4.4.4.12 calistiriyorum
burdakileri ne yapamam lazim hepsini kapatmam mi lazim?
biraz overclock yaptim ama cpu z 2000 mhz diyor.real tam gosteriyor ama isi fazla gosteriyor hangisi dogru anlamadim everesde carpani hep degisiyor arkadaslar ne olur 2 gunden beri ugrasiyorum hala bulamadim habire cosmozu sifirliyorum yardim edin tesekkurler
burda amacim 3600 mhz calistirmak normal fanla su sistemim var ama eksik parcalar var sonra tamamlayip rekorlar pesinde kosarim ama simdi biraz daha ogrenmem lazim
Arkadaşım öncelikle ramin değerlerini düşür,800e çekebilirsin mesela, Çarpanı değiştirilebilen bir işlemciye hiç oc yapmadım ama onu bilen biri söylesin yalnış bir adım atmayalım, everestte 2000mhz görünüyor demişsin, işlemcin fazla güç harcamasın bilgisayar diye sen bilgisayarı kullanmadığın veya kastıracak bir işlem yapmadığın zaman düşük seviyede çalışıyor işlemcin bunu düzeltmek için güç ayarlarından her zaman açık konumuna getirip ayarlayabilirsin.
370*9 = 3330 mhz olması lazım hızın... sanırım speed-step açık kalmış. Boşta iken CPU yu 6 çarpanına indiriyor. Masaüstüne geldiğinde bir SPi 1M çalıştır, normal çarpanına dönecektir. O işlemcilerin voltajsız 3600Mhz görmesi lazım.. DFi anakartım olmadığı için voltajı şuradan veriyorsunuz diyemem...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fettah34 -- 3 Mayıs 2008; 8:47:20 >
370*9 = 3330 mhz olması lazım hızın... sanırım speed-step açık kalmış. Boşta iken CPU yu 6 çarpanına indiriyor. Masaüstüne geldiğinde bir SPi 1M çalıştır, normal çarpanına dönecektir. O işlemcilerin voltajsız 3600Mhz görmesi lazım.. DFi anakartım olmadığı için voltajı şuradan veriyorsunuz diyemem...
burda (cpu vid control) cpuya voltaj burdan veriliyor degil mi? evetse 1.3 veriyorum sistem acilmiyor?
son sorum resim yok :) ramlari 4.4.4.12 de calistirmak istiyorum bu sekilde 3.6 ram boleni ne yapmam lazim?ram timinleri elle girecegim su an outode 5.5.5.18 de calisiyor cevaplar icin tesekkurler arkadaslar
arkadasım voltaj vermeden o.c yapman daha ıyı cunku henuz yenısın ve işlemcını yakabılırısn
şimdi CPU Clock : 500 yap vee CPU Clock Ratio : 8X yap birde oyle dene cunku senın anakart o.c canavarıı bu işlemden sonra pc açılır ve cpu sıcaklıgın cok yuksek degılse rahat rahat kullanırsın ok
merak etme yakmam
su an voltajsiz 3.6 calisiyor stabil
ama hala cpu voltaj veremedim .. ne zaman 1.3 yapsam bilgisayar kilitleniyor bende cosmos sifirliyorum tekrar eski cosmosu yukluyorum anlamadim gitti
cpu vid control auto da olmicak artır ordan hemen alttaki cpu vid spesial add oranını ufak ayarla yüksek F10 yap çık. açması lazım sistem. daha olmadı gönder bana anakartı bi kurcalayım ben onu
cpu vid control auto da olmicak artır ordan hemen alttaki cpu vid spesial add oranını ufak ayarla yüksek F10 yap çık. açması lazım sistem. daha olmadı gönder bana anakartı bi kurcalayım ben onu