Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.561
Cevap
51
Favori
527.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ehrimen, bu seagatelerde firmware ile ilgili sorunlar okumuştum forumda, alet fiziksel olarak değil fakat yazılımsal olarak çökebiliyormuş ve garanti yolu gözükebiliyormuş. Yani verileri silmeden düzeltin deseniz bile garantiye bazen tamamen formatlanıp gelebiliyormuş. Bu konu hakkında bilgin varmı tam olarak, seagate freeagent bundan etkileniyor mu?
  • Aşşağıdaki taşınabilir HardDisc ' in 1 TB lığından almış bulunmaktayım. Maxtor alıcaktım ucuz diye son anda vaz geçip Seagate ' ye geri döndüm

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ]

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RONSPY -- 18 Şubat 2009; 11:41:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: chemucell

arkadaslar 1-1,5 tb ext hdd lazım su sıralar nerede hesaplı bulabilirim.İstanbulda mediamarkt ve electroworld gibi magazalardan fiyat bilgisi olan varsa cok iyi olur.Hb de seagate 1tb 255 tl .hangi marka ve fiyat tavsiye bekliyorum

Bahsettiğiniz firmalardaki fiyatlar hakkında bilgim yok, isterseniz Sanalmarketim, Hepsiburada türü sitelerden fiyat vs. verebilirim.

Marka olarak WD,Lacie,Toshiba bakabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

Ehrimen, bu seagatelerde firmware ile ilgili sorunlar okumuştum forumda, alet fiziksel olarak değil fakat yazılımsal olarak çökebiliyormuş ve garanti yolu gözükebiliyormuş. Yani verileri silmeden düzeltin deseniz bile garantiye bazen tamamen formatlanıp gelebiliyormuş. Bu konu hakkında bilgin varmı tam olarak, seagate freeagent bundan etkileniyor mu?

Son zamanlarda Segate ürünlerinde bir sorun olduğu kesin ancak şu üründe olur şu üründe olmaz diyemem.

Bir çok arkadaşımda Segate var, onlarda sorun yok.

Sorun olan kişilerde mevcut.

quote:

http://www.hepsiburada.com/seagate-1tb-32mb-7200rpm-freeagent-desk-3.5-tasinabilir-disk-st310005fdd2e1-rk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850783&SKU=BD850783

Örneğin yukarıdaki Segate ürünü baya rağbet görmüş, beğenilmişte.

Öncelikle alacağımız markayı tekdüze olarak deilde modelini vs. araştırıp, öle almak daha mantıklı.

Seagete kötüdür almayın demek olmaz.Sektörün en iyisi WD onda sorun yok mu, var elbette.

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 18 Şubat 2009; 18:53:37 >

• arkjadaslar dun mediamarkt optimum daydım.
    1TB hdd fiyatlarına bir baktım.
    lacie 269 tl
    seagate 259 tl
    maxtor 239 tl

bu arada electroworld insertte maxtor onetouch4 plus 1 tb 229 tl

tercihimi yapamadım.tavsiye bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemucell -- 19 Şubat 2009; 9:47:12 >
  • Tavsiye olarak genellikle WD görüyorum.
    Ben de 250GB bir HD almaya karar verdim. 2,5"
    WD lerin cache si 2mb, bu çok fark eder mi merak ediyorum. Smartdisk, toshiba...8mb kullanmışlar...bir de sandisk var..Bunlar nasıl..şikayeti olan varmıdır???
    Bu konularda da yorum yapılırsa çok makbule geçecek...
  • quote:

arkjadaslar dun mediamarkt optimum daydım.
    lacie 269 tl
    seagate 259 tl
    maxtor 239 tl

Seagate veya Lacie, karar sizin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mvarsat

Tavsiye olarak genellikle WD görüyorum.
    Ben de 250GB bir HD almaya karar verdim. 2,5"
    WD lerin cache si 2mb, bu çok fark eder mi merak ediyorum. Smartdisk, toshiba...8mb kullanmışlar...bir de sandisk var..Bunlar nasıl..şikayeti olan varmıdır???
    Bu konularda da yorum yapılırsa çok makbule geçecek...

Fark olur elbete.

WD'nin yerine Toshiba alabilirsiniz.

Smartdisk önermiyorum.
  • yani 250mb ve 8mb cache, 2.5" harici disk, 1 numara olarak Toshiba yı öneriyorsunuz...yanlışsam düzeltmenizi rica ediyorum..
    ilginize teşekkür ederim...
  • tavsiyenize uyarak seagate veya lacie olarak 2 secenege dusurdum.burada lacie de acma kapama dugmesi var digerinde sadece fiş.ben sadece depolamak icin kullanacagım.bu ozellik fiyat farkına degermi yada lacie yi pek duymadım hız kalite durumu nasıldır.bununla ilgilide yorum yazarsanız sevinirim. ilginize tesekkurler.
    quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

quote:

lacie 269 tl
    seagate 259 tl
    maxtor 239 tl

• quote:

yani 250mb ve 8mb cache, 2.5" harici disk, 1 numara olarak Toshiba yı öneriyorsunuz...yanlışsam düzeltmenizi rica ediyorum..
    ilginize teşekkür ederim...

Evet.

Bkz >

quote:

http://www.hepsiburada.com/toshiba-250gb-8mb-5400rpm-2.5-tasinabilir-disk-px1275e-1g04/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850931#tablnk
  • quote:

tavsiyenize uyarak seagate veya lacie olarak 2 secenege dusurdum.burada lacie de acma kapama dugmesi var digerinde sadece fiş.ben sadece depolamak icin kullanacagım.bu ozellik fiyat farkına degermi yada lacie yi pek duymadım hız kalite durumu nasıldır.bununla ilgilide yorum yazarsanız sevinirim. ilginize tesekkurler.
    quote:

quote:

lacie 269 tl
    seagate 259 tl
    maxtor 239 tl

Bende Philips HDD var, ondada açma kapama düğmesi var.

Alıştığınız zaman bırakmak zor gerçekten, işiniz bittiğinde kapatın-açın vs.

Sonuçta 10 TL bir fark var.Değer mi? Kişisel fikrim değer.

Lacie'de kuşkunuz olmasın gayet iyi bir ürün.

• tesekkur ederim sanırım lacie ye karar verecegim simdi biras fiyat arastırmasına baslayayım.mediamarktta 269 tl idi .daha hesaplı fiyat bilgisi olan arkadaslar varsa yazarsanız sevinirim.
  • Yarbay bey isminizi göremiyorum ancak...
    Teşekkür ediyorum fikrinize ve ilginize..sipariş verdim gitti...hayırlısı olur inşallah..
  • quote:

tesekkur ederim sanırım lacie ye karar verecegim simdi biras fiyat arastırmasına baslayayım.mediamarktta 269 tl idi .daha hesaplı fiyat bilgisi olan arkadaslar varsa yazarsanız sevinirim.

Sanalmarketimde 258 TL.

Eğer direkt havale ile ödeme yapabilirseniz 242 TL'ye kadar iniyor.Kargo eklenincede Maksimum 247 olur.

Bkz >
    quote:

http://www.sanalmarketim.com/urun/8b33b2940c65e14d7ce249cd179ed3a1
  • quote:

Yarbay bey isminizi göremiyorum ancak...
    Teşekkür ediyorum fikrinize ve ilginize..sipariş verdim gitti...hayırlısı olur inşallah..

Rica ederim.

• ilginize tesekkur ederim.
    quote:

quote:

tesekkur ederim sanırım lacie ye karar verecegim simdi biras fiyat arastırmasına baslayayım.mediamarktta 269 tl idi .daha hesaplı fiyat bilgisi olan arkadaslar varsa yazarsanız sevinirim.

Sanalmarketimde 258 TL.

Eğer direkt havale ile ödeme yapabilirseniz 242 TL'ye kadar iniyor.Kargo eklenincede Maksimum 247 olur.

Bkz >
    quote:

• quote:

quote:

Sanalmarketimde 258 TL.

Bkz >
    quote:

bende aldim 247 verdim gitti tek çekim .

LaCie.com
    LaCie: Premium External Hard Drives, SSDs & RAID Solutions | LaCie UK
    http://www.lacie.com/au/products/product.htm?pid=11016

hiç duymadiğim bi markaydi toshiba veya wd bakiyordum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 19 Şubat 2009; 23:57:22 >

• Abi ben şunu öğrenmek istiyorum; 2.5'' ler mi yoksa 3.5'' ler mi daha güvenli? Hdd alacağım ama bir türlü güvenemiyorum. Bir anda bir bakacağım onca arşiv yok. Çok kötü olur. Gerçi 2.5'' ler 3.5'' lere göre neredeyse 2 kat fiyatlı ama. Sizce nasıldır güvenlik farkları?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hattabadil

Abi ben şunu öğrenmek istiyorum; 2.5'' ler mi yoksa 3.5'' ler mi daha güvenli? Hdd alacağım ama bir türlü güvenemiyorum. Bir anda bir bakacağım onca arşiv yok. Çok kötü olur. Gerçi 2.5'' ler 3.5'' lere göre neredeyse 2 kat fiyatlı ama. Sizce nasıldır güvenlik farkları?

Güvenlik ile alakalı bir durum deil bu.

quote:

A-2,5 inç diskler

Taşınabilir disk kutularının içinde 2,5inç Notebook hdd kullanılmıştır bu bakımdan genelde harici bir güç bağlantısı istemezler 5400rpm diskler doğrudan usb il çalışabilirken 7200rpm hdd kullanıldığında güç yetmeyeceğinden harici güç gerektirebilir ayrıca philips 2,5 inç diskler iki usb yuvası ile çalışıyor. Eğer notebook ile kullancaksanız ve şarj ile kullanmak istiyorsanız direk usbden çalışan bi disk almalısınız....

B-3,5 inç diskler

Bu disklerin kutularında ise 3,5 inçlik masaüstü pc diski kullanılır bu 12v istediği için harici bir güç gerekeceğinden adaptörle çalışırlar direk usbden çalışması söz konusu olamaz çünkü usb en fazla 5v verebiliyor belki bir yükseltec kullanmayı düşünebilirsiniz ama usb en fazla 500mA akım verebiliyor olmayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.