Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.562
Cevap
50
Favori
529.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ]
  • arkadasım 1 Tb Samsung hard disc almıs 150 civarı, bitanede hdd kutusu alıcam oturtcam içine aslanlar gibi olucak dedi.. Böyle bi uygulama deneyen oldu mu?
    Bana çok mantıklı geldi herhangi bi problem var mı kendi hdd mizi kendimiz yaratsak
  • IOMEGA PRESTIGE 1TB 7200RPM 3.5'' TAŞINABİLİR DİSK
    177.48 TL
    Fiyat performans olarak yorumlarmısınız?
    http://www.hepsiburada.com/iomega-prestige-1tb-7200rpm-3.5-tasinabilir-disk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd84404&SKU=BD84404-1TB

Electro World da süper bi kampanya yapmıs ama izmirde magazası yok =/
    http://www.electroworld.com.tr/UrunBrosuru2.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: alpercan

Arkadaşlar üçü arasında kaldım, sizce?
     Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ]

E-sata birimi olan modeli alın 80mb/sn okuma hızı

• quote:

Orijinalden alıntı: p.seco

http://www.hepsiburada.com/seagate-500gb-8mb-5400rpm-expansion-2.5-tasinabilir-disk-st905004exd101-rk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd84549&utm_source=mailcampaings&utm_medium=mail&utm_campaign=xhb09_12_telefon

önerir misiniz ? ya da aynı fiyat aralığındaki önerebileceğiniz başka bir model var mı , almak üzereyim bu günlerde de.

Seagate den uzak durun.

Western Digital My Passport Essential 500 GB 2.5"

• ARKADASLAR merhaba, uzun zamandır karar veremediğim bir durumu size sormak istedim. Aklımda taşınabilir disk almak var ve 2 seçenekten hangisi diye size sormak istiyorum.

1.si Samsungun 1.5tb 5400rpm 32mb cache (246tl hepsiburada.com'da)
    2.si Seagate 1 tb free agent 7200rpm 32mb cache (224tl hepsiburada.com'da)

BEn seagate'i uzun bir süre kullandım ama yere düşürüldügünden beri kullanım dışı .

Merak ettiğim kısım ise birinin 1tb ı diğerinin 1.5 tb fiyatıyla neredeyse aynı. Tabiiki dönme hızı farklı ama sizce değer mi samsungu almaya?

Lütfen samsung kullanıcıları da cevap versin.

Şimdiden ilginize, alakanıza teşekkür ederim..
  • Arkadaslar, yaklasık bi 10 sayfa geriden okumaya başlayınca seagateden avzgeçtim. Sorum şu Samsung 1.5tb mı? yoksa 1tb lık bir E-sata almak mı? sanırım 2sinin fiyatıda 240-250 civarıdır. Bu fiyata sizce örnegin WD mybook HomeE. mı almalıyım? teşekkürler..
  • arkadaşlar ben yeni bir hdd almayı düşünüyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

western my passport essential 2.5 500 gb

verbatım execute 2.5 500 gb

seagate expansion 500 gb

bu üç ürün arasındayım. seagate 480 mb/sn hızı var ve açıkcası bu benim kafamı karıştırdı. önceki mesajlarda western digitali önerdiğinizi gördüm fakat hem fiyat olarak hem de diğer özellikler bakımından verbatım ve seagate daha iyi gibi duruyor. Bu işlerden pek anlamadığım için karar veremedim ve bir kere alıncak bir şey olduğu için sorun çıksın istemiyorum. özellikle veri kaybının yaşanmaması benim için çok önemli bütün özel şeylerimi alacağım hddye yükleyeceğim için.

Şimdiden teşekkür ederim.
  • WD passport 160 GB kullanıyorum . eleştiri olarak içinden çıkan kurulum ve ilave programlar kafa karıştırıyo bunun dışında sorun görmedim bazen kablosu iyi oturmadığında ya da zemin iyi değilse ses çıkarabiliyor -kullanımdan kaynaklanan-

ilave bir cihaz için şu markalar ve kapasite / fiyat /performans bakımından tercihiniz ne olur

WD passport 320 gb -120 TL

IOMEGA 500 gb -160 TL

SAMSUNG 320 gb -129 TL

SEAGATE 320 gb-120 TL
    SEAGATE 500 gb-160 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcakrep23

arkadasım 1 Tb Samsung hard disc almıs 150 civarı, bitanede hdd kutusu alıcam oturtcam içine aslanlar gibi olucak dedi.. Böyle bi uygulama deneyen oldu mu?
    Bana çok mantıklı geldi herhangi bi problem var mı kendi hdd mizi kendimiz yaratsak

Hayır yok, problem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackguess

ARKADASLAR merhaba, uzun zamandır karar veremediğim bir durumu size sormak istedim. Aklımda taşınabilir disk almak var ve 2 seçenekten hangisi diye size sormak istiyorum.

1.si Samsungun 1.5tb 5400rpm 32mb cache (246tl hepsiburada.com'da)
    2.si Seagate 1 tb free agent 7200rpm 32mb cache (224tl hepsiburada.com'da)

BEn seagate'i uzun bir süre kullandım ama yere düşürüldügünden beri kullanım dışı .

Merak ettiğim kısım ise birinin 1tb ı diğerinin 1.5 tb fiyatıyla neredeyse aynı. Tabiiki dönme hızı farklı ama sizce değer mi samsungu almaya?

Lütfen samsung kullanıcıları da cevap versin.

Şimdiden ilginize, alakanıza teşekkür ederim..

Samsung almanızı tavsiye ederim. Seagate kendi karizmasını ciddi anlamda düzeltmeden kimseye tavsiye etmiyorum. Sorun yaşama ihtimaliniz yüksek Seagate'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackguess

Arkadaslar, yaklasık bi 10 sayfa geriden okumaya başlayınca seagateden avzgeçtim. Sorum şu Samsung 1.5tb mı? yoksa 1tb lık bir E-sata almak mı? sanırım 2sinin fiyatıda 240-250 civarıdır. Bu fiyata sizce örnegin WD mybook HomeE. mı almalıyım? teşekkürler..

1TB ve üzeri disklerde e-Sata özelliği olanları tercih etmeniz daha mantıklı olur.

Verbatim'i tercih edebilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/verbatim-1tb-7200rpm-3.5-esata-usb2.0-tasinabilir-disk-47526/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850782

• quote:

Orijinalden alıntı: cankut23

arkadaşlar ben yeni bir hdd almayı düşünüyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

western my passport essential 2.5 500 gb

verbatım execute 2.5 500 gb

seagate expansion 500 gb

bu üç ürün arasındayım. seagate 480 mb/sn hızı var ve açıkcası bu benim kafamı karıştırdı. önceki mesajlarda western digitali önerdiğinizi gördüm fakat hem fiyat olarak hem de diğer özellikler bakımından verbatım ve seagate daha iyi gibi duruyor. Bu işlerden pek anlamadığım için karar veremedim ve bir kere alıncak bir şey olduğu için sorun çıksın istemiyorum. özellikle veri kaybının yaşanmaması benim için çok önemli bütün özel şeylerimi alacağım hddye yükleyeceğim için.

Şimdiden teşekkür ederim.

WD'yi veya Verbatim'i tercih edebilirsiniz. İki üründede sorun yaşamazsınız. Rahatlıkla istediğiniz dosyalarınızı atabilirsiniz. Ürünlere ciddi darbe gelmedikçe hiçbir sorun çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismeto

WD passport 160 GB kullanıyorum . eleştiri olarak içinden çıkan kurulum ve ilave programlar kafa karıştırıyo bunun dışında sorun görmedim bazen kablosu iyi oturmadığında ya da zemin iyi değilse ses çıkarabiliyor -kullanımdan kaynaklanan-

ilave bir cihaz için şu markalar ve kapasite / fiyat /performans bakımından tercihiniz ne olur

WD passport 320 gb -120 TL

IOMEGA 500 gb -160 TL

SAMSUNG 320 gb -129 TL

SEAGATE 320 gb-120 TL
    SEAGATE 500 gb-160 TL

Iomega'yı alabilirsiniz. Son zamanlarda çok satılan ürünlerden birisi, sorun yaşayan birisine rastlamadım. WD ve Samsung'da olabilir ama onların 500'lüğü biraz daha pahalı.
  • Şirket bilgisayarımda da evdeki bilgisayarımda da e-sata olmadığı için Samsung un 1,5 TB lik e-sata si olmayan Story Station denilen harici belleğini aldım.
    Daha kullanmadım, o yüzden yorum yapamayacağım. Ama biraz kullandıktan sonra olumlu ve ya olumsuz düşüncelerimi yazacağım.

Mağazadan çıkarken HDD + media oynatıcılar dikkatimi çekti. Smartmedia mesela. Gerçi .mkv formatını desteklemiyormuş. Qnap diye bir marka buldum ama o da pahallı geldi. Bence HDD almışken bu opsiyon da düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayazb

Merhabalar Sn. Donanımhaber sakinleri..

Full Hd kameram yüzünden uzun zamandır sabrımın ve hddlerimin sınırları zorlanıyordu.. Ekonomik darboğaza rağmen artık bende bir hdd almaya karar verdim, almışkende harici alıyım dedim..

Şimdi önceliklerim şöyle;

1: E-Sata ( malum videolarım 10 gb'ı bulabiliyor )
    2: E-Sata
    3: E-Sata
    4: Güvenlik ( patlamasın çatlamasın göçmesin.. 20 yıllık anılar ve 1 yıllık hd anılar saklanacak, bütün mal varlığım kadar önemli bu konu )
    5: Min 1 Tb alan
    6: Aslında 1. sıra kadar önemli, Hd videoları direk harici diskten takılmadan izleyebilme, üzerinde işlem yapabilme ( montaj (kesme biçme) )

Bütün bu saydığım etkenler ve burada okuduklarım neticesinde alabilme olasılığımın olduğu ürünler şöyle ;

a:
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/verbatim-vrb_3.5_1.5tb_esata-3,5-1.5tb-e-sata-usb-2.0-harici-disk/productDetails.aspx?I_ID=39240

b:
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdh1cs10000e-3,5-1tb-home-edition-e-sata-firewire-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=30370

c:
    www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/verbatim-vrb_3.5_1tb_esata-3,5-1tb-e-sata-usb-2.0--harici-disk/productDetails.aspx?I_ID=38921

d:
    www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/smartdisk-3.5_1.5tb_backup_est-3,5-super-fast-1,5tb-usb%20esata-harici-disk/productDetails.aspx?I_ID=38887

d şıkkına biraz kuşkuyla yaklaşıldığını gördüm ama yinede listeye aldım..

Şimdi arkadaşlar, sizlerden ricam şudur, önceliklerime göre bu şıklara 1-10 arası bir puan verirseniz çok sevinirim.. Tabi puan verilirken Fiyat/ performans, Marka gibi etkenleride göz önünde bulundurursanız şahane olur..

Tez zamanda cevaplarınızı bekliyorum.. Zira dahili harddisklerim artık göbek yaptı..

Tekrar merhaba.. Bugün Vatan bilgisayardan Verbatim'in 1 tb e satalı ürününü aldım.. Diğerleri stokta yoktu, kampanyalarını kaçırmak istemedim.. 190 tl ye aldım..

Fakat ilk dosya alışverişlerim inanılmaz gürültülü oldu, bu verbatimlerin ortak bir kötü özelliği mi yoksa benim makinede mi bi sakatlık var acaba?

Ek bilgi: E-Sata veri aktarım hızı 40 mb.. Düşük değil mi biraz

2. Edit : Arkadaşlar " donanımı güvenle kaldır" dediğimde hdd'nin ismini Samsung olarak görüyor.. Ne alaka yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayazb -- 11 Aralık 2009; 22:11:50 >

• s.a arkadaşlar.
    ben ethernet bağlantısı olan 1 tb bir External hdd almayı düşünüyourm.
    yalnız ethernet bağlantılı bir External hdd nin çalışa mantığı nedir bilmiyorum.

ftp server şeklindemi çalışıyor yoksa bir dosya paylaşımı şeklindemi.
    ben bunu ağa bağladığımda ağımda ftp server şeklinde çalışıyorsa yani bu cihaza ip ile erişiyorsam benim işime yaramaz gidip normal bir
    taşına bilir hdd alacam. ama ağdan bir pc gibi görüp onu paylaştıra biliyorsam ozaman işimi görür.

ftp server ile paylaşıma açılmış dosya arasındaki fark kıssaca anlatmaya çalışayım.

ftp servere ip ile ulaşırsınız ve sıradan bir dosyayı (ör. bir word excel. vb) açıp üzerinde çalışmak istediğinizde size kaydet vey aç menüsüs çıkar. yani direk üzerinde çalışmanıza izin vermez sanki internete çalışıyormuş gibi pc nize indirmenizi isteyecektir. pc nizde çalıştıktan sonra tekarar göndererek üzerine yaza bilirsizin. buda kullanışlı olmuyor.

eğer dosya paylaşımı şeklinde ise hangi dosya olursa olsun kendi bilgisayarınızdaymış gibi açıp rahatlıkla kulana bilirsniz. kaydetmede veya bir dosya üzerinde çalışmada sıkıntı yaratmaz.

ben bunu öğrenmek istiyorum ve bir kaç kişiye sordum onlarda bilmiyor. içinizde bunu kullanan varsa çalışma yapısı nasıl bana bilgi vere bilirmi.
    bende ona göre marka ve modal araştırması yapaca.

şimdiden teşekkür ederim.

• merhaba beyler ben bır tasınabilir hdd almak istiyorum ama su e sata ozellıgıne kafam takıldı baglantıyı usb den mı yapıyoruz yoksa kasanın ıcıne mı takıyoruz alacagım harddısk en az 1 yada 1.5 tb olması gerekiyor.bilgisi olan birileri acıklayabılır mı?anladıgım kadarıyla usb den baglanan harıcı hdd ler en fazla 640 gb bı yardımcı olurmusunuz.tesekkurler
  • arkadaşlar iki haftadır araştırıyorum.Ya ben bulamadım yada cidden bu işte bi terslik var.Hemen hemen tüm markalar sorunlu.Bi kaç kişide sorun cıkması anlaşılır evet sonucta elektronik.Ama neredeyse tüm markalarda bol miktarda sorun var.

Ben su anda 2.5" seagate freeagent 320gb kullanıorm.1 sene oldu hic sorun yaşamadım.Şimdi 3.5" diske ihtiyacım var.piyasaya yorumlara bakayım dedim fakat bi türlü karar veremedim.

1.5tb veya 1TB kapasite istiyorum.

Notebookta e-sata girişi var fakat desktop pc de anakarttan e-sata girişi yok.Eger harici bir e-sata kartı baglama imkanım varsa(desktop pc icin) diskte e-sata özelliğinin olmasını istiyorum.

Disk cok taşınmıcak.O yuzden harekete karsı hassas olup olmaması onemli değil.

Bu şartlarda yapılabilecek en iyi tercih hangi üründen yanadır.

Simdiden teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.