DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme

-Pardus- -> DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (30 Nisan 2008; 23:39:18)

ARKADAŞLAR BAKIYORUM FORMA HERKES DİRENÇ TEN BAHSEDİYO BU ÇOK HASSAS BİŞEDİR VE YANLIŞI KABUL ETMEZ BEN ELEKTİRİK TEKNİKERİYİM BÜYÜK BİR FABRİKADA BAKIMCIYIM SİZE ŞÖLE ANLATIM BİLGİNİZ OLSUN:
DİRENÇ=ELEKTİRK DEVRESİNDE AKIM VE GERİLİME KARŞI ZORLUK GÖSTEREN DEVRE ELEMANIDIR.
YANİ TAKICANIZ DİRENÇİN ÜZERİNDEN AKIM GECEMEZ İSE GERİDEKİ DEVREYİ YAKAR TABİ BUDA EĞER ANAKARTTAN BAĞLADIYSANIZ ANAKARTINIZ PSU DAN BAĞLADIYSANIZ PSU NUZ YANAR PSU NUN KORUMASI BUNU ENGELLEMEZ KISA DEVRE KORUMASI VARDIR PSU NUN BUNA ÇOK DİKKAT EDİN FANIN ÜZERİNDE KAÇ VOLT VE KAÇ AMPER AKIM ÇEKTİĞİ YAZAR VE BUNA GÖRE HESAPLAMA YAPILDIKTAN SONRA DİRENÇ DEĞERLERİBELİRLENR VE TAKILIR DAHA BÜGÜN 1200W LIK Bİ DİRENÇ TAKICAKTIK TEZGAHA MÜHENDİSLERLE İNCE HESAPLAMASINI YAPTIK ÇÜNKÜ DİRENÇTEN AKIM GEÇEMEZ İSE GERİ DEVRE OLAN SÜRÜCÜ YANARDI HESAPLADIK VE TAKTIK ŞİMDİ HESAPLAMAYI YAZMIYORUM UZUN GOOG DA ARATIRSANIZ DOĞRU AKIMDA GÜÇ HESABU AKIM GERİM DİRENÇ HESABI AYNI ŞEKİLDE ALTERNATİF AKIMDA BULURSUNUZ BENDEN UYARI BİRİLERİNİN CANLARI YANMASIN.

PeGaSuS@01 -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (30 Nisan 2008; 23:50:24)

hocam doğru diyosunuzda akımın geçmemesi söz konusu değil fanına giden voltajı 12voltdan 7 volta düşürmek için kullanılıyor sorun yaratıcağını sanmam

DiabloXT -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (30 Nisan 2008; 23:59:52)

Yaw saçmalama Allah aşkına neden bahsediyorsun sen?
Kime neyi öğretmeye çalışıyorsun burda?Gelmiş direnç takma konusunda doğruyla yakından uzaktan alakası olmayan teoriler sunuyorsun...

Fabrikada teknikersin bakıcısın ama daha fana direnç bağlamak hakkında parmak kadar bilgin yok bu yazıyı yazdığına göre...Bi de övüne övüne millete ders vermeye çalışıyorsun yahu,ayıp şu yaptığın...

Hangi mantık kabul eder bunu?
Üstünden yeteri kadar akım geçmezse devre yanarmış...Bütün fan devir düşürücü aygıtların,donanımsal veya yazılımsal bütün kontrolcülerin,voltaj veya akım düşürme mantıklarıyla çalıştıklarını biliyor muydunuz?

Bi fana seri direnç bağlamayla ne olur?
Psunun korumasıyla felan ne alakası var bunun?
Fana direnç bağladığın zaman fanın çektiği güç azalır bi kere,bırak güç artırıp cihaz yakmayı,zaten toru topru 3-5 Watt olan güç de 2W civarına iner sessizleştirme işleminde.

Gelip burda millete kendi kafandan ders verene kadar git o google'da ara bul dediğin yerleri sen oku,ondan sonra burda yazı yaz,ondan sonra hocalık tasla,ondan sonra teknikerlik tasla...

Milletin bildiğini de saptırmaya çalışmayın,yeter...

belal01 -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:11:27)

gene kükredin kardeşim[8D]

-Pardus- -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:15:47)

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Yaw saçmalama Allah aşkına neden bahsediyorsun sen?
Kime neyi öğretmeye çalışıyorsun burda?Gelmiş direnç takma konusunda doğruyla yakından uzaktan alakası olmayan teoriler sunuyorsun...

Fabrikada teknikersin bakıcısın ama daha fana direnç bağlamak hakkında parmak kadar bilgin yok bu yazıyı yazdığına göre...Bi de övüne övüne millete ders vermeye çalışıyorsun yahu,ayıp şu yaptığın...

Hangi mantık kabul eder bunu?
Üstünden yeteri kadar akım geçmezse devre yanarmış...Bütün fan devir düşürücü aygıtların,donanımsal veya yazılımsal bütün kontrolcülerin,voltaj veya akım düşürme mantıklarıyla çalıştıklarını biliyor muydunuz?

Bi fana seri direnç bağlamayla ne olur?
Psunun korumasıyla felan ne alakası var bunun?
Fana direnç bağladığın zaman fanın çektiği güç azalır bi kere,bırak güç artırıp cihaz yakmayı,zaten toru topru 3-5 Watt olan güç de 2W civarına iner sessizleştirme işleminde.

Gelip burda millete kendi kafandan ders verene kadar git o google'da ara bul dediğin yerleri sen oku,ondan sonra burda yazı yaz,ondan sonra hocalık tasla,ondan sonra teknikerlik tasla...

Milletin bildiğini de saptırmaya çalışmayın,yeter...

BAK KARDEŞİM MANTIKSIZ MANTIKSIZ KONUŞMA ADAMI HASTA ETME ARAŞTIR BAK ONDAN SONRA BURAYA GEL KONUŞ TAMAMMI BANA BURAYA ARÇELİK FABRİKASININ MÜHENDİSLERİNİ GETİTTİRME BEN KÖTÜLÜK YAPMIYORUM DERS DE VERMİYORUM DİRENÇ DEĞERİNİ YÜKSELT YANİ FANA AKIM VE GERİLİM GEÇEMİCEK ŞEKİLDE Bİ DİRENÇ TAK BAK OZAMAN GÖR ANAKARTIN NASIL YANIYO LÜTFEN VASIFIN NE SENİN ELEKTİRİKCİMİSİN NESİN ÖLE OLSUN BÖLE KONUŞMAZDIN AKŞAM AKŞAM SİNERLERİMİ BOZDUN YA YA VARYA BÖLE BİLGİSİZ İNSANLARLA UĞRAŞMAK ÇOK ZOR[8|]benim bu uyarı demem o senin dedin 3,5w ın geçemeyeceği direnci arkadaşlar takmasın diye anladınmı istersen dene tabi yerse dene ben sana pm il hesaplarını yollim söle bana maxımum takabileçeğin direnci sölicem sende bir üst değerini takıcan dene bakalım ne oluyo bi dene karşıma öle çık tamammı[sm=s19.gif]

AMFİBİ -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:28:20)

quote:

Orjinalden alıntı: -Pardus-

BAK KARDEŞİM MANTIKSIZ MANTIKSIZ KONUŞMA ADAMI HASTA ETME ARAŞTIR BAK ONDAN SONRA BURAYA GEL KONUŞ TAMAMMI BANA BURAYA ARÇELİK FABRİKASININ MÜHENDİSLERİNİ GETİTTİRME BEN KÖTÜLÜK YAPMIYORUM DERS DE VERMİYORUM DİRENÇ DEĞERİNİ YÜKSELT YANİ FANA AKIM VE GERİLİM GEÇEMİCEK ŞEKİLDE Bİ DİRENÇ TAK BAK OZAMAN GÖR ANAKARTIN NASIL YANIYO LÜTFEN VASIFIN NE SENİN ELEKTİRİKCİMİSİN NESİN ÖLE OLSUN BÖLE KONUŞMAZDIN AKŞAM AKŞAM SİNERLERİMİ BOZDUN YA YA VARYA BÖLE BİLGİSİZ İNSANLARLA UĞRAŞMAK ÇOK ZOR[8|]benim bu uyarı demem o senin dedin 3,5w ın geçemeyeceği direnci arkadaşlar takmasın diye anladınmı istersen dene tabi yerse dene ben sana pm il hesaplarını yollim söle bana maxımum takabileçeğin direnci sölicem sende bir üst değerini takıcan dene bakalım ne oluyo bi dene karşıma öle çık tamammı[sm=s19.gif]

Tamam kardeşim, biz birşey bilmiyoruz ve seni Allah gönderdi buraya. Yani sen Allah'ın bir lütfusun bizim için. Allah razı olsun verdiğin bilgiler için. Sen olmasan bizim halimiz ne olurdu? Bütün psular falan yanardı olduğu gibi. Arçelik'in mühendislerine ne gerek var ki senin gibi bir tekniker varken başımızda? Ne olur, celallenme ve bizi aydınlatmaya devam et.
Nasıl, böyle hoşuna gitti mi?

DiabloXT -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:29:36)

Arçelik fabrikasının mühendisleri kaç kere ömründe DC beslemeyle uğraşmış sor bakıyım bi?
Mühendisin işi teoriktir,pratik değil.Buraya sen Arçelik mühendisini değil de şöyle 20 yıllık saçları ağarmış gözleri bozulmuş ama elleri öpülesi bi elektronikçi abi amca çağır,gelsin o yorum yapsın...Diplomalı boş kutular değil...

Vasıfın ne senin dedin,hemen yazayım...

Öğrenciyim...İsmim Ümit,soyadım Özyürek,Nevşehirliyim,19 yaşındayım,Ankarada ikamet ediyorum v.s v.s v.s

Hobi olarak elektronik ve bilgisayarla ilgileniyorum başka birçok şeyle ilgilendiğim gibi...

---------------

Teknik konuya gelince,eğer olması gerekenden fazla direnç takarsan göreceğin tek zarar şudur,o da fanların dönmemesi.Bitti...

Başka bi zarar görürseniz,gelin zararınızı ben karşılarım.
Güç kaynağın bozulursa eğer fana seri direnç bağladım diye,yüksek direnç taktım diye,hemen gönder,ben yapar sana geri yollarım...Ki bozulmaz zaten de maksat yeşillik olsun...

Bu kadar da lafımın arkasındayım,tamam mı güzel insan...

Bu arada,bana psu nedir,DC besleme nedir,direnç nedir öğretmeye çalışma...

3 yıldır DC12V besleme sistemleriyle ilgileniyorum,oto ampli v.s gibi yüksek akım çeken sistemlerle ilgiliyimdir.Oto ses sistemleri konusunda yarışmalara katılıp derece almışlığım da vardır...

Ayrıca kendi çapımda psu modifikasyonu ile ilgileniyorum,450W cihazdan nasıl 800W alınır onunla ilgileniyorum...[sm=ok.gif]

Selametle...

dephyr -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:35:20)

@pardus yaptığın teoride verdiğin dirençle alakası yok yanmaz yaw o kadar anakart yanmaz geri beslemede beklemede kalır bir şey olmaz saçmalıyorsun sen 220 voltla çalıştığın yeriyle buradaki fanla verilen 12 volt değerini karıştırıyorsun bana değerle dirençle alakasız saptırmaya çalışma bir de arçelik mühendisleriyle laf yapıyorsun boşver ders vermeyi takıl kafana[8|] ne öyle meydan okuma tavırların

-Pardus- -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:36:34)

bak canım kardeşim akşam akşam benimde sinirlerim bozuldu seninde ama önce bir insan ile nasıl konuşacağını öğren senin hobinse ben 10 yıldır bu işin içerisindeyim sana sölemiş olduğum metot doğrudur hatta ben bunu yanlışına kapıldım 6ay önce kore firmasıyla bi anlaşma yapıldı çok büyük maliyette bi yatırım yapıldı ve yapılan sistemde firenleme dirençleri ısınıyodu ve tezgah ağrızaya geçiyodu mevcut dirençler 60ohm du ve ben yükseltelim dedimde kıyamet koptu ve bana bunu gerekçesini anlattılar ve bu gerkçede sana anlatmış olduğum şeydir lütfen hobin olması ayrı elektiriği bilmen ayrı 10 yıldır bu işin icindeyim yaşın kücük anlıyorum seni ama saygılı ol kisaygı bulasın

-Pardus- -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:40:34)

quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

@pardus yaptığın teoride verdiğin dirençle alakası yok yanmaz yaw o kadar anakart yanmaz geri beslemede beklemede kalır bir şey olmaz saçmalıyorsun sen 220 voltla çalıştığın yeriyle buradaki fanla verilen 12 volt değerini karıştırıyorsun bana değerle dirençle alakasız saptırmaya çalışma bir de arçelik mühendisleriyle laf yapıyorsun boşver ders vermeyi takıl kafana[8|] ne öyle meydan okuma tavırların

dostum gerilim büyük v eküçük olması önemli değildir nasılki riskin büyüğü ve küçüğü olmaz bu da aynıdır ltfn doğruyu sölemeye çalışıyorum sizlere ama neyse ya sizin dediniz doğru hocam bir kasada bir fan bağlamak bu iş oluyo benim bırakmam lazım size sadece şunu sölüyorum:İYİ Bİ ELEKTİRCİYE GİDİN MEVCUT BİR YERİ BESLİYORUZ DİYİN FAKAT BU HATTA AKIM VE GERİLİM GEÇEMİYECEĞİ Bİ DEĞERDE DİRENÇ TAKICAZ YANİ TAMPON YAPICAZ DEYİN GERİ DEVREDE ELEKTRONİK Bİ KART VAR DİYİN(ANAKART) SİZCE YANARMI DİYİN LÜTFEN SORUN

DiabloXT -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:41:05)

Ya mübarek,ey insan,bana diyosun da vallahi sen benim sabrımı zorluyorsun.
Allah rızası için bırak meslek ayaklarını hobi ayaklarını...

Bana şunu elektronik kanunuyla kanıtla,de ki DC beslemede akım düşerse çekilen güç artar sistem yanar,ben de eğer elime bundan sonra lehim makinemi alırsam Allah belamı versin...

Benim babam 25-30 yıllık elektronikçidir,Nokia'dan,SchaubLaurenz firmalarından yurtdışından çalışma teklifi almıştır,içinden çıkamadığı iş olmamıştır,o benim anlattığım sistemi uyguluyor da,sen kim oluyosun sorması ayıp da gelip burda benim yaşıma başıma bakıp muamele ediyosun?

Akıl yaşta değil baştadır....

Bu konuya atılmış son mesajımdır,akşam akşam avutamam kimseyi.

-Pardus- -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:43:01)

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Ya mübarek,ey insan,bana diyosun da vallahi sen benim sabrımı zorluyorsun.
Allah rızası için bırak meslek ayaklarını hobi ayaklarını...

Bana şunu elektronik kanunuyla kanıtla,de ki DC beslemede akım düşerse çekilen güç artar sistem yanar,ben de eğer elime bundan sonra lehim makinemi alırsam Allah belamı versin...

Benim babam 25-30 yıllık elektronikçidir,Nokia'dan,SchaubLaurenz firmalarından yurtdışından çalışma teklifi almıştır,içinden çıkamadığı iş olmamıştır,o benim anlattığım sistemi uyguluyor da,sen kim oluyosun sorması ayıp da gelip burda benim yaşıma başıma bakıp muamele ediyosun?

Akıl yaşta değil baştadır....

Bu konuya atılmış son mesajımdır,akşam akşam avutamam kimseyi.

EDEPSİZ KONUŞUYOSUN DÜZGÜN BİR GİRİŞ YAPMIŞ OLSA İDİN ŞUAN BU TOPİC BU HALE GELMEZDİ

belal01 -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:44:13)

gene kawga çıktı gece gece pls relaks[>:][:D]

MuRaT -> Cevap: DİREÇ TAKIYOSUNUZ DİKKAT EDİN (1 Mayıs 2008; 0:45:15)

1 konuyu tartışmak ayrı hakaret etmek ayrı nickleri aldım kontrol etcem özellikle

başlık açılmış açıklama yapılmış doğru yada yanlış ama forumdaki üyelere getirisi nedir bu tartışmanın

eğer yardım tavsiye adı altında bu tarz yazılar olursa forum ne duruma düşer ...

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.78125