Arkadaşlar usb flash disklerin 4,8,16 gb modelleri çıktı. Bunlara windows türünden sistem kurup kullanan varmı? Nasıl yapılıyor bilgi verebilirmisiniz? Benim elimde 4gb flash disk var, usb den boot destekli bir sisteme hdd almak istemiyorum. Bu durumda flash diske xp kurup kullanamazmıyım?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE Ben bir Türküm!!! Ben; Orta Asyadan Türeyen, Anadoluda Büyüyen, Avrupa içlerine Yürüyen TÜRK´üm. Ben; Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, kralları, imparatorlari kendisine Yar eden, Düşmanına dünyasını dar eden TÜRKüm. Ben; Damarlarında asil kanin aktigi ırkım, Benden bahseder destanım,Ağıtımm,TÜRKüm,ben TÜRKüm, taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!! Ya Siz Kimsiniz ???
usb ye bir şekilde xp kuruluyor fakat restart edip windows başlayacağı zaman mavi ekran çıkıyor, bunu bir türlü çözemedim.. internetten araştırdığımda, windows' un usb lere page file oluşturamadığından dolayı işletim sistemi kurulamadığı bilgisine ulaştım. olayı ileri düzey bilen insanlar bir şekilde çözüyor ama ben anlamadım nasıl olduğunu.. ayrıca nette dolaşan xp usb versiyon lar kesinlikle çalışmıyor. slm
Dostum sağolasın cevap için. Araştırıyorum yaptım diyen var ama nasıl yapıldığını tam anlatan yok. Zaten bende tam bir xp istiyorum. Yani usb üzerinden çalışan kırpılmış xp lerle uğraşmıyorum. Büyük heveslerle bartpe diye bir cd yapmıştım da tam bir hüsrandı. Bence xp nin usb diske kurulmamasının sebebi microsoftun satış stratejisi. Ancak ilginç olan bütün aktivasyon v.s lerini kıranların böyle bir sorunu çözmemiş olmaları.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE Ben bir Türküm!!! Ben; Orta Asyadan Türeyen, Anadoluda Büyüyen, Avrupa içlerine Yürüyen TÜRK´üm. Ben; Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, kralları, imparatorlari kendisine Yar eden, Düşmanına dünyasını dar eden TÜRKüm. Ben; Damarlarında asil kanin aktigi ırkım, Benden bahseder destanım,Ağıtımm,TÜRKüm,ben TÜRKüm, taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!! Ya Siz Kimsiniz ???
dostum usb flash diske windows xp kurulamiyor en azindan piyasadakilere, cunku windows xp'nin acilabilmesi icin hem FAT dosya alanina bu bolum ozel bir bolum hdd'de, hemde fat32 yada ntfs olmasi lazim yani 2 dosya sistemininde olmasi gerekiyor. Bu islemi usb diske gerceklestiremiyoruz ya sadece FAT , ya FAT 32 yada NTFS oluyor benim bugune kadar karsilastiklarim boyleydi su anda kullandigim corsair 4 gb da dahil olmak uzere boyle bir islemi gerceklestiremiyoruz... Ayni cd'lerde oldugu gibi boot sectorunun yazilabilmesi icin ozel 16 bitlik bir alan olmasi lazim... Ben benim ASUS EEE'ye windowsu kurarken bir sd kart ve bir usb disk kullandim ha tek sd kartla olurdu ama once sd karti FAT'e ceviriyorsun ASUS'u boot ediyorsun daha sonra da tekrar FAT32 cevirerek icine windows xp'nin kurulmasi icin gereken dosyalari atiyorsun...