arkadaşlar dün gigatekten aldığım bu hd elime ulaştı ama ulaşmaz olaydı. önce benim wd 160gb caviarla beraber bağladım ve dosyalarımı aktarmayı denedim. Resmen traktör sesi çıkarıyor meret. pek de hızlı da değildi yani.üstelik bazen klik mi desem şlak mı desem bi ses çıkarıyordu. Moralim bozuldu . bi xp yükleyeyim dedim,yükledim xp açılırken bu traktör sesinin yanında peydahlanan click mi desem şlak mı desem sesi bi daha sık ortaya çıkar oldu. bu da hd tach programındaki sonuç nerden aldım seagate ya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 30 Nisan 2008; 8:24:01 >
Seagate en kalitelimi :))))))) Seagate piyasadaki en dandik harddisktir. En çok ses çıkartan, en çok ısınan, bu nedenlede en çok arıza çıkaran ve en yavaş harddisktir. Git kendine bir Western al dene olmadı bulamazsan Samsung al anlarsın.
Seagate en kalitelimi :))))))) Seagate piyasadaki en dandik harddisktir. En çok ses çıkartan, en çok ısınan, bu nedenlede en çok arıza çıkaran ve en yavaş harddisktir. Git kendine bir Western al dene olmadı bulamazsan Samsung al anlarsın.
bu tip sorunlar her zaman olabilir, benimde 80gb WD hdd im 2. ayında bozulmuştu, tüm verilerim uçmuştu, o zaman WD de çok dandik, bence dandik olan düşünce yapısı
hocam aynı markanın aynı modelini kullanan arkadaş varmı ? bi hd tach sonucunu yollasana. harddisk bozuk mu normal adiliğimi yoksa emin olsak. poşetini felan yırttım acaba değişim yaparmı gigatek. kargo ücretiyle felan uğraşmak istemiyorum astarı yüzünden pahalı olacak yoksa. offf off
yok artık
biraz bilinçsiz ve abartı bi yorum olmuş kusura bakma.doğru olan tek nokta fazla ısındığıdır.
seagate in her hdd si hızlı ve sessiz olmayabilir ama 7200.10 ve 7200.11 serileri ile şu anda en performanslı ve sessiz hdd leri üretiyolar. wd 320gb dan 2 adet 250gb 7200.10 a geçtim, o 2 hdd wd nin bi tanesinden daha az gürültü çıkartıyo.performansını söylemeye zaten gerek yok.
bu tip sorunlar her zaman olabilir, benimde 80gb WD hdd im 2. ayında bozulmuştu, tüm verilerim uçmuştu, o zaman WD de çok dandik, bence dandik olan düşünce yapısı
Kardeş sen niye gerildin, tabii ki her harddisk arıza çıkarabilir. Ben sadece arkadaşı uyardım, Söylediğim şeyler uydurma değil Seagate en çok ses çıkartan, en çok ısınan ve en yavaş harddisk bir de bunun üzerine fiyatı diğerlerinden 3-5 $ pahalı bir daha hem daha fazla para verip hem de başına dert almasın diye uyardım.
Bu uyarıyı da 16-17 senelik bilgisayar kullanan ve üniversite öğrencisiyken 1 sene yazıcıoğlunda tezgahtarlık yapmış biri olarak yaptım. O zaman da sattığımız 2 Seagate nin 1 i 1 ay geçmeden bozulmuş olarak geri gelirdi.
0 WD dijital hdd almıştım o da bozuk çıktı. wd de dandik, seagate de dandik vs. ama samsung kadar dandik değil o yüzden seviyorum bu markaları. aldığın yerin değiştirmesi lazım. götür ver.
arkadaşlar dün gigatekten aldığım bu hd elime ulaştı ama ulaşmaz olaydı. önce benim wd 160gb caviarla beraber bağladım ve dosyalarımı aktarmayı denedim. Resmen traktör sesi çıkarıyor meret. pek de hızlı da değildi yani.üstelik bazen klik mi desem şlak mı desem bi ses çıkarıyordu. Moralim bozuldu . bi xp yükleyeyim dedim,yükledim xp açılırken bu traktör sesinin yanında peydahlanan click mi desem şlak mı desem sesi bi daha sık ortaya çıkar oldu. bu da hd tach programındaki sonuç nerden aldım seagate ya.
Disk bozuk deyil çift plaka oldugu için cok ses cıkarıyor bende 320gb segeate aldım cok sescıkarayır diye garantiye yolaldım 3günsonra yenisi geldi taktım xp kurdum gene aynı cokses var 3 defa diski böylle yolladım sorun çift plaka olup cok ses cıkarması diskin bir roblemi yok gayet iyi calısıyor ama ses cok sana önerim segeate 250gb 410 as modelini alman dır.
hocam peki click, şlak sesi normal mi? bi de bu avarage read sende kaç ? firmware in 3aak mı? cevaplarsan çok müteşekkir olurum.
Kardeş senin işin Firmware'le ilgili değil Seagate harddisklerin genel sorunlarından biri Ben şu anda içinde 3 plaka bulunan Western kullanıyorum, kasanın içinde çalışıp çalışmadığını anlaman mümkün değil, daha önceden Samsung'ta kullandım o da aynı şekilde sessizdir. ancak western biraz daha performanslı. Western ve samsung ''Silent Seek'' ve ''Soft Seek'' gibi arama sırasında sesi azaltan teknolojiler kullanıyor.
Bence yol yakınken Gigatek'le iletişime geçip değiştirmeyi dene Gigatek'in sahibi ile görüş anlayışlı insanlardır. Sana kargo masrafı çıkar ama kafan rahat eder.
Ben 2 ay kadar önce Anakart işlemci ve çift RAM kiti aldım Gigatek'ten Ram'lerden biri sorunlu çıktı, telefonla görüştük, sağolsunlar anlayışlı davranıp Hemen RAM'in yenisini aynı gün kargoyla gönderdiler. Ben de daha sonra arızalı RAM kitini gönderdim. Bunu kolay kolay hiç bir firma yapmaz.
hocam peki sesi geçelim(traktör sesini) arada yaptığı click sesinde , performansında bir anormallik yok mu sence ? mesela western den seagate dosya atıyorum sanki aynı diskin bir yerine yazıyormuş gibi yavaş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 30 Nisan 2008; 11:32:41 >
Ölçtüğün 62,7 MB/sn ortalama okuma hızı normal. Aynı testi elindeki Western'le yap muhtemelen 70-80MB/sn gibi bir değer bulacaksın (modeline göre) Harddisklerin fiziksel yapıları gereği aynı türden ( 7200rpm ) en hızlı harddiskle en yavaş harddisk arasındaki fark çok fazla olmuyor zaten.
O duyduğun şlak sesi diskin okuyucu kafasının diskin başına ve sonuna gitmesi sırasında okuyucu kafanın arka kısmının, okuyucu kafayı disk üzerinde hareket ettiren mıknatısa vurma sesi bu temasın olmaması için çeşitli harddisk markaları farklı teknolojiler kullanıyorlar kafa arkadaki mıknatısa sertçe vurmasın diye. Ama Seagate için normaldir.
bigteacher sağolasın kardeşim, zaten kargoya verecek paramda yoktu, napalım artık depo olarak kullanacaz 320gb liği. inşallah ilerde sorun çıkarmaz da datalarımı uçurup götürmez yanında.
o hız sıfır bir 320gb için yavaş. bende neredeyse 1 yıldır 320gb hdd var ve üzerinde işletim sistemi çalışırken ve kullanırken o değerlere düşüyor. genelde 65mb civarı çıkar ortalama. ayrıac seagate in çok ısındığı, çok ses yaptığı dönemler ilk sata ya geçiş dönemleriydi, yani 7200,7 serisi. sonrasında performans giderek arttı ve ses düştü. ısınma da sürekli düşüyor.
@bigteacher, sen satış yapmışsın ve evinde bir bilgisayar kullanıyorsun, ama yanlış görmüşsün. mutlaka her firma da sorunlu modeller olur, ama western kadar sorun çıkaran ve çabuk bozulan bir firma daha görmedim. bende piyasada sürekli yaptığım işlere ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum. satış değil direk servis tecrübesi. performans da da kötü demişsin ya, orda da yanlış göstermişsin. seagate ile western in raptor serisini normal hdd leri ile nasıl yerlebir ettiğini hep birlikte gördük. yeni gelen raptor 2 serisinin de ne kadar ısındığı için soğutucusunu da gördük. sen tecrübelerim var diyorsun ama bende sana ispatları ile gösteriyorum. şu an seagate 7200,11 serisinden aynı fiyatlara daha doğrusu kendi kategorisinde daha hızlısı daha kalitelisi yok. sadece geçen tek bir model var o da samsung f1 modeli, o kadar. ısınma ve ses dersen o da ne diye sorarım sana.
GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM. GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA. EN SEVİYESİZ 2 FİRMA = GENPA VE MOTOROLA