Şu an üç ayrı sistemimde dört samsung mevcut (80+80+160+400). Şu ana kadar hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadım şükür.Sessizlik takıntım yoktur;buna rağmen seagate'den gelen ses beni çok rahatsız etti.Traktör gibi diyenlerin abarttığını düşünürdüm hem de... Büyük bir salaklık sonucu şase yaptırarak yaktığım;üstüne de veri kurtarma şirketinin üstünden geçtiği 400 gb'lık Samsung'um sıfırıyla değişip geldi...
Ben de tavsiye ettiğim ya da çalıştığım dönemde sattığım hiç bir Samsung'dan şikayet almadım.
Bunun yanında Samsung'da sık görüldüğünü varsaydığımız kart arızası,bir hard diskin en kolay değiştirilebilen parçasıdır.Dolayısıyla risk oranı BENCE çok daha düşüktür.
Bir de soru sorayım;işletim sisteminin yüklü olduğu 160 gb samsung'um (8mb cache) 52 küsür mbs sonuç verirken 400gb samsung'um (16 mb cache) 62 küsür sonuç verdi.Bunda tek etmen cache bellek midir,yoksa işletim sisteminin bu hdd'de olmasının etkisi var mıdır?
bir seagate mağduruda benim sanırım :) 500GB SATA2 32MB bir HDD aldım. seatools ile tarattım testleri geçemedi. bolca bad sector çıktı. ama bunun için seagate'i suçlayamayız. Kim bilir kargo ile gelirken neler yaşadı gariban :) olur böyle arada. veririz geri değiştirirler.
Samsung 40M87BD - Onkyo HTS-590 - Playstation 3 60GB PAL - Samsung DVD P-171 - Logitech Harmony 550 Guitar Hero III - Pes 2008 - Ninja Gaiden - Heavenly Sword - Call of Duty 4 - Motorstorm - Darkness - Burnout - Grand Theft Auto 4 Nintendo DS Lite Black - Ipod Touch 16GB
bir seagate mağduruda benim sanırım :) 500GB SATA2 32MB bir HDD aldım. seatools ile tarattım testleri geçemedi. bolca bad sector çıktı. ama bunun için seagate'i suçlayamayız. Kim bilir kargo ile gelirken neler yaşadı gariban :) olur böyle arada. veririz geri değiştirirler.
Çin Malı iki Seagate aldım, ikisi de problem verdi 3. haftalarında. Garanti dahilinde değiştirdim, şimdikiler Thailand malı. RAID0 ile 130GBlık bölümde 200MB/s gördüm. Ne bir ses ne de problem. Şimdi ilk deneyime göre Seagate "eegh kaka tüü" İkincisinde ise "Seagate Rocks " mıdır?
Değil aslında, bu Seagate için bir lekedir. Aynı marka model diskler çok farklı ses, okuma yazma, bad sector deneyimleri yaşatıyorsa, bu sorun üretim ve kalite kontrollerinin yeterince özenilmeden, denetlenmeden, belirli prosedürlere uyulmadan sürdürüldüğünün göstergesidir. Bu da güven sarsıcı bir unsurdur. Ben şimdi süper hız ile sessiz 7200.11 serilerimden çok memnunum. Ancak bir daha Seagate alır mısın sorusuna vereceğim cevap "Hayır" olacaktır. Çünkü tutarsızlık da aslında bir başarısızlıktır. Bunu sadece kendi örneğimi baz alarak söylemiyorum. Bu forumlarda Seagate ile ilgili onlarca konuyu da düşünüp, onlardaki tutarsızlığı da hesaba katarak söylüyorum.
Yani bu artık "şans işi" nin dışına çıkıyor. Eğer WD (ki 4-5 değişik WD kullandım sorunsuz, buna RAID0 Raptorlarım da dahil) bana biraz daha düşük performansla daha yüksek güven veriyorsa, ya da ne bileyim sadece 1 adedini kullandığım Samsungların forumlarda daha yüksek güven sağladığı yazılıp çiziliyorsa: ne demişti Bosch "İnsanların güvenini kaybetmekten se para kaybetmeyi tercih ederim"; "Verilerimi kaybetmektense performans kaybetmeyi tercih ederim" diyorum ben de o zaman...
ST3320620AS 3AAK (Tayland malı) yerine ST3500320AS SD15 (Tayland malı) kullanmaya başladım, gerçekten önemli fark var, başarım açısından.
O şlak sesi de yok bunda.
Bakalım, inşallah sorunsuz gider.
Arada kaldığım konu, sizce bu ikisini Raid mi yapayım, ayrı ayrı mı kullanayım? Farklı model - kapasitede raid yapınca cinslik oluyor muydu; yoksa, az veya çok, başarımın artmasından başka bir mesele yok mu?
@tuğer, küçük diskin kapasitesi geçerli ve bence raid yapma.
GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM. GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA. EN SEVİYESİZ 2 FİRMA = GENPA VE MOTOROLA
@tuğer, küçük diskin kapasitesi geçerli ve bence raid yapma.
Küçük diskin kapasitesi geçerliyse, raid yapmamak için tek başına yeterli bir sebep bu.
Onun haricinde de mantıklı değil gibi. Farklı modele bir de nForce 650 - 430'un pek iyi olmayan raid başarımını ekleyince, gereksiz bir iş olarak görünüyor.
nvidia intel kadar performans vermiyor, birde küçük diskin kapasitesi ile birlikte onun perormansını da baz alırsa, bunlarn hepsi birlikte yine 500 lük diskin performansına gelir ki boşuna risk ve kapasite kaybı demek olur buda. hiç uğraşmayın onunla, bende de var ikili benim jiç öyle bir niyetim yok, gerçi yapacak anakart da yok :D
GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM. GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA. EN SEVİYESİZ 2 FİRMA = GENPA VE MOTOROLA
arkadaşlar 320 gb hdd yi 03/03/2008 tarihinde firmadan aldım tam anlamıyla 1 ay dolduğu gün hdd yandı koku gelmeye başladı pc kapatıp kasayı açtım hdd baktım diyot diye bildiğim veya adı başka birşey oradan patlamış bir yerde kısa devre yapmış ve aldığım yere götürdüm ve istanbula servise gitti dün geri geldi chip yanık olduğunu ve servis dışı olduğunu söylemişler şimdi ben bunu tamir ettirebilirmiyim veya bu durup dururken nasıl yanar başka bir arkadaşın aynı marka 320gb hdd si var onun alt tablasını alıp kendi hdd ye taksam çalışırmı resimleri ekledim tam olarak gözükmüyor olabilir ama bu hdd lerin tamiri oluyormu tüm yedeklerim dvd lerim hep buna atmıştım
model numaraları ST3320620 AS FW 3AFK Sağlam olan ST3320620AS FW 3AAG bozuk olan
şimdi bunların alt kartlarını birbirleriyle değiştiresem verilerimi almak için çalışırmı veya bu hdd tamir olurmu bursada bildiğiniz arkadaş varmı yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla mustafa
hocam inanırmısın benim harddiskinde orası yanık. ama ben bilgisyar açıkken taktığım zaman duman çıktı ordan.. acaba diyorum yanındakiyle aynı mı bu elemanlar. bi tane alıp değiştirmeyi düşünüyorum aynen benimkide garanti dışı kalmış.
hocam inanırmısın benim harddiskinde orası yanık. ama ben bilgisyar açıkken taktığım zaman duman çıktı ordan.. acaba diyorum yanındakiyle aynı mı bu elemanlar. bi tane alıp değiştirmeyi düşünüyorum aynen benimkide garanti dışı kalmış.
peki arkadaşım durup dururken yanması kafamı karıştırdı yani hdd çalışırken takıp çıkartmaya çalışsam amenna diyecem ama hazır tüm bilgilerimi yedekledim faal olarak çalışan bir hdd nasıl olurda chip yanar ve bu garanti kapsamı dışına çıkar yanan o parçanın üstündekini okuyamam ama diğer 2.hdd aynı özellikte aynı tayvan malı ama onunda chip yerleri farklı acama çalışırmı veya o yanan parçanın yerinde olan parçayı taksak olurmu saygılarımla
zamanında forumda bol bol övülen hatta pembe motorlu sessiz yeşil motorlu sesli diye seagate lerin ayrımının yapıldığı dönemde yorumlara kanıp seagate320gb aldım ve yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Kasam enermax chakra olmasına rağmen ısı 40 dereceden aşağıya düşmüyor.Ses ise her zamanki tabiriyle traktör sesi gibi. Bundan önce kullandığım 80gb lık ide maxtor hdd nin kasadaki varlığı bile belli değildi ve max 30 derecede çalışıyordu. Şimdi raid yapmak istiyorum ama bu elimdeki traktörün yanına 1 tane daha alırsam sesten kasayı kırarım diye korkuyorum.Bu hdd resmen başa dert oldu. Kendi adıma bir daha seagate alacağımı sanmıyorum. Performansına gelince pc parçalarının cıncık cıncık incelemeyen biri olarak bence sıradan bir başarımı var. Hddtach ile ölçmedim ama normal çalışıyor işte; sesini saymazsak
arkadaşlar 320 gb hdd yi 03/03/2008 tarihinde firmadan aldım tam anlamıyla 1 ay dolduğu gün hdd yandı koku gelmeye başladı pc kapatıp kasayı açtım hdd baktım diyot diye bildiğim veya adı başka birşey oradan patlamış bir yerde kısa devre yapmış ve aldığım yere götürdüm ve istanbula servise gitti dün geri geldi chip yanık olduğunu ve servis dışı olduğunu söylemişler şimdi ben bunu tamir ettirebilirmiyim veya bu durup dururken nasıl yanar başka bir arkadaşın aynı marka 320gb hdd si var onun alt tablasını alıp kendi hdd ye taksam çalışırmı resimleri ekledim tam olarak gözükmüyor olabilir ama bu hdd lerin tamiri oluyormu tüm yedeklerim dvd lerim hep buna atmıştım
model numaraları ST3320620 AS FW 3AFK Sağlam olan ST3320620AS FW 3AAG bozuk olan
şimdi bunların alt kartlarını birbirleriyle değiştiresem verilerimi almak için çalışırmı veya bu hdd tamir olurmu bursada bildiğiniz arkadaş varmı yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla mustafa
Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Aynı model olan harddisklerin kartları bir diğerini çalıştırabilir. Firmware versiyonu önemli değil. Gerçi resimler çok kötü pek belli olmuyor ancak. O yanan parça muhtemelen sigorta direnç çünkü voltaj besleme kısmının hemen girişinde bulunuyor. Benzer şekilde eski faks-modem kartlarında da hat girişinde bu şekilde sigorta direnç bulunur ve hattan fazla voltaj geldiğinde kart zarar görmeden bu direnç yanar. O parça muhtemelen çok küçük değerli bir direnç. yani sisteminde bir sorun yoksa (sisteminde kısa devre olmadığına güveniyorsan) o direncin iki ucunu kısa devre edersen harddisk çalışır, verilerini kurtarabilirsin. Parçaya iyice bak üzerinde ''R'' harfi varsa dirençtir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigteacher -- 15 Mayıs 2008; 18:52:55 >