Şimdi Ara

PSU seçimi için güç hesaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
22.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aşağıdaki link yeni psu alacaklara yardımcı olur umarım, overclock yapılmış işlemcinin dahi değerlerini girerek alınması gerekli psu yu rahatlıkla bulabilirsiniz.

    http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp


    tabloda liteversion yazan yere tıklarsanız bedava sürümün kullanbiliyorsunuz.

    Enteresan bir sonuç:
    q6600işlemci
    x1950xt ekran kartıki ess gücü bu çekiyor orta halli kartlara göre 50watt daha fazla çekmiş.
    3 usb cihaz
    2 7200rpm hdd
    1 dvdrw
    1 pci ses kartı
    2 ddr2 ram
    1 fan
    302watt GÜCÜNDE BİR PSU ALMAYI ÖNERDİ.

    500-600 wattlık psu lara para harcatanlara

    Şöyle kalitelisinden 350 yada 400watt birçok kişinin işini çok rahatça görecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 30 Nisan 2008; 8:11:41 >







  • Arkadaşım sistem 302 Watt çekiyor diye kalkıpta 350 Watt PSU alırsan yanlış yaparsın.

    Benim sistemde 400 Watt çekiyor diye çıktı ama ben 500 Watt aldım, iyikide almışım. 1 kaç hafta içindede 600 Watt'lık almayı düşünüyorum. Ek olarka 3 tane daha SATA HDD bağlıyacağım.

    PSU'lar artık bilgisayarların en önemli parçaları haline geldiler. Alırken mecburen paraya kıyacaksınız, yok ben o kadar fazla para vermem gider 30 YTL'ye 350 Watt Frisby alırım derseniz o zaman o bilgisayarı elinize alırsınız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 30 Nisan 2008; 9:54:11 >
  • Yukarıdaki 302 watt çıkan sistemde KALİTELİ bir 350watt alırsam yanlış yapmam, çünkü sistemimin tüm bileşenlerinin aynı anda yüzde90 performansıyla çalışması halinde 302 watt çekecek olan sistemim normal şartlar altında 200-250watt civarı çekecektir. Binlerce kez yazıldığı gibi sadece peak değerlerini yazan firmalarda bu psu güçleri yüksek yazılmakta ve tüketici kandırılmaktadır. Bunuda ciddiyetsiz firmaların yapmakta olduğuda biliniyor zaten.

    Ayrıca şu anda kullandığım 3 pc konfigürasyonu bulunmakta ve yukarıdaki sistemin bir benzeri (sadece ekran kartı farklı biraz daha az güç çekiyor ama ona karşılık overclock yapıldığı için 309watt civarı isteyen bir sistem) Kaliteli 370wattlık psu ile sorunsuzca ve stabil çalışmaktadır. Psu nun son değerlerine ulaşmak yani 370watt değerlerine ulaşmanın sadece psu nun fazla ısınmasına ve 100bin saat(12yıl civarı) olan ömrünün bir kaç sene kısalmasına yol açmaktan başka bir zararı yok. Tabiki 3 5 ve 12 volttaki akımların gereği şeklinde sağlanması halinde, eğer psu bunu sağlıyamıyorsa sistemde stabilite bozuklukluğu meydana gelecektir.

    Yukarıdaki linkte alacağınız değerler gerçekten ihtiyacınızı tam olarak çıkarmaktadır, KALİTELİ yani 350watt yazıyorsa 350watt ı verebilen bir psu alınması halinde hiçbir problemle karşılaşılmayacağı gibi paranızda cebinizde kalacaktır.


    2usd ödeyerek 5v 3v ve 12v ta anlık gerekli olan amperleri dahi vermekte olan bu link, paranızın cebinizde kalmasını ve belirsizlikten kurtulmanızı sağlıyor.

    Sisteminizde 600watta gerçekten ihtiyacınız varmı diye linkten kontrol edin yinede.
    Yok içim rahat etsin yinede ihtiyacımın fazlasını alacağım derseniz, firmaların yaptığı psikolojik baskıya boyun eğenlerden olacaksınız.




  • Şu anda sistemim 400 Watt çekiyor ben kalkıpta 430 Watt almam neden 30 milyon için 1 milyarlık sistemi riske sokayım. 30 Milyon kar edelim derken 1 milyarlık sistemden olmak evlat acısı gibi koyar.

    Bende 500 Watt aldım içim rahat. 2 tane HDD var Sata. 3 tane daha alıcam bi kaç gün sonra. Ve PSU'yuda değiştireceğim 600 Watt'lık bir PSU alacağım. Sistemi ve kendimi riske sokamam..

    Daha 3 ay önce sistemim yandı. Kasa perdenin altında olduğu için perde tutuştu evde olmasam belkide ev komple yanacak tüp felan patlıyacaktı. Ne gereği var? 100 milyon fazla veririm ne olacak yani? Benden, evimden, ailemden daha mı önemli?

    Eski sistemim yaklaşık olarak 270 watt çekiyordu. Aopen'in HB600 Kasasından çıkan 350 Watt'lık PSU'su bağlıydı fakat yandı. Anakart, RAM, Ekran kartı sımsıyah. Değdi mi? Ben 350 watt değilde 400 yada 430 watt alsaydım eski sistemime böyle birşey olmuyacaktı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 30 Nisan 2008; 12:25:16 >




  • Hocam imzamdaki sistem oc siz 125 watt güç çekiyor bir başka konuda da yazdım.. bu sistem güç gereksinimlerini çok mu abartıyolar yoksa bende mi bir problem var anlayamadım..Farklı güç ölçerle denedim ama prizden geçen güç idle da 125 wattı geçmiyor. oyun oynarkende 155 watt civarı oynuyor hep.

    Mutlaka sistemi sağlam psulara bırakmak lazım ama çok üst düzey olmayan bilgisayarlar içinde çok kaliteli ve pahalı psu lar hakikaten gereksiz diye düşünüyorum.

    Saygılar
  • Ee zaten çok üst düzey olmayanlara kalkıpta 500 Watt önermiyor ki kimse bende dahil... Benim orta düzey gibi PC'lere önerim gerçek 350 Watt'dır yeterlidir.

    155 Watt çekiyor demişsin ( ki daha fazla yanlış ölçüm var ) Peki o zaman neden 580 Watt'lık Tagan marka bir PSU kullanıyorsun? Ee hadi kardeş 350 Watt alda görelim? Almazsın ki niye alasın neden riske atasın sistemi 100 YTL için?

    Ama Çift çekirdek işlemci 2 yada 4 GB ram, 2 - 3 tane HDD, üst düzey ekran kartı, soğutucular felan böyle bi sisteme kalkıpta 350 Watt öneremem. Böyle sisteme önereceğim en az 450 Watt olur. 500 Watt alın derim.

    Kimse kimsenin parasını burda boşa harcatmaz merak etme. Elimize birşey geçmez. Yani ne olacak 80 Milyona 350 Watt alacağına 150 Milyona 500 Watt alsan? Birşey kaybetmezsin, aksine kazanırsın. 60 Milyonla kimse zengin olmaz yada kimse batmaz. Kendini ve sistemini riske atmazsın.




  • Hocam şu anda yaklaşık 2 aydır 350 wattlık kasadan çıkan asus psuyu kullanıyorum..Bilgisayarımda hiç kapanmaz normalde Tagandan öncede onu kullanıyordum hala bir sorun yok çok şükür.Tagan la alakalı bozuk olduğu konusunda bir konu açmıştım takip ettiysen eğer.

    Zamanında Taganı çok uygun fiyata almıştım almamın nedenide sistemlerin çektikleri güçlerin hep spekülasyon olması. Gerçek değerleri bulmak mümkün olmuyor malesef. Şu andaki aklım olsa onu almazdım o ayrı mesele.

    Psu ların bilgisyarın en önemli parçası olduğunu arkadaşlarımızdan aldığımız tecrübeleden ve gördüklerimizden edindik yeteri kadar. Kimse kimsenin parasını zaten boşa harcatamaz herkesin aklı var isteyen istediğini alır zaten.

    Ölçüm konusunda amcam elektrikçi ve onun sanayide kullandığı güç ölçeri kullandık. Ve daha sonra bende ayrıca kendim aldığım güç ölçerle denedim. ikiside yaklaşık sonuçlar verdi(2-5 watt arası fark)

    60 milyonla mutlaka kimse zengin olmuyor. ama 60 milyonuda kimse kolay kazanmıyor malesef. Şunu da belirteyim psunun kaliteli olması ve ortalama bir sistem için 500 watt civarı olmasında hemfikiriz.

    Saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: britony

    Hocam şu anda yaklaşık 2 aydır 350 wattlık kasadan çıkan asus psuyu kullanıyorum..Bilgisayarımda hiç kapanmaz normalde Tagandan öncede onu kullanıyordum hala bir sorun yok çok şükür.Tagan la alakalı bozuk olduğu konusunda bir konu açmıştım takip ettiysen eğer.

    Zamanında Taganı çok uygun fiyata almıştım almamın nedenide sistemlerin çektikleri güçlerin hep spekülasyon olması. Gerçek değerleri bulmak mümkün olmuyor malesef. Şu andaki aklım olsa onu almazdım o ayrı mesele.

    Psu ların bilgisyarın en önemli parçası olduğunu arkadaşlarımızdan aldığımız tecrübeleden ve gördüklerimizden edindik yeteri kadar. Kimse kimsenin parasını zaten boşa harcatamaz herkesin aklı var isteyen istediğini alır zaten.

    Ölçüm konusunda amcam elektrikçi ve onun sanayide kullandığı güç ölçeri kullandık. Ve daha sonra bende ayrıca kendim aldığım güç ölçerle denedim. ikiside yaklaşık sonuçlar verdi(2-5 watt arası fark)

    60 milyonla mutlaka kimse zengin olmuyor. ama 60 milyonuda kimse kolay kazanmıyor malesef. Şunu da belirteyim psunun kaliteli olması ve ortalama bir sistem için 500 watt civarı olmasında hemfikiriz.

    Saygılar



    Katılıyorum dediklerine Fakat demişsin ki; 60 Milyonda kolay kazanılmıyor, hocam sisteme milyar veren var neden riske atalım kendimizi bende bunu demeye çalışıyorum. 60 Milyon kar edicez diye neden sistemimizden olalım?

    Bir önceki mesajımda söyledim. Aopen kasanın içinden çıkan 350 Watt'lık PSU'yu kullanıyordum PC yük altındaydı salonda otururken yanık kokusu geldi odama bi gittim perde tutuşmuş hemen su serptim kasayı felan söndürdüm kasayı bi açtım PSU simsiyah, anakart, ramlar, ekran kartıda aynı şekilde. Evde olmasaydım sonuçları neler olurdu düşünmek bile istemiyorum. PC'den anlayan bir abim demişti 450 Watt verelim sana diye bende yok abi gereksiz demiştim evde nasılsa 350 Watt var demiştim sonuçları kendi gözümle gördüm. Yeni sistemi toplarken bunu ve bana 450 Watt al en aşağı diyen abimin sözleri geldi aklıma 500 Watt aldım.

    Benim anlamadığım neden hala bu Frisby, Quake, Feel gibi PSU markaları var, neden üretiliyor hala? 500 Watt PSU'yu 50 milyona veriyorlar böyle bişey zaten olamaz bazılarıda kanıp alıyor sonuç; hüsran..




  • Çok geçmiş olsun arkadaşım Allah korumuş resmen. Kimsenin başına gelmez işallah bu tarz şeyler.

    50 milyona 500 wattlık Psu satan firmalara sağlam yaptırımlar uygulamak lazım bu işi şaka mı sanıyorlar anlamadım. Çünkü gayet iyi biliyorlar o Psu ların nelere sebebiyet verebiliceklerini.

    Neyse sonuç olarak 500 watt kaliteli Psu olsun bizim olsun
  • Aynen..
  • Yanan psunuz aopen, kendi deneyimime göre bu marka kaliteyi yansıtmıyor, ne kasası nede powersupply ı, 2-3 yıl kadar önce benimde aopenmarka psu 'm patladı.
    Ama alev almadı 350watt idi, sistemin güç ihtiyacıda komik düzeydeydi üstüne üstlük. Kasasının switch leride akabinde bozuldu mekanik sistemi takılı kalıyordu vs.

    Tecrübeler gösteriyorki bu kalitesiz markalara kesinlikle yönelmemek gerek.
  • 400 watt yeter ama o psu en az sana 100 ytl patlar ( uyduruk 400 watt olamayacak )

    LC power 550 watt........ 62 usd + kdv tavsiye edrim

    50 milyona 500watt psu olmaz
  • Ben hesapladım 323W çıkmıştı... %10 ekle 350W ı geçiyor..
    Bende 300W AOpen vardı ... LCPower 550W aldım..

    Ne abarttım...ne de sistemi tehlikeye attım..

    Memnunum...
  • peki 302 gereken bir sisteme 350 alırım diyen hocam...
    psunuzun zamanla güçten düşeceği ve piyasadaki çoğu güç kaynağının peak power ları belirttiği yani tepe değerlerini, aslında 460 denen güç kaynaklarını stabil 400 verebildiği, 350 denenlerin ise 300 civarında seyrettiğini biliyormuydunuz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OErdem

    peki 302 gereken bir sisteme 350 alırım diyen hocam...
    psunuzun zamanla güçten düşeceği ve piyasadaki çoğu güç kaynağının peak power ları belirttiği yani tepe değerlerini, aslında 460 denen güç kaynaklarını stabil 400 verebildiği, 350 denenlerin ise 300 civarında seyrettiğini biliyormuydunuz?


    Bana mı dedin arkadaşım?

    Ben 302 Watt çeken sisteme kalkıpta 350 Watt PSU önermem dedim.

    Sistemim 400 Watt çekiyor 500 Watt Cooler Master kullanıyorum.
  • C2D ya da Quad işlemci, 8800 GT ya da 3850 ekran kartı olan bir çok iş bilmez, sisteminin 500-600W elektrik harcayacağını düşünüyor. İnanın default değerlerde bunun yarısını bile göremezsiniz. Normal kullanıcılar için söylüyorum. Benim sistemim kabaca
    P4 3.2 HT
    2GB Ram
    500GB HDD
    X1950PRO...

    Sistemin şu an harcadığı 68-75 arası değişiyor. 550W Led göstergeli PSU var elimde. Ne kadar yük altına girerse girsin, sistemin daha 150W'ı geçtiğini görmedim.
    Bence herkes bu PSU konusunda hassas olmalı zira şimdiki parçalar oldukça pahalı. Ancak bilip bilmeden yorum yapan bazı kişilerin, kulaktan dolma bilgilerle "500W sana yetmez 700W" al gibi yönlendirmeleri gerçekten çok yanlış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treabacks -- 1 Mayıs 2008; 2:32:14 >
  • @Chryin

    sana dememiş dostum ve ayrıca söylediklerine katılıyorum ama firmaların bizi biraz gazladığı da doğru,ayrıca bu site güvenilir diyoruz ve çizginin hesaplayıcısınada abartı diyoruz?peki hangisinin doğru olduğunu nerden biliyoruz?

    ayrıca OErdem arkadaşımın dediğide çok doğru hiçbir parçamızın olmayacağı gibi psu da ilk günkü kalmıyor...
  • Psunun güç değeri azalır mı gün geçtikçe?Şarjlı pil mi bu öyle hemen ömrü dolsun?

    Siz diyorsunuz ki 302W çıkan sistemi 350W beslemez...Bal gibi de besler niye beslemesin,yeter ki gerçek değer veren bir güç kaynağı olsun.Zaten "kaliteli" diyebileceğimiz marka ürünler bu değerleri sorunsuz verirler.

    347W diyen sistemi 350W FSP psu ile 1 yıl kullandım arkadaşlar,tık demedi...

    Şu an ölçtüm benim sisteme de 302W dedi.Bende Tagan 800W var,gereksiz tabii o ayrı mesele.Tagan 480W kullandım o da sorunsuzdu,Tagan 380W da sorunsuzdu,FSP350W da sorunsuzdu...

    Teorik etiket güçleriyle eğer psu alırsanız aslında hata edersiniz.Zaten dikkat ettiyseniz hep yüksek psular kullanıyoruz.Elinize kaliteli bir watt ölçer alsanız aslında sisteminizin hiç de fazla elektrik çekmediğini görürsünüz.

    500W gibi bir gücü bilgisayar ile çekmek kolay değil arkadaşlar,güç olayını lütfen abartmayın.
    Ama elbette ki işi sağlama almak açısından %100 yük değerinden yüksek değerlerde almak iyidir...

    Ayrıca,350W yazıp da 300W anca verir diyen hocam,300W diyip de 380W verenlere ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 1 Mayıs 2008; 4:58:14 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: OErdem

    peki 302 gereken bir sisteme 350 alırım diyen hocam...
    psunuzun zamanla güçten düşeceği ve piyasadaki çoğu güç kaynağının peak power ları belirttiği yani tepe değerlerini, aslında 460 denen güç kaynaklarını stabil 400 verebildiği, 350 denenlerin ise 300 civarında seyrettiğini biliyormuydunuz?


    Yazmışsınız ancak mesajınızın hemen yukarıda yazdıklarım dikkatinizden kaçmış olmalı,

    quote:

    Orjinalden alıntı: tr5454


    Binlerce kez yazıldığı gibi sadece peak değerlerini yazan firmalarda bu psu güçleri yüksek yazılmakta ve tüketici kandırılmaktadır. Bunuda ciddiyetsiz firmaların yapmakta olduğuda biliniyor zaten.



    Yazımın devamında zaten yaklaşık ömürler ve stabilite hakkında yazılar mevcut.

    Kaliteli olarak adlandıracağımız psu’lar diyelim ki 350watt yazıyor, bunların peak noktaları 420watt civarına kadar anlık besleme yapabilmektedir bu değerde zaten belirtilir teknik özelliklerinde. Tam yük altında yada belirtilen yük altında psu nuzun çalışma süresi verilmektedir, 50bin saat 75bin saat 100bin saat vs.




  • Arkadaşlar hepsi güzel hoşta önemli bir noktayı gözden kaçırıyoruz,özellikle sistemleri 24 saat açık olanlar için psunun verimliliği en önemli konulardan biri.örnek olarak 80+ psu ile diger psular arasındaki fiyat farkı yaklaşık bir senede elektrik parasından size geri döner,devamında ise verimliliği az olan psunun harcadığı elektrik cebinize ilave masraf olarak yansır.Birde sıcaklık meselesi var ortam sıcaklığı arttıkça psunun verimliliği düşer bunada dikkat etmek lazım çoğu testler 22-24 derecede yapılıyorki bunlar gerçek hayattan uzak rakkamlar özellikle ülkemizde yazın sıcaklıkların yüksek olduğu düşünüldüğünde.Birde Psu ları watt olarak kıyaslamak yeterli değil önemli olan hatlara verdiği gerilimin sabit olması.özellikle cpu ve 12v kanalı önemli buradaki gerilim değişmeleri sonucu sisteminiz stabil çalışmaz ve arızalar meydana gelebilir özellikle overclock yaparken.Bence sisteminizdeki Psunuz verimliyse ve stabil gerilim sağlıyabiliyorsa psunun kaç watt olduğu önemli değildir.En iyi psu benim işimi gören ve beni yarı yolda bırakmayacak psudur.Sealmlar




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.