Öncelikli araştırdığım ve istediğim marka Canon fakat modeline karar vermedim henüz..
Aradığım kriter, mürekkep dolumu veya kartuşları ucuz olmalı..4 ayrı renk kartuşu olmalı. kaliteli baskı yapabilmeli tarama özelliği iyi olmalı.. Epson da olabilir iyi alternatifleri varsa ama hp düşünmüyorum..
bu kriterleri göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunursanız sevinirim.. Teşekkür ederim.
Diğer mesajları incelemeni öneririm. gerekli açıklamaları yapmışım yeryer. Ben canon pixma MP600 veya MP610 öneririm. Dah aşağı modeller d olabilir ama onlarda 2 pl püskürteçler var. mp600 veya mp 610 larda 1 pl püskürteçler var. yani 2 kat daha hassas püskürtme yapıyor. 5 kartuşu var. 2 siyah(PGI ve CLI) 3 renkli. cescesor marka mürekeplerle de dolum yapabilirsiniz. Kartuşlar bittiğinde mürekkep düzeyi algılama devre dışı bırakılabiliyor.orjinalinin aynısı. Ben aylardır kullanıyorum bu mürekkeplerle çok memnunum. maliyeti de 10 da 1 ine denk geliyor.
sağol hocam ilk gelen paket sorunluydu bu güzel gibi ama ilk baskı kalitesini beğenmedim gerçi makinanın görüntüsüne göre kötü çıktı almak zor gibi ama araştıralım bakalım buluruz nasılsa neden böyle olduğunu
sağol hocam ilk gelen paket sorunluydu bu güzel gibi ama ilk baskı kalitesini beğenmedim gerçi makinanın görüntüsüne göre kötü çıktı almak zor gibi ama araştıralım bakalım buluruz nasılsa neden böyle olduğunu
Alla alla kötü baskı imkansız bu modelde ama. Mutlaka sorun vardr yazıcıda. öyleyse aldığın yerden temasa geçip değiştirmeni tavsiye ederim.
foto kağıdı kullanmıştım hpde sürekli kullandığım bir kağıttı ama buna uyumsuzdu sanırım oyüzden problem oldu diye tahmin ediyorum..Test etmeye fırsat bulamadım henüz..ama güzel alet gerçektende bunların püskürtme kafaları 500 baskı ömürlü diyolar doğrumu
quote:
Orjinalden alıntı: serhatlı
quote:
Orjinalden alıntı: Technics
Alla alla kötü baskı imkansız bu modelde ama. Mutlaka sorun vardr yazıcıda. öyleyse aldığın yerden temasa geçip değiştirmeni tavsiye ederim.
Doğrudur, sb olarak 500-550 kadar çıktı alabilirsiniz. Renkli baskıda koşullar çok değişik, kartuşlar fazla, hesaplamak zor, bir yabancı sitede A4 büyüklüğünde foto kağıdına full renkli olarak 60 adet basılabileceğini okumuştum.
DFI RS482 Infinity, Athlon64 3000+ Venice, Twinmos Dual DDR400 1024Mb, Radeon X300, Seegate Caviar SataII 250Gb, IBM Deskstar Sata 80Gb, Samsung Writemaster DVD RW Lightscribe External, Twinhan Starbox TV Satelitte USB, Dell 2007FPW Ultrasharp 20.1" LCD Widescreen, Canon Ixus 60
mp 610 almayı düşünüyorum ama renkli ve siyah beyaz word çıktısı alırken baskı kalitesi nasıl lazere yakın bir çıktı alınıyormu püskürtme kafası 500 sayfa da değişiyorsa maliyeti ne kadar bu kartuş mu demek oluyor .
Malezya'dan gelen pdf veya doc formatlı fatura, analiz raporu gibi belgeleri basıyorum, valla orjinalinden ayırmak mümkün değil, bence lazerden daha iyi çıktı veriyor.
Yazıcı kafası değil 500 sayfadan sonra değişen, sb kartuş, bürodaki MP520 500 ü devirdi, yeni koli kağıt açmıştım hesaplamak için, bakalım ne kadar daha basacak, MP 610 daha da fazla sayı yapar sanıyorum, kesin 600 ü geçer.
Yeni ürünle gelen kartuşların demo değil tam olmasını da ayrıca takdir ettim.
MP610 sizi pişman, beni de mahcup etmez eminim...
quote:
Orjinalden alıntı: tomacco
mp 610 almayı düşünüyorum ama renkli ve siyah beyaz word çıktısı alırken baskı kalitesi nasıl lazere yakın bir çıktı alınıyormu püskürtme kafası 500 sayfa da değişiyorsa maliyeti ne kadar bu kartuş mu demek oluyor .
DFI RS482 Infinity, Athlon64 3000+ Venice, Twinmos Dual DDR400 1024Mb, Radeon X300, Seegate Caviar SataII 250Gb, IBM Deskstar Sata 80Gb, Samsung Writemaster DVD RW Lightscribe External, Twinhan Starbox TV Satelitte USB, Dell 2007FPW Ultrasharp 20.1" LCD Widescreen, Canon Ixus 60
benim yukarıda bahsettiğim yazıcı kafasıydı..500 renkli çıkıştan sonra sıkıntı yapıyor dendi. ama doğruluğunu bilemiyorum hani 500 sayfa ömürlü kartuşu olan bir yazıcının kafasının ömrü bu kadar kısa olmaz heralde. vallaha ben 610u pek kullanmadım ama hpden sonra şurup gibi gitti desem yalan olmaz. büyük konuşmayayım bidaha hayatta yakınından geçmem hpnin, zaten kartuştan bukadar millete giydirdiklerinden dolayı yakında printerları bedavadan dağıtmaya başlarlarsa şaşırmam
Orjinal kartuş kullanma kaydı ile öyle bir sıkıntı olacağını hiç tahmin etmiyorum, olsa yabancı sitelerde, özellikle US sitelerinde muhakkak söz edilirdi, orjinal dışı çözümlerde kafada problem yaşandığına ise çok rastladım, yalnızca Canon değil tüm markalar için geçerli bu.
Ben 9 sene HP kullandım, o zaman aldığım R45 hala çalışıyor hep orjinal kartuş kullandığımdan, benden görüp aynısını alan bir arkadaşım kartuş dolturtarak kullandı, bir sene dolmadan kafa gitti, kafa neredeyse yazıcı fiyatına olduğu için yazıcı değiştirmişti.
Herhalde hatırı sayılır bir para ödemişimdir HP kartuşlarına, o zamanlar da çok pahalıydı şimdi de, Canon bana da ilaç gibi geldi, orjinal sb kartuşu 20YTL, halbuki HP sb kartuşuna 60YTL veriyordum, saymadım hiç ama çok daha az baskı yapıyordu üstelik, sanırım 300-350 civarı, eğer öyleyse Canon'dan 5-6 misli pahalıya geliyor demektir.
quote:
Orjinalden alıntı: Technics
benim yukarıda bahsettiğim yazıcı kafasıydı..500 renkli çıkıştan sonra sıkıntı yapıyor dendi. ama doğruluğunu bilemiyorum hani 500 sayfa ömürlü kartuşu olan bir yazıcının kafasının ömrü bu kadar kısa olmaz heralde. vallaha ben 610u pek kullanmadım ama hpden sonra şurup gibi gitti desem yalan olmaz. büyük konuşmayayım bidaha hayatta yakınından geçmem hpnin, zaten kartuştan bukadar millete giydirdiklerinden dolayı yakında printerları bedavadan dağıtmaya başlarlarsa şaşırmam