Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı

Technics -> Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (30 Nisan 2008; 8:06:31)

Öncelikli araştırdığım ve istediğim marka Canon fakat modeline karar vermedim henüz..

Aradığım kriter, mürekkep dolumu veya kartuşları ucuz olmalı..4 ayrı renk kartuşu olmalı.
kaliteli baskı yapabilmeli tarama özelliği iyi olmalı..
Epson da olabilir iyi alternatifleri varsa ama hp düşünmüyorum..

bu kriterleri göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunursanız sevinirim..
Teşekkür ederim.

serhatlı -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (30 Nisan 2008; 10:47:06)

Diğer mesajları incelemeni öneririm. gerekli açıklamaları yapmışım yeryer. Ben canon pixma MP600 veya MP610 öneririm. Dah aşağı modeller d olabilir ama onlarda 2 pl püskürteçler var. mp600 veya mp 610 larda 1 pl püskürteçler var. yani 2 kat daha hassas püskürtme yapıyor. 5 kartuşu var. 2 siyah(PGI ve CLI) 3 renkli. cescesor marka mürekeplerle de dolum yapabilirsiniz. Kartuşlar bittiğinde mürekkep düzeyi algılama devre dışı bırakılabiliyor.orjinalinin aynısı. Ben aylardır kullanıyorum bu mürekkeplerle çok memnunum. maliyeti de 10 da 1 ine denk geliyor.[:'(]

Technics -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (30 Nisan 2008; 11:09:35)

tam aradığım cevap olmuş serhatlı dostum teşekkür ederim mp610 a bakıcam bugün

serhatlı -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (30 Nisan 2008; 15:50:29)

rica ederim. Güle güle kullan dostum.[:'(]

Technics -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (30 Nisan 2008; 19:24:36)

serhatlı aldım 610u inceliyim 1-2 gün anlatıcam nasıl olduğunu[:'(]

serhatlı -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (1 Mayıs 2008; 13:05:11)

Hayırlı olsun iyi seçim yapmışsın pişman olmazsın.[:'(]

Technics -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (2 Mayıs 2008; 21:48:55)

sağol hocam ilk gelen paket sorunluydu bu güzel gibi ama ilk baskı kalitesini beğenmedim gerçi makinanın görüntüsüne göre kötü çıktı almak zor gibi ama araştıralım bakalım buluruz nasılsa neden böyle olduğunu

serhatlı -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (5 Mayıs 2008; 18:08:08)

quote:

Orjinalden alıntı: Technics

sağol hocam ilk gelen paket sorunluydu bu güzel gibi ama ilk baskı kalitesini beğenmedim gerçi makinanın görüntüsüne göre kötü çıktı almak zor gibi ama araştıralım bakalım buluruz nasılsa neden böyle olduğunu

Alla alla kötü baskı imkansız bu modelde ama. Mutlaka sorun vardr yazıcıda.
öyleyse aldığın yerden temasa geçip değiştirmeni tavsiye ederim.

ceza da almışsın. yaramazlık mı yaptın yoksa[8D]

Technics -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (14 Mayıs 2008; 20:24:35)

foto kağıdı kullanmıştım hpde sürekli kullandığım bir kağıttı ama buna uyumsuzdu sanırım oyüzden problem oldu diye tahmin ediyorum..Test etmeye fırsat bulamadım henüz..ama güzel alet gerçektende
bunların püskürtme kafaları 500 baskı ömürlü diyolar doğrumu

quote:

Orjinalden alıntı: serhatlı

quote:

Alla alla kötü baskı imkansız bu modelde ama. Mutlaka sorun vardr yazıcıda.
öyleyse aldığın yerden temasa geçip değiştirmeni tavsiye ederim.

ceza da almışsın. yaramazlık mı yaptın yoksa[8D]

Motan -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (15 Mayıs 2008; 20:23:44)

Doğrudur, sb olarak 500-550 kadar çıktı alabilirsiniz. Renkli baskıda koşullar çok değişik, kartuşlar fazla, hesaplamak zor, bir yabancı sitede A4 büyüklüğünde foto kağıdına full renkli olarak 60 adet basılabileceğini okumuştum.

tomacco -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (16 Mayıs 2008; 0:17:49)

mp 610 almayı düşünüyorum ama renkli ve siyah beyaz word çıktısı alırken baskı kalitesi nasıl lazere yakın bir çıktı alınıyormu püskürtme kafası 500 sayfa da değişiyorsa maliyeti ne kadar bu kartuş mu demek oluyor .[sm=s16.gif]

Motan -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (16 Mayıs 2008; 21:58:35)

Malezya'dan gelen pdf veya doc formatlı fatura, analiz raporu gibi belgeleri basıyorum, valla orjinalinden ayırmak mümkün değil, bence lazerden daha iyi çıktı veriyor.

Yazıcı kafası değil 500 sayfadan sonra değişen, sb kartuş, bürodaki MP520 500 ü devirdi, yeni koli kağıt açmıştım hesaplamak için, bakalım ne kadar daha basacak, MP 610 daha da fazla sayı yapar sanıyorum, kesin 600 ü geçer.

Yeni ürünle gelen kartuşların demo değil tam olmasını da ayrıca takdir ettim.

MP610 sizi pişman, beni de mahcup etmez eminim...[sm=ok.gif]

quote:

Orjinalden alıntı: tomacco

mp 610 almayı düşünüyorum ama renkli ve siyah beyaz word çıktısı alırken baskı kalitesi nasıl lazere yakın bir çıktı alınıyormu püskürtme kafası 500 sayfa da değişiyorsa maliyeti ne kadar bu kartuş mu demek oluyor .[sm=s16.gif]

Technics -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (16 Mayıs 2008; 22:02:49)

benim yukarıda bahsettiğim yazıcı kafasıydı..500 renkli çıkıştan sonra sıkıntı yapıyor dendi. ama doğruluğunu bilemiyorum hani 500 sayfa ömürlü kartuşu olan bir yazıcının kafasının ömrü bu kadar kısa olmaz heralde.
vallaha ben 610u pek kullanmadım ama hpden sonra şurup gibi gitti desem yalan olmaz. büyük konuşmayayım bidaha hayatta yakınından geçmem hpnin, zaten kartuştan bukadar millete giydirdiklerinden dolayı yakında printerları bedavadan dağıtmaya başlarlarsa şaşırmam

Motan -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (16 Mayıs 2008; 22:24:33)

Orjinal kartuş kullanma kaydı ile öyle bir sıkıntı olacağını hiç tahmin etmiyorum, olsa yabancı sitelerde, özellikle US sitelerinde muhakkak söz edilirdi, orjinal dışı çözümlerde kafada problem yaşandığına ise çok rastladım, yalnızca Canon değil tüm markalar için geçerli bu.

Motan -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (16 Mayıs 2008; 22:36:18)

Ben 9 sene HP kullandım, o zaman aldığım R45 hala çalışıyor hep orjinal kartuş kullandığımdan, benden görüp aynısını alan bir arkadaşım kartuş dolturtarak kullandı, bir sene dolmadan kafa gitti, kafa neredeyse yazıcı fiyatına olduğu için yazıcı değiştirmişti.

Herhalde hatırı sayılır bir para ödemişimdir HP kartuşlarına, o zamanlar da çok pahalıydı şimdi de, Canon bana da ilaç gibi geldi, orjinal sb kartuşu 20YTL, halbuki HP sb kartuşuna 60YTL veriyordum, saymadım hiç ama çok daha az baskı yapıyordu üstelik, sanırım 300-350 civarı, eğer öyleyse Canon'dan 5-6 misli pahalıya geliyor demektir.[sm=s20.gif]

quote:

benim yukarıda bahsettiğim yazıcı kafasıydı..500 renkli çıkıştan sonra sıkıntı yapıyor dendi. ama doğruluğunu bilemiyorum hani 500 sayfa ömürlü kartuşu olan bir yazıcının kafasının ömrü bu kadar kısa olmaz heralde.
vallaha ben 610u pek kullanmadım ama hpden sonra şurup gibi gitti desem yalan olmaz. büyük konuşmayayım bidaha hayatta yakınından geçmem hpnin, zaten kartuştan bukadar millete giydirdiklerinden dolayı yakında printerları bedavadan dağıtmaya başlarlarsa şaşırmam

cescesor -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (16 Mayıs 2008; 23:10:02)

quote:

Bazı Epson yazıcılardaki püskürtme kafalarına ömür biçilirken "500 adet A4 boyutunda fotoğraf çıktısı" şeklinde ifadeler kullanılıyor. Yani neredeyse %100 doluluk oranında 500 sayfadan sonra püskürtme kafasında geri dönüşü olmayan bozulmalar başlıyor. Fakat genelde %5 doluluk oranında olan yazılı döküman çıktıları için bu sayı çok daha fazla olacaktır.

Technics -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (16 Mayıs 2008; 23:17:43)

bazı epson yazıcılar demek farklı canonlar için bu söyleniyormu bunu bilmek isterdim aslında.. çünkü 2 farklı marka teknolojileride öyle ki bazı epsonlarda demek epsonların bir kısmında görülebilir demeye eşit yanılıyorsam düzeltin.

deneyim edenler varsa onlarıda dinlemek lazım aslında ayrıca bu kafaların temini konusunda da bilgisi olanlar kısaca aktarırsa iyi olur benim gibi bu konuya uzak insanlar için

quote:

Orjinalden alıntı: cescesor

quote:

Bazı Epson yazıcılardaki püskürtme kafalarına ömür biçilirken "500 adet A4 boyutunda fotoğraf çıktısı" şeklinde ifadeler kullanılıyor. Yani neredeyse %100 doluluk oranında 500 sayfadan sonra püskürtme kafasında geri dönüşü olmayan bozulmalar başlıyor. Fakat genelde %5 doluluk oranında olan yazılı döküman çıktıları için bu sayı çok daha fazla olacaktır.

melrock -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (16 Mayıs 2008; 23:23:55)

orjinal kartuşlar tabiki garanti geçerliliği açısından daha iyiler. ancak yazıcı kafasında oluşabilecek tıkanma yada bozulma gibi problemlerin tek çözümü değildirler. ayrıca olayın bir de maliyet yönüne bakmak lazım.
örneğin benim başımdan şöyle bir olay geçti.
ben canon ip4200 yazıcımı yaklaşık 2-2.5 senedir kullanıyorum. bundan 6 ay öncesine kadar da sürekli orjinal mürekkep kullanıyordum. ancak buna rağmen o dönemde yazıcı kafasında tıkanma yada başka bir hata yüzünden çizgili basmaya başladı. yani çıktılar artık bir işe yaramıyordu. bende doğal olarak kafayı değiştirme arayışlarına girdim. ancak bulabildiğim en ucuz fiyat (ki bir arkadaşım teknik servis işi yaptığı için bu fiyatı alabildim) euro karşılığı 125YTL idi. halbuki benim yazıcımın üretimi artık durmuştu ve yeni versiyonu olan ip4300'ün sıfırı bile 150YTL civarına satılıyordu o dönemde. üstelik de o paraya hem komple, yeni model bir yazıcı almış oluyordunuz hem de kutusundan piyasa değeri 100-120YTL civarında olan sıfır 5'li kartuş takımı çıkıyordu.
ancak tam da yeni yazıcı almayı düşündüğüm sırasa şansım yardım etti. tekno'salarda teşhirde yada ellerinde kalmış son birkaç ip4200 yazıcıyı kampanya olarak 80YTL'den satışa çıkarmışlar. aslında çoğu yerde yoktu. ama epey bir aradıktan sonra sonunda parçaları eksik olmayan ve kutusunda tüm parçaları tam olan bir tane bulabildim. Sonuçta 150YTL'ye yeni model yazıcı almadım. 125YTL'ye baskı kafası da almadım. 80YTL'ye yeni bir ip4200 aldım. peki onu ne yaptım. içinden çıkan 125YTL değerindeki baskı kafasını benim yazıcıma taktım. 120YTL değerindeki orjinal kartuşlar da yanıma kar kaldı [:D]
ancak o kartuşlar bittikten sonra bir daha orjinal mürekkep de almadım. artık kartuşlarımı kendim dolduruyorum. 4 aydır da bir sorunla karşılaşmadım. [:'(]

sizde 9 yıl, orjinal kartuşlu yazıcınızı bozulmadan kullandığınız halde doldurma kartuş kullanan arkadaşınızın 1 sene sonra yazıcısının bozulduğunu belirtmişsiniz. Ancak burda 2 konu söz konusu. ilki arızanın sebebi doldurma mürekkepler olabileceği gibi, benim örneğimdeki şekilde alakasız da olabilir. 2. olarak da sizin 9 senede hatta onu bırakın arkadaşınızın yazıcısının ömrü olan 1 senede orjinal mürekkeplere verdiğiniz paraya, arkadaşınız belki de 2-3 yeni yazıcı alacak tasarrufta bulunmuştur. üstelik de her yeni yazıcının dolu orjinal mürekkeplerle geldiğini hatırlatırım [:'(]

son olarak başka bir topic'de daha önce yazdığım birşeyi özet olarak burada tekrar belirtmek istiyorum.
"günümüzde modern yazıcılar artık o kadar hassaslaştılar ki her şeyi prosedürüne uygun yapsanız, sürekli orjinal kartuş kullansanız vs bile yazıcınızın baskı kafası arıza yapabilir. dolayısı ile o koskoca ve bol özellikli pahalı yazıcıların ömrü aslında yalnızca, en hasas parçaları olan baskı kafalarının ömrü kadar oluyor. üstelik bu ömür siz orjinal ürünler kullansanız bile kısa olabiliyor. pahalı yazıcılara yatırım yaparken bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim"

tomacco -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (18 Mayıs 2008; 22:10:48)

şimdi ben mp 610 alırsam 500 sayfadan sonra yazıcı kafasının değişme ihtimali varmı varsa ne kadar fiyatı.ya ben makine yüksek lisan öğrencisiyim 1 senede en az 1000 sayfa çıktı alırım yazıcı kafasını değiştirmek zorunda kalırsam ne yapıcam başka modellerde de bu sorun varmı.bi yazıcı alalmadım eve daha öncede hp 5180 ve samsun clp 300 aldım geri vermek zorunda kaldım baskı kötüydü 5180 de clp 300 lazerde koku ve ısınma sorunu vardı şimdi ben bu ürünün renkli ve siyah çıktısını nerde hangi firmada görebilirim yardım..[sm=s18.gif]

melrock -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (18 Mayıs 2008; 23:19:22)

quote:

şimdi ben mp 610 alırsam 500 sayfadan sonra yazıcı kafasının değişme ihtimali varmı varsa ne kadar fiyatı.ya ben makine yüksek lisan öğrencisiyim 1 senede en az 1000 sayfa çıktı alırım yazıcı kafasını değiştirmek zorunda kalırsam ne yapıcam başka modellerde de bu sorun varmı.bi yazıcı alalmadım eve daha öncede hp 5180 ve samsun clp 300 aldım geri vermek zorunda kaldım baskı kötüydü 5180 de clp 300 lazerde koku ve ısınma sorunu vardı şimdi ben bu ürünün renkli ve siyah çıktısını nerde hangi firmada görebilirim yardım..[sm=s18.gif]

arkadaşım her topic'de sürekli aynı şeyi soruyorsun. ancak farkındaysan daha hiç cevap gelmedi. neden acaba? sana sebebini şöyle söyleyeyim. Canon yazıcılarda (en azından üst modellerinde olduğuna eminim) baskı kafası kartuşların üzerinde değildir. kutusundan özel vakumlu ambalajında ayrıca çıkar ve kullanmadan önce bu ambalajı yırtıp açarak yazıcıya takmanız gerekir. aynı şekilde mürekkep kartuşları da hp'lerden farklı olarak normal satılanlarla aynı hacim/doluluktadır. yani demo değildir. şimdi sizin sorunuza gelirsek. eğer bir mağaza bir canon yazıcısınından çıktı almaya kalkarsa 2 şey olur:
1. baskı kafasının ambalajını açmış ve kullanmış olur
2. açılmamış full kartuşları kullanmış olur.
Böyle bir durumda da o yazıcıyı bir daha sıfır niyetine kimseye satamaz. o yüzden de bu tür örnek çıktı alacak mağaza bulmanız çok zordur. ancak 1 adet yazıcıyı feda edebilecek yerler bunu yapabilir. onu da araştırıp sizi bulun. dolayısı ile sizin sorduğunuz soruya kolay kolay cevap gelmeyecektir. ya kullanan bir arkadaş yada tanıdık bulacaksınız yada forumlarda yazılanlara güveneceksiniz.

bu arada mp610'un baskı kafasının ömrü tabiki 500 sayfa değil. bunu nerden çıkarıyorsunuz. hiç böyle birşey olabilir mi. bakın artık firmalar yazıcılardan değil , sarf malzemelerinden yani orjinal mürekkep ve foto kağıtlarından para kazanıyorlar. yani yazıcıyı zararına bile satabiliyorlar duruma göre. bunu da göz önünde bulundurarak çok basit bir mantık yürütün.
1. mp610'un kutusundan zaten tüm renklerde tam dolu kartuşlar çıkıyor.
2. mp610'un sadece siyah kartuşu yaklaşık 500-550 sayfa basıyor.
3. Eğer bu yazıcının kafa ömrü 500 sayfa olsa bu durumda sadece kutusundan çıkan kartuşu kullanır kullanmaz kafa arıza yapacaktır. ve siz gidip tamir parasına yeni bir mp610 alacaksınız. tabi yine tam dolu kartuşlarıyla beraber. ve bu döngü böyle sürüp gidecek.
4. Peki böyle bir döngüde firma hangi sarf malzemesini satarak para kazanabilir acaba bir düşünün?
5. Tabiki kazanamaz. yani neymiş? böyle bir iddia ile ortaya çıkmak son derece saçma ve mantıksızmış. (sözüm size değil, ancak bunları kaale alarak aklınızı karıştırmanızın da bir anlamı yok)

tomacco -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (18 Mayıs 2008; 23:25:28)

ok teşşekkürler.

Technics -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (19 Mayıs 2008; 11:17:48)

hocam bukadar uzun uzun yazacağına bu baskı kafasınının ömrü nedir onu yazsaydın daha iyi olmazmıydı. bu arada benim aldığım yerden gönderilen ilk kutu içerisinde kafası şusu busu montajlanmış teşhir ürünü çıkmıştı. üzerinde sticker falan öylece göndermiş akıllı bıdıklar, orası burası çizik kullanılmış leş gii sigara kokan ürünü kutulamış göndermişler.. kafalarına yıkacaktım mağazayı arada arkadaşım olmasaydı.. satıcıların bazıları tam sopalık oluyor alırken dikkat edin aman

quote:

Orjinalden alıntı: melrock

quote:

arkadaşım her topic'de sürekli aynı şeyi soruyorsun. ancak farkındaysan daha hiç cevap gelmedi. neden acaba? sana sebebini şöyle söyleyeyim. Canon yazıcılarda (en azından üst modellerinde olduğuna eminim) baskı kafası kartuşların üzerinde değildir. kutusundan özel vakumlu ambalajında ayrıca çıkar ve kullanmadan önce bu ambalajı yırtıp açarak yazıcıya takmanız gerekir. aynı şekilde mürekkep kartuşları da hp'lerden farklı olarak normal satılanlarla aynı hacim/doluluktadır. yani demo değildir. şimdi sizin sorunuza gelirsek. eğer bir mağaza bir canon yazıcısınından çıktı almaya kalkarsa 2 şey olur:
1. baskı kafasının ambalajını açmış ve kullanmış olur
2. açılmamış full kartuşları kullanmış olur.
Böyle bir durumda da o yazıcıyı bir daha sıfır niyetine kimseye satamaz. o yüzden de bu tür örnek çıktı alacak mağaza bulmanız çok zordur. ancak 1 adet yazıcıyı feda edebilecek yerler bunu yapabilir. onu da araştırıp sizi bulun. dolayısı ile sizin sorduğunuz soruya kolay kolay cevap gelmeyecektir. ya kullanan bir arkadaş yada tanıdık bulacaksınız yada forumlarda yazılanlara güveneceksiniz.

bu arada mp610'un baskı kafasının ömrü tabiki 500 sayfa değil. bunu nerden çıkarıyorsunuz. hiç böyle birşey olabilir mi. bakın artık firmalar yazıcılardan değil , sarf malzemelerinden yani orjinal mürekkep ve foto kağıtlarından para kazanıyorlar. yani yazıcıyı zararına bile satabiliyorlar duruma göre. bunu da göz önünde bulundurarak çok basit bir mantık yürütün.
1. mp610'un kutusundan zaten tüm renklerde tam dolu kartuşlar çıkıyor.
2. mp610'un sadece siyah kartuşu yaklaşık 500-550 sayfa basıyor.
3. Eğer bu yazıcının kafa ömrü 500 sayfa olsa bu durumda sadece kutusundan çıkan kartuşu kullanır kullanmaz kafa arıza yapacaktır. ve siz gidip tamir parasına yeni bir mp610 alacaksınız. tabi yine tam dolu kartuşlarıyla beraber. ve bu döngü böyle sürüp gidecek.
4. Peki böyle bir döngüde firma hangi sarf malzemesini satarak para kazanabilir acaba bir düşünün?
5. Tabiki kazanamaz. yani neymiş? böyle bir iddia ile ortaya çıkmak son derece saçma ve mantıksızmış. (sözüm size değil, ancak bunları kaale alarak aklınızı karıştırmanızın da bir anlamı yok)

tomacco -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (19 Mayıs 2008; 11:49:31)

hocam sen hangi firmadan aldın ürünü.ben daha önce iki makinamı bakırköy darty den aldım menun kalmadım.sorun çıkarmadılar paramı geri verdiler her ikisinide 3 gün kullanmıştım.[sm=s17.gif]

tomacco -> Cevap: Çok Fonksiyonlu Yazıcı Tavsiyesi.. (19 Mayıs 2008; 11:59:07)

son bişey daha sorucam ben hp 5180 aldığımda hiçbirşeyin montajını yapamdım mp 610 canonlarda farklımı durum yani ürünü aldıktan sonra beni keklemisnmler.yani biz kendimiz mi bazı parçalırı takıyoruz.ya bazı arkadaşlar kızıyolar saçmalıyosun diyede ben daha önce hiç yazıcı kullanmadım:)
bilmediğimden saçmalmaışssımdır affola[&:]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.734375