sıcaklığa göre fanlara otomatik olarak 5V veya 12V veren bir devre var. NTC yazan parça sıcalık algılayıcı. devreyi kullanma amacınızı göre, mesala işlemci fanını kontrol edecekseniz bu NTC yi işlemci soğutucu bloğuna temas ettirsiniz,devrede ayar noktasından da 5V dan 12 volta geçmek istediğiniz sıcaklığı ayarlarsınız. devre aetık bu sıcaklığa ulaşıldığında otomatik olarak 12vgeçer. 5 voltta iken fanlar çok sessiz çalışıyor.devre bizzat denenmiştir. devredeki röle ,ikinci resimde görülen parçadır.
işlemci ile soğutucu arasına koymana gerek yok. soğutu metal bloğun herhangi bir yerine temas ettirmen yeterli. ben bir girinti içine sokuşturup,bir sünger parçası da arkasına sıkıştırmıştım iyi bassın diye .bu şekilde yıllarca çalıştı. normal kulanımda hep 5 voltta çalıştırıyodu fanları ve ses olayı tamamen kesilmişti. oyuna girdiğimde de,önce psu fanı yüksek devire geçiyordu (psunun orjinal özelliği) 5 saniye sonra devreye bağlı tüm sistem faları şaha kalkıyordu, bunların arka arkaya olması güzel bir efekt gibiydi.oynun bu efektle başlamak insana ayrı bir gaz veriyodu
hobby amacıyla uğraşmak isteyenler açısından gerçekten basit ve alnınan sonucun da keyif verdiği bir çalışma olabilir.
uğraşmak isyenler için baskı devre ,veya daha ayrıntılı resim çizim filan vrebilirim. baskıl devreye bile gerek yok aslında bir karton üzerine bile yapılabilir.
Ayrıca,benim X1950'nun fanı da öyle,50Cden sonra uçuşa geçiyor,harbiden de dediğiniz gibi adama gaz veriyor fanlar felan hızlanınca insanın coşası geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiabloXT -- 30 Nisan 2008; 18:11:00 >
Ayrıca,benim X1950'nun fanı da öyle,50Cden sonra uçuşa geçiyor,harbiden de dediğiniz gibi adama gaz veriyor fanlar felan hızlanınca insanın coşası geliyor
bir şu ati ekran kartlarını OC yapan atitool programı vardı ve oyunun başladığını anlayıp otomatik olarak karta oc yapıyodu, ve bu sırada istenilen bir sesi çalıyodu. ben de matrixten bir replik ayarlamıştım, oyuna bu sesle giriyodu: "goodby mr. anderson ,my name is neo..." gaz üatüne gaz bir gecede biterdi oyun . gğzel günlerdi işte..