Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
1,5 Volt pil çarpar mı.. (şaka yapalım)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> 1,5 Volt pil çarpar mı.. (şaka yapalım) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Old_Town

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 17:47:21 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

evet 1,5 volt pil çarparmı...

çarpmazzz ama ufak bir ilave ile acayip çarpar. ama öldürmez korkmayın

eski adaptörlerinizin içerisinden çıkan bir trafonun 220 volt çıkan uclarını 50 cm.lik kablo ile uzatarak arkadaşınızın eline verin sonra diğer düşük voltaj çıkan iki uç arasına bağlayacağınız kablonun bir ucunu pilin eksi ucuna sabitleyin diğer kabloyu ise pilin + ucunu değirip çekin

ne ol du çarpıldınız mı

Elveda DonanımHaber,Elveda Eski dostlar;
"Asırlar boyu ezile geldik,Elendik yıkandık,süzüle geldik,Erenler yoluna dizile geldik,Hakka giden yolun yolcusuyuz biz..."
ermanunal01

29 Nisan 2008; 17:55:54 

tam olarak anlamadım ama izmirde böyle ürünler satılıyordu 5 ytl civarındaydı.İçini açtığımda ise 1 adet ufak trafo,1 adet kondansatör ve 4 adet 1.5V pil çıkmıştı

bugger_dh_hwa@hotmail.com

Herhangi birinin benden nefret edebilmesinin tek nedeni,benim gibi olmak istemesidir.Bazıları benden daima nefret edecektir.
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 18:15:14 

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5600+ [2.95Ghz 1.31V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | 2x2GB Patriot Viper 800Mhz
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
DHKT | DiabloXT

nicaleus

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 19:21:57 

evet ben bu bahsi geçen sistemin jackpot cinsini gördüm. kolu çekiyosun ve basıyosun kalayı

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

cturna

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 20:03:10 

bende aynı şekilde sadece trafo ve 1 adet 1.5 pilli çakmak almıştım 20 lira verip ama ne çarpmak Allahını şaşırıodun vallahi

Creative X-FI Platinium FATAL1TY Champion Series
asus eee pc user(cici cocuk )
_KARDELEN_

29 Nisan 2008; 20:27:16 

Siz hangi tarihde yaşıyorsunuz?

Şaka şaka bende geçen hafta ustam ile denedim.Ayrıca 9V pil ile denemiştik

Sırf Dünya İçinmi Yaratılmışsın ki bütün vaktini ona SARFEDİYORSUN ???

*-* Bir şeyi başka bir maksatla elde etmek isteyen,o şeyi değil O maksadı sevmiş olur....
Old_Town

Sisteme Gözat

30 Nisan 2008; 11:56:14 

aynı şeyi çakmakların içinden çıkan manyeto ilede yapabilirsiniz

Elveda DonanımHaber,Elveda Eski dostlar;
"Asırlar boyu ezile geldik,Elendik yıkandık,süzüle geldik,Erenler yoluna dizile geldik,Hakka giden yolun yolcusuyuz biz..."
nightmare115

30 Nisan 2008; 15:28:26 

şaka yollu çarpanı olmadı ama falşı sökmüştüm. pil de takılı değildi sağlam çarptı.

araç farlarının içine modifiyecilerin taktığı çakar lamba(flash) da sağlam çarpıyor. kol koptu sanıyor insan. ama şakayı bunlarla yaparsanız kesin kaka olur.

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
Carisma 2002 1.6 16v Comfort
nicaleus

Sisteme Gözat

30 Nisan 2008; 22:45:21 

o trafodan bişey olmaz ama bahsi geçen neon trafoları, flaşör trafoları çok yüksek gerilim fakat düşük akım üretirler ve tehlike riski yüksektir. bu sistemle anca arkadasınızı keklersiniz

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

belal01
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

30 Nisan 2008; 22:47:22 

şaka gibi
by*cambaz

30 Nisan 2008; 22:47:54 

Florasanların içinden çıkan balastla birde deneyin.6v luk ışıldak aküsü ile yapıyorum çok acayip çarpıyor

Arkadaşlar o değdirip çekmeyi sürekli tetikleyen bir devre yapabilir miyiz acaba.Eğer yapılırsa çok süper olur

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
by*cambaz

30 Nisan 2008; 22:56:13 

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

o trafodan bişey olmaz ama bahsi geçen neon trafoları, flaşör trafoları çok yüksek gerilim fakat düşük akım üretirler ve tehlike riski yüksektir. bu sistemle anca arkadasınızı keklersiniz

Ahmet abi kasamda bulunan neon ısıklar bozuldu.Bende o trafonun bulunduğu küçük kutuyu açtım.Elimi devreye yaklaştırdım(Değdirmedim arada 3 cm felan vardı).Mavi bir dalga gibi birşey parmağımın ucuna değdi parmağımı çok kötü yaktı.O devreyi yapamaz mıyız?Resmen parmağımla devre arasında mavi bir köprü kuruldu

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
malkafa

30 Nisan 2008; 23:02:19 

quote:

Orjinalden alıntı: nightmare115

şaka yollu çarpanı olmadı ama falşı sökmüştüm. pil de takılı değildi sağlam çarptı.

araç farlarının içine modifiyecilerin taktığı çakar lamba(flash) da sağlam çarpıyor. kol koptu sanıyor insan. ama şakayı bunlarla yaparsanız kesin kaka olur.

Flaş çarpmıyor ki, hoplatıyor adamın feleği şaşıyor ve şaka olmaktan çıkıyor. tecrübeyle sabittir

DOĞAYI SEV ÇEVREYİ KORU
http://geocities.com/malkafa01
nicaleus

Sisteme Gözat

30 Nisan 2008; 23:15:22 

@ by*cambaz

Samet o devreyi tasarlamaya vakit yok ancak o devre zaten sağlam seni çarpabildiğine göre kasada 12V molex lere bağladıgın kabloyu aç, kalem pil bağlamayı dene, ancak onda + - polarlaması vardır. Ters baglarsan çalışmaz. Bide kalem pille dene bakalım çalışacakmı

bu gece sıradan ev ahalisini çarptırdım babama ilk basta çarpılmadın mı falan yapıyom şakadan yok ne çarpılacak bi şey yapamazsın falan dedi. sonra pili verince attı elinden kabloyu bi kovalamadıgı kaldı bana hain evlat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicaleus -- 1 Mayıs 2008; 8:15:43 >

OCZ ThoughPower600W

cturna

Sisteme Gözat