Arkadaşlar yapmış olduğun geniş çaplı araştırmalardan sonra neden kendi CNC tezgahımızı yapmıyoruz diye düşündüm...
Kontrol Kartı,Step Motor,Vidalı Mil Yatağı ve Tezgah ile bunu halledebiliriz diye düşündüm...Ama bu konuda daha bilgili olan arkadaşlarımız mutlaka vardır...Onlarda bu konu hakkında yardımcı olursa sevinirim.Tam olarak yapmak istememin nedeni Plexiglass üzerinde desen işlemek ve 0.5 mm'lik aliminyum sacı delmek...Grinder olarak ise Dremel 300-1/55 Modelini kullanacam...100W ve 30.000 Devir yapmakta.
Lütfen herkes elindeki dökümanları,programları ve çizimleri paylaşırsa sevinirim...Hepinize hayırlı forumlar
çok yakın zamanda samimi bi arkadaşım forumda yaptıgı projesini yayınlacak. şuan için makine pcb delme ve birçok kişinin hayali olan yol kazıma işlerini yapıyor. tam olarak bitmedi ama yakında gelecek tam versiyonu. step driver konusunda güzel projeler bekliyoruz
Dell Inspiron 6400,320GB Harici WD, DIY 350W RMS ampli , JBL GT4 12'' Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.Hoşgörülükte deniz gibi ol. Her ne olursan ol,ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.
valla dediğim gibi herkes elindeki proje,döküman ve çizimleri paylaşırsa sevinirim...Arkadaşlar bu arada 60 Cm boyunda Mil ve ona göre uygun bir mil yatağını nerelerden temin edebilirim?
Makinenin deneme sürüşünde yakalanan casus fotolar:
Dell Inspiron 6400,320GB Harici WD, DIY 350W RMS ampli , JBL GT4 12'' Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.Hoşgörülükte deniz gibi ol. Her ne olursan ol,ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.
resimler zaten webcam de istek üzerine çekildi. kaliteli resimler gelince ekleyeceğim ve hatta topic açarız
arkadaşlar daha önceden konular açıldı gördüm fakat hepsi eskide artık...o konuları bulup hortlatana kadar ooo ölme eşşeğim ölme belki adminler sabitler konuyu...çünkü popüler ve önemli bir zımbırtı
bu konu hakkında sağlam fikirlerimiz var erman ile. yapacaz sağlam bi makineciğiz
bu günlük araştırmamız burada son buldu. Elinizde düzgün çalışan bir step driver varsa paylaşabilirmiyiz? 3 eksenli olacak xyz
Bu linkler yardımcı olup fikir verebilir.Bugün karaköyde 33.0000 devir dremel fiyatı sordum 75 ytl dediler.Yarın yine araştırıcam Bunalmış hocamızında daha önce dediği gibi işmili motoru çok önemli makinenin performansını direk etkiliyor.