Arkadaşlar arasıra yoğunluktan kesintiye uğrasada çalışmalar devam ediyor.İşmili motorunu hala almadım.Bazı arkadaşlar çamaşır makinesini içindeki motoru önermiş ama bu motorun buyukluğu ne kadardır hadi ucuna bi şekilde mandren uyduruz ama motor buyuk ve ağırsa işimizi zora sokabilir.Karaköyde dc 12/24 volt 18.000 devir motorlar var ama hazır bi ürün almak daha mantıklı.En kısa zamanda işmili motorunu alıp denemelere başladıktan sonra görüşmek üzere.
ermanunal01 selam kardeşim, sen de izmirdeymişsin. son aşamasına getirdiğim bi çalışma var hatta bir ara uğraşamadığımdan burada satışa çıkarmıştım şimdi bitirmeye uğraşıyorum. eğer istersen şimdiye kadar edindiğim bilgileri paylaşabilirim. sormak istediğin sorular olursa elimden geldiğince yanıtlarım. kolay gelsin.
jhoosen,doğrudur motor biraz büyük.Hani 1kwatlık motor arayanlar için önerdim,bu motoru yükarı kaldıracak step motor'da büyük olmalı,ama yapamayacağı iş yoktur.Ben 1kw derken öylesine dedim ama en azından 2kw vardır,tam olarak gücü nekadardır araştırmadım. Aslında başka fikrimde var ama kendim denemeden pek konuyu açmak istemezdim. Mesela motor sabit sadece mandren hareketli,sütunlu matkaplar gibi ama,bunları yapmak okadar kolay değil.
jhoosen,doğrudur motor biraz büyük.Hani 1kwatlık motor arayanlar için önerdim,bu motoru yükarı kaldıracak step motor'da büyük olmalı,ama yapamayacağı iş yoktur.Ben 1kw derken öylesine dedim ama en azından 2kw vardır,tam olarak gücü nekadardır araştırmadım. Aslında başka fikrimde var ama kendim denemeden pek konuyu açmak istemezdim. Mesela motor sabit sadece mandren hareketli,sütunlu matkaplar gibi ama,bunları yapmak okadar kolay değil.
öncelikle o motoru bizimki gibi amatör cnc lere takarsak tezgah havalanır mdf plexy vs bu iş için uygun olmaz sadece çelik ve demir gibi agır iskelet olusturmak gerekli.
ne demessin valla havalar sogudu bende şömineye atıyorum desteleri ısınmak için çalışıyoz olm eşşek gibi allaha şükür emeğimizin karşılıgını da alalım bırak
bu arada iskelet için 5mm saç kullanmayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicaleus -- 7 Mayıs 2008; 6:12:17 >
öncelikle o motoru bizimki gibi amatör cnc lere takarsak tezgah havalanır mdf plexy vs bu iş için uygun olmaz sadece çelik ve demir gibi agır iskelet olusturmak gerekli.
Hiçbir yere gitmez tezgah, daha oturaklı olur bence, tabi temel denge kurallarına uyulursa.
Eklemek istediğim, yumuşak malzemelerde yüksek hız, sert ve talaş kaldırılması zor malzemelerde düşük hız kullanılır. Sözedilen hızlarda imalat çeliği bile işlemeye kalkarsanız, elmas uçlarınız bile yanacaktır.
Motorun ağırlığı bir handikap, vida ile sürebilirsiniz ama, işleme hızını kesinlikle çok yavaşlatacaktır.
ermanunal01 selam kardeşim, sen de izmirdeymişsin. son aşamasına getirdiğim bi çalışma var hatta bir ara uğraşamadığımdan burada satışa çıkarmıştım şimdi bitirmeye uğraşıyorum. eğer istersen şimdiye kadar edindiğim bilgileri paylaşabilirim. sormak istediğin sorular olursa elimden geldiğince yanıtlarım