Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
YARDIM!Bİ-AMP VE Bİ-WİRE

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> YARDIM!Bİ-AMP VE Bİ-WİRE Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
zeroone

29 Nisan 2008; 10:56:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bi-amp ve bi wire konusunu bugünlerde çok araştırıyorum ancak araştırdıkça - teorik aşamada - kafam daha çok karışıyor. Pratikte bu işlemin nasıl yapıldığını gerçekleştirmiş, daha sonrasında sesi karşılaştırmış kimse var mı?Gerçekten fark var mı? Ayrıca bi-amp amfinin aynı girişlerine yapılabiliyormu?
Bu konunun pek çok kişiye faydası olacağını düşünüyorum.

Bilgisini paylaşan herkese teşekkürler.

DÜKKAN ÜRÜNLERİM
[Link]http://forum.donanimhaber.com/m_22404959/tm.htm[/link]
zeroone

30 Nisan 2008; 12:14:07 

Arkadaşlar
Forumda bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu?

DÜKKAN ÜRÜNLERİM
hakansolak

Sisteme Gözat

30 Nisan 2008; 12:29:56 

dostum bı amp yapmalısın . butun üstadlar öneriyor kesinlikle.
zeroone

30 Nisan 2008; 13:35:05 

amfide biamp girişi yok mesela sağ ön hoparlörden bi-amp bağlarsam 2 - 2 de + kablo gelecek ve tek- ve + giriş var amfide ön sağ hoparlörden gelen 2- var ama giriş tek ikisi birleştirilebilirmi?

DÜKKAN ÜRÜNLERİM
hakansolak

Sisteme Gözat

30 Nisan 2008; 14:11:24 

dostum inan bilmiyorum ,nasıl olur bi amp giriş yoksa .benım avr de de bı amp gırısı yok ,faka t kıtapcıgında yazıyo ,mesela ön sağı arka sağla birleştiriyosun o şekil oluyo . ecele etme bekle . bilen biri yazar şimdi
Daneel

30 Nisan 2008; 16:16:49 

biwire faydası çok tartışmalı, biamp bence faydalı özellikle güç kabiliyeti olan bir amfi varsa.

ev sinema alt kounsun da bir arama yaparsanız daha önce bu konudaki postları bulabilirsiniz.

MUSTANG GT500

30 Nisan 2008; 17:32:05 

bi ampling yapabilmen icin amplide bu özellik olması lazım bende pioneer 1015 var 7 x 150 waat amfiyi bi amplin moduna oldıgımda 7.1 olan amfi 5.1 oluyo arkadaki iki kanal sourround modundan cıkıp ön oluyo önleri iki kanalla beslemis oluyosun benim önler su an 300 waat bi ampling yaptıgım icin bi ampling yaparsan 7.1 olarak kullanamazsın amplini zaten 7.1 sart dil sıkıntı olmaz sanırım

-PİONEER VSX AX1015 AVR -PİONEER DV400 DVD PLAYER -
TOSHİBA HD-EP30 HD DVD PLAYER-PURE ACOUSTİCS DREAM 77 - PURE ACOUSTİCS RB 1200 SUB.
zeroone

30 Nisan 2008; 23:59:03 

Teşekkürler arkadaşlar bendeki receiver 7.1 olarak veya surround backleri room 2 olarak kullanabiliyorsunuz ancak biampla alakalı bişey yazmıyor. Şimdi ben room2 lere bağlasam sorun olurmu yoksa aynı çıkışa iki kablo mu bağlamalıyım

DÜKKAN ÜRÜNLERİM
Contrbas

1 Mayıs 2008; 2:28:53 

Bi-Amp bağlantının asıl amacını ve dolayısıyla asıl farkını Home Sinema sistemi tarzı 5.1 veya 7.1 sistemlerde alabileceğini pek sanmıyorum. Pek sanmıyorumdan ziyade amaca hizmet etmiş bir şey yapmış olmazsın. Çünkü Bi-Amp tarzı bağlantı asıl olarak Hi-End sistemlerde kullanılan, hoparlörlerin crossover larına işi bırakmadan ik adet amfi kullanarak Hi ve Low frekansları ayırmak ve hoparlörlere istediğimiz sinyali istediğimiz güçte göndermek için yapılmış bir bağlantı şeklidir. Bi-Amp bağlantılarda en az iki amfi ve bir preamfi olmalıdır. 7.1 sistemlerde ise extra 2 surround kanalı front kanalların ikinci bağlantısında kullanmak suretiyle bu işi yapmış oluruz. Ha olmaz mı elbette olur. Peki fark ortaya çıkar mı bunu bilmiyorum. Aslında biliyorum ama benim düşüncemde olan birini bu pek memnun etmeyeceği için bilmiyorum demekle geçiştiriyorum .

Lütfen ukalalık olarak algılamayın ama ben müzik dinlemek için ille de Hi-End sistem kullanılmalı bu Hi-End sistemlerde kullanılan amfiler lambalı amfi olmalı e bukadar sistem kurmuşken bu sistemlerde mp3 değilde mutlaka orijinal audio cd kullanılmalı hatta harmonik seslere ulaşabilmek için muhakkak üst dınıf bir pikap kullanılmalı diyen biriyim. Yani eğer bir sistem için bir yatırım yapılıyorsa buna değmeli diye düşünüyorum.

Bu alemin en manyak SONY manyağı benim...
Contrbas

1 Mayıs 2008; 2:38:39 

quote:

Orjinalden alıntı: zeroone

Teşekkürler arkadaşlar bendeki receiver 7.1 olarak veya surround backleri room 2 olarak kullanabiliyorsunuz ancak biampla alakalı bişey yazmıyor. Şimdi ben room2 lere bağlasam sorun olurmu yoksa aynı çıkışa iki kablo mu bağlamalıyım

Şu şekilde yapmalısın.

Frontlardan çıktığın kabloları Bi-Amp yapacağın hoparlörlerin Hi girişine, surround backlerden çıktığın kabloları da aynı hoparlörlerin Low girişine girmelisin. Ancak önemli iki nokta;

Eğer hoparlörlerinde konnectorler arasında metal bağlantı varsa çıkar, ikncisi ses ayarlarını dikkatli yap.

Bu alemin en manyak SONY manyağı benim...
zeroone

1 Mayıs 2008; 10:22:59 

Contrabass
Sherwood amfi kullanıyorum stereo müzik için gerçekten çok iyi. Ancak senin söylediğin şekilde hatta lambalı amfi kullanarak mükemmel sese doğru bir seyahata çıkılabilir. Ancak bütçe meseleside var.

Amerika sitesine biamp olayını sorduğumda senin dediğini söylemişler ancak ses ayrı ayrı açılıyor sanırım bu şekilde ve sese dikkat etmemi söylemişler. sese dikkat etmezsem amfi yada hoparlör zarar görürmü veya sese nasıl dikkat etmeliyim

DÜKKAN ÜRÜNLERİM
zaferyangin

1 Mayıs 2008; 10:40:42 

Onkyo TX SR-674 ve Dream 77 set var. Yanlarında da ProSub 100. Şimdi http://www.brilliancehifi.co.uk/how-to-bi-wire-speakers.htm sitedeki gibi bi-wire yaptım. Dreamlarin sesleri ciddi değişti. Woofer lar, ProSub 100 ün etkisini neredeyse bastırdı diyebilirim. Mid-bas ve tweeter larda ciddi ses artışı oldu. Ses netleşti. Ancak bi-amp olayını anlayamadım. Bu nasıl olacak?

Yoksa sadece 2 ad. power anfi ve 1 ad. pre-amfi den mi olabilir?

Zafer Yangın
TB2NEN
www.emok.org
www.zkare.com
İstanbul
zeroone

1 Mayıs 2008; 11:55:50 

zaferyangın

hocam bendede deram77 var önceden onkyo receiver kullanıyordum şu anda sherwood kullanıyorum.
Şimdi bi-wire yaparken mesela sağ fronttan 2 - kablo geliyor bunları amfi üzerinde ki sağ front - girişine mi bağlanıyor. Yani hoparlörden gen 2 kablo amfinin tek çıkışına mı bağlanıyor çünkü linkteki resim öyle

DÜKKAN ÜRÜNLERİM
zaferyangin

1 Mayıs 2008; 13:00:44 

quote:

Orjinalden alıntı: zeroone

zaferyangın

hocam bendede deram77 var önceden onkyo receiver kullanıyordum şu anda sherwood kullanıyorum.
Şimdi bi-wire yaparken mesela sağ fronttan 2 - kablo geliyor bunları amfi üzerinde ki sağ front - girişine mi bağlanıyor. Yani hoparlörden gen 2 kablo amfinin tek çıkışına mı bağlanıyor çünkü linkteki resim öyle

Vallaa ben resimdekine göre yaptım. Hoparlördeki köprüleri çıkardım ama.

Zafer Yangın
TB2NEN
www.emok.org
www.zkare.com
İstanbul
maystor

Sisteme Gözat

1 Mayıs 2008; 14:44:18