|
maystor -> Cevap: YARDIM!Bİ-AMP VE Bİ-WİRE (1 Mayıs 2008; 15:53:49)
|
quote:
Orjinalden alıntı: zaferyangin quote:
Orjinalden alıntı: maystor Merhaba arkadaşlar, birkaç şey bende yazayım dedim.Öncelikle eğer ingilizceniz varsa şürayı bi okuyun: http://sound.westhost.com/bi-amp.htm Şu aralar bi zaman bulup yapabilirsem tri-amping projem var. Bi-amping de olay şu: önce bir filtre ile mid ve tiz bastan ayrılıyor. sonra 4 adet amfi kullanılarak baslar wooferlara,mid ve tizler de mid ve tiz hoparlörlerine bağlanıyo.Yani biraz maliyetli bir çözüm. Ben bunun 3 yollusunu yapmayı düşünüyorum,tamamen DIY.Yani bas mid ve tizi ayırıp 6 tane amfi ile 3 yollu dream77 veya qx900 frontlarını sürücem. Aradaki pasif crossower filtreleri çıkacağı için onları olumsuz etkileri ortadan kaybolacak. Bakalım zaman bulup yaparsam,yazarım ne fark olduğunu. Pcb yapımında yardımcı olabilecek birisi olsa işler hızlanır biraz. Bunu tek AVR de nasıl yapabiliyoruz? Bendeki TX SR674 de zone 2 de var, 7.1 de. YAni 1 kanal da oşta. Bunlar ile yapılabilir mi? AVR ile yapmıyorum,DIY,yani amfileri kendim yapıcam.LM3886 entegresi ile mid ve tizler için 4 adet amfi hazır(rms 50wat kanal başına).Baslar için daha güçlü birşey lazım-100wat gibi.Yani tamamen duygusal :D.Birde filtrenin pcbsini yapmam lazım. Bazı AVRlerde bu özellik var zaten hazırda.Arka surround çıkışlarını front kolonların köprülerini çıkarıp mid/tiz kısmına bağlıyorsun.Basları da AVRnin front çıkışlarına.Tabi kolonlar da bi-amping için uygun olmalı.qx900 frontları gibi sahte bi-amp değil yani :D. 4 terminal var ama 2si boşta.
|
|
|
|