Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sadece Oyun İçin Yeni Sistem Toplayacak Arkadaşlar Mutlaka Okusunlar:

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Sistem Tavsiyeleri >> Sadece Oyun İçin Yeni Sistem Toplayacak Arkadaşlar Mutlaka Okusunlar: Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SAVIAR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 10:31:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Beyler hepinizi: "Oyun sistemi topluyorum nasıl olmuş?", "Bu sistem filanca oyunu açmaya yeter mi?" şeklinde başlıklar açarken görüyorum..

Ancak daha fazla göz yummak istemedim boşuna para harcamnıza ve bu başlığı sizlere yol göstermek amacıyla açmaya karar verdim..

Beyler çok üzücü bir haberim var ancak sizin 1000 ytl gibi uçuk rakamlar harcayarak, binbir problemle karşılaşarak onadığınız oyunları çoğu insan yıllardır oynuyor.. Hem de harcadığınızın yarısı kadar bir para harcayarak..

PC ler sürekli değişen parçaları, durmak bilmeyen sürücü güncellemeleri ile hem kullancıları hem de yapımcıları çıldırtmaya başladılar..

Bu nedenle yaklaşık 1 yıldır PC ye ya konsol sistemlerinden çevirme oyunlar çıkıyor ya da yılda 2-3 tane sadece PC platformuna özgü oyun çıkıyor..

Evet yanlış duymadınız PC de bayıla bayıla oynadığınız oyunların %80 i konsolllara 3-4 ay öncesinden çıkmış oyunlar..

Bu durumda ilk söylenen söz: "Hiç bir konsol PC kadar kaliteli olamaz" olacaktır.. Bunun temel nedeni de çoğu oyuncunun PS2 ye aşina olmaları ve çıkan yeni konsolları bu tarih öncesi konsolla mukayase etmeleri..

Ancak elbette bu mukayese geçen yıllarla birlikte tarihin tozlu sayfalarına karıştı bile.. Çünkü konsollar artık en son sistem PC lerinizden aldığınız grafiklerin ya aynısını ya da çok daha iyisini sunuyor..

Şimdi ilk akla gelen soru ise: "Benim 8800 Gt ekran kartım, Q6600 işlemcim ile bir konsol nasıl aynı olsun?" olacaktır.. Ancak atladığıız çok önemli bir nokta var.. Yapımcı faktörü..

Buna en iyi örnek COD4 olacaktır.. Hatırlayın herkes en son sandığı sistemlerle Crysis de adeta çuvallarken COD4 de açacak ayar bulamadıkların yakınıyorlardı.. Bunun tek nedeni yapımcı firmanın oyunu mükemmel bir şekilde optimize etmiş olmasıydı..

Peki ben size konsola çıkan her oyun için bu optimizasyonun yapıldığını, dahası konsolların bilinen gücüne göre oyunu geliştirdiklerini söylesem..

Evet şaşırdınız değil mi? Konsollara çıkan her oyun inanılmaz bir şekilde optimize ediliyor.. Pc de sıkça karşılaştığımız: donma, çökme, renk kayması, dağılma gibi durumlar bu nedenle konsollarda kesinlikle yok..

Konsol benim canavar sistemimle boy ölçüşebilir mi diyenlere yanıtım ise kesinlile evet.. Konsollar gölgelendirmeler ve kaplamalar haricinde pc lerin çok daha üstünde grafik detaylarına, seslendirmeye ve ışıklandırma detaylarına sahipler..

Belki duymuşsunuzdur okuduğunuz oyun dergileri konsoldan çevrilen oyunlar için iyi çevrilememiş veya konsolda daha zevkliydi gibi ibareler kullanırlar.. Bunun nedeni de konsolda adeta grafiksel bir şölen olan oyunun Pc rezalet gözükmesi.. Ancak bunun nedeni Pc nin inanılmaz gücünün konsolu aşması değil kararsız yapımcıların oyunu pc ye empoze ederken sıkıntı yaşamaları.. Çünkü oyunu hangi sisteme göre çevirecekleri hakkında çok büyük bir sıkıntıları var..

8600 e göre çevirseler konsoldan kötü grafikler, 8800 e göre çevirseler bu sefer herkes oynayamayacak veya sıkıntı yaşayacak.. İşte bu nedenlerle yapımcılar çoğu zaman tercihlerini konsollardan yana kullanıyorlar..

Şimdi bazı arkadaşlar e ben orjinal oyunlara o kadar para veremem diyeceklerdir.. Ancak X Box 360 da zaten böyle bir sorununuz yok..

Şimdi kısa bir hesap yapalım:

İyi bir ekran kartı: 350-400 ytl
İyi bir işlemci: 250-300 ytl
İyi birer ram: 80-100 ytl
İyi bir anakart: 150-180 ytl
İyi bir PSU: 150-200 ytl
İyi bir kasa: 100-150 ytl
İyi bir soğutma: 50-100 ytl

Toplam: 1130-1430 ytl

XBox 360: 550-750 ytl

Alcağınız performans ve kalite hemen hemen aynı iken sizce bu farka değer mi??

Ben bu yazdıklarımı bir X Box 360 kullanıcısı olarak yazdım.. Sizlere en büyük tavsiyem günlük işlerinizi görecek kadar bir Pc ve 2007 üretim olmak şartıyla bir X Box 360 almanız olacaktır..

Fikirlerimle sınırlı kalmayın bir konsol cafe ye gidin ve dediklerime kendi gözlerinizle şahit olun..

Bunları 15 yıldır Pc kullanan bir kullanıcı olarak hafif bir buruklukla yazdım ancak sizlere fikir vermek bu burukluğu inanın giderdi..

Biraz olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

Hepinize iyi forumlar dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 12 Mayıs 2008; 12:03:48 >

Bu Yönetimle Nereye Kadar??!!!
teeKin

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 10:37:37 

bu güzel konuya ilaveten zaten sistem tavsiyeleri üst konusu var tekrar tekrar konu açmaya gerek yok
http://forum.donanimhaber.com/m_20880362/tm.htm

Türk Yıldızları...Battlefield2...Mine...Senide Vururlar Bir Gün Ey Acı...Wind of Change...26.01.2008...Zap Suyu...Vatan Size Minnettardır
Birgün Dünyaya Ait Büyük Bir Derdin Olursa Rabbine Dönüp;Benim Büyük Bir Derdim Var! Deme,Derdine Dönüp;Benim Büyük Bir Rabbim Var!De.

belgesel takası yapan arkadaslar pm atabilir www.alisverisium.com
SAVIAR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 10:53:47 

quote:

Orjinalden alıntı: teeKin

bu güzel konuya ilaveten zaten sistem tavsiyeleri üst konusu var tekrar tekrar konu açmaya gerek yok
http://forum.donanimhaber.com/m_20880362/tm.htm

Bir sistem tavsiyesi değil aslında bu.. Ben şu işlemciyi şu ekran kartını alından farklı bir şey yazdım..

Kararsız kullanılar için bir yol gösterme..

PeGaSuS@01

29 Nisan 2008; 11:15:29 

haklısınız ancak bu bi zevk meselesi ben konsolda oyun oynamayı hiç sevmeme klavye ve mause a mutlaka dokunmam gerek iyi bi konsol almak istiyosan bide lcd tv almaak zorundasın ki buda insanı düşündürüren bi nokta
konsolla yapıcakların: sadece oyun oynamak
bilgisayarla yapıcakların:
1-oyun
2-müzik
3-film
4-tv
5-internet
6-iş
ve saymakla bitmez bilgisayar alırken tek amaçlı kullanım için almıyosun her işini görebilicek bi ürün alıyosun bu yüzden konsollar çok yaygın değil hala bilgisayar şampiyon oyun yapımcılarının konsolları teşvik edip desteklemesine rağmen

Q6600 3.5ghz 1.4v(SIVI SOĞUTMA)/gigabyte X38ds4/2x1gb ocz reaper 934mhz 5-4-4-12@2.35v/his hd3870 ICEQ turbo 870mhz-2500mhz/seagate sata2 250 gb/lc power 550wat/tehermaltake SHARK/BENQ 22''
/SIVI SOĞUTMA BİLEŞENLERİ MC-Block-CPU/MAGICOOL Extreme I - 120mm Radyatör/ATMAN F202 POMPA//
ALPHACOOL Alphacola - 1L UV-Yeşil SIVI/
saidakkas

29 Nisan 2008; 11:30:14 

xbox360 Türkiye'de satan distribütör yok sanırım. Bi ara araştırmıştım ama...

orcnd

29 Nisan 2008; 12:09:48 

xbox aldın diyelim oyununu nerden alcan o hiç yok
xbox oyunu bulmak için yine pc ye ihtiyaç duycan devamlı

şahsi fikrim konsolların zamanla pc ye benzeyen hazır sistemlere dönüşeceği kanısındadır
dahili ve uyumlu bir oyun sistemi olacak fakat günlük kullanım için de linux tabanlı bir işletim sistemi olabilecek.

bu olduğunda pc ye büyük bir darbe olur diye düşünüyorum

coding simplified
SorrowOcean

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 12:14:13 

Kişi önce ne istediğini iyi belirlemeli duruma göre pc yada konsol ağırlık kazanabilir. Ancak şu nokta da kesinlikle katılıyorum. Oyun oynamak için ve klasik kullanım için hiç bir PC ye 2500ytl üzerinde para verilmemeli. Bundan sonrası müsrifliğe ve F/P dengesinin negatif yönde uçurum eğrisi çizmesine neden olur.

• ÇEVRE BİRİMLER: VIEWSONIC2230wm CREATIVE 6060 AIRTIES RT211 KEYSMART PRO1000 UPS A4 FLEXICAM EPSON RX585 AVERMEDIA TVSTUDIO303
  • KASA: THERMALTAKE Eureka VC8000BWA FSP EPSILON 700W PSU
  • KONFİGÜRASYON: GIGABYTE DQ6 X38 C2D E8400 3.00 @4.05 SYCTHE NINJA 2x2GB CRUCIAL BALLISTIX TRAC. DDR2 800mhz @1080mhz ASUS 8800GT
  • İŞLETİM SİSTEMİ: VISTA HOME PREMIUM ACADEMIC SP1 32 BİT / 64 BİT
  • DEPOLAMA: 2x400GB SAMSUNG 750GB SAMSUNG 750GB SEAGATE FR.AGENT PRO ASUS 18X DVDRW LG 18X DVDRW LG 16X DVDRW KINGSTON 4GB D.TRV
  • MÜZİK: MICROSOFT ZUNE HALO 30GB ZUNE TRAVEL PACK ZUNE MEGA PACK NOKIA 5610 XPressMusic+4GB SANDİSK SENNHEISER MX 460
  • menem

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 12:20:52 

güzel yorumlarıızı bizimle paylaştığın için sağolun
    fakat ben size katılmıyorum maalesef .
    burada bir anket yayınlansa farkı göreceksiniz.
    konsol oyun amaçlı, pc yi söylemeye gerek sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 29 Nisan 2008; 12:21:26 >

ASUS P5K-E WİFİ-AP > E8400CPU@4.3GHZ 5.0V 7/24 4.8GHZ MAX.> ZEROTHERM BTF80> TEAM EXTREM 2GB DDR2 800@1153MHZ 5-5-5-15 2.35V KİT (1GBx2) > ZOTAC 8800GTS (730-2100) > THERMALTAKE 430W PSU > 160+80GB SAMSUNG HDD > ASUS DVD-RW > MS WİRELLES KLV+M
    SAVIAR

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 17:36:02 

quote:

Orjinalden alıntı: menem

güzel yorumlarıızı bizimle paylaştığın için sağolun
    fakat ben size katılmıyorum maalesef .
    burada bir anket yayınlansa farkı göreceksiniz.
    konsol oyun amaçlı, pc yi söylemeye gerek sanırım

Ben bu topiği sadece oyun için pc toplayan arkadaşlar için açtım zaten..

Oyunu PC den kat ve kat fazla.. Pc oyunu bulmaktan çok daha kolay emin olun..

Apply_Poison

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 17:41:58 

fps manyagiysak?

Clint Eastwood - The Good
    saidakkas

29 Nisan 2008; 18:32:51 

PS3 ve Xbox360 için klavye fare desteği olsa gerek, yok mu?

ramazanyurt
    Uzaklaştırılmış
    7 gün cezanın 4 günü kaldı.

29 Nisan 2008; 18:32:56 

konuyu sadece oyunlara yönelik açman bence yanlış bir seçim olmuş. bir pc yi oyunla asla kısıtlayamazsın. oyunun kalitesinin yapımcılara bağlı olduğunu herkes biliyor. crysis ile uefa 2008 oyunlarını ele alırsak farkı görürsün. istenildiği takdirde pc ler için hayal edemeyeceğimiz kalitede oyunlar yapılabilir ama konsollar için asla. dediğin gibi. her şey yapımcılara bağlı
    SAVIAR

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 18:53:54 

quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyurt

konuyu sadece oyunlara yönelik açman bence yanlış bir seçim olmuş. bir pc yi oyunla asla kısıtlayamazsın. oyunun kalitesinin yapımcılara bağlı olduğunu herkes biliyor. crysis ile uefa 2008 oyunlarını ele alırsak farkı görürsün. istenildiği takdirde pc ler için hayal edemeyeceğimiz kalitede oyunlar yapılabilir ama konsollar için asla. dediğin gibi. her şey yapımcılara bağlı

Kısıtlarım.. Burada açılan başlıklara bir göz at:

-Oyun oynamak için en ideal PC??
    -Bu sistem tüm oyunları çalıştırır mı??
    -Oyun canavarı sistem önerisi

Oyun haricinde pc kullanacak arkadaşlar için zaten önerimi yaptım..

wayerlatsou

29 Nisan 2008; 19:26:44 

quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyurt

Kısıtlarım.. Burada açılan başlıklara bir göz at:

-Oyun oynamak için en ideal PC??
    -Bu sistem tüm oyunları çalıştırır mı??
    -Oyun canavarı sistem önerisi

Oyun haricinde pc kullanacak arkadaşlar için zaten önerimi yaptım..

yerden göğe kadar haklısın eleştiri yapan arkadaşlar galiba tam göz atmamışlar OYUN İÇİN ....

ATI X1800 GTO---ASUS P5PL2_E---İNTEL PENTİUM D 3.40-4.00---1x1 gb kıngston 533 oc 677 mhz ram---SAMSUNG 250 GB HDD---ENERMAX LİBERTY 620 W---ZALMAN 9500 CNPS LED---17"SAMSUNG CRT---4+1 SPEAKER---KENDİ YAPTIĞIM AHŞAP KASAM---MİCROSFT SET---OCZ RAM SOĞUTUCUSU---DVD RW NEC ND 3550---2XTURBİNE 120MM FAN---2X AC 92MM FAN---2X UV NEON
    atlasi

29 Nisan 2008; 20:05:26