Şimdi Ara

E7200 3990 Mhz Zalman 9700

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
0
Favori
16.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk önce işlemciyi tanıyalım.İşlemci Default 2.53 Ghz 1066 Mhz 45 nm 3 mb cache ile sununmakta.İşlemcimizi Forumdan dostum Fenomenhaa'dan aldım.beraber C.tesi günü baya uğraştık.İlk önce anakart işlemciyi tanımadı.Bios update yaptık.Sonra Bios ekranından ilk ayarları yaptık birkaç olumsuzlukla karşılaşsakda işlemci 3990 Mhz de stabil tuttuk.Zalman 9700 ile 30-35 derecede seyrediyor.Voltaj olarak 1.4 verdik.Cpu-z 1.392 diyor.Süper pi ise 12.84 s de bitirdi.

Genel olarak işlemci bence şuan alınacak en iyi işlemci diyebilirim.4 ghz gibi bir değere sorunsuz çıkabiliyorsunuz.Öncelikle Fenomenhaa'ya çok teşekkür ederim.İlgindi,baya uğraştı.Bende yardımcı oldum.Ramlerle ilgili ise 2.25 voltaj ile 1008 Mhz 5-4-4-15 çalışıyorlar.Ama bu böyle durmayacak diye düşünüyorum.Bakalım daha birkaç test daha yapacağım.

Sistem : Gigabyte P-35 DQ6 & İntel E7200 2.53@3.99 Ghz With Zalman & 1*2 Gb Gb Kingston D9 Micron 667@1008 Mhz

E7200 3990 Mhz Zalman 9700

• Elinize sağlık.

İleri bios sürümleri ile belki daha ileriye bile gidilebilir belli olmaz. Isı değeri de sanırım boştaki değer. Yüklü değerleri merak ettim.

Ayrıca stok falnlı değerler de bir diğer dikkat çekici nokta. Zira OC F/P için yapan arkadaşlar için önemli olan masrafsız yani kendi fanı ile ulaştığı değerler.

Orjinalden alıntı: Penryn

Şuan son sürüm beta bios yüklü.Daha ileriye gider herhalde deneyeceğim ama 3-4 gün sonra bakarım.Evet ısı değeri boştaki değer.Yüktede alacağım ama şuanda işlerim yoğun.

Zaten acelesi yok illa hemen olsun demedik. Ben bile şu an çalışmama rağmen zor vakit buluyorum. Çalışırken yorgunluk falan da cabası. Sadece fikrimi beyan ettim.

Neyse tekrar ellerine sağlık. Ama dediğim gibi eksikler var onlar da olur ise mükemmel olur. Normalde derdim ayrıntılı bilgi verin diye. Ama işlemci daha yeni. Pek bilgi yok ve bu hemen fikir ve deneyim beyanında bulunmak için iyi olmuş. Tellcom un alt yapısı bitmden ulaşabildiği yerlere hizmet vermeye başlaması gibi.

Öğrenciler okulun değerini bilin lan. Adamı hasta etmeyin vakit yok diye.

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Şuan son sürüm beta bios yüklü.Daha ileriye gider herhalde deneyeceğim ama 3-4 gün sonra bakarım.Evet ısı değeri boştaki değer.Yüktede alacağım ama şuanda işlerim yoğun.

Zaten acelesi yok illa hemen olsun demedik. Ben bile şu an çalışmama rağmen zor vakit buluyorum. Çalışırken yorgunluk falan da cabası. Sadece fikrimi beyan ettim.

Neyse tekrar ellerine sağlık. Ama dediğim gibi eksikler var onlar da olur ise mükemmel olur. Normalde derdim ayrıntılı bilgi verin diye. Ama işlemci daha yeni. Pek bilgi yok ve bu hemen fikir ve deneyim beyanında bulunmak için iyi olmuş. Tellcom un alt yapısı bitmden ulaşabildiği yerlere hizmet vermeye başlaması gibi.

Öğrenciler okulun değerini bilin lan. Adamı hasta etmeyin vakit yok diye.

sanki okul bitiyor da hayatımın okuldan onceki evresini hatırlamıyorum

kendimi bildim bileli okuldayım

• Tahmin ettiğim değerlere çıkmış piyasadaki f/p işlmeciler testlere gerek kalmadanda kendini belli ediyor zaten ama genede ufak tefek sorunlar yüzünden birinin test etmesi iyi olmuş.
    Daha Fazla Göster
  • Değerler güzel, zaten beklenen değerlerde bu yöndeydi.

Orjinalden alıntı: Timeguard

e7200 yeni bios kurmadan sistem açıldı mı ? hiç mi çalışmadı yoksa model numarasını mı görmedi? saygılar

Model numarasını gördü ama çarpan 8 olarak gördüğünden 2,13 Ghz olarak açıldı.Sonra Bios u güncelleyince kendi çarpanı 9,5 i de görmüş olduk.

Herkese teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

e7200 yeni bios kurmadan sistem açıldı mı ? hiç mi çalışmadı yoksa model numarasını mı görmedi? saygılar

Model numarasını gördü ama çarpan 8 olarak gördüğünden 2,13 Ghz olarak açıldı.Sonra Bios u güncelleyince kendi çarpanı 9,5 i de görmüş olduk.

Herkese teşekkür ederim.

1.55v ile neler yapacagını cok merak ediyorum dogrusu ramleri gerekirse düşük tutup max MHZ stabil olarak denerseniz fevkulade olur :) tnx 1.4 ile bunu yaptıysa daha gider bu giderrr

• @Timeguard deneyeceğim.Haftaya Salı'dan sonra kesin deneyeceğim.Bakalım neler yapacak bu işlemci.Şimdi birde Ramlere 12 cm lik revolteci yönlendirdim.Sanırım dahada iyi olacak.Hiçbirşey denemeden olmaz.Ama bu işlemci harbi çok iyimiş.
  • bende dün aldım bu işlemciden anakartıda p35 ds3l aldım tanımama gibi bi sorun olmadı.

Katılım Zamanı 1 Eylül 2006
  • canLı bi işLemciye benziyor aLsammı acep yoksa 30 40 doLar daha verip 8400 mü aLsam??

Orjinalden alıntı: churl

canLı bi işLemciye benziyor aLsammı acep yoksa 30 40 doLar daha verip 8400 mü aLsam??

arada 80 ytl fark var ama o farka değecek performans farkı olduğunu sanmıyorum enazından testler öyle diyor..
  • bizimkinin çarpanıda 9-9.5 olsa çok süper olurdu ancak 500 fsb de 4ghz oluyor

Masaüstü; PCPartPicker
    LG OLED55CX | Samsung G8 OLED UW | Apple TV 4K 3rd Gen | DROP PC38X & Fiio FH3 & BTR3K
  • hayırlı olsun dostum. mümkünse prime95 small FFT yapabilirseniz.nedir ne değildir bakalım bir yahuu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 29 Nisan 2008; 16:44:20 >
    Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_HİS 5850 Cooling_Thermalright HR-03 GT ___Sandisk 120GB Extreme SSD __ 22'' Samsung SyncMaster T220 __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W

Windows 7 x64
  • quote:

Orjinalden alıntı: Senatör

hakikaten insanı kıpırdatan ve vaybe detirden değerlere ulaşmış stok fan ile vs.. evet yeni trend bu işlemci olacak gibime geliyor. ya sizin ?

Dostum stok fan değil.Zalman 9700 kullanıyorum.Testide Zalman 9700 ile yaptım.Başlıktada öyle yazıyor zaten.
  • Evet güzel değerlere ulaşmışsınız. Bence e 7200 q 6600 ve e 8400 tam bir f/p ürünleri. Tabiki 4 ve 4 ghz üstü isteyenler için e 8400. e 7200 4 ghz üzeri stabiliteyi sağlamasının diğer donanımlarında çok iyi olmasıyla mümkün olacağını yoksa stabilite sorunları çıkaracağını düşünüyorum. Gerçi 3.99 ghz hangimize yetmez ki ama bu iş zevkler ve renkler meselesi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.