Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
E7200 3990 Mhz Zalman 9700

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> E7200 3990 Mhz Zalman 9700 Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Penryn

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 10:16:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ilk önce işlemciyi tanıyalım.İşlemci Default 2.53 Ghz 1066 Mhz 45 nm 3 mb cache ile sununmakta.İşlemcimizi Forumdan dostum Fenomenhaa'dan aldım.beraber C.tesi günü baya uğraştık.İlk önce anakart işlemciyi tanımadı.Bios update yaptık.Sonra Bios ekranından ilk ayarları yaptık birkaç olumsuzlukla karşılaşsakda işlemci 3990 Mhz de stabil tuttuk.Zalman 9700 ile 30-35 derecede seyrediyor.Voltaj olarak 1.4 verdik.Cpu-z 1.392 diyor.Süper pi ise 12.84 s de bitirdi.

Genel olarak işlemci bence şuan alınacak en iyi işlemci diyebilirim.4 ghz gibi bir değere sorunsuz çıkabiliyorsunuz.Öncelikle Fenomenhaa'ya çok teşekkür ederim.İlgindi,baya uğraştı.Bende yardımcı oldum.Ramlerle ilgili ise 2.25 voltaj ile 1008 Mhz 5-4-4-15 çalışıyorlar.Ama bu böyle durmayacak diye düşünüyorum.Bakalım daha birkaç test daha yapacağım.

Sistem : Gigabyte P-35 DQ6 & İntel E7200 2.53@3.99 Ghz With Zalman & 1*2 Gb Gb Kingston D9 Micron 667@1008 Mhz

Ekteki dosya (1)
DigitalWorld

29 Nisan 2008; 10:33:22 

Elinize sağlık.

İleri bios sürümleri ile belki daha ileriye bile gidilebilir belli olmaz. Isı değeri de sanırım boştaki değer. Yüklü değerleri merak ettim.

Ayrıca stok falnlı değerler de bir diğer dikkat çekici nokta. Zira OC F/P için yapan arkadaşlar için önemli olan masrafsız yani kendi fanı ile ulaştığı değerler.

Siz de eşit şartlarda güzel bir test istiyor ve saplama saman artık ayrılsın diyorsanız ya da 4G nedir diye merak ediyorsanız resme tıklayın.
Penryn

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 10:36:19 

Şuan son sürüm beta bios yüklü.Daha ileriye gider herhalde deneyeceğim ama 3-4 gün sonra bakarım.Evet ısı değeri boştaki değer.Yüktede alacağım ama şuanda işlerim yoğun.

DigitalWorld

29 Nisan 2008; 10:59:24 

quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

Şuan son sürüm beta bios yüklü.Daha ileriye gider herhalde deneyeceğim ama 3-4 gün sonra bakarım.Evet ısı değeri boştaki değer.Yüktede alacağım ama şuanda işlerim yoğun.

Zaten acelesi yok illa hemen olsun demedik. Ben bile şu an çalışmama rağmen zor vakit buluyorum. Çalışırken yorgunluk falan da cabası. Sadece fikrimi beyan ettim.

Neyse tekrar ellerine sağlık. Ama dediğim gibi eksikler var onlar da olur ise mükemmel olur. Normalde derdim ayrıntılı bilgi verin diye. Ama işlemci daha yeni. Pek bilgi yok ve bu hemen fikir ve deneyim beyanında bulunmak için iyi olmuş. Tellcom un alt yapısı bitmden ulaşabildiği yerlere hizmet vermeye başlaması gibi.

Öğrenciler okulun değerini bilin lan. Adamı hasta etmeyin vakit yok diye.

Siz de eşit şartlarda güzel bir test istiyor ve saplama saman artık ayrılsın diyorsanız ya da 4G nedir diye merak ediyorsanız resme tıklayın.
c@lculus

29 Nisan 2008; 11:16:50 

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Zaten acelesi yok illa hemen olsun demedik. Ben bile şu an çalışmama rağmen zor vakit buluyorum. Çalışırken yorgunluk falan da cabası. Sadece fikrimi beyan ettim.

Neyse tekrar ellerine sağlık. Ama dediğim gibi eksikler var onlar da olur ise mükemmel olur. Normalde derdim ayrıntılı bilgi verin diye. Ama işlemci daha yeni. Pek bilgi yok ve bu hemen fikir ve deneyim beyanında bulunmak için iyi olmuş. Tellcom un alt yapısı bitmden ulaşabildiği yerlere hizmet vermeye başlaması gibi.

Öğrenciler okulun değerini bilin lan. Adamı hasta etmeyin vakit yok diye.

sanki okul bitiyor da hayatımın okuldan onceki evresini hatırlamıyorum

kendimi bildim bileli okuldayım

geberit

29 Nisan 2008; 11:31:52 

Tahmin ettiğim değerlere çıkmış piyasadaki f/p işlmeciler testlere gerek kalmadanda kendini belli ediyor zaten ama genede ufak tefek sorunlar yüzünden birinin test etmesi iyi olmuş.

AMD Athlon 64 3200+ Abit An8 Ultra 1 GB Ram Lg Dvd-Rw Samsung Cd-Rw Samsung Syncmaster 763mb Asus Ta-230 160 GB Seagate Hdd Palit Sonic+ Acer Tm2420 Sennheiser EH-150 Sony Lbt-Xb6.

Timeguard

29 Nisan 2008; 11:45:15 

e7200 yeni bios kurmadan sistem açıldı mı ? hiç mi çalışmadı yoksa model numarasını mı görmedi? saygılar

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
CoolnQuiet

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 12:05:15 

Değerler güzel, zaten beklenen değerlerde bu yöndeydi.

Penryn

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 12:14:30 

quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

e7200 yeni bios kurmadan sistem açıldı mı ? hiç mi çalışmadı yoksa model numarasını mı görmedi? saygılar

Model numarasını gördü ama çarpan 8 olarak gördüğünden 2,13 Ghz olarak açıldı.Sonra Bios u güncelleyince kendi çarpanı 9,5 i de görmüş olduk.

Herkese teşekkür ederim.

Timeguard

29 Nisan 2008; 12:24:51 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

Model numarasını gördü ama çarpan 8 olarak gördüğünden 2,13 Ghz olarak açıldı.Sonra Bios u güncelleyince kendi çarpanı 9,5 i de görmüş olduk.

Herkese teşekkür ederim.

1.55v ile neler yapacagını cok merak ediyorum dogrusu ramleri gerekirse düşük tutup max MHZ stabil olarak denerseniz fevkulade olur :) tnx 1.4 ile bunu yaptıysa daha gider bu giderrr

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Penryn

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 13:12:35 

@Timeguard deneyeceğim.Haftaya Salı'dan sonra kesin deneyeceğim.Bakalım neler yapacak bu işlemci.Şimdi birde Ramlere 12 cm lik revolteci yönlendirdim.Sanırım dahada iyi olacak.Hiçbirşey denemeden olmaz.Ama bu işlemci harbi çok iyimiş.
byunable

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 14:03:17 

bende dün aldım bu işlemciden anakartıda p35 ds3l aldım tanımama gibi bi sorun olmadı.

Senatör

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 14:28:13 

hakikaten insanı kıpırdatan ve vaybe detirden değerlere ulaşmış stok fan ile vs.. evet yeni trend bu işlemci olacak gibime geliyor. ya sizin ?

churl
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.