Şimdi Ara

HYUNDAİLERİN BEYGİR GÜCÜ GERÇEKMİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
9.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce bu konuyu tartışmış olabilirsiniz ama ben bulamadım arkadaşlar!!Benim aracım 110hp CRDİ Matrix,Punto kullanan bir arkadaşım var arabasının 75bg olduğunu ama nerdeyse benimkiyle aynı güçte olduğunu söylüyor!!Uzak doğuda üretilen araçların beygir ölçümünün farklı yapıldığını ve hesapta en az 20beygir fazla yazıldığını söylüyor!!!Bu doğrumudur?Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

hatta baya bi atmış yani

insaf hemde 20bg

ama şunu anlarım

puntolar leylek sıklet

hyundai ler ağır sıklet araba olduğundan

aradaki beybir farkı azalıyodur

çünkü ağır sıklet bi arabayı kaldırıp götürmekle

leylek sıklet bi arabayı kaldırmak arasında fark vardır yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 29 Nisan 2008; 9:31:14 >

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • dizxel 75 lik punto 1100 kg

getz 1200 kg

senin araba ise 1380kg

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • hyundailerin beygirleri pony cinsi miymiş?

motor güç ölçümleri için dünyada 2 standart vardır ve yaygın olarak kullanılan DIN (alman) normudur, diğeri SAE dir.
    arkadaşına şu yazıyı okutmanı tavsiye ederim
    http://www.arabadergisi.com/cf/citroen/hb/din-sae.htm

Türkiye'de otomobil satan bazı şirketler beygir gücünü yüksek göstermek için SAE cinsinden veriyor. Citroen ve Subaru bütün modellerinde, Tofaş-Fiat ise yerli modellerinde beygir gücü için SAE normunu kullanıyor. Geri kalan bütün şirketler beygir güçlerini DIN normuna göre verdiği için bu üç üreticinin araçları olduğundan daha güçlü gibi görünüyor. Bütün Avrupa ülkelerinde kullanılan DIN normu ile daha çok Amerika'da kullanılan SAE normu arasında önemli bir fark bulunuyor. Örneğin, aşağıda belirtildiği gibi, DIN normuna göre 90 BG/DIN olan bir aracın beygir gücü SAE normuna göre 101 BG/SAE. Beygir gücü arttıkça fark da artıyor. Alıntı : araba dergisi

bir dinamometreye sokarsan (yaklaşık 20ytl) aracının tüm verilerini (kayıp güçler dahil) görebilirsin.

• kardeş hyundai lerin motor valf sayıları fazla artı bi de gerçekten güçlü motorlar.....ağırlık önemli bir faktör.....ben de 88 lik getz var...segmentte corsa.palio.albea.micra.yaris yanıma bile yaklaşamıyor..
    • 2013 VW Golf 1.4 TSI ACT DSG Highline BEYAZ Sunroof, U Led, Led Stoplar, 18" Durban, Adaptif Şasi, ErgoAktive Koltuk, Elektrikli Katlanır Yan Aynalar, Geri Görüş Kamerası, Discover Media, Renkli Yol Bilgisayarı.
    • Yazlık 225/40/18 Potenza S001 Kışlık 205/55/16 WinterContact TS850

• Iphone 8 plus
  • Harbiden 1380kg benim matrix yüksek olmasına rağmen yola çok sağlam basıyor!!ilk hızlanma zayıf olmasına rağmen ara hızlanmalar süper!Bu da 110bg sayesinde tabi!!!!
    Aynı motora sahip "getz" var, sınıfındaki diğer arabaları açık ara harcar gibi geliyo banada
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilendirmen açık ve netti teşekkürler..

quote:

Orjinalden alıntı: alpercan

hyundailerin beygirleri pony cinsi miymiş?

motor güç ölçümleri için dünyada 2 standart vardır ve yaygın olarak kullanılan DIN (alman) normudur, diğeri SAE dir.
    arkadaşına şu yazıyı okutmanı tavsiye ederim
    http://www.arabadergisi.com/cf/citroen/hb/din-sae.htm

Türkiye'de otomobil satan bazı şirketler beygir gücünü yüksek göstermek için SAE cinsinden veriyor. Citroen ve Subaru bütün modellerinde, Tofaş-Fiat ise yerli modellerinde beygir gücü için SAE normunu kullanıyor. Geri kalan bütün şirketler beygir güçlerini DIN normuna göre verdiği için bu üç üreticinin araçları olduğundan daha güçlü gibi görünüyor. Bütün Avrupa ülkelerinde kullanılan DIN normu ile daha çok Amerika'da kullanılan SAE normu arasında önemli bir fark bulunuyor. Örneğin, aşağıda belirtildiği gibi, DIN normuna göre 90 BG/DIN olan bir aracın beygir gücü SAE normuna göre 101 BG/SAE. Beygir gücü arttıkça fark da artıyor. Alıntı : araba dergisi

bir dinamometreye sokarsan (yaklaşık 20ytl) aracının tüm verilerini (kayıp güçler dahil) görebilirsin.

• citroen internet sitesinde araçların teknik özelliklerine baktım beygir gücünü "DIN" olarak değiştirmişler!!!

Orjinalden alıntı: JackDaniels
    puntolar leylek sıklet

hyundai ler ağır sıklet araba olduğundan

aradaki beybir farkı azalıyodur

çünkü ağır sıklet bi arabayı kaldırıp götürmekle

leylek sıklet bi arabayı kaldırmak arasında fark vardır yani

Seni anlamıyorum. Hyundai mı ağır siklet. Ben daha çok bu klasmanda bmv mercedes audi filan bilirim. Hyundai ve kia son zamanlarda sıçrama kaydettiler ama daha avrupalı rakiplerinin seviyesine gelemediler. İ30 mesala 4 yıldız aldı güvenlikte. Bugün clio, grande 5 yıldızlı. Leylek dediğin g.punto yu üreten fiat teknolojide ve gelişmişlikte hyundai 10 defa cebinden çıkarır. Bunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 30 Nisan 2008; 13:59:59 >

Orjinalden alıntı: acr

Leylek dediğin g.punto yu üreten fiat teknolojide ve gelişmişlikte hyundai 10 defa cebinden çıkarır. Bunu unutma.

tabii tabii 10 defa katlar tabii.. kedi yiyemediği ciğere mundar dermiş..
  • Marka fanatikliği falan değil arkadaşlar ama ben fiat linea active 1.3 90bg dizelle test sürüşüne çıktıktan sonra gittim 110bg hyundai aldım!!!!iki aracında baz donanımını karşılaştırdım.....Hyundai hem daha güçlü ,hem daha rahat ,hem daha sessiz ,hem daha geniş ,hem daha performanslı ,hem daha ucuz ,hem daha çok donanımı var (ör:yan aynalar ve arka camlar otomatik)vs vs..sadece tipi bozuk matriximin o da beni rahatsız etmiyor fiyat-performans kriteri daha önemli benim için..

zayıf ve perfonmansı özürlü araçlarlan nefret ederim..
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpercan

Arkadaşlar Hyundai aldıktan sonra farkettim, gerçekten hyundai ye karşı bir düşmanlık seziyorum.
    Benim bilmediğim bişey mi yaptı bu koreli arkadaşlar??

Yok koreliler birşey yapmadı,sadece herkes kendi aracını övüyor bu kadar basit.
    Sana hyundaiyi diğerine fiati ötekine renaultu kötülemişler gibi geliyor psikolojik olarak.

Sen aracına bin güzel araba,gerisini boşver...Kulak tıka..

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

quote:

Orjinalden alıntı: acr

Leylek dediğin g.punto yu üreten fiat teknolojide ve gelişmişlikte hyundai 10 defa cebinden çıkarır. Bunu unutma.

tabii tabii 10 defa katlar tabii.. kedi yiyemediği ciğere mundar dermiş..

Niçin çıkarır sana söyleyim ben atıp tutmam marka fantiği bir insanda değilim. Bak kardeşim leylek gibi dediğin aracı üreten fiat aynı zamanda ferrariyi, afa romeoyu, masseratiyi, lanciayı, ivecoyuda, nev hollandıda üretir. Bunun için fiat boş bir marka değildir. Fiat marka araçların vw, opel ford gibi pretsij yapmamasının en büyük sebebi gerçek anlamda halkın ihtiyacını isteklerine uygun oalbilecek en iyi fiyat performans otomobilleri üretmesinden veya başka deyişle halk otomobili sıfatına uygun araçlar çıkarma politikasındandır.

İşte bunun için fiat motor konusnda uzmanlaşmış bir firmadır. Bunun için tasarım konusunda rakiplerinin hiç bir zaman erişemiyeciği tasarımları yapmış bir firmadır. Bunun için ilklerin firmasıdır. Bunun için rakipleri fiattan teknoloji dilenir, motor dilenir. Bunun için çok güçlü rakipleri fiata diş geçiremez.

Bu arada bilgi önemlidr ama daha önemlisi onu nasıl kullandığındır. Ne mutluki bilmeden konuşan insanları bilgilendiriyorum.

• Arkadaşlar dipnot olarak vermek istiyorum:
    AutoSHOW dergisi 2008/08 sayılı ve 19-25 Şubat 2008 tarihli sayısında Hyundai İ30 1.6 CRDİ VGT 115PS' in 10.000 km testini yayınladı. Test sonucundan şöyle bir ayrıntı çıktı: 1.6 CRDİ VGT dizel motorun fabrika verisi 115PS olmasına rağmen, yapılan dinamometre testinde 1.6 CRDİ VGT dizel motorun gücü 123HP olarak çımıştır. Bilginize...
    70'lik ve beşiktaş..
  • ............
    Niçin çıkarır sana söyleyim ben atıp tutmam marka fantiği bir insanda değilim. Bak kardeşim leylek gibi dediğin aracı üreten fiat aynı zamanda ferrariyi, afa romeoyu, masseratiyi, lanciayı, ivecoyuda, nev hollandıda üretir. Bunun için fiat boş bir marka değildir. Fiat marka araçların vw, opel ford gibi pretsij yapmamasının en büyük sebebi gerçek anlamda halkın ihtiyacını isteklerine uygun oalbilecek en iyi fiyat performans otomobilleri üretmesinden veya başka deyişle halk otomobili sıfatına uygun araçlar çıkarma politikasındandır.

İşte bunun için fiat motor konusnda uzmanlaşmış bir firmadır........
    ..... Ne mutluki bilmeden konuşan insanları bilgilendiriyorum. ......

Değerli dostum,
    İyi güzel yazmışsın, otomativ teknolojiside yakından takip ettiğin az çok belli oluyor,
    Ancak şunu atlıyorsun, Dünyada taklit konusunda uzman olan (çinlileri saymıyorum) 1. millet İtallanlardır.

Gelelim otomativ sektörüne.
    Fiat italyan sermayesinden vaçgeçmemek ile birliktehttp://www.tumgazeteler.com/?a=793728 belli ortaklıklar yapmış bir firmadır.
    Bu ortaklık sonucunda fiat ve GM ortak geliştirdiği yeni nesil bir dizel teknolojisi (common rail diesel injection) üretmişler. Diğer markaların motorları aşağıdadır.

fiat ::::: multijet
    opel::::::: cdti
    ford:::::.:: tdci
    peugeot:::: hdi
    hyundai::: crdi
    renault:::::: dci
    mercedes::: cdi

General motor (GM)+ fiat ortaklığınca bulunan common rail teknolojisi fiat a maledilmiş.
    Ancak garipsediğim bir konu var Common rail teknolojisini 1997 yılında bosh bulmuş.

http://www.bayposta.com/is-genel-konular/823253-bosch-10-yildir-dizel-araclari-common-rail-sistemi-ile-donatiyor.html ( link öldüğü için güncellendi)

2000 yılında bir ortaklık oluyor ve common rail fiat a maloluyor.

Şu anda common rail teknolojisini kullanmayan tek firma WV miş.

Ancak değerli dostum malesef fiat ın teknoloji ürettiğini savunuyorsunuz.
    Lütfen, markalara bağlı kalmak yanlıştır. Her markanın bir zaafı bulunur buna hyundai de dahil.
    Güvenlik kıyaslamasına gelince
    http://www.channel4.com/4car/road-tests/archive.jsp?letters=Fiat&x=9&y=7
    link te avrupada tum otoların teknik ,guvenlik,luks,sürüş guvenliği ni yıldızlayan bir site .
    Incelemekte fayda var.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 2 Nisan 2013; 9:17:07 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.