Şimdi Ara

Rüya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir insanın istediği rüyayı görmesi mümkün müdür? Veya rüya görürken, rüya gördüğünün farkında olması. Tabi aslında rüya gördüğünün farkına varırsan uyanmış olursun, ama hem uyuyup,rüya görürken, bir yandanda rüya gördüğünün farkında olup istediğin şeyleri yapabilir misin? İstediğin rüyayı görebilir misin? Bana imkansız gibi geliyo. Yani bi insan rüya gördüğünün farkına vardığı an uyanmıştır demektir. Zaten rüya gördüğümüzde, onu hatırladığımızda yarı şuurlu durumdayızdır. Rüyayı hatırlayabilmemiz için bile, şuurumuzun büyük ölçüde kapalı olması gerekirken, rüya gördüğümüzü bilirken aynı andada uyuyabilir miyiz?

• Çok odaklanırsan istediğin rüyayı görebilirsin.

Küçükken bunun deneyini yapmıştım.
    Arabamız vardı, yaşım küçük olduğundan, 12-14 civarı, babam doğal olarak arabayı vermezdi.
    Tabi çocukluk işte araba sürmek bir istek hayaldi...
    Arada bir rüyalarımda arabayı sürerdim.
    Birgün aklıma geldi, ben rüya gördüğümü fark edip rüyamda arabayı duvara çarpabilir miyim?
    Ne kadar zaman üstünde düşündüm, hatırlamıyorum ama rüyayı hatırlıyorum.
    "Evet dedim bu bir rüya direkt duvara sürdüm ve çarptım"
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Çok odaklanırsan istediğin rüyayı görebilirsin.

Küçükken bunun deneyini yapmıştım.
    Arabamız vardı, yaşım küçük olduğundan, 12-14 civarı, babam doğal olarak arabayı vermezdi.
    Tabi çocukluk işte araba sürmek bir istek hayaldi...
    Arada bir rüyalarımda arabayı sürerdim.
    Birgün aklıma geldi, ben rüya gördüğümü fark edip rüyamda arabayı duvara çarpabilir miyim?
    Ne kadar zaman üstünde düşündüm, hatırlamıyorum ama rüyayı hatırlıyorum.
    "Evet dedim bu bir rüya direkt duvara sürdüm ve çarptım"

Çok ilginç gerçekten. Ben çok az rüya hatırlarım. Hatırladığım çok seyrektir. Bunlarda zaten, uyanmaya yakın olanlardır. Sen bu bir rüya diyip arabayı vurduktan kısa süre sonra uyanmış mıydın?

• Valla çok zaman oldu uyanıp uyanmamayı hatırlamıyorum.
    Ama rüyamda arabayı çarpmak istediğimi çok iyi hatırlıyorum ve de çarptım.

Şu da olabilir çocuğuz ya babama sinirlenip sen görürsün arabayı çarpayım da gör düşüncesi olabilirdi bende...
    Dediğim gibi birkaç kez arabayı rüyamda sürdüğümden böyle bir çarpma düşüncesine kapılmış olabilirim.

Ayrıca hatırladığım en eski rüyam 8/10 yaş gibi olmalı...
    Tropikal bir ormandayım üstümde sadece malum bölgemi kapatan bir yaprak şort var.
    Ağaçların arasından bir kaplan çıkıyor ve beni göğüsümden ıssırıyor...
    Gerisini hatırlamıyorum!
  • @metalok'un dediği gibi çok odaklanırsan görebilme ihtimalin var.,
    İSteğin dışında rüyanda rüya gördüğü bilmen mümkün.Bunu çok defa yaşadım.
  • Bilinçli biçimde görülen rüyaya açık rüya deniyor. Buradaki en önemli olay önce görülen rüyayı sabah hatırlamak ve rüya sırasında bunun rüya olduğunun farkına varmak. Bunun için birtakım teknikler var. Örneğin gün içinde belli olaylar karşısında "rüyada mıyım, değil miyim" şeklinde bir sorgulama yaparak bunu alışkanlık haline getiriyorsunuz. Bunu anlamak için de çeşitli yöntemler var, sadece bu şekilde sormaktan ibaret değil. Bu sayede rüyada bu olayı andıran bir durumla karşılaştığınızda beyin bu sorgulamayı otomatik olarak yapıyor ve rüyayı kontrol edebilir hale geliyorsunuz. Bu konuda araştırma yapılırsa baya bir bilgi bulmak mümkün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX.

Bilinçli biçimde görülen rüyaya açık rüya deniyor. Buradaki en önemli olay önce görülen rüyayı sabah hatırlamak ve rüya sırasında bunun rüya olduğunun farkına varmak. Bunun için birtakım teknikler var. Örneğin gün içinde belli olaylar karşısında "rüyada mıyım, değil miyim" şeklinde bir sorgulama yaparak bunu alışkanlık haline getiriyorsunuz. Bunu anlamak için de çeşitli yöntemler var, sadece bu şekilde sormaktan ibaret değil. Bu sayede rüyada bu olayı andıran bir durumla karşılaştığınızda beyin bu sorgulamayı otomatik olarak yapıyor ve rüyayı kontrol edebilir hale geliyorsunuz. Bu konuda araştırma yapılırsa baya bir bilgi bulmak mümkün.

+ ek olarak ;

Rüyayı tam olarak hatırlamak için şöyle bir yöntem geliştirebilirsiniz:
    Günlük tutarcasına bir rüya defteri tutun.Rüya sizi uykudan kaldırırsa hemen
    defterinize gidip rüyanızı yazın.Kaldırmıyorsada kalktığınız anda bu işlemi
    gerçekleştirin.(Büyük olasılıkla hatırlıyorsunuzdur).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    *Veri Silindi.
    4 yıl önce açıldı
    Rüya Tabirleri
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim rüya gördüğümün farkına varıp buna rağmen uyanmadığım da oldu. Ayrıca rüyada öyle bir gerçeklik algısı var ki yeri geliyor gerçek hayattaki gerçeklik algısını taklit etmesine rağmen, nedensellik ve dış dünyanın süreklililiği konusunda açık veriyor. Bu sayede gerçek ve rüya ayırt edilebiliyor.

Ben bazen önceki gördüğüm rüyaların devamını görürüm.

Ayrıca sipariş verip istediğimiz rüyayı görebilsek ne güzel olurdu değil mi?
  • var mısın yok musun yarışmasında yarışmacı 500 bin olan kutuyu rüyasında gördüğünü söyledi.

o kutuyu sona sakladı.

son iki rakam 500 bin ve 1 YTL idi.

o teklifi kabul etti ve 144 bin kazandı.

500 bin ise rüyasında gördüğü kutuda idi.

bana enteresan geldi ...
  • Bu sabah ne oldu onu da anlatayım size...
    Rüyamda garip bir savaş içindeyim kale gibi surlar hatırlıyorum.
    Sanırım öncesinde hapisaneden falan kaçıyorum.
    Aslında anlatmak istediğim rüyanın içeriği değildi.
    Görülüş şekli...
    Ben affedersiniz ama ara ara wc'ye kalkarım küçük su için..:)
    Bu rüyayı üst üste 3 kez gördüm!
    wc'ye gidiyorum yatıyorum, rüya devam ediyor!

Düzeltme (29.04.08):
    Kesinlik düşünce ve yaşadıklarımız rüyalarımıza etki ediyor.
    Çünkü bu konuya yorum yazdıktan sonraki yatmamda rüyamda babam ile yine araba sürüyordum:)

Not: Babam 96 da vefat etti (rüyamda fazla görmem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 29 Nisan 2008; 9:46:33 >
  • Teşekkürler çok güzel açıklamalar yapmışsınız.
    Ben rüya gördüğümün hiç farkına varmadım(uyurken) o yüzden sordum. Zaten hatırladığım seyrek rüyalarda, tam uyancağım zamanlarda gördüklerimdi. Onlarında uyanana kadar rüya olduğunu anlayamıyordum ve rüya gerilimliyse gerçekten tırsıyodum. Bu yüzden sordum, acaba rüya gördüğümü bilerek, rüya görmeye devam edebilir miyim diye.
  • Ben merak ettiğim özlediğim bir şeyin rüyasını görürüm mesela dizüstü bilgisayar hayal ederim onun rüyasını görürüm yada en son çıkan işletim sisteminin vistanın rüyasını gördüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari

Ben merak ettiğim özlediğim bir şeyin rüyasını görürüm mesela dizüstü bilgisayar hayal ederim onun rüyasını görürüm yada en son çıkan işletim sisteminin vistanın rüyasını gördüm

İhtiyarlığını bir hayal et bak onuda görüyormusun Şaka bi yana ilginç...
  • Bazı rüyalar vardır ki etkisinde kalırsınız deprem gibi ama iyi şeyler düşünerek bu rüyalardan kurtulabilirsiniz.
    Yani sağlam bir binadaysanız depremin etkisinden kurtulursunuz.Ama değilseniz sık sık deprem rüyası görürsünüz.Ben depremi yaşamış biri olarak bunları yazdım çünkü rüyama giriyordu sık sık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celaleddin Ari -- 29 Nisan 2008; 17:49:58 >
  • Küçükken rüyalarımda hep yüksekten düşerdim.Bu rüyayı o kadar çok gördümki en sonunda yüksekten düşerken bunun bir rüya olduğunu ve korkmamam gerektiğini düşünmeye başladım.Ve o an artık düşmüyordum.Birde kabus gördüğüm zamanda eğer gerçekten çok korkmuşsam,kabus kabusluktan o anda çıkıyordu.Çünki onunda sadece bir rüya olduğunu hissedebiliyor ve bitirebiliyordum.Bir bakıma rüyalarımı kontrol edebiliyordum.Tabi bu nadir oluyordu.Sanırım şunla alakalı;Beynimiz rüyamızda çok fazla heyecanlandığımız yada korktuğumuz zaman bir sinyal alıp onun rüya olduğunu bize söylüyor.Yaa tam anlatamadım aklımdakileri ama böyle birşey işte.
    Birde bundan 2 yıl evvel hayatımdaki en değerli insanı,annemi kaybettiğim günden birgün sonra rüyamda onu görmüştüm.Yeni yatmıştım.Rüyamda gözlerim açıktı yatakta yatıyordum,geldi benim üstümü örttü,alnımdan öptü,başımı okşadı,gülümsedi ve gitti.O an gözlerim gerçekten açıldı.Yatalı 30 dk.bile olmamıştı.Hüngür hüngür ağlamıştım,bana asla rüya gibi gelmemişti.

• 1 ay sonra başıma gelecekleri yada gelişmeleri rüyada bariz ipucuyla gördüm diyebilirim. 7 ay önceydi kız arkadasımdan ayrılalı 4 ay olmuş ben İstanbul o Ankara gönül işine son vermiştik malesef ama dost kalmıstık. Eylül ayında kızı ve annesini rüyamda gördüm ve Ankaranın hiç görmediğim sokaklarını birde resmi daireyi özellikle gördüm. Artık Ankaraya gitmeme pek sebep kalmamışken 1 ay sonra uçağa atlayıp kendimi Ankarada buldum ama hiç düsünmezdim artık aşk bitmiş hatır dostluğu var ne gerek var diye.
    Buraya kadar dedim içime doğdu gibisinden fakat Kızılay civarında biryerde oturduğumuz kafede arkamı dönmemle Rüyamda gördüğüm resmi daireyi görmem bir oldu. Şimdi şaşırmamak elde değil....

Rüya kontrolünü bazen yapıyorum zevkli oluyor tabi unutmassam uyunınca orası ayrı güzel.
  • Bende şunu merak ediyorum , rüyalarımızda bazı şehirler ,caddeler binalar ve insanlar görüyoruz bunlar beynin tamamen bir kurgusu mu yoksa o cadde ve sokaklar gerçekte dünyanın bir yerinde var olabilir mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Bende şunu merak ediyorum , rüyalarımızda bazı şehirler ,caddeler binalar ve insanlar görüyoruz bunlar beynin tamamen bir kurgusu mu yoksa o cadde ve sokaklar gerçekte dünyanın bir yerinde var olabilir mi ?

Bence, rüyamızda gördüğümüz mekanları daha önce görmüştük. Daha önce gördük o yüzden rüyamızda yer edindiler. Bence görmediğimiz, duymadığımız vs bir şeyin rüyamızda yer edinmesi yanlış. Eğer orayı görmediğimizi düşünüyorsakta, ya gördük hatılamıyoruz, ya da orayı kafamızda şekillere sokarak farklılaştırdık. Ama temelde gördüğümüz bir yerdi burası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Bende şunu merak ediyorum , rüyalarımızda bazı şehirler ,caddeler binalar ve insanlar görüyoruz bunlar beynin tamamen bir kurgusu mu yoksa o cadde ve sokaklar gerçekte dünyanın bir yerinde var olabilir mi ?

Bence, rüyamızda gördüğümüz mekanları daha önce görmüştük. Daha önce gördük o yüzden rüyamızda yer edindiler. Bence görmediğimiz, duymadığımız vs bir şeyin rüyamızda yer edinmesi yanlış. Eğer orayı görmediğimizi düşünüyorsakta, ya gördük hatılamıyoruz, ya da orayı kafamızda şekillere sokarak farklılaştırdık. Ama temelde gördüğümüz bir yerdi burası.

Hergün rüya gördüğümüzü düşünürsek , ve bunların yarısından çoğunun bir mekan içinde geçtiğini ele alırsak en azından bugüne kadar bir iki defada olsa tanıdğımız yere denk gelmiş olmaz mıydık?

Ben o yerleri daha önce gördüğümüzü düşünümüyorum.

Mesela üniversiteye hazırlık yıllarımda rüyama dersanedeki hocamız gelir daha önce anlamını hiç bilmediğim ingilizce sözcükler öğretirdi :S

ve uyandığımda ilginç bir biçimde o sözcüğü artık biliyor olurdum .

• @ sestavina

Bazı nörofizyologlara göre;

Rüyalar tamamen beyinde meydana gelen rastgele sinir patlamaları ile oluşan görüntülerdir. Bu sinirlerin birçoğu da görsel ve işitsel sinirlerdir. Bu sinirler beyini uyarır ancak sinyallerin yetersizliğinden dolayı beyin ancak çok basit bir senaryo yazacak kadar uyarılmıştır.

Rüyaların birçoğu anlamsız ve birbirinden kopuktur. Çok azı insanların bilinçaltı ile ilgili mesajlar verir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.