Şimdi Ara

askerlikten muaf olma durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
59.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 6 numara miyop göz bozukluğu nedeniyle askerlikten muaf olunur mu?



  • olunmaz

    her TÜRK ASKER DOĞAR.
  • olunur, düşmanı vurucam diye kışlayı dağıtır yoksa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kara_eylül

    arkadaşlar 6 numara miyop göz bozukluğu nedeniyle askerlikten muaf olunur mu?





    Askerlikle ilgili tüm soruların için buraya bak: http://www.asal.msb.gov.tr/
  • iki göz toplamı 14 ise askerliğe elverişsizdir
  • Ben askerde acemiliğini kalbi delik olarak bitirmiş yani 4 ay askerliğini yapmış ki bu adam çavuştu adam gördüm 4.ayda bölük doktoru sayesinde kalbindeki deliği tespit ettiler.Yani kalbi delik adamı bile alıyorlar askere
  • ben miyop olarak askerden muaf oldum 2004de.iki gözün toplamı 14 numarayı geçiyorsa muafsın.geçmiyorsa şafak saymaya hazırlan
  • peki bu 14 numara nasıl hesaplanıyor? gerçek bilgisi olan var mı aramızda? bir yerde miyop veya hipermetrop derecesinin üzerine astigmatınkinin yarısı ekleniyor ve toplam 14 üzerinde ise askerlik yapamaz raporu veriliyor diye okudum. bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirlerse çok sevinirim.
  • Göz doktorundayım şu anda. Gözlerim 6.50 ye 6.50 çıktı. Toplam 13. Yaş 21. Doktor 7ye vurdu mu durur dedi. Yani şimdi muaf mıyım nasıl oluyo o?
  • Yani iki gözde 7 + 7 = 14 olursa arızalı oluyorsun. Şimdi askerlikten kaçmak için dereceni artırmak gibi saçma sapan yollara girişme sakın. Askerlik sana çok şey kazandıracak git yap gel vicdanınla hesaplaş.

    Ama sadece merak ettiğinden soruyorsan o zaman sorun yok yaşına göre derecenin 7 ye çıkma ihtimali olabilir eğer 21 yaş altındaysan 6,5 derece kesinlikle yükselir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ignorant

    peki bu 14 numara nasıl hesaplanıyor? gerçek bilgisi olan var mı aramızda? bir yerde miyop veya hipermetrop derecesinin üzerine astigmatınkinin yarısı ekleniyor ve toplam 14 üzerinde ise askerlik yapamaz raporu veriliyor diye okudum. bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirlerse çok sevinirim.



    Selam, Bende Retinitis Pigmentosa (Gece Körlüğü) ve sol gözde -11, sağ gözde -12 miyopi var ve raporla sabit. Şimdi, bende askerlikle ilgili uzun zamandır araştırdığım için iyi kötü biraz bilgim var. Yakında muayeneye de gideceğim zaten.

    Şimdi sağ ve sol gözde olan miyopi veya hipermetropi oranın toplamı ile eğer varsa astiğmat oranının yarısı toplanıyor.
    Örn:

    Sol Göz: -8 derece miyop + 2 derece astiğmat ; Sağ göz: 5 derece miyopi + 4 derece astiğmat
    Yani = (8 + 5) + ((2+4)/2) = 16


    Araştırmalarım neticesine göre öğrendiğim şu:

    Eğer yukarıda hesapladığımız rakamınz 10-14 arasında ise Komando olamaz, Er olur raporu veriyorlar
    Eğer yukarıda hesapladığımız rakamınz 14 ve üzeri ise askerliğe elverişli değildir raporu veriyorlar.
    Ayrıca bir doktor "Gece körlüğü tanısı alan bir kişi seferberlik anında bile askere alınmaz" diye belirtmiş.
    Normalde askerliği yapmaya engel olacak derecede göz kusuru olan biri muayenede çütrük alamasa bile, birliğine gittiğinde ki ilk muayene kontrollerinde 1-2 hafta içinde çürüğünü alır. Bazen nasılsa birliğinde seni çürüğe ayırırlar diyip muayenede çürük vermedikleri de oluyormuş.

    Ama siz siz olun, mevcut tüm raporlarınızı beraberinizde götürün. Askeri muayenede ki cihazların normalin bir kaç puan altında değer ölçtüğüne dair mağdur vatandaşlardan uyarılar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diciotto

    Ben askerde acemiliğini kalbi delik olarak bitirmiş yani 4 ay askerliğini yapmış ki bu adam çavuştu adam gördüm 4.ayda bölük doktoru sayesinde kalbindeki deliği tespit ettiler.Yani kalbi delik adamı bile alıyorlar askere


    Buradan bu sonuç çıkmaz arkadaşım. Her ne kadar mesajını 2 sene önce de yazmış olsan ben de bir yorum yapayım. Bir gözün kör de olsa askerlik vazifeni yapmak istersen askerliğini yaparsın. Muayende "Sen Askere Gitmek İstiyor musun? diye sorarlar adama çürüğü haketsen bile.

    Demek ki o vatandaşın kalbinin delik olduğunu farkedememişler. Büyük olasılıkla adamın kendisi daha öyle bir rahatsızlığı olduğunu bilmiyordu kanımca. Çünkü muayende benim sağlık sorunum yok dediğinizde sizi muayene dahi yapmıyorlar başlarından savmak için.. Onlarında umrunda değiliz zaten. Çok meraklı olmadıkları için bizi muayene etmeye, kalbin delik bile olsa benim sağlık sorunum yok dediğinizde sizin kalbiniz acaba delik mi diye kontrol etmezler zaten

    Saygılar
  • muafiyet sınavına gireceksin genco boran
  • en büyük asker bizim asker muaf değilsin kardeş 2 gözün dereceleri toplamı 12 mi 14 mü ne olması gerekiyor ayrıca keratokonus hastasıyım sağ gözümde yüzde 60 solda yüzde 40 görme kaybı vardı intacs(halka) ameliyatı oldum yani korneamda halka var ameliyatı yapan doktorum 2 şey yapmıcaksın dedi 1 askerlik 2 gece araba kullanmak askerlikteee yapttıııım(2 gün oldu geleli zoruna gitmesin )gece nöbetede gittiiiimmmmmm sözlerime şöyle devam etmek istiyorum şemsiye açılmaaaz sıkma tatlı canını okşa patlıcanını kaçınılmazsa zevk albunlarda benim askerlik ile ilgili yorumlarım
  • bizim bölükte işe yaramaz adamı tuvalete vermişlerdi sabah akşam yıkar dururdu o yüzden herkesi değerlendiriyorlar göz görmesede ona göre iş vardır belkide santrale verirler her saniye telefonlara bakarsın
    askerde o yüzden çok intihar eden oluyor
  • Adam intahar eden oluyor yazmış, cevap verse ne olacak, kalptan götürür adamı hey Allahım.
  • eskiden askerliğini yapmayana kız verilmezdi. şimdi millet askerlikten kaçar olmuş. sonumuz hayır değil...
  • güzel konuymuş inşallah :D birileri yorum yazarda eyleniriz :D:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeForStyle

    olunur, düşmanı vurucam diye kışlayı dağıtır yoksa

  • dövmesi olana silah vermiyolarmış diye duydum bende?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.