arkadaşlar araştırdım taradım cüzdanıma göre en uygun arçelik geldi. 2-3 bin lira ayıramadım maalesef,vestelden uzak diğer baymak,sunny,sigma vs uzak bana servisi iyi olan bir klima lazımdı,birçoğunun servisi yok edirne de,arçeliğin verdiği değerlere göre soğutmada A ısıtmda B sınıfı ben ısıtmada pek kullanmayı düşünmüyorum en azından denerim ilk deneyimlerimi paylaşayım iç ünite en yüksek fan hızında bile gürültü seviyesi rahatsız etmiyor iç ünitede, dış ünitede ona keza. 4710 neo plasma aldım bonusa peşin fiyatına 10 taksit 1240 ytl oldukça korunaklı bir yere kurdurdum dış üniteyi,sıcaklar başladığında elektrik farkını özellikle takip edecem yazarım buraya da
değerli arkadaşlarım bende 3910 arçelik klima var. geçen gün karşı komşunun ikazı üzerine baktığımda,dış üniteden eve gelen borular üzerindeki yalıtım bantlarının bir çok yerden sökülüp koptuğunu ve alttaki straforlu borulardaki yalıtım malzemesininde hasarlandığını (bakır borular gözüküyor)gördüm. klimam henüz garanti kapsamında ama gelen servis ki montajı yapanda onlardı benden sökme takma parası olarak 100 ytl artı servis ücreti istediler borunun değişmeyeceğini sadece yalıtımın tamir olacağını söylediler. bu durum siz üstadlarca uygun mudur. yoksa garanti kapsamında diye arçeliğin kapısına yapışayımmı. biraz uzun oldu ama hiç bilmediğim bir konuda yardımlarınızı rica ederim. saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamelih -- 24 Mayıs 2008; 21:39:54 >
sayın 06pony klima 5. katta pencerenin altında,duvara paralel 2-3 metre dış boru var. aynı şekilde bir çok komşuda da kima var ama birtek bizimkinde bu hasar var.bantlar sökülünce kuşlarmı yedi ne oldu anlamadım.
değerli arkadaşlarım bende 3910 arçelik klima var. geçen gün karşı komşunun ikazı üzerine baktığımda,dış üniteden eve gelen borular üzerindeki yalıtım bantlarının bir çok yerden sökülüp koptuğunu ve alttaki straforlu borulardaki yalıtım malzemesininde hasarlandığını (bakır borular gözüküyor)gördüm. klimam henüz garanti kapsamında ama gelen servis ki montajı yapanda onlardı benden sökme takma parası olarak 100 ytl artı servis ücreti istediler borunun değişmeyeceğini sadece yalıtımın tamir olacağını söylediler. bu durum siz üstadlarca uygun mudur. yoksa garanti kapsamında diye arçeliğin kapısına yapışayımmı. biraz uzun oldu ama hiç bilmediğim bir konuda yardımlarınızı rica ederim. saygılar.
Boruların üzerindeki izolasyon malzemesi boru değişmeden yenilenebilir.Ama tabi Arçelik yaparmı bilemem.Standart kullandıkları borunun üzerindeki izole maddesi piyasada kullandığımız siyah rekli kauçuktan yapılma izole olmadığı için (onların kullandığı gri renk köpük gibi) üzerindeki sarma bantı yırtılınca güneşten etkilenerek dağılıyor,yani işe yaramaz hale geliyor.Benim fikrim eğer garanti devam ediyorsa ve dışarıdan bir kimse müdahalesi olmadıysa firma sorumlu olmalı çünkü garanti malın komplesi için geçerli ve bu işide yapan kendi yetkili servisi.Tabi izoleyi değiştirme işi zor geldiğinden,elinde hazır set boruyu kullanacak ve parayı alacak sizden.İzoleyi değiştirmek istese havşaları kesmesi lazım,açıkcası havşa açmaktan korkuyorlar,onun için yeni set bakır boruyu kullanacak.Eger garantiden değiştirmezlerse siz piyasadan bir klimacı bulun ,hem siyah izole ile değiştirtin hemde üzerine sarılan sarma bantı daha kalitelidir ve o kadar parada istemezler.
bence direkt arçelik ile konuş
ertesi gün servis kapında oluyor zaten
isterse gelmesinler
nasıl bi montaj yapmışlarkide kimseninkine bişey olmadığı halde seninki dağılmış
Arkadaşım öyle saçma şey olmaz. Zaten aynı servise montaj yaptırmışsın. Adamlar hatalı montaj yapmışlar. 10 yıl mı oldu sanki açılsın, dağılsın. Antalyanın sıcağında yağmurunda bile açılmayan bantlar ancak düzgün montajlama olmamasından açılmıştır.
Hiç taviz verme. Eğer ücretsiz halletmeyiz derlerse direkt arçelik müşteri hizmetleriyle temasa geç. Gelsinler mallarına sahip çıksınlar. Dişardan klimacı işi de bence hem gereksiz hem de hatalı olur. Garanti süresi bitmeden de asla dışardan servis veya usta işlerine girmeni tavsiye etmem. Sonra iş "yetkisiz müdahale" olayına döner tümden tatsız olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koko69 -- 27 Mayıs 2008; 0:41:06 >
Hiç uğraşma tamamen servisin hatası beyim görünümlük sarmıştır izoleyi sonun da yarım yamalak elektrik bandını takmıştır oda sıcak tan gevşeyip yapışkanlığı gitmiştir.ve dekoratif band çözülmeye başlamıştır bunun başka açıklaması yok.servis gelsin yapsın.adam gibi işini yapsın.yapmazasa resmini çekte arçeliğe gönder böyle mi iş yapıyorsunuz.diye
değerli arkadaşlar biraz önce arçelik merkez servisinden aradılar bir denetçi ile birlikte montajı yapan servisin gün içinde eve gelerek gerekli işlemleri yapacaklarını söylediler. beklemedeyiz.
arkadaşım servis geldiğinde montajdan dolayı sorununu haklı görüp ücretsiz bu işlemi yaparlarsa sana imzalatacakları servis formuna mutlaka senden değil servistem kaynaklanan bu durumun özetini not aldır ileride dış ünitede olası meydana gelebilecek bir durum olursa elinde bir kanıtın olur.
quote:
Orjinalden alıntı: atamelih
değerli arkadaşlar biraz önce arçelik merkez servisinden aradılar bir denetçi ile birlikte montajı yapan servisin gün içinde eve gelerek gerekli işlemleri yapacaklarını söylediler. beklemedeyiz.
değerli arkadaşlarım, dün kimse gelmeyince sabah sabah arçelikle yapılan küçük kapışma sonrası saat 15.00 de servis elemanları eve geldi,borular söküldü epeyce hırpalanan biri değişti. tümüyle yeniden elden geçirilip bu kez dayanıklı olduğunu beyan ettikleri bant ile birkaç kez sarıldı,klima çalıştırılıp denendi,servis elemanları gidince peşlerinden merkez servisin yetkilileri geldi yapılan işi kontrol edip verdikleri rahatsızlık için özür dilediler. durum böyle . iyiki bu forum ve siz değerli forumdaşlarımız var.insan kendini yalnız hissetmiyor,sizlerin öneri ve tecrübeleriniz ile biz tüketiciler hakkımızı alabiliyoruz.ilgilenen arkadaşlarımın tümüne tekrar teşekkürlerimi sunarım. saygılarımla.
Bende 18 ve 9 binlik iki beko var. İkisi de çok sesli çalışıyor! Ses dediğim fan sesi... En düşük kademede bile rahatsız ediyor! İnanın yazın kulağıma pamuk tıkamak zorunda kalıyorum!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 29 Mayıs 2008; 20:26:37 >