Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Arçelik-Beko Klima Kullanıcıları

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Arçelik-Beko Klima Kullanıcıları Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
JackDaniels

28 Nisan 2008; 18:45:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar kullanıcıları bi arada toplamak ve gereksiz topicler olmasın diye burda paylaşalım diyorum sorunlarımızı ve tecrübelerimizi

cumartesi günü arçelik neo plasma 3910 sahibi oldum

710ytl 10 taksitle

klimadan inşallah memnun kalıcam

bugün deneme amaçlı olarak ve özelliklerini öğrenmek için

yaklaşık 1.5 saat ısıtma fonksiyonunu kullandım

3 kademeli hız ayarında en alt kademe sessiz bi ortamda sanki dışarda rüzgar esiyormuş havası veriyor

orta kademe artık duyuluyor

ama tv açıkken oda farkedilmiyor

ama tam performansta açıkçası tvnni bile sesini bastırıyor gibi

birde şunu farkettim

klima çalışırken arada bir ama ilk başlarda oldukça sık olarak tıkırtı geliyor

acaba yeni olduğu içinmi bu sesler

zamanla gidermi dersiniz

imza yok nedense?
jnrgndz_798

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Nisan 2008; 18:53:33 

(((((bende bi 41000 lik baymak var salonu buzluga ceviriyo )))9bide yatak odasında var arcelik 18000lik oda süper bişey

onun ısıtması daha ii daha onceki konularda resimleri felan koymustum modeli de artcool serisi baymak da modelini bilmiyom ama sunu biliyorum o kadar buyuk ki benim boyumdan daha fazla acayip bişey alalı fazla olmadı ama baya bi pahalı modelinden tam olarak fiyatı hatırlamıyom hatırlarsam yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janer798 -- 28 Nisan 2008; 18:53:13 >

Intel Core2 Duo E6600 @ 3.24 Ghz[ısı] = Asus P5K-E Wifi-Ap = Kingston Valueram 2x1GB 800 Mhz 5.5.5.15 1.8v = Msı N9600GT OC v127 red moon = Coolermaster Real Power M520 520W = Asus TA-951 = Seagate 320GB NCQ 16MB = Samsung Syncmaster 732N plus = Lg GSA-H44N = Microsoft Lazer Desktop 6000 = Creative Inspire M5300 = Hp Photosmart 3310 = Microsoft Lifecam VX-6000 = Kaspersky Internet Security 2009 3D Mark Vantage score & Vista score

Toshiba Satelitte A200-1VL=Toshiba S8=Sony DSC-W17=Samsung DVD-P365 DivX=Philips SPE2005CC 120GB=Sony Ericsson K550i [HPM-70]=Airties AP-301
JackDaniels

28 Nisan 2008; 19:04:00 

yaw nasıl bi salon var sendede 41000 lik klima aldın:)

imza yok nedense?
JackDaniels

29 Nisan 2008; 20:18:29 

arkadaşlar sizin klimalrın montajı yapılırkende arkasında boruyu 1-2 tur doladımılar acaba

imza yok nedense?
EMRE_SAGANAK

29 Nisan 2008; 20:59:52 

montajda olamsı gereken de odur servis fazla olan boruyu rula şeklinde yağ kapanı yapmakla yükümlüdür kesip alamazlar min 3metre olmalıdır iç ve dış arasındaki bağlantı.
quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

arkadaşlar sizin klimalrın montajı yapılırkende arkasında boruyu 1-2 tur doladımılar acaba

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
saygılarımla...
jnrgndz_798

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 21:09:19 

quote:

yaw nasıl bi salon var sendede 41000 lik klima aldın:)

ayıptır söylemesi:::::45m2 felan atmıyom valla gercek resimleri daha sonra koyarım zaman bulursam dostlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janer798 -- 29 Nisan 2008; 21:09:38 >

Intel Core2 Duo E6600 @ 3.24 Ghz[ısı] = Asus P5K-E Wifi-Ap = Kingston Valueram 2x1GB 800 Mhz 5.5.5.15 1.8v = Msı N9600GT OC v127 red moon = Coolermaster Real Power M520 520W = Asus TA-951 = Seagate 320GB NCQ 16MB = Samsung Syncmaster 732N plus = Lg GSA-H44N = Microsoft Lazer Desktop 6000 = Creative Inspire M5300 = Hp Photosmart 3310 = Microsoft Lifecam VX-6000 = Kaspersky Internet Security 2009 3D Mark Vantage score & Vista score

Toshiba Satelitte A200-1VL=Toshiba S8=Sony DSC-W17=Samsung DVD-P365 DivX=Philips SPE2005CC 120GB=Sony Ericsson K550i [HPM-70]=Airties AP-301
JackDaniels

29 Nisan 2008; 23:34:41 

quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

montajda olamsı gereken de odur servis fazla olan boruyu rula şeklinde yağ kapanı yapmakla yükümlüdür kesip alamazlar min 3metre olmalıdır iç ve dış arasındaki bağlantı.
quote:

geçen servis öyle dedi inanaamadım

bugün ödemeyi yaparken ordaki adamda söyledi ama

bana hala mantıklı gelmiyor

madem böyle bişey var neden her klimada yok bu bağlantı

arçelik beko klimalarda dahil

bakıyorum çoğunda direkt bağlamışlar

hiç arkasında spin vs yok

imza yok nedense?
mbirol

30 Nisan 2008; 17:21:26 

quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

quote:

Arkasına dolamaktamı doğru,ayrıca şu dolamak işinin sadece Arçeliğe özel olduğunu söylemenizi beklerim.3 metre boru olsun anladıkta neden arkaya dolanıyor.Arkaya doluyorlar sonrada toz pislkde doluyr oraya ,yazın cihazın hava emişi tıkanıyor sonrada şişiyor.Ben size nedenini söyleyeyim adamlar 5 metre çeksede 2 metreyi kesmiyorlar çünkü Havşa açmaya korkuyorlar ya gaz kaçarsa,yada sık boroları git zaman zan kim uyraşacak şimdi kes boruyu tekrar havşa.Boru seti hazır gelmesin bakalım 3-5 metreyi çekerlermi ozaman .Birde arkaya rulo yapmak en kolyı bu işin kıvırmasıda basit oluyor tabi.Bu yağ cebi işi sadece kot farkın da geçerlidir zaten.Adamlar yaptığı montaj önlü-arkalı yine doluyor boruyu yakında resimlerinide koymayı düşünüyorum.Arşiv çalışmasına başladım örnek montajların.

Saygılar

!! DR. KLİMA !!

mbirol

30 Nisan 2008; 17:29:03 

Cihazın gazı R22 ise ben yüzlerce bağladım,10 cm boruyla,ve ayrıca bunca sene nerdeyse tüm Japon markalarıyla çalıştım seminere katıldım hiç kimse minımum boru mesafesinden bahsetmedi bu güne kadar.Maxsimum mesafe cihazın kapasite ve teknik özelliğine göre değişir ama minimum diye bir şey yoktur hiç bir servis manuel kitabında,varsa bir japonda böyle bir uyarı iletsin isyeyen arkadaş.Ben görmedim.

!! DR. KLİMA !!

JackDaniels

30 Nisan 2008; 19:15:47 

ben 1 mt kısalttım zaten

öyle dediğin gibi üşenme vslik bi durum yok yani

1mt kısaltan 2mtde kısaltırdı niye arkaya dolasın

spin atma olayını bu forumda ve aldığım arçelik bayisindeki konudan haberi bile olmayan biriside söyledi

ordan kafam karıştı zaten

imza yok nedense?
EMRE_SAGANAK

1 Mayıs 2008; 18:46:56 

hiç bir firmada bu minimum montaj uzunluğunu görmediniz? Bugün airfell yetki seminerindeydim adamlar 4mt diyor. 2Hafta önce acson yani contek yetki seminerindeydim adamlar 3mt diyor Korede 1 numaralı 3S soğutma firması 3mt diyor ama siz görmedim diyorsunuz? Olabilir. Şu şekilde açıklayayım bir ürünün ür-ge sinde o klima için gerekli olan en uygun koşullar sağlanır öncelikle boru mesafesi 10 cm le deneyleri yapılıp koşullar sağlanmaz kimi 7m kimi5m kimi 3m de yapar deneylerini içindeki gaz miktarından kompresördeki yağ miktarına kadar bu standartlarda ayarlar ve standartı budur der. Ama siz hiç boru kullanmadanda yapabilirsiniz 5mt de kullanabilirsiniz ama bu işin satandartı budur. ben teknosa yetkili servisliğide yaptım orada hazır boru gelmiyordu kangal şeklinde geliyordu ama teknosanın verdiği standart 3mt idi ama böyle birşey yok diyorsunuz?
quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Cihazın gazı R22 ise ben yüzlerce bağladım,10 cm boruyla,ve ayrıca bunca sene nerdeyse tüm Japon markalarıyla çalıştım seminere katıldım hiç kimse minımum boru mesafesinden bahsetmedi bu güne kadar.Maxsimum mesafe cihazın kapasite ve teknik özelliğine göre değişir ama minimum diye bir şey yoktur hiç bir servis manuel kitabında,varsa bir japonda böyle bir uyarı iletsin isyeyen arkadaş.Ben görmedim.

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
saygılarımla...
mbirol

1 Mayıs 2008; 19:09:59 

quote:

Orjinalden a