TSH değerleri Düşük TS3 ve TS4 Değerleri Yüksek Olanlar
15 Cevap44783 Görüntüleme
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj


264 Mesaj
28 Nisan 2008; 18:38:01 

Slm arkadaşlar.
Ben yaklaşık bir ay önce sağ böğrüm ağrıyor diye hastaneye intaniyeciye gittim.
Kan tahlili ve ultrasyona girdiğimde karaciğerde hafif yağlanma biraz büyüme vede ALT , AST değerlerimin yüksek olduğunu gördüm.
İlaç içki sigara felan asla kullanmıyorum.
İlginçtir kollestrolde alt limitten bile daha düşük çıktı :)
Hepatit veya kist gibi bir bulgu ile karşı karşıya kalmadığım için doktorum beni Gastroloji bölümüne yolladı ordada kan testleri verdim ve Hormon değerlerimin yani TS3 ve TS4 değerlerimin yüksek TSH değerimin de düşük olduğunu gördüm.
Doktorum Büyük ihtimalle karaciğerimin değerlerinin yüksek çıkmasının nedeni bu hormonlarımın aşırı çalışması diyip beni Endokminoloji Bölümüne yolladı.
buradaki Hocam tekrar kan testi yaptı sonuçlar elimde ama sonuçları hocama 5 gündür gsteremiyorum izinde olduğu için

TSH değerim 0.88 olması gerekenler ise 0.34 -5.60
TS3 değerim 5.08 olması gerekenler ise 2.5 -3.90
TS4 değerim 1.90 olması gerekenler ise 0.61 -1.12

TSH beyindeki salğıymış o salğı az olursa bu sefer TS3 ve TS4 değerleri kendini korumaya alıp aşırı çalışmaya yeterincede salğı üretemediğini sanıp kendini büyütme yoluna girişiyormuş.
Buda zehirli guart dedimiz yola sebeb açıyor.

Acaba TSH değeri nasıl yukarı çekilir tabi Doktorum ilaç yada başka tedavileri söylüyecek tabi tatilini bitirip gelince ama ne yemeli ne yememeliyim o sıralar .
Acaba bu hastalığa maruz kalan vede yemesi yasaklanmış yiycekler olan varmı?
Yada yemesi yararlı olan yiyecek içicekler ...
Yardımcı olursanız sevinirim.


_____________________________

Selamün Aleyküm...


432 Mesaj
28 Nisan 2008; 19:29:56 

Geçmiş olsun.
Burada sana yardımcı olacak birilerinin çıkması çok zor. Bunlara bir doktorun cevap vermesini yazmamıza gerek bile yok.
Buradaki konuların en başında doktorunuza sorun diye bir konu başlığı var oraya yazmalısın bence.


_____________________________

Büyük randevu... Bilsem nerede, saat kaçta?
Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta?

Necip Fazıl Kısakürek


 
9 Mesaj
28 Nisan 2008; 19:35:08 

sen bu forumda doktor olmadığınımı sanıyosun.. KUHİ snada konuyla alakalı özel mesaj attım okursun.


_____________________________



432 Mesaj
28 Nisan 2008; 20:17:30 

Hayır olduğunu biliyorum ama doktordan daha çok doktor olmayanların olduğunu da biliyorum.
Ciddi bir sorundan bahsediyordu sanırım. Ehil olana sormasını söyledim. Yanlış mı?


_____________________________

Büyük randevu... Bilsem nerede, saat kaçta?
Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta?

Necip Fazıl Kısakürek


264 Mesaj
28 Nisan 2008; 20:19:48 

çok sağol. naz*

Ben burada doktor felan olurmu olmazmı diye bakmıyorumki belki benim gibi değerleri yüksek çıkan bir arkadaş bulurum ve onun tecrübelerini öğrenirim diye yazdım.
Ama hepinizde çok sağolun.


_____________________________

Selamün Aleyküm...


264 Mesaj
28 Nisan 2008; 20:22:47 

quote:

Orjinalden alıntı: naz*

sen bu forumda doktor olmadığınımı sanıyosun.. KUHİ snada konuyla alakalı özel mesaj attım okursun.


bana bir mesaj gelmemiş tekrar atabilirsen sevinirm.


_____________________________

Selamün Aleyküm...


 
9 Mesaj
28 Nisan 2008; 21:29:10 

doktor olmayanlar verdikleri cevaplardan belli oluyolar zaten:) onların yazdıklarını okuyup sadece gülüyoruz. KUHİ belki mesaj kutun dolu olduğu için alamamışsndır mesajı.
quote:

Orjinalden alıntı: msky77

Hayır olduğunu biliyorum ama doktordan daha çok doktor olmayanların olduğunu da biliyorum.
Ciddi bir sorundan bahsediyordu sanırım. Ehil olana sormasını söyledim. Yanlış mı?



_____________________________



432 Mesaj
28 Nisan 2008; 21:36:12 

Bende gülüyorum


_____________________________

Büyük randevu... Bilsem nerede, saat kaçta?
Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta?

Necip Fazıl Kısakürek


264 Mesaj
28 Nisan 2008; 22:58:14 

Malesef mesaj kutumda boş ama yinede alamadım.

naz*

rica etsem acaba uyelistem@gmail.com
adresine atabilirmisin acaba?


_____________________________

Selamün Aleyküm...


264 Mesaj
7 Mayıs 2008; 16:53:27 

Arkadaşlar bugün Tv de seda Sayanın Programında PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU çıktı.
ve tam da istediğim konu yani TSH düşüklüğünden tiroid bezlerin aşırı yada az çalışmasına karşı her gün yemeklerden önce 3 ögün aç karna bir tutam dere otu yenmesi gerektiğini ve 15 dk sonra yemekler yemmesini söyledi .
Hatta bir hastasının 8 nodülü varmış 6 ayda kaybolmuş bu şekilde.
Başakası deseydi inanmazdım tabi ama boşunada prof olmamıştır heralde ben uygulamaya başlıyacağım tabii tıbbi tedavilere devam ama bu hocamızın dediğinide asla göz ardı edemem.
Kitabı ve siteside varmış. onlarıda inceliyecem şimdi.

sitesi ise
http://www.saracoglu.at/



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuhi -- 7 Mayıs 2008; 16:53:36 >


_____________________________

Selamün Aleyküm...


864 Mesaj
12 Mayıs 2008; 11:25:32 

TSH nin düşük, TS3 ve TS4 ün yüksek çıkması tiroid bezlerinin aşırı çalışmasına işarettir (Hipertiroid), bu durumda acil olarak bir endokrin doktoruna görünmen gerek, belli bir süre propisil kullanılarak kan değerleri normale döner...


_____________________________



264 Mesaj
12 Mayıs 2008; 11:45:56 

Zaten Görünüyorum ama bu sırada daha bir ilaç vermediler hala kan alıyorlar sadece ve hiç birşey söylemiyorlar hoş çoğuda ya presityen yada düz doktor :) çok hastane değiştirdim yani :)
Bu konunun ehilleride arada bir kadın programlarına çıkıyor Allahtan.
Kontrol eden dr birşey söylemediği şunu ye şunu yeme demediğini geçenlerde Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu zehirli Tiroid ne oldugunu dr gidilmesini tabi ama kendi kendinizede o sırada şunları şunları yapın dediğini duydum sonrada uygulamaya başladım.
Elbet benim dr. dan çok ama çok daha bilgili olduğunda bir kanımyok :)
Zaten benim gittigim 5. dr ve hiç biri Allahtan ağzını açıp şunu ye bunu ye yada şunu yap bunu yap demedi.
Sadece bir test daha yapalım diyip 1 hafta sonraya gün vermekten başak hiç birşey.
Anladımki bu ülküde eger DR. ünvanın yanında en az Yrd.Doç. olmadan bu Dr. çok şey beklemek biraz hayal :)
Profları zaten hastenlerde bulmak şöyle dursun görek imkansız :)
Ancak özel muanelerde :)
Sadece kadın programlarında :)
Seda Sayandada Tiriod hastalığı olduğu için durmadan oldaprofları alıp alıp çıkarıyor :)



_____________________________

Selamün Aleyküm...


 
455 Mesaj
12 Mayıs 2008; 18:24:39 


quote:

Orjinalden alıntı: kuhi

Zaten Görünüyorum ama bu sırada daha bir ilaç vermediler hala kan alıyorlar sadece ve hiç birşey söylemiyorlar hoş çoğuda ya presityen yada düz doktor :) çok hastane değiştirdim yani :)
Bu konunun ehilleride arada bir kadın programlarına çıkıyor Allahtan.
Kontrol eden dr birşey söylemediği şunu ye şunu yeme demediğini geçenlerde Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu zehirli Tiroid ne oldugunu dr gidilmesini tabi ama kendi kendinizede o sırada şunları şunları yapın dediğini duydum sonrada uygulamaya başladım.
Elbet benim dr. dan çok ama çok daha bilgili olduğunda bir kanımyok :)
Zaten benim gittigim 5. dr ve hiç biri Allahtan ağzını açıp şunu ye bunu ye yada şunu yap bunu yap demedi.
Sadece bir test daha yapalım diyip 1 hafta sonraya gün vermekten başak hiç birşey.
Anladımki bu ülküde eger DR. ünvanın yanında en az Yrd.Doç. olmadan bu Dr. çok şey beklemek biraz hayal :)
Profları zaten hastenlerde bulmak şöyle dursun görek imkansız :)
Ancak özel muanelerde :)
Sadece kadın programlarında :)
Seda Sayandada Tiriod hastalığı olduğu için durmadan oldaprofları alıp alıp çıkarıyor :)




bende bu perşembe için bağcılar eğitim ve araştırma hastanesinden randevu aldım endokrin bölümünden. Tiroidime baktırmak istiyorum. Söylediklerinden sonra kafamda şüpheler başladı. İnş her hafta tahlil için çağırmazlar benide. Sen tiroid için senmi istedin yoksa rahatsızlıklarını söyleyip onlarmı tiroid testi istediler senden


_____________________________



325 Mesaj
12 Mayıs 2008; 19:28:37 

Hipertiroidi gibi gözüküyor.İyotlu tuzdan uzak durmalısın sanırım.Bir de sakıncası yoksa AST/ALT değerlerini yazar mısın?

Çok geçmiş olsun ayrıca.


_____________________________



264 Mesaj
13 Mayıs 2008; 0:06:12 

Aslında hiper tiriod teşisi de koyamadılar çünkü TSH değerlerim bazen 2.31 kadarda çıkabiliyor TS3 ve TS4 değerlerim yukardaki gibi .
ALT ve AST değerlerim ise
ALT değerim 89 olması gerekenler ise 5 -40
AST değerim 35 olması gerekenler ise 5 -40


ilginç olan ise kollesterolümünde aşırı düşük olması :)
Kollesterol değerim 83 olması gerekenler ise 120-220
LDL Kollesterol değerim 20 olması gerekenler ise 60-130
HDL Kollesterol değerim 44 olması gerekenler ise 30-80

Bakalım haftaya tekrar hastaneye gidecem gerçi bu kaçıncı hastane değiştirişim bende bilmiyorum ya :)


_____________________________

Selamün Aleyküm...


264 Mesaj
6 Haziran 2008; 17:00:02 

Arkadaşlar bugun test sonuçlarım çıktı.
Ve Prof. İbrahim Saraçoğlundan Allah 100.000 kez razı olsun.
Değerlerimin Hepsi normale dönmüş.

Eski Değerlerim
TSH değerim 0.88 olması gerekenler ise 0.34 -5.60 Normal
TS3 değerim 5.08 olması gerekenler ise 2.5 -3.90 Yüksek
TS4 değerim 1.90 olması gerekenler ise 0.61 -1.12 Yüksek



Yeni Değerlerim
TSH değerim 1.19 olması gerekenler ise 0.34 -5.60 Normal
TS3 değerim 3.71 olması gerekenler ise 2.5 -3.90 Normal
TS4 değerim 0.85 olması gerekenler ise 0.61 -1.12 Normal
TSI değerim 10.31 olması gerekenler ise 0 -14 Normal


Tüm değerlerim Normale döndü.
25 gün gibi bir kısa dönemde ama 6 ay kadar dere otuna devam edecem ibrih Saraçoğlu 6 ay kadar devam edin diyor sitesinde.
http://www.saracoglu.at/

Bu arada aspirin bile yutmadım. İlaç kullanmadım sadece sonuçları bekliyordum.
Şuan Karaciğerimdede hafif yağlanma var onun içinde Maydonoz kürü yapacam :)

Arkadaşlar benden tavsiye ben koca karı ilaçlarına asla inanmam ama bunu veren bir Prof. ve araştırdım ABD ve Almanyadaki Üniversiteler bu hocanın çalışmalarını çok yakından takip ediyor ve yıllarca oralardada çalışmış dediklerini kale alın ve bir sitesini inceleyin derim şifa arıyan şifa bulur inşallah.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuhi -- 6 Haziran 2008; 17:01:49 >


_____________________________

Selamün Aleyküm...
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Konu Dışı / Off Topic] » Sağlıklı Yaşam » TSH değerleri Düşük TS3 ve TS4 Değerleri Yüksek Olanlar
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön


 
Reklamlar


DH VİDEO

 



Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü / mini sürümü.



0.359