arkadaşlar 8 w pll li lcd ekranlı 16f628 pic entegreli 2sc1971 çıkış tr li güzel bir fm vericiye sahip oldum kısa bir süre once ve sahip olduğum gibide sahipliğinden çıktım ....
normalde ilk açılışta fm transmitter yazıp frekanslar çıkmalı ve ayarladığım frekansta kitlenmeli ve lock yazmalı ancak bir gun çalıştı devre ve şimdi sadece fm transmitter yazıp kalıyor devamına geçmiyor...ekran ışığı yanıyor fakat ekran boş kalıyor...
bu sorunun sebebi ne olabiliir... yazılım ve entegreden şüphe ediyorum... devrede hiçbir kısadevre olmadı... ilk gün sorunsuz çalıştı... bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utopiautopia -- 18 Ağustos 2008; 3:24:45 >
arkadaşım hiç kafanı yorma git bi tane arabalarda kullanılan fm transmitterlerden al içini aç anten çıkışı vardır. onunla sür vericini gayet kararlı çalışıyorlar. ben 25 w lık bir verici sürüyorum her hangi bir frekens kayması falan yok, hemde stereo ayrıca audio limiter devrelerida var içlerinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgunfm -- 29 Nisan 2008; 20:40:40 >
Büyük Bir ihtimalle program bozulmuştur. çalışırken dokunduysan pic in program memorisi karışmıştır diye düşünüyom. istersen pic i çıkarıp verdiğim hex i yükle. aynısını bende kullanıyorum tek fark 16f84 lü benimki.
programın bozulması gibi bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum devredeki kristaln oralarda pislik varsa temizle bence pic kitlenip kalıyor gibi.kristalle alakalıdır büyük ihtimal
Benim iki düşüncem var PİC in programının bozulması hakımnda. Biri Arkadaş çalışırkan piçin baçaklarına deymiş ve statik elektiriği program memory'nin içerini değiştirmiştir. İkincisi ise Devre RF bi devre olduğundan bazen sinyalden etkilenip(ör;sinyalin geri basması ) pic'in programı bozula biliyor. bu ikiside başıma bizzat geldi birkaç sefer.
sezer 1247 arkadaşım bu konuyu 2 dakikada olsa size açıklamak için uğraşmam çünkü sizin düşüncenizle uzaktan yakından alakası yok yoksa açıklardım 2 dakika daha parkalarımı boşa yormak istemem bu işte biraz daha tecrübe kaznmalısınız sizin bahsettiğiniz konuya ancak gülüp geçiyor buradaki arkadaşlar. selamlarr... :)
saçma saçma konuşma kristaldeki sorun picin kararlı çalışmasını engeller tecrübe kazanmalıymışımda parmaklarını yoramazmışta kimseye yararın yoksa ne işin var burda
bay çok bilmiş açıklasanda merakımızı gidersek birinci gün düzgün çalışıp ikinci gün sorun çıkaran bir mcu nun programında ne gibi bir sorun oluşmuştur yada içindeki yazılım nasıl değişmiştir.açıklasanda öğrensek
bu arada birşey öğrenip öğrenmeyeceğimi ben bilirim seni alakadar etmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezer1247 -- 8 Mayıs 2008; 0:50:44 >
sezer1247 a kimsenin güldüğü yok olabilecek birşeyi düşünüyor. Neticede ihtimalleri konuşuyoruz burda. herkez fikrini söyler. utopiautopia arkadaşımda aklına hengisi yatarsa onu uygular. Burda kimse kimseyi aşağlamamlı. Bir insanın başka bir insandan kendini üstün yada akıllı görmesi insanlığın doğasına aykırıdır. sıf bu yüzden insanlar toplumdan dışlanmaktadır. dışlanmak istemiyorsanız birbirimizin fikirlerine saygı gösterip fikrimizi söylemeliyiz. neticede yetişkin insanlarız.
teşekkur ederim arkadaşlar aydında bu entegreyi bulamıyorum ve programlayıcı yanlızca üniversitenin elektronik bölumunde mevcut.orası tatile girmeden izmirden temin etmeye çalışacagım...
ne olursa olsun bu verici bana aldığım kişiden sağlam geldi ve gayette güzel çalıştı!!!
ancak bizim elimizde arızası her ne ise sebebiyeti biz verdik...(farkında olmadan)
aldığım kişi bana garanti verdi ayrıca bu konuda bana yardımcı olacağınıda arızanın ertesigünü bildirdi!
bu konuyu açmamın sebebi aldığım kişinin benimle ilgilenmemesi yada garanti vermemesii değil vericinin arızasını öğrenmeye çalışıp aldığım kişiyi rahatsız etmeden kendim halledebileceğimi düşünmemdir!!
konunun başındaki hırçınlığımın sebebi de bizim elimizde vericinin anlam veremediğim bir şekilde bozulmasıdır!!!
vericiyi yayın kalitesi ve baskı devre (işçilik) vs bakımından çok beğenmiş olup sabırla bu işlerle uğraşan abimize bir kez daha teşekkür ederim...
16f628a entegresi anca geldi ve bugun aldım 5 ytl programlama kartı arıyorum...