Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Cevap: Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
yigitguc

3 Haziran 2008; 20:59:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar.. ben de aldım bu anakarttan. kurmadan f4 bios yüklediğimden ve ahcı modu kapattığımdan hiçbir sorun yaşamadım.ancak....

profesyonel müzik işiyle uğraşıyorum bu bilgisayarı home stüdyomda kullanacağım.pci e-mu 0404 ses kartımı takıp tanıttıktan sonra hdd in sesini hoparlörlerimde duymaya başladım..uyduruk eski onbord ses kartlarında bu normaldir ama eskiden beri kullandığım profesyonel ses kartında bunun olması beni deli etti.ses kartını söküp eski ilgisayarıma bağladım sorun yok.ma780gm ye bağlıyorum sesi duyuyorum deli oldum..sadece harddisk te değil ekran değiştikçe mouse u oynattıkça bintürlü ses derinden derinden gelmekte.
daha sonra merakımdan bios setuptan iptal ettiğim onbord ses kartını açıp denedim o da aynı şekilde..

arkadaşlar sizde lütfen deneyin. hiçbirşey çalmıyorken ses sisteminizi sonuna kadar açın ses varmı bakın..

bu arada iki ses kartıda test sırasında analog bağlantı ile bağlıydı hoparlörlere..

dinlediğim hoparlörler m-audio bx8a stüdyo monitörleridir..

mehmetsaityilmaz

3 Haziran 2008; 22:11:48 

Arkadaşlar bu anakartta sata sürücüyü "ide channel 0 master" olarak ayarlayamadım ide channel 2 master" ve üsttü ayarlanabiliyor sizde nasıl ayarlı.

Mehmet Sait YILMAZ
wildnesss

Sisteme Gözat

4 Haziran 2008; 9:25:56 

quote:

Orjinalden alıntı: yigitguc

merhaba arkadaşlar.. ben de aldım bu anakarttan. kurmadan f4 bios yüklediğimden ve ahcı modu kapattığımdan hiçbir sorun yaşamadım.ancak....

profesyonel müzik işiyle uğraşıyorum bu bilgisayarı home stüdyomda kullanacağım.pci e-mu 0404 ses kartımı takıp tanıttıktan sonra hdd in sesini hoparlörlerimde duymaya başladım..uyduruk eski onbord ses kartlarında bu normaldir ama eskiden beri kullandığım profesyonel ses kartında bunun olması beni deli etti.ses kartını söküp eski ilgisayarıma bağladım sorun yok.ma780gm ye bağlıyorum sesi duyuyorum deli oldum..sadece harddisk te değil ekran değiştikçe mouse u oynattıkça bintürlü ses derinden derinden gelmekte.
daha sonra merakımdan bios setuptan iptal ettiğim onbord ses kartını açıp denedim o da aynı şekilde..

arkadaşlar sizde lütfen deneyin. hiçbirşey çalmıyorken ses sisteminizi sonuna kadar açın ses varmı bakın..

bu arada iki ses kartıda test sırasında analog bağlantı ile bağlıydı hoparlörlere..

dinlediğim hoparlörler m-audio bx8a stüdyo monitörleridir..

ewt o sesi biliyorum. bi tane ses kanalı war onun sesini kapatman gerekiyor. benim eski anakartta phone wardı. onu kapatınca gidiyordu. bunda daha bulamadım onu. bide stereo ses karıştırıcı wardı xp de. vistada hala bulamadım onu. senin sorununu bulunca haber weririm. xp mi kullanıyorsun vistamı?

wildnesss

Sisteme Gözat

4 Haziran 2008; 9:28:52 

alıntı:

"Stereo karıştırıcı özelliğini etkinleştirme
Stereo karıştırıcı özelliği bilgisayarınızda çalan sesleri mikrofon olmadan kaydetmenize yarayan özelliktir. Ek olarak bu özellik MSN yazışma aracında karşı taraftaki konuşmacıya bilgisayarınızda çalan müziği de dinletebilmenize yarar. Windows XP’de bu özelliği açmak gayet kolay ancak Windows Vista’da kolay olmasına rağmen biraz yerini değiştirmişler diyebiliriz.

Öncelikle Denetim Masası-Donanım ve Ses içerisinde ve Ses başlığı altında “Ses aygıtlarını yönet” özelliğini açıyoruz.

Daha sonra üstteki “Kayıttan Yürüt,Kayıt,Ses Efekti” seçeneklerinden “Kayıt” seçeneğini seçiyoruz. Bu seçenek altında Mikrofon seçili olacaktır (Mikrofonunuz yok ise muhtemelen boş olacaktır) . Siz o listedeki boş alana sağ tıklayarak “Devre dışı bırakılmış aygıtları göster” seçeneğine tıklıyorsunuz ve listede “Streo Karışımı” listeye ekleniyor.

Son olarak listeden ”Stereo Karışımı” seçeneğini seçiyoruz ve aşağıdaki “Varsayılan Yap” butonuna tıklıyoruz. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bu özelliği dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Tekrar mikrofonu kullanmak isterseniz aynı listeden mikrofonu seçip varsayılan yap butonunu tıklarsanız bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek kalmadan mikrofonu kullanabilirsiniz.

"

Z-DGİ

4 Haziran 2008; 13:01:41 

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsaityilmaz

Arkadaşlar bu anakartta sata sürücüyü "ide channel 0 master" olarak ayarlayamadım ide channel 2 master" ve üsttü ayarlanabiliyor sizde nasıl ayarlı.

'0' olarak ayarlanmıyor hocam , bende çok uğraştım , en son 1 olarak ayarladım güç bela

yigitguc

4 Haziran 2008; 14:04:06 

ah ah arkadaşlar keşke bu sorunu önceden yazsaydınız ben bu kartı hayatta almazdım.üstteki yazımda da belirttiğim gibi bu ses onbord ses kartından geldiği kadar aynı oranda pci e-mu 0404 profesyonel kartımdan da gelmekte.yani anakart aynı gürültüyü ne yapıp ne edip, benim yıllardır kullandığım ve eski sistemimde hiç gürültü duymadığım profesyonel ses kartıma veriyor.bu ses kartında sizin dediğiniz gibi stereo karıştırıcı filan yoktur..ayrıca 0404'de ki mixerde line in girişlerinde gürültü olduğu vu metresinde görülmekte..

aslında bilgisayarımı değiştirmek aklımda yoktu.annem yeni bir bilgisayar almak istedi.ben de anneme benim bilgisayarı sana vereyim sen bana yeni al dedim.o da kabul etti. ama şu an ne yazıkki bu bilgisayarı profesyonel müzik amaçlı kullanmama imkan yok.o yüzden ben de eski sistemime geri döndüm ve çok ta üzüldüm.şu an ma780gm masamın üzerinde bana böm böm bakıyor..bütün hevesim gitti..çok üzgünüm..

mastor1

4 Haziran 2008; 14:27:34 

Böyle bir gürültü nasıl olur bir yerde yanlışlık var bence, benim bağlantılarda HDMI ses tv den geçip analog ses sistemine gidiyor gene de sesi sonuna kadar açtığımda en sonda çok az bir ses var.
Kartın speclerinde ses için 106dB gürültü işaret oranı deniyor böyle bariz bir gürültü mümkün değil.

High quality 106dB SNR ALC889A HD audio

(Evde kullanılmayan eski amd 1Ghz gigabyte onboard anakartta bile ses sistemine analog bağlı iken gürültü olmuyor)

quote:

Orjinalden alıntı: yigitguc

ah ah arkadaşlar keşke bu sorunu önceden yazsaydınız ben bu kartı hayatta almazdım.üstteki yazımda da belirttiğim gibi bu ses onbord ses kartından geldiği kadar aynı oranda pci e-mu 0404 profesyonel kartımdan da gelmekte.yani anakart aynı gürültüyü ne yapıp ne edip, benim yıllardır kullandığım ve eski sistemimde hiç gürültü duymadığım profesyonel ses kartıma veriyor.bu ses kartında sizin dediğiniz gibi stereo karıştırıcı filan yoktur..ayrıca 0404'de ki mixerde line in girişlerinde gürültü olduğu vu metresinde görülmekte..

aslında bilgisayarımı değiştirmek aklımda yoktu.annem yeni bir bilgisayar almak istedi.ben de anneme benim bilgisayarı sana vereyim sen bana yeni al dedim.o da kabul etti. ama şu an ne yazıkki bu bilgisayarı profesyonel müzik amaçlı kullanmama imkan yok.o yüzden ben de eski sistemime geri döndüm ve çok ta üzüldüm.şu an ma780gm masamın üzerinde bana böm böm bakıyor..bütün hevesim gitti..çok üzgünüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 4 Haziran 2008; 14:31:56 >

yigitguc

4 Haziran 2008; 14:59:15 

zaten sesi sonuna kadar açtığında geliyor.hatta ses sistemi kaliteli olmayanlar sesi sonuna kadar açsalar bile bu sesi duyamazlar.benim eski bilgisayarda böyle bir sorun yoktu.epox rda+ amd 2500+ barton işlemci kullanıyordum..onbord ses kartlarında bu problemler normaldir.ama pci profesyonel bir ses kartına bu sesin yansıması (onboard ses biostan kapalıyken bile)çok çok anormal bir durum..

sizlerin emu 0404 kartınız olmadığı için test yapmanız mümkün değil.ama şunu da belirteyim kionboard ses kartında da aynı gürültü alnı miktarda mevcut..

yigitguc

4 Haziran 2008; 15:08:41 

gigabyte türkiye sitesinde telefon numaraları yok.ben de sorunumu dün ayrıntılı olarak yazıp mail attım ama henüz cevap gelmedi..sorun donanımsal bir hastalıksa(ki öyle olduğunu sanıyorum)iade etmek isterim.ama hepsiburada donanım ürünlerini kutusu açıldığında iade almıyor..yok bendeki karta has bir arıza ise kimle muhatap olacağımı bilemiyorum..sizlerden ricam beni bu konuda bilgilendirmeniz..

test yapmak için: massenger i ve müzik playerinizi kapatıp(anineden gelecek bir mesaj hoparlörlere zarar verebilir..)windows ses ayarlarından klasör açtıkça gelen klik sesinide kapatın.. ses sisteminizi sonuna kadar açın.klasörler arasında dolanın.bendeki durum şu : sistem boşta iken elim mouse da da değil iken sürekli bir hırıltı var.klasörler arasında gezerken milisaniye uzunluğunda ses kesilip tekrar gelmekte..

yigitguc

4 Haziran 2008; 15:19:43 

xp mi vista mı diye soran arkadaşlar.bilgisayar açılırken biosta beklerken bile (windows açılmadan)aynı gürültüler mevcut..

mastor1

4 Haziran 2008; 15:22:21 

Gene de da