Arkadaşlar, GA-MA78GM-S2H anakart yenisiyle değişti. Geçtiğimiz haftasonu sistemi kurdum. Herhangi bir kapanma, resetleme sorunu yok.
Yalnız ilginç bir durum söz konusu. Önce oto kurulum cd lerini karıştırıp yanlışlıkla vista kurmuş, sonra tekrar XP Pro yu yüklemiştim. Vista kurulu iken CPU-Z, Everest gibi programlarla baktığımda CPU, RAM vb. değerler ve bilgiler doğru gözüküyordu. Fakat XP Pro da RAM lerin DDR2 800 değilde 700mhz çalıştığını gördüm. Bus hızı 350 görünüyordu. Bios a girip ram ayarlarını Auto dan 800 e almama rağmen durum aynı. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu, çözümü nedir arkadaşlar?
_____________________________
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. - Whoopi Goldberg -
sistem şüyle MA78GM-S2H sempron 1250 (45 watt) 2x512 533 ingston 160 sata hd foxconn kasa "http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850233"
sorunlarsa şöyle - ahciyi açınca xp açılmıyor, belki kurulumda disketli kurmalıydım bilmiyorum. ide modda kurup, sonra ahci açınca xp açılmıyor. - everest ve speed fan cpu sıcaklığını 80 derece görüyüror, biosa bakınca 30 küsür. - kasa üst kapağı kargoda yamulmuş biraz , zor takılıyor. bir de öndeki plastik biraz dandik.
bunların dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım. kasa gayet küçük, yeterli alanı var. ama harici ekran kartı takılmaz. pci kart takmak içinde braket metalini sökmek gerekiyor. ebat olarak geniş dvd playerla aynı. en azından bendeki vestel playerla aynı genişlite, sadece yükseklik farkı var. işlemci 720p mkv lerde dvd den okumasına rağmen herhangi bir takılma sorun yaşattırmadı. görüntüyüde 1280x720 veriyorum.
şimdilik gayet memnunum diyebilirim. rev 1.1 çıkmış bende gördüm, sanırım biosla düzeltemediler bazı şeyleri. yeni bioslarında gelmesi gerekecek gibi.
_____________________________
‘.... bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ M.K.Atatürk
Radeon HD 3470'lede oluyor dediğin gibi , aralarındaki fark
256MB GDDR2 bellek ile gelecek HD 3450'nin gpu saat hızı 600MHz, bellek saat hızı ise efektif olarak 1000MHz olarak belirlenirken 256MB GDDR3 bellek ile gelecek Radeon HD 3470 ise 800/1900MHz (gpu/bellek) saat hızlarına sahip olacak.
sorunlarsa şöyle - ahciyi açınca xp açılmıyor, belki kurulumda disketli kurmalıydım bilmiyorum. ide modda kurup, sonra ahci açınca xp açılmıyor.
( Biostan AHCI yi aktif hale getirdikten sonra ) XP yi kurarken F6 ya basıp AHCI/RAID sürücülerini yüklemek gerekiyor. NCQ nun aktif olması için AHCI modunun aktif olması lazım.
Hocam ram ler sende normal mi ?
_____________________________
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. - Whoopi Goldberg -
bu boardtan oluşan bir htpc kasa topladım bugün yaklaşık 3 saaat kadar onkyo 605 üzerinden tvye hdmi ile çıkış sağladım malaesef görüntü aktarımından sorun yaşamasamda ses aktarmını salayamadım biostan unit display vga+hdmi seçili yoksa zatn ati hdmi out aktifeşmiyor onkyoda hdmi out gerek enable gerekse de desable ses alamadım ancak avryi kullanmadan drek tvye hdmi bağladığımda tvden seste alabildm.Yarın biraz daha kurcalamam gerekiyor...
_____________________________
{GİGABYTE X38 DQ6}{q6600@4200MHZ cooling by swiftec}{2*1024 GSKİLL 6400HZ@1200MHZ 4-4-3-4}{Sapphire 2900pro@1009/1250 COOLİNG BY Mcw60 }{4*250GB SEAGATE 7200.11 SATA2 RAİD 0+1tb depo}{COOLERMASTER STACKER @GATEWATCH@COOLWATCH@MUSKEETER@SİLVERSTONE}{WATER CHİLLER}{ENERMAX GALAXY 1000W}{LOGİTECH Z-680}{LOGİTECH mx1000&G7 with RAPTOR P2}}
Ya beyler bu anakartın kurulu olduğu sisteme Adobe Acrobat Pro. yükleyince acrobat programı kilitleniyor. İki işletim sistemiyle de denedim sonuç aynı. Acrobatın printer driverları yüzünden midir bu problem?
Aynı sorunu yaşayan var mı ya da Acrobat Pro. yükleyen?
sonunda bende sistemi tamamladım.. süper oldu herşeyiyle... bu arada anakartı aldığım star bilgisayarada teşk. ankarada en uzucu orda..140ytl ye aldım. + ta915 kasa aldım.. kasada süper.. çok sessiz gerçekten. o oyun senin bu oyun benm oynuyorum şimdi :)
Beyler yabanc forumlarda konusulan bu anakartın en iyi phenom x4 seri işlemciyle çalışacağı yönünde, hem HT3 ile hd 3200 açısından hemde advanced de-interlacing açık oluyormuş X4 işlemciyle.Birde 1080p mkv film izlerken phenom X4 işlemcilerde cool and quiet açıkken 4850 den (cool & quiet kapalı) daha az enerji harcıyormuş.
Benim soruma gelirsek phenom x4 9750, gigabyte ma78gm-s2h, 4*1 gb 1066 ddr2 kingston, 500 gb 16 mb samsung, lg 20x dvd-rw; Bu sistemi Aopen H420B 300W kasada kullanıyorum. Psu bu sistem için yeterlimi , yada bu bileşenler max load da kaç watt çeker ???????
_____________________________
Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev1.0 F4 | Phenom X4 9750_125w | 4x1 gb ddr2 1066 kingston hyperx 2.1v | 500 gb samsung sata2 16mb | LG 20x dvd | Thermaltake Armor+ Mx | PC Power&Cooling SILENCER 750W QUAD BLACK | Benq V2400W