Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xcamplus

USB klavye ile BİOS a girip işlem yapabilen varmı?
    PS2 klavye kullandığımda BİOS DA İşlem yapabiliyorum.
    Ancak USB klavye kullanınca biosta işlem yapamıyorum klavye işgörmüyor.
    biosta USB klavye Enable yaptığım halde usb klavye bios içinde çalışmıyor.
    Nerede hata yapıyorum.?

arkadaşım bios'ta "USB Keyboard Support" diye bir yer var
    anladığım kadarıyla orası şu anda sende "Disable" Durumda "Enable" et kaydet çalışır.
  • Merhaba arkadaşlar;

bu anakartı almayı düşünüyorum.

1.)780g-S3H 'ın S2H ile arasında ne fark var?
    2.)hazır almışken S3H mı almalıyım?
    3.)İşlemci olarak almayı planladığım ürün 4850e 45Watt olduğu için tasarruf etmeyi planlıyorum.Önerisi olan
    4.)Ram olarak OCZ 2*2GB DDR2 800Mhz ramlerim var bunları kullanmayı düşünüyorum.Ram seçme olayı var galiba bu ramlerde sorun yaşarmıyım?
    5.)elimde asus TA250 siyah (350Watt) kasa var ama ilerde HTPC kasa almayı düşünüyorum.forumda okuduğum kadarıyla kuzey köprüsü çok ısınıyormş.Salonda lcd tv ye bağlayacağım için sessiz çalışması benim için önemli.bunun için önerileriniz varmı?
    6.)Başka Tavsiyeleriniz

(Alırken rev numarasını nerden öğrenebilirim?)

Bunu aşmanın yolları neler?

çok soru sordum hepsine cevap veremeyebilirsiniz en azından birkaçına cevap verseniz bile benimiçin yeter.

şimdiden tşkrler.

• işlemci olarak Athlon 64 X2 7750 AM2+ Black Edition (2.7GHz, 1024K, AM2+) BOX :http://www.mavibilgisayar.com/ud/11614

anakartı gigabyte GA-MA790X-DS4 (AMD 790X, GLAN, SATA, RAID, AM2) Anakart : http://www.mavibilgisayar.com/ud/8640 veya msı

http://www.mavibilgisayar.com/ud/8640 veya ECS A790GXM-A 5200 MT Black Serieshttp://www.hepsiburada.com/ecs-a790gxm-a-5200-mt-black-series-1066mhz-ddr2-soket-940-hdmi-amd-anakart/productDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd52493

ben yaklaşık 10 aydır Gigabyte MA78GM-S2H anakartı kullanıyorum en son f 6 biosu yükledim. ram olarak ocz 800 mhz cl 4 ram uyumsuzluk göstermedi

işlemci Athlon 64 X2 7750 olarak 65 nm teknolojiye sahip tasarruflu yeni seri kuma teknoloji

• Ben kablosuz klavye ile mouse kullaniyorum biosada giriyor formatta atiyor hicbir sorun yok.usb destegini acman lazim arkadasin dedigi gibi.

Kuzey köprüsü isiniyorda noluyor bisey olmuyor.Bir ara cogu kisi yazdi saplanti oldu bende paso bakiyodum simdi hic bakmiyorum unuttum artik.Bende f7 bios yüklü gaza geldim f3 varken hepsini yükledim bir sorun yoktu hala yok.Fakat bi islemci sogutucusu bulamiyorum htpc kasa cok kücük 10 cm yer kaliyor yeni fanlarda gökdelen gibi kasadan cikiyor aramaktayiz hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 9 Şubat 2009; 22:19:07 >
  • Model nosunun 2 den 3 çıkması her zaman iyi bir özellik getirdiğinden değil işinize yarar özellik iptal olmuş olabilir mesela DS3H büyük kasa ATX gerektiriyor fakat DS3H nın asıl farkı DTS ve DHT ses özelliğinin olmaması yani HTPC den daha çok oyun meraklıları için düşünülmüş gibi.

Kart modelleri bu linkte:

http://www.gigabyte.com.tr/global/tr/pages/mb_080421_amd780g/data/tech_080412_amd780g-model.htm

Genel olarak MATX ve ATX 2 boy kart var:

1- ATX formunda olanlar GA-MA790GP-DS4H ve GA-MA78G-DS3H , DS4H yeni model ve Dolby Home Theater ses var.

2- MATX olarak: GA-MA78GM-S2H ve GA-MA78GPM-DS2H

DTS ses desteği sadece GA-MA78GM-S2H da var, bu kart yaygın olarak HTPC olarak kullanılıyor

Bunun yeni modeli ise GA-MA78GPM-DS2H bunda DTS yerine Dolby Home Theater ses desteği var,

Kuzey köprüsü, uzun süre HD film izlendiğinde ısınıyor ama 8 aydır bir sorun olmadı, Herkez bu kadar ısındığından söz edince en son üzerine sistem fan soketine bağlı düşük devirli bir fan taktım, sistem ısısı yükseldiğinde otomatik olarak biraz hızlanıyor. Ama fanı iptal etseniz de bir sorun olmuyor.

quote:

Orjinalden alıntı: soguknewale

Merhaba arkadaşlar;

3.)İşlemci olarak almayı planladığım ürün 4850e 45Watt olduğu için tasarruf etmeyi planlıyorum.Önerisi olan
    4.)Ram olarak OCZ 2*2GB DDR2 800Mhz ramlerim var bunları kullanmayı düşünüyorum.Ram seçme olayı var galiba bu ramlerde sorun yaşarmıyım?
    5.)elimde asus TA250 siyah (350Watt) kasa var ama ilerde HTPC kasa almayı düşünüyorum.forumda okuduğum kadarıyla kuzey köprüsü çok ısınıyormş.Salonda lcd tv ye bağlayacağım için sessiz çalışması benim için önemli.bunun için önerileriniz varmı?
    6.)Başka Tavsiyeleriniz

çok soru sordum hepsine cevap veremeyebilirsiniz en azından birkaçına cevap verseniz bile benimiçin yeter.

şimdiden tşkrler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Şubat 2009; 9:27:09 >

• sistemimde xp yüklüydü. vista ultimate yaptım. ve açılılta. "vista booting loader" çıkıyor. bunun nedeni nedir. veya bu vista booting loader nedir. bilen varmı arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperalperler

quote:

Orjinalden alıntı: haqanq

kapanmanın nedeni "cold boot" arkadaşlar. teknik olarak çözümü imkansız bi problem. servis kartınızı değiştiriyor. bende göndermek üzereyim

Cold boot derken neyi kastediyorsun biraz daha acabilirmisin konuyu servise nasıl başvurucaz ? ki direk değiştirsinler kartı...?

Dostum forum içerisinde bi arkadaş bunu yazmıştı. Hatta linkide şuydu. burda çeşitli çözüm önerileri bulabilirsin ama tabiki nafile. Bu aralar sıklıkla aynı problemin yaşandığını görüyorum... kısaca pc nin sogukken açılmaması, açıkdıktan sonra bazen çat diye kapanması..

http://forum.donanimhaber.com/m_28956102/tm.htm

• Arkadaşlar LCD TV ile Full HD film izlemek için yapmış olduğum HTPC bilgisayarımı sistem değişikliği yapacağımdan dolayı satmayı düşünüyorum. Bu mesajın yeri burası mı bilemiyorum ama ilgilenen olursa ürünün detaylı özelliklerini yazıp fiyatını çıkarabilirim.
    Asus Vento Kasa içerisinde Gigabyte Anakart , 2 GB Adata Soğutuculu bellek , CrossFirex Hybrid için Asus fansız 3450 chipset ekran kartı, dvdrw var.
    Vista ultimate yüklü her türlü medya dosyasını rahatlıkla seyrediyorum sorunsuzca.

Adem

Daha önce foruma yazdıklarımdan konfigürasyonu buldum. Tam olarak şöyle;
    AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz
    AData Dual KIT 2x1GB DDR2 667MHz
    GIGABYTE MA78GM-S2H 780G PCIex16 Vga HDMI 8XSes
    750 GB SATA HDD
    DVD Yazıcı
    Asus 3450 Ekran Kartı Hybrid Crossfire olarak çalışıyor.
    Vista Ultimate Türkçe/İngilizce Multilanguage
    Microsoft MediaCenter Klavye ve Uzaktan Kumanda Seti

• Merhabalar Arkadaşlar, bu Ana Kartla HD3400 serisi Ekran kartlarıyla Hiybrid Crossfire yapıp Onboard çıkışından LCD'de 1920X1080 çözünürlükte görüntü alabileniniz varmı acaba? Bende bir türlü olmuyor Ekran kartım HD3450 En son sürücüleri indirip kurdum LCD'ye görüntüyü hiç aktarmıyor tekrar geri dönüyor monitöre. Çıkışları MONİTÖR VGA'dan bağlı LCD DVI > HDMI kablo ile yine onboard çıkışından bağlı gerçi diğer harici ekran kartının çıkışınada taktım ama yine dğişen bir şey olmadı. Eski durumda yalnızca harici ekran kartı çalışırken sıkıntı yoktu gayet güzel görüntü alıyordum. Yardılarınızı bekler saygılarımı sunarım.
  • Kendim sordum kendim cevaplayayım. En sonunda deneme yanılma yaptık oldu işin sırrı Bios'ta Advanced Bios Features'de Surround View Enable olcak tabii Unit Display First'te Peg seçili olacak monitör VGA'dan bağlı LCD ise DVI çıkışından bağlı çıkışlar HD3450'den olacak hepsi bu kadar.
  • şöyle birşey başıma geldi. açılışta. bios ekranı dediğimiz. bios veriyonu ramler, vs... gösteren ekranda donma oldu. şöyle bir donma. parmak kalınlığında 6 tane dik çizgi. oradan ileriye gitmiyor. ama işin garip tarafı del'e basınca entering setup diyor ama girmiyor. yani olay bu. tuttum malzemeleri aldıgım firmaya götürdüm arkadaşlasr ilgilendi sağolsunlar. ama orada sorun çıkarmadı. hal böyle olunca
    bana dvi dönüştürücüden kaynaklandığını söylediler değiştirdik, getirdim eve taktım yine aynı. ama bilgisayarcı belki 50 sefer denedi gözümün önünde olmadı. eve gelince ne oluyorsa oluyor. hadi monitör arızalı ekran kartını kitliyor dedik. monitörle denedik yine aynı. usb'lerde hiçbirşey yok. sadace ethernet takılı o kadar.

bu arada mesela pc 20 denemede bir açılıyor sorunsuz bir şekilde. ama tekrar kapattığımda başa dönüyoruz.

yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar

Gigabyte MA78GM-S2H
    amd phenom 8450
    2*1 kingston 667 mhz
    sapphire hd 3650 512mb 128bit gddr3 pci-e 16x
    samsung 250gb hdd

• kasaya ; güç kanlosu - klavye - mouse ve dvi haricinde bişey takmadan aç aynı durum söz konusuysa hala farklı klavye-mouse tak.bana klavyeden gibi geldi bilmemki bi dene bakalım başka klavye mouse ile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soguknewale

Merhaba arkadaşlar;

6.)Başka Tavsiyeleriniz

şimdiden tşkrler.

sakın bulasma kardesim alabilirsen asus790 yada dfı790 serilerine bak.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ka aN

kasaya ; güç kanlosu - klavye - mouse ve dvi haricinde bişey takmadan aç aynı durum söz konusuysa hala farklı klavye-mouse tak.bana klavyeden gibi geldi bilmemki bi dene bakalım başka klavye mouse ile.

sağol kaan. onuda deneyecektim ama gerek kalmadı. chek disk yaptırdım düzeldi nasıl olduysa. zaten ilk bios ekranında. tam harddisk bilgileri gözükürken kitleniyordu. sanırım sorun harddiskten kaynaklanıyordu.

ama hala sorunun ne oldugunu anlayabilmiş değilim. chekdisk'ten sonra herşey normal.
  • bulasma ddemıs bırı.ben aldım bu kartı suan hıc bır sorun yok.hem bak dedıgın anakrtların fıyatlarını bılmyorsun galıba.o kartlarla bu kartları kıyaslama gıbı bır durum ortaya cıkıyor.
    ha param olsa bu kartı alırmıydım almazdım.ama bu zmanda artık senın dedıgın 790 larada para yatırmak bana sacma gelıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grandgustin

bulasma ddemıs bırı.ben aldım bu kartı suan hıc bır sorun yok.hem bak dedıgın anakrtların fıyatlarını bılmyorsun galıba.o kartlarla bu kartları kıyaslama gıbı bır durum ortaya cıkıyor.
    ha param olsa bu kartı alırmıydım almazdım.ama bu zmanda artık senın dedıgın 790 larada para yatırmak bana sacma gelıyor.

bencede kartti problemli olanlar cikiyor.ama ben ve benim gibi pek cok kiside kart sorunsuz calisiyor.
  • merhaba arkadaşlar çok şükür benim kartla ilgili büyük bir sorunum yok alalı 5 gün oldu memnunumda ama sadece şu ses olayını çözemedim logitech x540 5+1 ses sistemim var ilk taktıgımda hiç ses gelmiyordu anakartın kendi ses programı hoporlör çıkşlarını baglarken zaten yol gösteriyor hangi çıkışı taktıgını soruyor hepsini dogru işaretledim ama bir türlü ne kadar yer degiştirsemde olmadı ses geliyor ama ayarlama yapıyorum gösterdigi yolda ön arka sub hepsi tamam kendi testindede sorun yok ama iş müzik dinlemeye veya filim izlemeye geçince hepsinden ses alamıyorum ya ön kolondan ses geliyo arkaları kesiyo yada arkayı kesiyo arkayla önü ayarladım bu seferde sub ve merkezden ses gelmedi böyle bi sorun yaşayıp çözen vaya bilen arkadaşlar bi yardımcı olursanız çok makbüle geçecek şimdiden teşekkürler..
  • Evet dostlar sistemimi toplamış bulunuyorum şöyle:

Gigabyte MA78GM-S2H rev1.1 F5 Bios
    AMD Athlon 64 Xp 5200+ 2.7 GHz
    Kingston 2*1 GB 800 Mhz DDR2 CL6 KVR800D2N6/1G
    Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB SATA2
    BenQ X2000W 20'' 2ms GTG Dvi Hdmi
    Asus Vento TS-6A1 250 W Slim mATX Siyah

Sistemi kendim toplayım kurdum gayet stabil ve serin çalışıyor. Birde şu kasadaki 60 mm fanlar sessiz çalışsaydı tam süper olacaktı. Sesi rahatsızlık vermeye başladı.Konu dışı ama piyasada 60mm sessiz fan bulabilirmiyim?
  • 60mm alman sartmı.80mm delıklerı varsa 80 al.daha sessiz olur.arkadasım w3hw3t bılgısayardakı ses cıkısları kontrol et.hanı hd audıo falan varya.hangılerını taktın gıbılerınden bır sey cıkması lazım karsına.aynı sorun bendede olmustu.mesela arka cıkıs degılde baska bır secenek vardı onu sectm duzelmıstı.
  • Grandgustin kardeş dijital pcm output seçenegini yapınca düzeldi ama benim anlamadıgım 5+1 seçince neden olmuyo neyse hallettim saol kardeşim benim bir sorum olacak yeni bir pc topladım
    Amd 5600+,gigabyte ma78gm s2h ankart,500 gb seagate hdd,2gb corsair ram, dwd rw cool master 380 wt kasa ilerde bu sisteme sapphira 4830 ekran kartı ekleyecegim acaba bu sisteme cool masterin 380 watlık psu su sorun çıkarırmı sistemle beraber aldım kasayı 460 istediydik ama bi karışıklık olmuş 380 geldi olan oldu yani artık :D bilgilendirirsenin çok makbule geçer...
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.