overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock

Jaws -> overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (28 Nisan 2008; 2:58:44)

selam arkadaşlar
amd2 dual core x4800 islemcimiz var bunu overclock yapıp öle kulanmak istiyoruz.
bütceyi fazla sarsmıcak ve gercekten parasını hakkını veren bi anakart almak istioyurz tavsilerinizin ışıgında
bide ekran kartı da overclock potansiyelli bi sey istiyoruz maxsimum 150 ytl paramız var
ram'ler ve kac wat psu almamız lazım
saygılar.

aligurol -> Cevap: overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (28 Nisan 2008; 13:42:04)

msi ın bir modeli wardı yanlış hatırlamıyorsam model k9a2 cf 790x chipsetli onun fiyatı oldukca uygundu iyi de oc olduğu söyleniyor. kendi anakartını nie önermiyorsun dersen kondansatörlerin katı olmaması haricinde beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. 4200x2 le stok soğutma 3100 e kadar çıkabildi saolsun. ama 7** serisi bir anakart alman tavsiyemdir 690g ler eskidi artık tavsiye edilmez. ekran kartı olarak o fiyata ati 3650 yada 8600gt sonic düşünebilirsin o fiyata en tercih edilesi ekran kartları onlar. ram konusunda corsairin x2m leri gayet ii ve uygun fiyatlı. psu konusundada ekran kartı 3650 fln plan bir sistemde gerçek 300wattlık bir psu da bile sorun çekmezsin 350 watt tercihimdir ama sonuçta psu sınırına ne kadar az yaklaşırsa verimi o kadar yüksek olur

*AXI* -> Cevap: overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (18 Temmuz 2008; 13:18:24)

aynı ıslemcı bende de var biostar TA770 ıle ıyı sonuclar alıyorum.

ramlar kıngston 3 gb ddr2 667
guc kaynagım coolermaster 430 watt
ekran kartım xfx 7600GT xxx

ekran kartımda cekırdek hızı normal : 590 mhz O/C = 700 mhz
ram hızları normal: 1,6ghz o/c= 1,8 ghz

işlemci : normal 2,5 ghz o/c: 2,8 ısı 47-50 arası degısıyor

bunlar gunluk kullandıgım degerler

hedayse -> Cevap: overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (18 Temmuz 2008; 15:02:03)

O işlemci voltajsız şekilde 3 ghz demesi lazım.. En kötü 0,50 felan volt verirsin .. Daha ilerisini denemedinmi.. 3 ghz bence yapmalı 2.8 az kalmış..

*AXI* -> Cevap: overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (18 Temmuz 2008; 21:55:31)

yuklenmedım fazla 2.8 dırekt aldım oylece bıraktım

hafta sonu denerım 3.0

sogutmam yeterınce ıyı
asılırım bıraz

ramler ne kadar gorur acaba

667 olarak bıraktım

hedayse -> Cevap: overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (19 Temmuz 2008; 9:51:26)

quote:

Orjinalden alıntı: *AXI*

yuklenmedım fazla 2.8 dırekt aldım oylece bıraktım

hafta sonu denerım 3.0

sogutmam yeterınce ıyı
asılırım bıraz

ramler ne kadar gorur acaba

667 olarak bıraktım

Soğutmam iyi diyorsun ama bir önceki mesajında yazmış olduğun ısılara göre bence iyi değil.. 47-50 derece arası değişiyor demişsin lakin bu değerler yükte ise iyi gibi.. Fan olarak ne kullanıyosun.. Birde ramlerin oem kingston olduğunu düşünürsek çokta iyi sonuçlar verebileceğine ihtimal veremiyorum. En fazla yapsa yapsa 900 mhz der herhalde ama onuda voltaj vermen gerekir..

*AXI* -> Cevap: overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (20 Temmuz 2008; 14:51:07)

su an voltaj vermeden ıslemcıyı 3.0 ghz olarak calıstırıyorum

ramlerı dedıgım gıbı 667 olarak bıraktım.onlara o/c uygulamadım. uygulasamda 800 e cekerım orda bırakırım zaten

ekran kartıda %20 gıbı bı o/c ıle calısıyor.gece kararlılık testı yaptım 10 dakıka boyunca 74 dereceyı gecmedı.

ıslemcıde yukte 63 dereceyı gecmedı

bu sekılde stabıl olarak kullanmaya devam etcem

denk gelırse ıyı bı ram alırım

bıostar TA770 kac mhz ram destekler acaba.

hedayse -> Cevap: overclock icin anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi (21 Temmuz 2008; 8:54:16)

quote:

Orjinalden alıntı: *AXI*

su an voltaj vermeden ıslemcıyı 3.0 ghz olarak calıstırıyorum

ramlerı dedıgım gıbı 667 olarak bıraktım.onlara o/c uygulamadım. uygulasamda 800 e cekerım orda bırakırım zaten

ekran kartıda %20 gıbı bı o/c ıle calısıyor.gece kararlılık testı yaptım 10 dakıka boyunca 74 dereceyı gecmedı.

ıslemcıde yukte 63 dereceyı gecmedı

bu sekılde stabıl olarak kullanmaya devam etcem

denk gelırse ıyı bı ram alırım

bıostar TA770 kac mhz ram destekler acaba.

Güzel olmuş güle güle kullan...

Biostarın sitesinde senin anakartının 1066 mhz ram desteklediğini yazıyor..

MEMORY

Support Dual Channel DDR2 533/667/800/1066 MHz
(Biostarın sitesinden alıntıdır)

Ramlere oc yapmadım 667 de bıraktım demişsin ama bu durumda tahminlerime göre ramin cpu/7 dram:fsb bölenine göre olmuş olursa; 857 mhz de çalışıyor.. Eğer 3 gb ram ile sistemin bu şekilde stabil ise gayet iyi bence. 3 gb ramin 3x1gb olarak mı yoksa 2x1 + 2x512 olarak mı?.. Ramlere hiç voltaj verdin mi?

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.34375