Herkese merhaba... Benim başıma az kalsın geliyordu neyse zor bela kurtardım.... Bari başkaların başına gelmesin diye yazıyorum.... İntel işlemciler için anakartın arkasına takılan parçanın üstündeki kağıdı ya sökmeyin ya da iki katmanlı olduğu için sadece tek zerotherm yazan kağıdı sökün yoksa q6600 ü çift çekirdek gibi görebilirsiniz ya da hiç göremeyebilirsiniz
Tek katman sökülecek sadece hocam,öteki tarafta da söylemiştim.Ama termal pad ile işlemci çekirdeğinin ne alakası var ,hala anlamadım.biosu resetlesen yada flashlayıp daha güncel bios yüklesen,o da olmadı temiz bi format atıp öyle baksan daha iyi olur
malesef cpu-z ile kanıtlayamam çünkü soğutucu belki sorunludur diye aldığım yere geri götürdüm... biosu kaç kere resetledim... Hiç bir işe yaramadı... Ancak ne zaman soğutucu 4 tane vidayı gevşetsem sorun çözülüyordu fakat bu seferde soğutucu işlemciye çok az temas ettiği için q6600 80 dereceyi buldu.... Hatta burdada eğer termal pedi kazara çıkarırsak kısa devre olacağından söz ediyor....
anlamıyorum nedir bu soğutucuyu bu kadar karalama yahu!!! THG'de yerden yere vurulmuş sırf bu kısadevre olayı için ama az dikkatli olan bir kullanıcı, montajdan önce hiçbirşey okumasa bile o demirin lehimlere değebileceğini hesap eder diye düşünüyorum şahsen.
Sırf bu test-failed, donanım katili gibi sözlere inat ben ZeroTherm NV120 aldım, çünkü thermalright ile karşılaştırılıyor ve onun kadar olmasada yarı fiyata (en azından ben öyle aldım) ona yakın performans veriyor.
Şahsi görüşüm, bu kadar kusur kadı kızında da olur...
Evet doğru diyosun yayluu... Birde demiş fan gürültüsü çok fazla... Ne kadar fazla ses o kadar performans yani... Yanlız o termal pedi çıkarıpta kısa devreye çok yaklaşanlardan biri de benim vallahi q6600 2 çekirdeğe döndü Neyseki şanslıymışım... bu sefer termal pedi yapıştıcaktım fakat üstüne tozlar yapışmış... Sanırım bundan dolayı sistem durduk yere res atıyor. Bende stok fanı taktım. ve aldığım yere geri götürdüm yenisiyle değiştirmek için... Peki değişim yapmazlarsa termal ped yerine yerine ne kullanabilirim???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyline334 -- 28 Nisan 2008; 0:55:29 >
Bu arada bişey dikkatimi çekti donanımhaber video daZEROtherm BTF95 incelemesini izlerken adam zerotherm yazısını hiç sökmeden taktı. Sen nasıl taktın yayluu??? Bi problem teşkil eder mi zerothemr yazısını hiç çıkarmamak??
skyline334 fan gürültüsünü kabul ettim, hatta fan kontrolcüsünün kötü olduğunu da kabul ettim çünkü ürün bana geldiği anda ikisini de kutusuna koyacağım Pasif olarak kullanmak için aldım ben Nirvanayı.
Termal ped dediğin o demirin altındaki bant sanırım. Onun termallikle bir alakası yok bence, demiri korumak için sıradan bir bant diye düşünüyorum. Onun kalınlığında bir etiket bulup yapıştır ve vidalarınıda iyice sık.
ürün elime gelince bakalım ne olacak, katledecekmi donanımımı çok merak ediyorum doğrusu. Şu an kullandığım E4300 1.8GHz@3Ghz olarak hız aşırtılmış durumda. Boşta 55, yükte 70+ civarı sıcaklığa çıkıyor çekirdekler. Nirvana ile (fanlı-fansız) sonuçlar ne olacak yazmayı düşünyorum buraya.
Bu arada bişey dikkatimi çekti donanımhaber video daZEROtherm BTF95 incelemesini izlerken adam zerotherm yazısını hiç sökmeden taktı. Sen nasıl taktın yayluu??? Bi problem teşkil eder mi zerothemr yazısını hiç çıkarmamak??
Dediğim gibi ürün bana ulaşmadı henüz, sipariş olarak bekliyor, hafta içi ulaşır sanrım elime. Ben hiç sökmeden takacağım.
Hımm.. ok bekliyorum ss lerini İnşallah bi problem çıkmaz bağlarken... Beklemek kadar da kötü şey yoktur:D Vallahi ben tozlu termal pedi takılı halde bile yüksek dereceler aldım. Hatta stok fanla aynı dereceler aldım. Belki bişeyleri yanlış yapmışımdır diye aldığım yere geri götürdüm. yarın cevap gelecek...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyline334 -- 28 Nisan 2008; 1:11:26 >
Bu arada disbiritörüne de yazı attım. Lütfen türkçe kullanıcı klavuzu koyun diye. Birde o yapışkan maddeyi nereden bulabilirim diye sordum bakayım ne diyecekeler..
bendeki E4300 işlemcinin 55 derece sıcakliğına göre iyi sanırım ama bir araştırma yap bakalım QuadCore ların sıcaklığı nasıldır diye
Ayrıca önemli olan nokta şu, eğer stok fan ile de aynı değerleri alıyorsan bence biryerlerde hata var. Termal macununu kontrol etmende fayda var. O etiketin sıcaklığa bir etki edeceğini de sanmıyorum.
Bu fan sadece intel uyumlu değilki neden intele montaj yapamayanlar fanı kötülüyo anlamadım.Birazcık anlayan biri kırmadan takabilir.Bence intelin stok fanından daha kolaydır takılışı.Ben amd kullanıyorum.En fazla 2 dkmı aldı montajı.Soğutma testlerinde ilk üçte çıkıyo ama neymiş "test failed" kelepir coolermasteri övüyolar bu ne iş anlamadım.
Bu fan sadece intel uyumlu değilki neden intele montaj yapamayanlar fanı kötülüyo anlamadım.Birazcık anlayan biri kırmadan takabilir.Bence intelin stok fanından daha kolaydır takılışı.Ben amd kullanıyorum.En fazla 2 dkmı aldı montajı.Soğutma testlerinde ilk üçte çıkıyo ama neymiş "test failed" kelepir coolermasteri övüyolar bu ne iş anlamadım.
amd sistemlerde tek aparatla anakart üzerindeki plastiğe takılması yeterli oluyor, intelde motaja yardımcı olacak bir parça olmadığından soğutucuyu anakarta sabitlemek için anakartın arka yüzene bahsi geçen kelepçe ve soğucuya da vidalı aparat takılmak zorunda haliyle montajı süresini uzatmakta. Kelepçenin anakart yüzeyine daha sağlam durması içinde çift tarafı bant kullanılmış, bu bant şeffaf olduğundan fark edilmeyip çıkabilmekte ve bu şekilde takılırsa kısa devreye yol açmakta.
quote:
Orjinalden alıntı: skyline334
Videoda sökülmemesinin sebebi ürünü test için gönderilmiş olmasıdır. Banttın üstündeki koruyucu çıkrılmadan da kullanılabilir.
Yaşanan sorun direk olarak kısadevre gibi görünüyor. Bu kullanıcı hatası olarak kabul edilebilir.
İlginç olan nasıl bir kısadevredir ki dört çekirdek işlemciyi çift çekirdek gibi göstersin. Eğer kısadevreden kaynaklanıyorsa kim bilir nereye temas etti.