Arkadaşım firewire bağlantıyı usb ye çevirme gibi bir şansın yok. vermiş olduğun linki inceledim. buradaki cihaz usb adaptörü yani firewire ile aralarında bir bağlantı yok. Temel bilgi olarak aralarındaki farka gelince firewire bağlantı USB1.1 den sonra geliştirildi ve kullanım amacı genel itibarıyla dijital video kameralardan pc ye görüntü ve ses aktarımı içindi. tabi teknoloji hızla gelişti şuan kameralar haricinde harici hdd ler dahil olmak üzere birçok farklı cihazda kullanımı bulanmaktadır. bu süreci daha iyi anlayabilmen için temel farklarından bahsediyim
USB 1.1 teorik olarak veri aktarım hızı 12MB/sn dir 1394a teroik olarak veri aktarım hızı 400MB/sn dir USB2.0 teorik olarak veri aktarım hızı 480MB/sn dir USB1.1 in yaklaşık 40 katı hızlıdır. 1394b teorik olarak veri aktarım hızı 800MB/sn dir.
eski model cihaz ve anakartlar genelde USB 1.1 i kullanırlar. Kazara USB2.0 kullanan yeni bir cihazı eski bir pc ye takarsan (USB2.0 desteği olmayan) uyarı verir. bilmiyorum elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFANER -- 30 Nisan 2008; 1:31:01 >