KARdeş cahilligimi mazur gör DVI HDMI nin bi alt modelimi oluyor yada söle sorayım DVI ile LCD tvlere baglantı yapabıliyormuyuz HDMI den farkı ne ?
HDMI>DVI>VGA
DVI ile LCD TV'ye bağlantı yapabilirsin ama TV'deki girişi bilmen gerekir DVI'mı yoksa VGA'mı. Ayrıca DVI-HDMI kablo kullanarak direk TV'ye HDMI'dan bağlayabilirsin.
KARdeş cahilligimi mazur gör DVI HDMI nin bi alt modelimi oluyor yada söle sorayım DVI ile LCD tvlere baglantı yapabıliyormuyuz HDMI den farkı ne ?
HDMI>DVI>VGA
DVI ile LCD TV'ye bağlantı yapabilirsin ama TV'deki girişi bilmen gerekir DVI'mı yoksa VGA'mı. Ayrıca DVI-HDMI kablo kullanarak direk TV'ye HDMI'dan bağlayabilirsin.
kardeş yakında LCD bi tv alacagım neye dikkat etmem lazım birde anladıgım kadarı ile DVI ve HDMI arasında bi fark yok sonuçta birbirine cevriliyor mesela uydu cihazlarını hem scartdan baglayabiliyoruz hemde 3 renkli kablodan herhalde bahsettiginiz vark bu olsa gerek teşekkür ederim
HDMI>DVI>VGA
kardeş yakında LCD bi tv alacagım neye dikkat etmem lazım birde anladıgım kadarı ile DVI ve HDMI arasında bi fark yok sonuçta birbirine cevriliyor mesela uydu cihazlarını hem scartdan baglayabiliyoruz hemde 3 renkli kablodan herhalde bahsettiginiz vark bu olsa gerek teşekkür ederim
DVI ile HDMI arasında fark olmaz olur mu. Aralarında dağlar kadar fark var yani öyle basit bir şey değil. HDMI cihazlardan HD(High Definition, Yüksek Çözünürlük, 1920x1080) yayın yapılabilirken diğer scart kullanılan cihazlardan bu yüksek kaliteli görüntü alınamaz. Alacağın TV üzerinde en az 2 adet HDMI 1.3 girişinin olmasına dikkat et. Ayrıca forumun TV bölümüne girerek daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsin.
Asus F8 ve M51 serisi, Dell Inspiration 1525, XPS serileri (belki Vostro serisinde olabilir), Toshiba Qosmio serisinin 17" ekranları ve Qosmio F45'in üst modellier, Toshiba A305-S6845, Sony FZ4 serisi, Acer 5720'de HDMI çıkışı var.DVI port'u olan laptopları HMI to DVI kabloları ile tv'ye bağlamak mümkün.Yabancı forumlarda kalite farkından bahseden olmamış.Ama HD görüntününde 1080P, 720P, 1080i, 720i gibi çözünürlük çeşitleri var.Aralarında en gelişmişi 1080P.Onuda XPS 1530 serisinin 1680X1050 çözünürlüklü ekranları(NOT: hepsinde yoktur) destekliyor diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 28 Nisan 2008; 4:43:55 >
orda yanlışın var, laptop ekranı ile HDMI çıkışını karıştırmışsın.. HDMI çıkışı ile 1900*1080 çözünürlüğe çıkabiliyorsun her halukarda, bu ekran kartı ile ilgili bir olay, external vga monitor takmak gibi , farkı görüntü ve sesi aynı kablo ile yüksek kalitede tv ye aktarıyor.. hepsi bir yani Bir de DVI çıkışı olan laptopu adaptör yardımı ile HDMI e bağlamak mümkün ..kalite farkı olacağını zannetmiyorum bir de ses nakli oluyormu bilemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Ata
@iski
Asus F8 ve M51 serisi, Dell Inspiration 1525, XPS serileri (belki Vostro serisinde olabilir), Toshiba Qosmio serisinin 17" ekranları ve Qosmio F45'in üst modellier, Toshiba A305-S6845, Sony FZ4 serisi, Acer 5720'de HDMI çıkışı var.DVI port'u olan laptopları HMI to DVI kabloları ile tv'ye bağlamak mümkün.Yabancı forumlarda kalite farkından bahseden olmamış.Ama HD görüntününde 1080P, 720P, 1080i, 720i gibi çözünürlük çeşitleri var.Aralarında en gelişmişi 1080P.Onuda XPS 1530 serisinin 1680X1050 çözünürlüklü ekranları(NOT: hepsinde yoktur) destekliyor diye biliyorum.
Eğer adaptör ile HDMI çevirirken S-Video çıkışındna bahsediyorsan, kalite farkı gözle görülür derecede oluyormuş.Ama DVI'dan çevirmeden böle bir şey duymadım.