Arkadaşlar bilgilendirmek amacı ile anlatıyorum tekrar format attım ve her driverden sonra ve program kurulumundan sonra tek tek yeniden başlatıp görev yöneticisi performansdan ram miktarını denetledim sorunu kaynağı açılışın hızlanması için msconfigden önyükleme gelişmiş seçeneklerden işlemci sayısı ve bellek üst miktarını işaretleyip işlemci 4 çekirdeğini ve rami gösterdim ve sonra yeniden başlattığımda 3326 oldu tekrar eski haline döndürdüm yani kutucuklardaki tık işaretlerini iptal edip yeniden başlattığımda 4094 sonuç aşağıdaki resimde belki ileride aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlara yardımcı olurum
Benim bildiğim kadarıyla zaten vista 64 8GB Ram, 32'de 4GB Ram destekliyor(tabi standart versionunu kastetmiyorum). Bu durumda sorun ne anlamadım. Diğer bir detayda vistanın 3gb Ram ve üzerindeki kurulumda sorun çıkarması. Kurulumu yaparken ramler 3gb altında olursa bu tip sorunlarla karşılaşmamış olursunuz.
msconfigden önyükleme gelişmiş seçeneklerden işlemci sayısı 1 gözüküyor oysa işlemcim 4 çekirdek bu ayarı 4e getirmemin bir sakıncası olurmu veya faydası olurmu?öğrenmek istediğim bu bunun dışında performansla ilgili herhangi bir şikayetim yok.
arkadaşlar ben XP 32 bit kullanıyorum, 2 güne Ballistix 2x1 1066 mhz ram alıcam, bi müddet daha 32 bit xp ye devam düşüncem var, sistemim imzamda, ekran kartı yeni seriler çıkınca iyi bir üst seviye ekran kartı ile değişecek, bu gelişmeler doğrultusunda , ben vista 64 bit ultimate e geçmelimiyim? ne farketti ? 10 üzerinden değerlendirseniz, xp 32 bitten vista 64 bite geçmeyi , kaç puan verirdiniz? Sadece kullanıyorum diye iyi demezseniz sevinirim
merhaba arkadaşlar bendede aynı sorun war 4tane 1 gb lık corsair ramim var biosta 4gb olarak goruor ama ama windowsta 2816 olarak gozukuyor bu ramler kaç olarak çalısıor?anlayamadım 64 bite geçmeye gerek warmı.
Mecbur değilseniz 64bit işletim sistemine geçmeyin. Ben aylardır Vista 64bit kullanıyorum. Vista32 bit de kullandım. Hiçbir performans artısını göremedim. Sırf 8GB ram boşa gitmesin diye 64 bit kullanıyorum.