Bi kaç gün önce yeni lcd aldım. Özellikle dh'de yazılar soluk gibi çıkıyordu. Microsoftun sitesine grip cleartype özelliğini yükledim(aktif hale getirdim) Şimdi yazılar falan güzel oldu
"Efendiler, Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık, Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre uygun yapmak, yürümek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatiyle, ecnebilerin planlarıyla yükseltilebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir" Gazi Mustafa Kemal 6 Mart 1922, Büyük Millet Meclisi
microsoftun sitesindenmi? masaüstüne sağ tıklayıp özellikler>görünüm>efektler den cleartype etkinleştirmek yetmiyormu zaten?
Daha önce crt monitor kullandığımdan dolayı cleartype'ı hiç kullanmadım, bu yüzden de nasıl etkin hale getirliceğini bulmak için google'a cleartype yazdım ve ilk karşıma çıkan site: http://www.microsoft.com/typography/cleartype/tuner/Step1.aspx Burasıydı. İnternet üzerinden de aktif hale getiriliyormuş yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 27 Nisan 2008; 3:10:40 >
"Efendiler, Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık, Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre uygun yapmak, yürümek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatiyle, ecnebilerin planlarıyla yükseltilebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir" Gazi Mustafa Kemal 6 Mart 1922, Büyük Millet Meclisi
yav bende acık ama felaket derecefde yazıların arkasında uzaktan dorunecek sekılde yesıllenme ve kırmızılasma soz konusu cok goz yoruyor :S dvi dan bafladım gkartım 9800gtx monıtoe va912 vievsonic. xp de boyle bır sorunum yoktu ama vısta kurunca basladı :S cleartype acık. sankı butun yazılar puslu :S felaket gozum kasınıyor. bunun bir çaresi varmıdır bılen var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 20 Mayıs 2008; 23:57:46 >