Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
AMD, Masaüstü Bilgisayarlar için Eksiksiz ve Dengeli Çözümler Sunuyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Basın Bültenleri >> AMD, Masaüstü Bilgisayarlar için Eksiksiz ve Dengeli Çözümler Sunuyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
prK2

26 Nisan 2008; 18:44:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

AMD, Masaüstü Bilgisayarlar için Eksiksiz ve Dengeli Çözümler Sunuyor

—Üç yeni AMD Phenom™ X3 üç çekirdekli işlemci, AMD işlemcili platformların esnekliğini ve ölçeklenebilir performansını genişletiyor.—

AMD yaptığı bir açıklamada, AMD 780 yonga setiyle birleştiğinde tüketicilere full HD deneyimi ve çarpıcı oyun ile dijital ortam performansı sunan üç yeni AMD Phenom™ X3 üç çekirdekli işlemcinin çıktığını duyurdu.  Dünyanın tek üç çekirdekli x86 işlemcileri olan AMD Phenom X3 işlemcileri, çok çekirdek teknolojisini, günümüzün çok kanallı dijital eğlence uygulamalarını rahatlıkla çalıştırabilecek masaüstü işlemciler arayan daha geniş bir kitle için ulaşılabilir kılıyor.

Dijital ortam cihazlarının ve dijital eğlencenin gelişmesi, tüketicilerin bilgisayarlarını kullanma biçimini değiştiriyor ve gerek işlemci, gerek grafik kapasitesi çıtalarını yükseltiyor.  Bilgisayar alırken kullanıcı deneyimini belirleyen en önemli iki unsur olan grafik kapasitesi ve işlemci, tüketicileri hangisinden ödün verecekleri konusunda zor durumda bırakıyor.  AMD çözümlerine dayanan bilgisayarlar ise, olağanüstü bir görsel deneyimi ölçeklenebilirlik ve ekonomik fiyat ile sunarak tüketicileri bu ikilemden kurtarıyor.

''Günümüz piyasasında tüketiciler, tek taraflı pazarlama iddialarıyla boğuşurken, yararlarına bakarak bir bileşeni diğerine tercih etme kararı vermek zorunda kalıyorlar," diyen AMD Ürün ve Marka Yönetimi Müdürü Leslie Sobon, şöyle devam etti: ''AMD, performanstan ödün vermeden dengeli bir platform çözümü sunabilen, heyecan verici bir görsel deneyim ve çok kanallı uygulamalarda yüksek performans sağlayabilen tek şirket."

AMD''nin Doğrudan Bağlantı Mimarisi''ne dayalı gerçek çok çekirdek teknolojisi, dünyanın ilk ve tek üç çekirdekli masaüstü işlemcisinin piyasaya sürülmesini sağladı.  Bu eşsiz işlemciler, AMD Phenom X4 dört çekirdekli işlemcilerin özelliklerine benzer özelliklere sahip ve günümüzün çoklu görev modellerini ve çok kanallı dijital medya ve oyun uygulamalarını, aynı saat hızındaki çift çekirdekli işlemcilere göre daha yüksek performansla çalıştırıyor.  Yeni AMD Phenom X3 üç çekirdekli işlemciler, piyasanın çok çekirdekli işlemci desteğiyle daha yüksek performans talebini karşılarken, Windows Vista®''da son teknoloji ürünü uygulamalar çalıştırmak gibi gerçekçi senaryolarda da başarı sağlıyor.

''AMD''nin Phenom X4 ve AMD Phenom X3 işlemcilerini de kapsayan çok çekirdek teknolojisi, masaüstü bilgisayarlarda güç ve performans artışına yönelik giderek yükselen eğilimin başında geliyor," diyen Microsoft Geliştirici Birimi Yöneticisi Keith Smith, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Çok çekirdek teknolojisinin avantajlarından yararlanan bir sektör lideri olarak, AMD Phenom X4 ve Phenom X3 modellerinin yüksek işlem gücünden yararlanarak Microsoft ürünleri kullanan müşterilerimizi desteklemeyi planlıyoruz."

AMD çözümleri tabanlı masaüstü platformlar, kanal ortaklarına esneklik ve seçenek çokluğu sağlarken, son kullanıcıların çeşitli taleplerini karşılamaları için platform farklılıkları da sunuyor.  AMD, genel kullanım piyasasına Phenom X3 işlemcileri ve AMD 780G yonga setleriyle olağanüstü değer sağlıyor; bu çözüme dayalı platformlar, kullanıcıların eskiden sadece üst düzey sistemlerde görebildiği işlem gücü ve görsel performansı genel kullanım düzeyine de getiriyor.  ATI Radeon™ grafik işlemcilerinin eklenmesi de, bir dizi çekici ve kaliteli masaüstü bilgisayar seçeneğiyle, dijital ortamdaki eğlence deneyimini destekliyor.  Özellikle ATI Hybrid Grafik Teknolojisi, hem ATI marka harici ekran kartının, hem de ana karttaki AMD 780G tümleşik grafik işlemcinin gücünü kullanarak olağanüstü performans ve fiyat ekonomisi sağlıyor.

Sektör Desteği

''AMD Phenom™ X3 üç çekirdekli işlemciler ve en yeni AMD 780G ana kartları kullanarak, müşterilerimize inanılmaz derecede güçlü yüksek çözünürlüklü ev sineması sistemleri sunabiliyoruz.  Müşteriler, Blu-Ray filmlerin ve diğer yüksek çözünürlüklü içeriklerin makinelerimizde ne kadar kusursuz oynatıldığını görünce hayrete kapılıyorlar." 

Todd Swank – Nor-Tech Pazarlama Başkan Yardımcısı

''AMD 780G yonga seti ve AMD Phenom™ X3 işlemcileri, ödüllü üst düzey bilgisayarlarımıza taze kan oldu.  Axess HD medya merkezimiz için çok zarif bir platform oluşturan bu ürünler, Blu-ray ve dijital kablolu yayın için tam HD 1080p çözünürlükleri, harici bir video işlemcisi gerektirmeden oynatıyor.  Ayrıca, ATI Hybrid Grafik, bizim Dash Friends ve Family bilgisayarımıza, günümüzün zorlu oyunları için daha fazla üç boyutlu grafik performansı getiriyor.  AMD Phenom X3 işlemci ve AMD 780G yonga seti bize büyük heyecan verdi."

Wallace Santos – Maingear CEO ve Kurucusu

''Gamer Ultra Serisi ürünlerimizde, en yeni AMD Phenom™ X3 8000 Serisi üç çekirdekli işlemcileri, güçlü AMD 780G yonga setiyle buluşturmaktan gurur duyuyoruz.  Bu eşsiz bileşim, masaüstü bilgisayarların video kalitesini ve verimliliğini arttırarak Cyberpower bilgisayarların müşterilere üstün oyun çözümlerini inanılmaz fiyatlarda sunmasına imkan tanıyor."

Eric Cheung – CEO, Cyberpower

scaniaperest

26 Nisan 2008; 19:52:23 

Sık sık DonanımHaber'i AMD'yle ilgili haberler okumak için takip ederim. FX57 hocamın AMD haberleri, arkadaşlarla AMD ile ilgili yaptığımız sohbetlerde, AMD'nin ne kadar teknoloji olarak önde olduğunu anladım ve fanatiklik aşamasına gelen bir hayranlık oluştu bende. AMD'yi çok seviyorum.

Asıl teknolojiyi AMD üretir, bir başka firma ise taklit yapar, "kakalama" yöntemiyle satar, 2MB L2 belleği 4MB yapıp %0 hız artışı olur ve satar... AMD'nin ne kadar kullanıcı dostu olduğu burada belli olur.

Ancak, B2 ve B3 revizyonlu Phenom'lar benim için başından beri beklediğim işlemcilerdi. Athlon'lar da benim için çok değerliler, ancak Phenom'un haberlerini yeni yeni donanımla ilgili haberler okumaya başladığım için özel yeri vardır.

B2, sözde "sorunlu" (TLB hatalı) işlemciler keşke tamamiyle test edilip de satılsaydı, B3'ü çıkartmasına gerek kalmasaydı... AMD için biraz prestij kaybı. Ancak bu TLB hatasının Phenom'larda bir etkisinin olmadığı, sadece aynı mimarideki sunucu işlemcisi (yanlış hatırlamıyorsam) Barcelona adlı işlemcide sorun üretiyordu.

AMD'nin kendi grafik işlemcilerini kendisi üretmesi (ATi'yi satın almasıyla oldu. Artık ATi demek istemiyorum, AMD'nin firması olduğu için AMD dense daha iyi olur), kendi chipsetini üretmesi (780G ==> giriş seviyesi, 790FX ==> Yüksek başarım oranına sahip) chipsetleri ile, oyunlarda diğer firmaları tercih etmememiz için büyük etken benim için.

AMD, benim için çok önemli. Bu aralar maddi sıkıntı yaşaması inanın ki benim için çok büyük bir üzüntü kaynağı. Eğer reklam atakları yapılırsa, hazır PC üreticileri ile ortaklıklar, tanıtımlar yapılırsa, AMD çok daha iyi yerlere gelecektir. En önemlisi REKLAM,REKLAM, REKLAM !!!

Başarılar AMD...

AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir...
(9850+790FX+SB750+R700(4870X2)
DAİMA AMD (Benim için.)
ugacomtr

26 Nisan 2008; 21:01:13 

Merak etmeyin para sorunu da ileride bitecektir. Destekledim destekliyorum ve destekleyeceğim de... saygılar.

AMD X2 6400@3520mhz 1.50v-Cooled By Zerotherm NIRVANA /ThermalTake Xaser VI DuNE MoD / Curcur balistik 1066 disco edition / ASUS M3A32 -MVP wi-fi Deluxe 790FX/ Creative X-FI Platinium FATAL1TY Champion Series / Samsung 226BW / seagate 1 Tb. 32mb cache 7200.11 +500 gb 16mb cache Samsung + 200 seagate sata2 16mb ncq / Asus 1814BL + NEC 3551 Lightscribe + Labelflash / Skystar 2.6d / Linksys Wireles - N WAG325/ A4TecH 26B5RP Set / Asus EAH 3870 (775-2250@850-2600) / Logitech Z5400 with slink digital cable / Gigabyte ODIN GT 800Watt + Göstergesi / Logitech Cordless Rumblepad 2 wireless®
Hp-Compaq C735et 1.66 - 2gbram - 120gb hdd - webcam - 15.4" - intel 965 gma Vista ULTIMATE SP1 x3100
575m

26 Nisan 2008; 21:56:33 

AMDyi neden bu kadar sempatik bulduğumu ben de anlamış değilim ancak bazen öyle gelirki AMDyi biz üretiyormuşuz gibi kendimi yakın hissederim.Bir an önce phenom handikapını aşıp daha güncel ve iddialı işlemciler bekliyorum.

The Wanted

Sisteme Gözat

27 Nisan 2008; 1:39:21 

demek istediğim imzamda yazıyor ve yazacakda

amd be-2300@3.0 ghz+gigabyte 790fx+corsair dominator 4gb 1066 mhz+gecube hd4850+17'' 732nw+gmc black kasa+samsung dwd-rw+recom 600w power supply always amd&ati - never intel&nvıdıa

VenomS

Sisteme Gözat

27 Nisan 2008; 14:07:52 

benimde senelerdir tercihim amd olmuştur ama kendime 9550den sonra x1950 almak nasıp olmadı ve 7600GSS alabildim ama gönlüm hep atidedir amd k10larla biraz daha performans verebilseler yada 3-4Ghzlere çıkarbilseler core2 serisi ne iyi bir yanıt olacak ama bakalım artık ben 0,045nm k10.5leri bekliyorum onlar yüksek hızlara çıkarlarsa anca sistemimi yenilerim gibime geliyor yada en iyisi istanbul kodlu işlemcileri beklemek octacore olarak iyi günler
Confusion

28 Nisan 2008; 11:09:22 

x4 de tık yok x3 e younlaşalım 780G ile eşsiz çözümmüş gibi sunalım politikaları bunlar.

piyasada kısıtlı ve pahalı bulunan 780G mobo ve hiç olmayan x3 ü övme çabaları ve yetkilerin konuya dair gereqsiz açıklamaları!!!

isterse "Hector" abimiz gelsin beni ikna egtmeye çalışsın::::::: 45nm avantajlı ve düşük fiyatlı olmadıkça bi phenom a para vermem

ayrıca @ prK2
Firma Yetkilisi

yazınıza kendinizi tanıtarak başlamanız gerekir
bu sayede yazarın objektifli ve konuya hakimiyeti anlaşılır bunun sonucunda ben de derimki sadece önemli isimlerden alıntı yapılan bi yazı olmamış bu şahsı ciddiye alarak okumak gerekir..........

"POWER OVERWHELMING
PAIN EVER LASTING
DESIRES NEVER ENDING!!!"
scaniaperest

28 Nisan 2008; 13:17:02 

quote:

Orjinalden alıntı: Confusion

x4 de tık yok x3 e younlaşalım 780G ile eşsiz çözümmüş gibi sunalım politikaları bunlar.

piyasada kısıtlı ve pahalı bulunan 780G mobo ve hiç olmayan x3 ü övme çabaları ve yetkilerin konuya dair gereqsiz açıklamaları!!!

isterse "Hector" abimiz gelsin beni ikna egtmeye çalışsın::::::: 45nm avantajlı ve düşük fiyatlı olmadıkça bi phenom a para vermem

ayrıca @ prK2
Firma Yetkilisi

yazınıza kendinizi tanıtarak başlamanız gerekir
bu sayede yazarın objektifli ve konuya hakimiyeti anlaşılır bunun sonucunda ben de derimki sadece önemli isimlerden alıntı yapılan bi yazı olmamış bu şahsı ciddiye alarak okumak gerekir..........

Daha yazı yazmaktan habersiniz, Basın Bültenleri haberlerine Express Haberlermiş gibi yanıt veriyorsunuz!!! Senin için de AMD yanıyordu " Ahh ulan şu adama bi' Phenom kakalasam" diye !

AMD ile olumlu ve olumsuz görüşlerimi prK2 hocamın başlığına "düzgünce" anlattım. Ne gerekiyor , ne yapılmalı diye... Tabii ki bilmek gerekir ki, ticaret dünyasında yaşıyoruz;İnişleri de var çıkışları da... AMD gelişmeye başladı,bu apaçık ortada. Chipsetler, yeni nesil GPU'lar, ve gişlemnin göstergeleri olarak da DENEB'ler (Phenom'un 45nm. hâlleri, İstanbul'un da gelişmemiş hâlleri (İstanbul'un deneb'leri daha iyi olacak denmişti)... AMD'nin bu rekabetçi ortamını " Ahh ulan, AMD Inxxx'in fiyatlarını indirtse de, Inxxx alsam" diye şapşalca yorum yazarak suistimâl etmeyin. AMD kullanmadan " AMD sıcaktan yanıyor." falan diye zırvalamayın... Qool'n Quieet neymiş , kullanın, götün...

AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir...
(9850+790FX+SB750+R700(4870X2)
DAİMA AMD (Benim için.)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Basın Bültenleri >> AMD, Masaüstü Bilgisayarlar için Eksiksiz ve Dengeli Çözümler Sunuyor Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zotac Türkiye
Compex 2007 : Zotac Türkiye Standı Röportajı
Candan Mühendislik Advertorial
Candan Mühendislik Lavato, Milano ve Fema otogaz tanıtıcı reklam

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç