Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
2 seneden beri su sogutmaya gecektim ve gectim (resimli)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> 2 seneden beri su sogutmaya gecektim ve gectim (resimli) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
royanselm

26 Nisan 2008; 11:37:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

oncelikle her keze selamlar

evet dedigim gibi iki seneden beri su sogutmaya gecmeyi planliyordum ama bir turlu kismet olmamisti ve simdi gecmis durumdayim ama hala eksik manzemeler var kisa zamanda toplayacagim

birde yapmak istedigim cok seyvar bilgisayarda resimleri koyunca anlatacagim sizlere ve soru sorucagim

ps:yurt disinda yasiyorum ben turkcem cok iyi degil buyuk ihtimalle imlaha hatasi yaparim kusura bakmayin
niyemi turkce aciyorum turkceyi unutmamak icin cunki 1 yada 2 sene sonra geri gelecegim guzelim turkiyeye

resimler

sistemi anlamisinizdir herhalde.anlamayanlar icin soyleyim

DFI LP LT X48-T2R LGA 775 Intel X48 ATX Intel Motherboard
Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz 6MB L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor
Crucial Ballistix Tracer 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel Kit Desktop Memory

bu arada mobo.ram.cpu bugun geldi

kasam zaten hazir tec power eksik su an var ama yenisini alacagim
sitemi tam yazayim bari

E8400 - DFI LP LT X48-T2R - CRUCIAL BALLISTIX TRACER(2 x 1GB) DDR2 1066 PC2 8500 - ABS TAGAN BZ800 - SAMSUNG 2232GW 22” 2MS - PALIT GEFORGE 8800 GT SONIC - LOGITECH Z-5500 - CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREMEMUSIC - THERMALTAKE ARMORPLUS(ARMOR+)VH6000BWS - THERMALTAKE A2417 FLARE PAD - SAITEK ECLIPSE II - LOGITECH G9 - CREATIVE FATAL1TY - ASUS DRW-2014BLT – SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3250410AS 250GB 7200 RPM 16MB 2X NO RAID

SU SOGUTMA SISTEMIM

SWIFTECH MCP655tm - THERMOCHILL PA 120.3 - THERMOCHILL PA 120.3 SHROUD - SWIFTECH APOGEE GTX EXTREME - TYGON ½”ID 5/8”OD TUBING - THERMOCHILL 3/8”BSP NICKEL PLATED BARBS - SWIFTEC MCRES-MICRO RES

arti biraz daha siparisim var onlarida kisa zamanda toplayacagim

yandan gorunusu

arkadan gorunusu

eksik parcalar var gelsin hepsini toplayacagim eksiklerim oldugu icin toparlayamiyorum

bu da onden gorusunusu
buraya iki adet hdd sicaklik kontrol amaciyla lcd bagladim
resimler cok kotu biliyorum makinaya alisamadim daha normal cekiyorum sadece bilginiz olsun diye soyluyorum

bu ardada resim nasil koyulur uzman oldum

buda sogutma parcalarim

bir de yaptiklarimi anlatayim bir resim koyayim daha ayrintili anlatacagim

bu arada sistemi bugun kuramam su an burda saat 4.17 sabah yarin is var buyuk ihtimalle pazartesi kurmus olacagim

oncelikle soruma gececegim simdi altdaki resme dikkatlice bakin ve soruma cevap verirseniz cok sevinirim

arti birde link vereyim

http://www.xoxide.com/logisys-4channel-rckit.html

evet simdi nasil bagladigimi anlayayim
1 nolu tus dort adet uv bagladim
2 nolu tus bos su an zaten sormak istedigim soru?assagida soracagim
3 nolu tus yan kapatdaki fana bagladim
4 nolu tus radyatordeki 3 fana bagladim

evet gelelim 2 nolu tusa
arkadaslar benim istedigim yani yapmak istedigim yan kapakdaki fanin (fani acinca mavi led yaniyor)uzaktan kumandayla acip kapatmak 4 adet led var buna kac ohm direnc koymam lazim
yardimci olurmu bilmem ama 12v giris var 12 volt cikis var bana yazarsaniz cok sevinirim
bugunluk bukadar ilerleyen zamanlarda resimleri ve su sogutma montacinin resimlerini koyayacagim
ve sicaklik degerlerini tabiiikide overclock yapacagim
tesekkurler

ps.bu arada manzemelerin alisimda bana cok yardimci oldugu icin burdan tesekkur etmek istiyorum (StrangerXT)(bilal arkadasima)TESEKKURLER

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royanselm -- 26 Nisan 2008; 18:27:12 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
artenis

26 Nisan 2008; 12:11:28 

hocam turkcen iyi korkma
bu arada nerden bende LT den malzemlerı Xoxide den alıosun sanırım bende topladım bısıler turkıyeye gore fıyat avantajlı baya ama nerdıgın bı magaza warmı bunun dısında bu taraflara yakın

MSI P35 PLATINIUM COMBO+' (niye comboysa!)///İNTEL Q6600///...............///CORSAİR EXTREME 800MHZ 2GB///TİTAN ALASKA HDD COOLER 3 FAN///SAMSUNG 400GB SII*16MB* NCQ///SAMSUNG 19'' 932BF DVİ .2ms. 2000:1///A4TECH GAMEReDİTİON X7 SET///LOGİC3 RUMBLE PAD.///...........///

---FUJIFILM///Finepix S9600--
royanselm

26 Nisan 2008; 12:29:50 

quote:

Orjinalden alıntı: artenis

hocam turkcen iyi korkma
bu arada nerden bende LT den malzemlerı Xoxide den alıosun sanırım bende topladım bısıler turkıyeye gore fıyat avantajlı baya ama nerdıgın bı magaza warmı bunun dısında bu taraflara yakın

hehehehhe

vallayi ben fl miamide yasiyorum burda guvendigim bir kac site var dur link atayim

bilgisayar parcalari burdan
http://www.newegg.com/
http://www.tigerdirect.com/

su sogutma burdan

http://www.frozencpu.com/
http://www.mountainmods.com/index.php?osCsid=05rgju9i0s64e0457c0ooka0t3

Xoxide ilk defa aliyorum guvenilir bir site 4 gunde geldi siparis

sadece uzaktan kumanda aldim

http://www.jab-tech.com/

burdanda siparis verecegim yakinda

yani anlayacagim bir yerden alamiyorum ne arasam ya orda ya burda var bende bildiklerimden aliyorum

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 13:59:49 

Hocam fanın ledleri zaten bağlıdır sizin birşey yapmanıza gerek yok ki...

Ha eğer diyorsanız ki,fanı kapattığım halde ledler yanmaya devam etsin,o zaman ledlerden fana giden bağlantıyı bi görmek gerek...

Tam sorunuzu anlayamadım,daha açıklayıcı olursanız yardımcı olmaya çalışırız.

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
artenis

26 Nisan 2008; 14:11:01 

tiger saglam adres ama US :p
eywallah hocam kolay gele.sivili performans sonuclarını beklıorum

MSI P35 PLATINIUM COMBO+' (niye comboysa!)///İNTEL Q6600///...............///CORSAİR EXTREME 800MHZ 2GB///TİTAN ALASKA HDD COOLER 3 FAN///SAMSUNG 400GB SII*16MB* NCQ///SAMSUNG 19'' 932BF DVİ .2ms. 2000:1///A4TECH GAMEReDİTİON X7 SET///LOGİC3 RUMBLE PAD.///...........///

---FUJIFILM///Finepix S9600--
royanselm

26 Nisan 2008; 14:26:28 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Hocam fanın ledleri zaten bağlıdır sizin birşey yapmanıza gerek yok ki...

Ha eğer diyorsanız ki,fanı kapattığım halde ledler yanmaya devam etsin,o zaman ledlerden fana giden bağlantıyı bi görmek gerek...

Tam sorunuzu anlayamadım,daha açıklayıcı olursanız yardımcı olmaya çalışırız.

isde bende ondan korkmustum anlatamam diye ehheheh
amacim fandaki 4 adet leddi uzakdan kumandaya baglamak
yani fan direk caliscak benim isdedigim zaman uzaktan kumandayla ledleri acip kapatayim(tabi kablo cekecegim uzaktan kumandaya)
cunki uv var kasada ayni zamanda mavi isiklar var ikisi birden calisinca uv yetersiz kaliyor bende sadece uv veya mavi isiklari acip kapatacagim tesekkurler

DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 14:31:28 

Fanı açıp kapatmak değil de,ledleri açıp kapatmak istiyorsunuz yani..

O zaman ilk soruyu sorayım,
ledlerden ayrı ayrı 3-4 tane motora doğru çift kablo mu gidiyor,yoksa ledleri saran halka gibi birşey mi var dışarda,muhtemelen de üstüne izolasyon bandı çekilmiştir...

Ledlerin bağlantı şeklini anlatabilir misiniz?

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
victimm2004

26 Nisan 2008; 17:13:12 

arkadaşlar mehaba ben gigabyte nin su soğutma sistemini almak istiyorum 3D Galaxy II modelini yalnız sadece yabancı sitelerde var vegateknomarkette de yoktur bana yardımcı olursanız sevinirim victimm2004@hotmail.com benim kasam gigabyte 3d aorera anakart x38 dq6 güzel bi sistem yapmak istiyorum

güzel bi pc topluyorum yardımcı olun
royanselm

26 Nisan 2008; 18:16:25 

quote:

Fanı açıp kapatmak değil de,ledleri açıp kapatmak istiyorsunuz yani..

O zaman ilk soruyu sorayım,
ledlerden ayrı ayrı 3-4 tane motora doğru çift kablo mu gidiyor,yoksa ledleri saran halka gibi birşey mi var dışarda,muhtemelen de üstüne izolasyon bandı çekilmiştir...

Ledlerin bağlantı şeklini anlatabilir misiniz?

ben sana resim yollayim daha iyi anlarsin
eksik olma cevaplar icinde tesekkurler

umarim yardimci olmustur arkadasim

birde su an moboya gpuyu koyuyorum ve elimde 4 adet cpu macunuvar bir tanesi gpuyla geldi hangisini sureyim?

tesekkurler

hemen seni yakalamisken bir soru daha soracagim kusurabakma basini agritiyorum
elimde su an bu var link assagida ve aptallik ettim 1 adet aldim
http://www.frozencpu.com/products/2106/ex-liq-05/Thermaltake_BigWater_UV_Reactive_Liquid_Coolant_500cc_Bottle_CL-W0044.html?tl=g30c103s184

ve asil dusundugun bu link veriyorum soruma gelince hangisini alayim?

http://www.frozencpu.com/products/2104/ex-liq-02/Swiftech_Green_UV_Reactive_HydrX_Coolant.html?tl=g30c103s184

tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royanselm -- 26 Nisan 2008; 18:25:09 >

royanselm

26 Nisan 2008; 18:19:11 

quote:

Orjinalden alıntı: victimm2004

arkadaşlar mehaba ben gigabyte nin su soğutma sistemini almak istiyorum 3D Galaxy II modelini yalnız sadece yabancı sitelerde var vegateknomarkette de yoktur bana yardımcı olursanız sevinirim victimm2004@hotmail.com benim kasam gigabyte 3d aorera anakart x38 dq6 güzel bi sistem yapmak istiyorum

arkadasim ben yurtdisinda yasiyorum miamide florida ben sana yardimci olurum ama sen bana nasil guveneceksin yada soyle sorayim ben sana nasil guvenecegim
isdedigim cok pahali degilse yollarim sana ama bana tutarsan 400 yada 500 $ dolarlik sey siparis vermessen tabiii

DiabloXT

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 18:41:07 

Hocam gördüğüm kadarıyla o fanın ledleri paralel bağlı durumdalar...Ledlerden gelen siyah kablolar birbirine paralel,bu siyah kabloların hepsini ordan tekrar ayırıp birleştirip araya anahtar koyarak açıp kapatabilirsiniz.

Yani ledlere giden siyah kabloları söküp birbirine lehimliyceksiniz onları,sonra o siyah kablo demetiyle fan kablosuna gelen siyah kablo arasına anahtar koyacaksınız.

Ayrıca,termal pasta olarak Arctic Silver'in yüksek yoğunlukta gümüş içeren modelini tavsiye edebilirim.

UV Floresan sıvılara gelince,bence farketmez,hangisini isterseniz onu alın derim,ikisi de güzeldir...

royanselm

27 Nisan 2008; 6:53:50 

quote:

Hocam gördüğüm kadarıyla o fanın ledleri paralel bağlı durumdalar...Ledlerden gelen siyah kablolar birbirine paralel,bu siyah kabloların hepsini ordan tekrar ayırıp birleştirip araya anahtar koyarak açıp kapatabilirsiniz.

Yani ledlere giden siyah kabloları söküp birbirine lehimliyceksiniz onları,sonra o siyah kablo demetiyle fan kablosuna gelen siyah kablo arasına anahtar koyacaksınız.

Ayrıca,termal pasta olarak Arctic Silver'in yüksek yoğunlukta gümüş içeren modelini tavsiye edebilirim.

UV Floresan sıvılara gelince,bence farketmez,hangisini isterseniz onu alın derim,ikisi de güzeldir...

hahahahahah
anlatamadim yine kusura bakma bende kabahat

ok soyle anlatayim

4 adet led baglayacagim guc kaynagindan cikan 12 voltla ne direnc koymam lazim
ornek resim

hahahha umarim anlata bilmisimdir hahahhaha
yanlis anlama sende kabahat yok arkadasim

bu araya direncide koyunca istedigim olacak resime bak anlarsin altda

ornek olarak aldigim kumanda altda link var

http://www.xoxide.com/logisys-4channel-rckit.html

kisa anlatayim uzaktan kumandaya
1 nolu tusa bastigim zaman uv calisiyor yine basinca kapaniyor
2 nolu tusa bastigim zaman radyatordeki 3 fan calisiyor tekrar basinca kapaniyor
3 nolu tusa basinca kasanin yan kapagindadaki fan calisiyor tekrar basinca kapaniyor
4 nolu tusada ledleri takacagim
ozaman istedigimde uv acacagim yada mavi ledleri acacagim
demek istedigim uv ve mavi iskilari birlikde calistirmak istemiyorum uv isiklari zayifliyor offff be anlata bildim

royanselm

27 Nisan 2008; 7:04:55 

bugun biraz zamanim oldu bazi resimler koyayim dedim

cpu blogun arka kismini taktim

cpu bogunu taktim

su sizdirma testini yaptim hersey iyi gidiyor

radyatoru ve cpu temizleme zamani beyaz sirke koydum 12 saat bekleyecek icindeki pislikleri temizliyor ve sogutma gucunu artiriyor(bilmiyorum oyle duydum)

buda sevgili islemcim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royanselm -- 28 Nisan 2008; 11:28:30 >

royanselm

27 Nisan 2008; 11:15:06 

tamam yaptim ledleri dedigin gibi bagladim ve 100-ohm koydum canavar gibi calisiyor

nx9020

<