evet dedigim gibi iki seneden beri su sogutmaya gecmeyi planliyordum ama bir turlu kismet olmamisti ve simdi gecmis durumdayim ama hala eksik manzemeler var kisa zamanda toplayacagim
birde yapmak istedigim cok seyvar bilgisayarda resimleri koyunca anlatacagim sizlere ve soru sorucagim
ps:yurt disinda yasiyorum ben turkcem cok iyi degil buyuk ihtimalle imlaha hatasi yaparim kusura bakmayin niyemi turkce aciyorum turkceyi unutmamak icin cunki 1 yada 2 sene sonra geri gelecegim guzelim turkiyeye
resimler
sistemi anlamisinizdir herhalde.anlamayanlar icin soyleyim
arti biraz daha siparisim var onlarida kisa zamanda toplayacagim
yandan gorunusu
arkadan gorunusu
eksik parcalar var gelsin hepsini toplayacagim eksiklerim oldugu icin toparlayamiyorum
bu da onden gorusunusu buraya iki adet hdd sicaklik kontrol amaciyla lcd bagladim resimler cok kotu biliyorum makinaya alisamadim daha normal cekiyorum sadece bilginiz olsun diye soyluyorum
bu ardada resim nasil koyulur uzman oldum
buda sogutma parcalarim
bir de yaptiklarimi anlatayim bir resim koyayim daha ayrintili anlatacagim
bu arada sistemi bugun kuramam su an burda saat 4.17 sabah yarin is var buyuk ihtimalle pazartesi kurmus olacagim
oncelikle soruma gececegim simdi altdaki resme dikkatlice bakin ve soruma cevap verirseniz cok sevinirim
evet simdi nasil bagladigimi anlayayim 1 nolu tus dort adet uv bagladim 2 nolu tus bos su an zaten sormak istedigim soru?assagida soracagim 3 nolu tus yan kapatdaki fana bagladim 4 nolu tus radyatordeki 3 fana bagladim
evet gelelim 2 nolu tusa arkadaslar benim istedigim yani yapmak istedigim yan kapakdaki fanin (fani acinca mavi led yaniyor)uzaktan kumandayla acip kapatmak 4 adet led var buna kac ohm direnc koymam lazim yardimci olurmu bilmem ama 12v giris var 12 volt cikis var bana yazarsaniz cok sevinirim bugunluk bukadar ilerleyen zamanlarda resimleri ve su sogutma montacinin resimlerini koyayacagim ve sicaklik degerlerini tabiiikide overclock yapacagim tesekkurler
ps.bu arada manzemelerin alisimda bana cok yardimci oldugu icin burdan tesekkur etmek istiyorum (StrangerXT)(bilal arkadasima)TESEKKURLER
hocam turkcen iyi korkma bu arada nerden bende LT den malzemlerı Xoxide den alıosun sanırım bende topladım bısıler turkıyeye gore fıyat avantajlı baya ama nerdıgın bı magaza warmı bunun dısında bu taraflara yakın
hocam turkcen iyi korkma bu arada nerden bende LT den malzemlerı Xoxide den alıosun sanırım bende topladım bısıler turkıyeye gore fıyat avantajlı baya ama nerdıgın bı magaza warmı bunun dısında bu taraflara yakın
hehehehhe
vallayi ben fl miamide yasiyorum burda guvendigim bir kac site var dur link atayim
Hocam fanın ledleri zaten bağlıdır sizin birşey yapmanıza gerek yok ki...
Ha eğer diyorsanız ki,fanı kapattığım halde ledler yanmaya devam etsin,o zaman ledlerden fana giden bağlantıyı bi görmek gerek...
Tam sorunuzu anlayamadım,daha açıklayıcı olursanız yardımcı olmaya çalışırız.
isde bende ondan korkmustum anlatamam diye ehheheh amacim fandaki 4 adet leddi uzakdan kumandaya baglamak yani fan direk caliscak benim isdedigim zaman uzaktan kumandayla ledleri acip kapatayim(tabi kablo cekecegim uzaktan kumandaya) cunki uv var kasada ayni zamanda mavi isiklar var ikisi birden calisinca uv yetersiz kaliyor bende sadece uv veya mavi isiklari acip kapatacagim tesekkurler
Fanı açıp kapatmak değil de,ledleri açıp kapatmak istiyorsunuz yani..
O zaman ilk soruyu sorayım, ledlerden ayrı ayrı 3-4 tane motora doğru çift kablo mu gidiyor,yoksa ledleri saran halka gibi birşey mi var dışarda,muhtemelen de üstüne izolasyon bandı çekilmiştir...
Ledlerin bağlantı şeklini anlatabilir misiniz?
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
arkadaşlar mehaba ben gigabyte nin su soğutma sistemini almak istiyorum 3D Galaxy II modelini yalnız sadece yabancı sitelerde var vegateknomarkette de yoktur bana yardımcı olursanız sevinirim victimm2004@hotmail.com benim kasam gigabyte 3d aorera anakart x38 dq6 güzel bi sistem yapmak istiyorum
Fanı açıp kapatmak değil de,ledleri açıp kapatmak istiyorsunuz yani..
O zaman ilk soruyu sorayım, ledlerden ayrı ayrı 3-4 tane motora doğru çift kablo mu gidiyor,yoksa ledleri saran halka gibi birşey mi var dışarda,muhtemelen de üstüne izolasyon bandı çekilmiştir...
Ledlerin bağlantı şeklini anlatabilir misiniz?
ben sana resim yollayim daha iyi anlarsin eksik olma cevaplar icinde tesekkurler
umarim yardimci olmustur arkadasim
birde su an moboya gpuyu koyuyorum ve elimde 4 adet cpu macunuvar bir tanesi gpuyla geldi hangisini sureyim?
arkadaşlar mehaba ben gigabyte nin su soğutma sistemini almak istiyorum 3D Galaxy II modelini yalnız sadece yabancı sitelerde var vegateknomarkette de yoktur bana yardımcı olursanız sevinirim victimm2004@hotmail.com benim kasam gigabyte 3d aorera anakart x38 dq6 güzel bi sistem yapmak istiyorum
arkadasim ben yurtdisinda yasiyorum miamide florida ben sana yardimci olurum ama sen bana nasil guveneceksin yada soyle sorayim ben sana nasil guvenecegim isdedigim cok pahali degilse yollarim sana ama bana tutarsan 400 yada 500 $ dolarlik sey siparis vermessen tabiii
Hocam gördüğüm kadarıyla o fanın ledleri paralel bağlı durumdalar...Ledlerden gelen siyah kablolar birbirine paralel,bu siyah kabloların hepsini ordan tekrar ayırıp birleştirip araya anahtar koyarak açıp kapatabilirsiniz.
Yani ledlere giden siyah kabloları söküp birbirine lehimliyceksiniz onları,sonra o siyah kablo demetiyle fan kablosuna gelen siyah kablo arasına anahtar koyacaksınız.
Ayrıca,termal pasta olarak Arctic Silver'in yüksek yoğunlukta gümüş içeren modelini tavsiye edebilirim.
UV Floresan sıvılara gelince,bence farketmez,hangisini isterseniz onu alın derim,ikisi de güzeldir...
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
Hocam gördüğüm kadarıyla o fanın ledleri paralel bağlı durumdalar...Ledlerden gelen siyah kablolar birbirine paralel,bu siyah kabloların hepsini ordan tekrar ayırıp birleştirip araya anahtar koyarak açıp kapatabilirsiniz.
Yani ledlere giden siyah kabloları söküp birbirine lehimliyceksiniz onları,sonra o siyah kablo demetiyle fan kablosuna gelen siyah kablo arasına anahtar koyacaksınız.
Ayrıca,termal pasta olarak Arctic Silver'in yüksek yoğunlukta gümüş içeren modelini tavsiye edebilirim.
UV Floresan sıvılara gelince,bence farketmez,hangisini isterseniz onu alın derim,ikisi de güzeldir...
hahahahahah anlatamadim yine kusura bakma bende kabahat
ok soyle anlatayim
4 adet led baglayacagim guc kaynagindan cikan 12 voltla ne direnc koymam lazim ornek resim
bugun biraz zamanim oldu bazi resimler koyayim dedim
cpu blogun arka kismini taktim
cpu bogunu taktim
su sizdirma testini yaptim hersey iyi gidiyor
radyatoru ve cpu temizleme zamani beyaz sirke koydum 12 saat bekleyecek icindeki pislikleri temizliyor ve sogutma gucunu artiriyor(bilmiyorum oyle duydum)
buda sevgili islemcim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royanselm -- 28 Nisan 2008; 11:28:30 >